DESEMBER’S

Nest siste dag i desember! Herlighet. Jeg kan ikke tro at 2019 hvert øyeblikk er forbi! Det er ikke lenge siden jeg skjøt opp raketter sist. Eller, jo, det er jo riktignok et år siden, men det føles som om det bare er et par måneder siden. Er det flere som har det slik?
Nå som årets siste måned nærmer seg forbi, er det på tide med en oppsummering av desember.

Desember’s festligheter
Jeg har vært på tre julebord denne måneden. Kall meg gjerne gammel, men det holder i lang tid for meg! Jeg er ikke noe festløve og blir det for mange helger med festing, alkohol og lite søvn, går det raskt utover energien. Det er naturligvis veldig hyggelig å møte mennesker jeg ikke har sett på lenge, men jeg trives bedre hjemme en lørdagskveld.

Desember’s avhengighet
Blåmuggost! Jeg har alltid vært glad i oster, spesielt brie og blåmuggost er noe jeg spiser ofte, men nå er jeg virkelig på blåmuggostkjøret. Jeg må ha det hver dag! Enten på lomper, kjeks eller pepperkaker. Og osten må serveres sammen med litt honning eller sirup.

Desember’s treningstips
I midten av måneden delte jeg to favorittøvelser i kabel. Jeg viste dere også  en finisher om du ønsker litt ekstra svette og puls på slutten av økten din, og jeg har delt en pyramideintervall og en 30 / 30 intervall som du kan gjøre både ute og inne.

Desember’s mest likte instagram-innlegg
Bildet over med teksten “Årets beste juledag 🎅 ♥️ ⁣Så lenge jeg kan huske, har jeg og mamma hatt en årlig desemberdag med pepperkakebaking etterfulgt av kakao med krem, pepperkaker og julefilm. Etter at hun døde for noen år siden, er denne tradisjonen blitt enda viktigere for meg, og i dag har jeg gjort akkurat dette. Nå sitter jeg har med kakaokoppen i en hånd og pepperkake i den andre, med julefilm på TVen og mamma i tankene. ⁣
Julen kan være en tøff tid når man har mistet noen. Jeg savner henne enormt! Da gir det meg mye å forsøke og videreføre mammas tradisjoner. Ikke minst å minnes alle de hyggelig stundene vi hadde sammen, istedetfor å fokusere på det urettferdige og alt vi ikke får oppleve 🥰”

Desembers’s mest likte innlegg
Etter at jeg skrev innlegget slapp av i julen, legg vekk perfeksjonismen, har jeg fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger og mail. Det er mange som føler på det faktum at alt skal være perfekt i julen og at det blir mer stress enn hygge. Vi trenger alle å minne oss selv på at det som faktisk betyr noe, er ikke om vi har syv slag eller et nydelig juletre, men at vi nyter tiden med de menneskene vi er glad i.

Desember’s hyggeligste kveld
Julaften. Det ble en veldig rolig og avslappende julaften. Jeg laget middag med min nærmeste familie, vi var bare fire stykker, men jeg satte utrolig pris på å omgås dem. Det er ikke ofte familien er samlet slik da vi bor forskjellige steder i landet. Jeg lever lenge på denne dagen hvor vi bære var sammen. Det fyller meg virkelig opp innvendig.

Desember’s trening
Jeg må skryte av meg selv. Jeg har hatt mye gode økter og generelt kost meg skikkelig med treningen i desember! Jeg følger ingen plan eller oppsett, men har en liten oversikt i hodet slik at jeg kommer gjennom alle muskelgruppene flere ganger i uken. Jeg trener mest fullkroppsøkter for tiden og har delt en fullkroppsøkt her og en økt her.

Desember’s favoritt kake
Stollen! Dette er min soleklare favoritt. Denne er bare så god! Som dere kanskje så på storie på instagram, laget jeg denne igjen igår. En skikkelig saftig og god kake som passer like godt til julekosen som ellers i året.

Desember’s mest avslappende
Jeg har funnet veldig mye glede og avslapping i korte gåturer i vinterluften. Bare det å komme seg ut i femten minutter, tømme hjernen og få frisk luft, gjør at skuldrene mine senker seg og pulsen roer seg.

Desember’s mest spiste
Pepperkaker! Verdens beste pepperkaker. Jeg vet ikke om det er det faktum at jeg synes pepperkaker er utrolig godt eller om jeg rett og slett elsker det fordi det gir meg så mange gode minner om barndommen og mamma. Uansett, pepperkaker har det virkelig blitt mye av denne måneden, og jeg holder nok på pepperkakespisingen et par uker til. Det må da være lov litt ut i januar?

Nå går jeg helhjertet og kjempe klar inn i 2020. Jeg er utrolig takknemlig for desember og alle de elleve andre månedene i 2019. Det har vært en fint år. Samtidig har jeg en følelse av at 2020 blir enda bedre og jeg er skikkelig gira!

 

Kristine ♥

ENKEL, SUNN OG GOD KYLLINGTACO

Er det flere som er smålei julematen? Jeg er i hvert fall det, selv om jeg må innrømme at det ikke har blitt så mye julemat. Jeg er nemlig ikke spesielt glad i hverken ribbe eller pinnekjøtt. Det beste med julematen i mine øyne, er en god frokost med masse deilig pålegg som sild, laks, gode oster og lignende. Noen julemiddager har det naturligvis blitt, men i dag var det på høy tid med noe annet. Da ble det enkel, sunn og god kyllingtaco. En skikkelig deilig rett som ikke tar mer enn femten minutter å lage og som har masse smak!

Jeg spiste riktignok kyllingtaco til lunsj, men retten passer like godt til middag eller som en ekstra god kveldsmat.

Enkel, sunn og god kyllingtaco
Til 2 personer

2 kyllingfileter, ca 150 g
1 hvitløksfedd

Ca 1 cm chili
2 ss tacokrydder, ferdigkjøpt eller hjemmelaget – oppskrift her
1 ss tomatpuré

1 ss soya saus
0,5 dl

Del kyllingfilet i biter. Ha det i en panne sammen med finhakket hvitløk og chili. Stek raskt på medium til høy varme til kyllingen får farge. Ha så i krydder, tomatpuré, soya saus og vann.
La det hele steke 2 -3 minutter til kyllingen er gjennomstekt.

 

Tilbehør
2 ss philadephia eller annen smørost
4 tortillas
1 god håndfull koriander
1/2 – 1 mango
Syltet rødløk

Varm tortillaene 1 minutt i ovnen på 200 grader eller 20 sekunder mikroen på full effekt.
Smør lefsene med philadephia. Legg over kylling, koriander, mango og rødløk.
Server.

 

Hurtigsyltet rødløk
1 rødløk
0,5 dl vann
1 dl eddik
1/2 ts salt
2 ss sukrin+

Kok opp eddik, vann, salt og sukrin+. Skjær løken i tynne strimler.
Ha løk i en boks, et syltetøyglass eller lignende, og hell over eddiklaken.
La stå i minimum 15 minutter.
Oppbevar i kjøleskapet.

Du kan naturligvis servere kyllingtaco med annet tilbehør men jeg anbefaler virkelig å smøre totrillaene med phildephia. Det gir en mild og syrlig smak som passer veldig godt til tacosmaken. Hurtigsyltet rødløk er også super godt og noe jeg anbefaler å lage. Lager du en stor porsjon holder løken seg en god måneds tid i kjøleskapet. Syltet rødløk setter piffen over i’en på taco, i en salat, på brødskiven, på hamburger, som tilbehør til middagen og mye annet.

Håper det smaker.

 

Kristine ♥

GJØR REALISTISKE ENDRINGER

God romjulslørdag dere ♥ Håper du nyter dagene og fyller de med ting som får deg til å smile! Ferien min er over og jeg er tilbake i jobb. Slik er det i helseyrket.  Men det er egentlig helt greit. Jeg blir fort rastløs om jeg har fort fri.

Uansett, over til noe helt annet; nemlig realistiske endringer. Nå som første januar er rett rundt hjørnet, må jeg bare få poengtere en ting. Uansett hvilke nyttårsforsett du setter deg, sørg for at du gjør realistiske endringer. Her ser jeg utrolig mange gjøre feil og dette punktet er det absolutt viktigste for at du skal få suksess og faktisk lykkes med ditt nyttårsforsett.

Mange er ekstremt brutale. De går fra å spise sukker og julekaker hver dag, til å tenke nå skal jeg ikke spise sukker på et halvt år. Fra å trene en gang i uken, til å skulle trene hver dag. Fra å ha C som gjennomsnittskarakter, til å ha et mål om og bare få A’er. Eller fra å være en syvsover ,til å skulle stå opp klokken seks hver morgen. Vel, let’s face it. Det fungerer aldri i lengden! Spørsmålet er ikke om, men når du vil misslykkes. Og når du misslykkes, føler du deg helt forferdelig, får dårlig samvittighet og tenker at nå har du ødelagt alt, så nå kan du like så godt gi totalt fa**. Kjenner du deg igjen?

Gjør du istedet realistiske endringer, tar et skritt av gangen, er det mye større sjanse for at du lykkes, klarer å gjennomføre disse endringene, og at du faktisk fullfører og når nyttårsforsettet ditt. Du må tenke realistisk og langsiktig. Det er den eneste måten du vil klare å endre vanene dine.

Still deg selv dette spørsmålet og svar ærlig:
Hva vil fungere for meg for at jeg skal kunne gjennomføre og nå (………ditt mål)?

Har du et mål om å bli sunnere eller trene mer, noe som veldig mange har et mål om i januar, så gjør en endring av gangen. Er du vant til å spise sukker og kake ofte, sett deg et mål om at de neste månedene skal du holde sukker, kake, godteri og brus til helgene og spesielle anledninger. Trener du så og si aldri, sett deg et mål om å trene 2 -3 ganger i uken i januar. Så kan du øke det med 1 til 2 økter når du har gjennomført over en 4 ukers periode. På den måten vil du innarbeide deg gode, nye vaner, nå målet ditt og faktisk klare å holde dem. Så kjære deg, gjør realistiske endringer og opplev suksess! Det et mitt ønske for deg den kommende januarmåneden. 

 

Kristine ♥

DET BESTE JEG VET FOR TIDEN – BLÅMUGGOST OG PEPPERKAKESMAK

                                                                                                                                                                                            Inneholder add-linker

Altså, dette er faktisk det beste jeg vet! Jeg er veldig glad i ost generelt, brie og blåmuggost går det relativt mye av hos meg. Nå i julen har jeg helt dilla på ost i kombinasjon med pepperkakesmak og noe søtt, blir det rett og slett helt himmelsk godt! Har du testet blåmuggost og pepperkaker? Om ikke – gjør det med en gang!

Dagens lunsj  ble nettopp pannekaker, en proteinpannekakevariant med pepperkakesmak, sammen med blåmuggost og yacon sirup.  Her kan du også bruke andre typer ost som chevre og brie, og annen type søtning som honning eller chutney. Du kan selvfølgelig også servere pannekakene med helt annet pålegg. Eller spise de som de er. De er saftige, gode og mettende. Og du, vil du ha vanlige proteinpannekaker som ikke smaker jul; dropp pepperkakekrydderet.

Saftige pannekaker
Til 1 person

2 egg
40 g mel, jeg brukte 20 g havremel og 20 g speltmel
20 g vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla, eventuelt mer mel
ca 100 g cottage cheese, eventuelt kesam eller yoghurt
1 ts sukringold
Valgfritt: pepperkakekrydder – 1/2 ts kanel, 1/2  ts kardemomme, 1/4 ts ingefær, 1/2 ts ingefær
1 ts bakepulver
1/3 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene. Mos blandingen med stavmikser. Dette er ikke nødvendig om du bruker kesam eller yoghurt. Stavmikseren er kun til for å mose klumpene i cottage cheesen. 
Tilsett gjerne litt mer mel om du vil ha tykkere pannekaker eller litt mer væske om du vil ha tynnere pannekaker.
Stek pannekaker i en panne på middels varme i 1 -2 minutter på hver side.
Jeg steker i litt kokosolje.
Server.

Mmmm…. Dette er virkelig det beste jeg vet for tiden. Peppekakesmak og blåmuggost er bare så godt! Du kan også prøve å bytte ut den vanlige kjeksen du serverer til ostefatet med pepperkaker. Det er kjempe godt.

Nå skal jeg komme meg på jobb. Juleferien er over for min del og jeg jobber resten av romjulen.
Håper du nyter tiden med familie og venner, og at du tar godt vare på deg selv. Fortsatt god romjul!

 

Kristine ♥

STARTER MÅLET FOR JANUAR I DAG

I dag satte jeg meg et mål for januar. Og jeg starter i dag! Hvorfor vente, tenkte jeg! Så mange utsetter mål og nyttårsforsetter. En venter på den magiske grensen, første januar, hvor en skal bli en bedre utgave av en selv. Men en kan jo like så godt starte allerede i dag!

Jeg sier ikke at en skal snu tvert om på livet sitt, bare spise sunn mat og trene hver dag. Det er romjul, en tid for hygge, ro, samvær og mye god mat, men om du allerede vet at du har et mål for januar, kan du starte forsiktig allerede i dag. Kanskje du kan starte med å spise litt ekstra med grønnsaker. Eller drikke et par ekstra glass med vann. Kanskje du kan ta deg en liten gåtur hver dag eller en treningsøkt på stuegulvet. Om du starter å gjøre små endringer allerede i dag, blir det litt enklere å innføre gode rutiner i januar og sjansen for at du lykkes, blir med en gang mye større.

Målet jeg satte meg, er å trene en intervalløkt i uken i hele januar. Jeg startet naturligvis målet for januar i dag med en intervalløkt. Jeg løp 30 / 30 intervaller, en intervalløkt jeg har gjort tidligere og liker godt. Jeg gjorde intervallene ute. Det var skikkelig forfriskende med frisk luft og nydelig snø rundt meg. I skrivende stund sitter jeg her med kakao og pepperkaker. Det smaker ekstra godt etter en kondisjonsøkt!

Dagens intervalløkt – 30 / 30 intervaller

30 sekunder høy intensitet + 30 sekunder pause x 20

Her har du altså høy intensitet i 30 sekunder, før du så tar en pause på 30 sekunder. Dette gjentar du 20 ganger slik at du har gjort totalt 20 intervaller.
Husk oppvarming og nedtrapping.

Jeg løp intervallene på en rak slette ute. Da spurtet jeg bare i 30 sekunder og hvilte i 30 sekunder, før jeg spurtet tilbake den andre veien i 30 sekunder.  Intervallene kan også gjennomføres inne på en tredemølle, på en sykkel, på romaskinen, ellipse, ja, du kan egentlig gjøre hvilken som helst kondisjonsform.

Min lille oppfordring til deg i dag er altså; start med målet for januar i dag. Gjør en liten liten endring. Da vil du føle deg ekstra stolt og legge deg med en god følelse når kvelden kommer.
Ha en fortsatt finfin andre juledag!

 

Kristine ♥

JULEFROKOST OG ÅRETS ROLIGSTE DAG

God første juledag dere. Hadde dere en fin feiring i går? Jeg koste meg skikkelig! Det er første julaften etter at mamma døde hvor tårene ikke har presset og hvor jeg faktisk har klart å slappe av og nyte.  Ja, jeg innrømmer at dagen føltes litt rar. Jeg tenker jo mer på mamma i julen enn ellers i året, men i går koste meg meg virkelig og savnet var ikke like stort som de tidligere årene. Jeg hygget meg med familien, vi spiste god mat, lo, slappet av og bare var sammen. Selv om savnet var der, var gleden over å ha resten av familien tilstedte,  så mye større enn savnet! 

I dag har jeg sovet lenge og hatt en rolig morgen. Første juledag er årets roligste dag i min kalender. Nå har vi akkurat hatt en lang og deilig julefrokost.

Dette er kanskje noe av det beste med julen i mine øyne. Lange late morgener! Jeg sover så lenge jeg ønsker. Ligger kanskje litt i sengen etter at jeg våkner. Drikker noen kopper kaffe mens jeg ser på TV eller leser. Når jeg føler for det, lager jeg frokost. Og så bruke ekstra lang tid på å spise sammen med de jeg er glad i.

Det ble en skikkelig klassisk julefrokost med masse godt. Nystekte rundstykker og masse deilig pålegg; brie, brunost, syltetøy, medisterkaker, spekeskinke, gulost, nugatti, kokte egg, brownies, kaffe, juice, nytrukket kaffe. Vi satt og koste oss en drøy time. Bare spiste, pratet og var sammen.

Resten av dagen skal jeg ikke gjøre stort. Jeg er oppvokst med at første juledag er årets roligste dag. Mamma pleide å si nei til familieselskap og lignende denne dagen, fordi første juledag var helt hellig! Da skulle bare nærmest familie være sammen, vi skulle gjøre ingenting og bare hygge oss med samværet til hverandre. Jeg har holdt første juledag like hellig og har det fortsatt som årets roligste dag. Og det er skikkelig deilig! En dag hvor jeg bare tusler rundt i tøfler hele dagen. Uten sminke og i komfortable klær. Leser litt, spiser god mat, ser litt på Netflix, går en tur, spiller spill med brødrene, spiser litt mer mat. Ja, det er rett og slett hvilepuls og hygge hundre og ti prosent.

Håper du nyter dagen. Ikke glem å åpne øynene for det som er rett foran deg nå i julen.  Vær takknemlig for alt og alle du har i livet ditt. Du og jeg er utrolig heldige på så mange aspekter!

 

Kristine ♥

ÅRETS SISTE UKE

                                                                                                                                                                                            Inneholder add-linker

God, god, god lillejulaften alle sammen! Er det flere som har en kriblende følelse i magen? Jul, mandag, snart nytt år. Så mye å smile for! Ja, for ikke bare er det lille julaften. Det er også den siste uken i 2019. Årets siste uke altså! Jeg vet sannelig ikke om jeg er mest klar for julen eller ett nytt år. Uansett, jeg er klar som bare det!

Etter å ha spist en god frokost, eller rettere sagt brunsj, dro jeg en tur på trening. Jeg tok meg nemlig en treg morgen og spiste ikke frokost før klokken vær nærmere halv tolv! Selv om jeg har ferie, tar jeg ikke helt fri fra treningen. Faktisk synes jeg ofte det er ekstra moro å trene i julen. Det er mindre folk på treningssenteret, jeg har ikke noe jeg skal rekke og stresser ikke med tiden, energien er ofte på topp og kroppen har ekstra godt med mat i seg. I tillegg velger jeg å gjøre akkurat det jeg har lyst til. Det ble en såkalt moroøkt i dag, hvor jeg dro på trening uten mål eller mening. Rett og slett bare for å bevege kroppen og gjøre akkurat det jeg følte for. Sannelig ble det ikke en skikkelig deilig treningøkt. 

Økten så slik ut
– Gående utfall med manualer
4 sett x 8 repetisjoner
i supersett med
– T-bar roing
3 sett x 8 repetisjoner
– Hip thrust
3 sett x 15 repetisjoner
– Pull ups i ringer
3 sett x 10 repetisjoner
i super sett med
– Push ups i ringer
3 sett x 10 repetisjoner

Dagens treningsantrekk bestod av favoritt Rockaway tightsen, favoritt Astoria toppen – jeg har jo disse to i alle mulige farger, Adidas sko, Miiego øreklokker og  RX kne støtte.

Siden det er årets siste uke, sier jeg som jeg sa til en online coaching pt- kunde i dag. Hvorfor ikke bruke den siste uken godt? Jeg mener ikke at man skal unngå julekosen, god mat og det sosiale, for en skal absolutt kose seg og slappe av i julen. Men jeg mener at du fortsatt burde gjøre noe daglig som er godt for deg. For eksempel ta deg en treningsøkt eller en gåtur i vinterluften. Eller det kan være noe helt annet som å sette deg ned å lytte til en lydbok, bruke noen minutter til å skrive i en dagbok, ta noen yoga øvelser på stuegulvet eller gi deg selv en massasje i dusjen. Bruk årets siste uke godt. Kos deg med masse deilig mat og hygge, og forsøk også å gjøre noen positive endringer. Smil mer. Få nok søvn. Vært takknemlig for det du har. Gi andre ros. Årets siste uke er en perfekt anledning til å begynne å jobbe mot den beste utgaven av deg selv!

Jeg ønsker deg en riktig god jul videre.

 

Stor og varm juleklem
Kristine ♥

MYK PROTEINRIK PEPPERKAKEKAKE MED GLASUR

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

Fjererde søndag i advent og to dager igjen til julaften! For å få en rolig og god start på adventssøndagen, ba jeg bestevennen over på kaffe og kake på morgenkvisten. Jeg bakte en super deilig myk pepperkakekake.

Myk pepperkakekake er rett og slett en myk og saftig kake med smak av pepperkaker. Kaken er veldig enkel å lage. Og med ingredienser som yoghurt og eplemos, holder kaken seg saftig over flere dager. Denne kaken ble skikkelig god! Jeg har i tillegg tilsatt en proteinbar i biter for å få deilige sjokoladebiter i kaken.

Vi, altså jeg og bestissen, har spist opp nesten hele kaken! Vi skar også et par tynne skiver av kaken og smurte på blåmuggost og en liten ders agave sirup. Det var magisk godt! Pepperkakesmak, god ost og noe søtt er en fantastisk kombinasjon!

Myk pepperkakekake

2 egg
1 dl eggehvite, eventuelt 1 ekstra egg
3 ss sukringold
2 ss fibersirup, eventuelt mer sukringold
Pepperkakekrydder: 2 ts kanel, 1,5 ts nellik, 1 ts ingefær, 1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
150 g gresk yoghurt, kan erstattes med kesam eller lignende
100 g eplemos, eventuelt mer yoghurt
90 g havremel
30 g vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla, eventuelt mer mel
1 ts bakepulver
Valgfritt: 1 proteinbar, jeg har brukt Protein bite tripple chocolate – supergod!

Bland sammen egg, eggehvite, søtning og krydder.
Ha så i yoghurt og eplemos. Rør rundt med en skje eller sleiv.
Ha i mel, vaniljeprotein og bakepulver.
Rør godt og hell røren i en form.
Jeg har brukt en rundt spiralformet kakeform.
Du kan også bruke en brødform om du ønsker det.
Stek på175 grader i 40 -50 minutter.
Avkjøl i formen.

Smak deg gjerne til med søtning og pepperkakekrydder slik at du får den riktige smaken for dine smaksløker.
Jeg toppet kaken med melisglasur av sukrinmelis, vann og en liten dæsj sitronsaft.

Nå skal jeg dra hjem på juleferie og innta julemodus hundre og ti prosent. Det blir en deilig søndag!
Håper du får en finfin dag.

 

Kristine ♥

SLAPP AV I JULEN, LEGG VEKK PERFEKSJONISMEN

                                                                                                                                                                                           Inneholder add-linker

Da tar jeg juleferie ferie! I hvert fall en liten en, med fem dager fri. I morgen drar jeg hjem til familien. Selv om  det bare er en time unna Oslo, er det noe eget med å komme hjem til jul. Jeg gleder meg skikkelig til å rømme fra byen, ha noen late dager med mine kjære, koble av og bare nyte.

Kosegenseren er på og jeg er klar for ferie! Altså, hvor fin er ikke denne IcanIwill genseren? Den kom i posten i dag. Perfekt til feriemodus! Slounge genseren kommer også med en tilhørende slounge tights. Foreløpig har jeg bare bestilt genseren, men i og med at jeg likte den så godt, tror jeg at jeg må bestille tightsen også! Setter kommer også i en blå genser og blå underdel, grønn genser og grønn underdel, og sort genser og sort underdel. Jeg gikk for rosa. Rosa er alltid en vinner i mine øyne!

I min familie, er det jeg som står for mye av julen. Det er jeg som arrangerer julaften, pynter og baker julekaker. Veldig mange synes det er stressende å skulle gjøre dette. Julen er en periode hvor mange av oss er stresset. Jeg tror mye av årsaken til dette er at vi legger så stort press på oss selv. At vi har et bilde om at julen skal være så himla perfekt! Ribben skal ha perfekt sprø svor. Juletreet skal se glitrende perfekt ut. Gulvet skal være perfekt skinnende rent. Tro meg, jeg har vært der jeg også. Første året etter at mamma døde, noe som var første året hvor jeg ordnet i stand til jul, hadde jeg alt for store krav til meg selv og ønsket at alt skulle være perfekt. Resultatet var en veldig lite hygge jul. Jeg var helt utmattet av alt forarbeidet, jeg fikk ikke kost meg, bare stresset, og jeg var sur og gretten mot de rundt meg. Etter det bestemte jeg meg for at jeg aldri skulle ha en slik jul igjen!

Nå koser jeg meg med juleforberedelsene. Det blir ikke syv slag, men tre , kanskje fire. Jeg lager de favorittene småbrødrene mine vil ha, pluss mammas pepperkaker, for det er den julekaken jeg vil ha. Jeg drit** i om det ikke er strålende rent og pent. Bordet er heller ikke like vakkert som du ser i et interiørmagasin og det er ikke flust med gaver under treet. Men jeg feirer jul med mine nærmeste. Vi koser oss sammen med god mat og god stemning. Ingen er stresset. Alle er i nuet og setter pris det vi har. Det er jul for meg! Ikke perfeksjonisme, men hygge og samvær med de jeg er glad i. 

Om du er som meg, har ting å ordne, lag deg et tidskjema. Selv setter jeg opp hva jeg skal gjøre og når jeg skal gjøre det. Så har jeg full oversikt og tar meg da fri resten av tiden.
Prioriter deg selv. Gjør det som får deg til å slappe av. Det kan være så mangt. En rolig gåtur i skogen, å lese en bok, ligge på sofaen eller noe helt annet. For min del elsker jeg å sette meg godt til rette foran peisen med en god bok og en kopp kakao. Da senker jeg virkelig skuldrene.
Husk at det er lov, og ikke minst veldig viktig, å ta seg tid til å koble ut og slappe av.
Sov lenge og gå i pysjen hele dagen om du ønsker det. Det er i hvert fall planen min noen dager i juleferien.
Legg mindre fokus på det materialistiske og mer fokus på menneskene rundt deg. Fokuser på samværet og, som nevnt flere ganger i dette innlegget; ikke det perfekte.
Klem dine nærmeste og fortell dem  at du er glad i dem. Det gjør jeg hver eneste dag jeg er hjemme på juleferie!

Slapp av i julen. Legg vekk perfeksjonismen og senk kravene til deg selv. Det viktigste i julen er faktisk at du skal ha det bra og nyte. Husk at hovedfokus i julen er kjærlighet. Ikke pakker, rene gulv eller hvor fine bilder en legger ut av borddekorasjonen på instagram. Nyt!

 

Kristine  ♥

SKIKKELIG GOD RISGRØT UTEN MELK

På onsdag hadde jeg besøk av en venninne som har laktoseallergi. Hun bestilte risengrynsgrøt til lunsj. Som dere sikkert vet, inneholder grøt melk. For å gjøre grøten allergivennlig, laget jeg den på en blanding av havremelk og kokosmelk. Fy søren så godt det ble!

Jeg er ikke spesielt glad i kokossmaken og var derfor skeptisk til resultatet, men det smaker overraskende lite kokos! Grøt med kokosmelk blir ekstra kremet og god. Nå er jeg glad i vanlig risengrynsgrøt, men denne varianten ble minst like god. Jeg er ordentlig positivt overrasket! En skikkelig god risengrynsgrøt!

Dessverre var jeg tom for batteri på kameraet mitt, så jeg måtte ta bilder med et gammelt kamera. Ettersom det ble så godt, ville jeg dele oppskriften med dere uansett. Da får det heller bli litt dårlige bilder denne gangen.

Skikkelig god risengrynsgrøt uten melk

2 dl grøtris, jeg brukte langtidskokte
2 dl vann
1/2 ts salt
1/2 ts vaniljepulver, kan sløyfes
7 dl melk, jeg brukte havremelk
1 boks kokosmelk

Ha vann og salt i en kjele. Kok opp og tilsett riskorn. Rør om til vannet har fordampet.
Ha så i melken og vaniljepulver. Kok opp. Rør rundt jevnlig til grøten har blitt tykk og myk. Det tar cirka 30 minutter med langtidskokte gryn.
Server med ønsket tilbehør.

En skikkelig god risengrynsgrøt må serveres med kanel, sukringold og smørøye. Det er et must i mine øye. Og selvfølgelig et glass saft. Da ble det julestemning!

Kanskje du skal lage grøt til lunsj i dag? Uansett hva du gjør, håper jeg du får en herlig fredag!

 

Kristine ♥