PEPPERKAKEVERKSTED OG VERDENS BESTE PEPPERKAKER

I dag har jeg hatt en skikkelig kosejuledag med pepperkakeverksted, kakao og julefilm. Julestemningen har spredd seg og nå sitter her med en ordentlig go’følelse innvendig!

Jeg er oppvokst med at jeg og mamma hadde en stor bakedag hver eneste desember. Da bakte vi diverse julekaker hvor pepperkaker alltid hadde hovedrollen. Mamma var super dyktig på kjøkkenet og det er av henne jeg har lært å verdsette mat og matglede. Mens vi bakte hørte vi på julemusikk, sang for full hals, lo og koste oss. Når baksten var ferdig, laget vi kakao, da den ordentlige varianten av smeltet sjokolade, som vi toppet med krem. Vi satt å nøt en julefilm mens vi drakk kakao og dyppet pepperkakene i kakaoen. For meg er dette den ultimate julestemningen.

Etter at mamma døde for noen år siden, er pepperkakeverksted, kakao og julefilm en juletradisjon jeg har videreført. Julen kan være en vanskelig tid når man har mistet noen en er veldig glad i. Jeg kjenner selv at sorgen og savnet er større i disse tider. Da er det ekstra viktig for meg å kunne gjøre slike tradisjoner, slik at jeg føler meg ekstra nær mamma og samtidig viderefører hennes tradisjoner. I dag har jeg gjort akkurat dette. Jeg og bestevennen har bakt pepperkaker med julemusikk i bakgrunnen. Vi har spist pepperkakedeig, mimret om mamma og bare kost oss. Jeg tror faktisk vi har bakt nærmere to hundre pepperkaker! Etterpå laget vi kakao, selvfølgelig på akkurat samme måte som mamma gjorde, med kokesjokolade, melk og litt vaniljesukker. Så pisket vi kremfløte og satte oss ned for å drikke kakao med krem og pepperkaker, sammen med en julefilm.

Har du ikke testet å dyppe pepperkakene ned i kakao med krem, do it asap! Det er så magisk godt! Bare vit at det er veldig vanskelig å begrense seg. Tar man en bit, så blir det fort ti!

Jeg bruker selvfølgelig mammas oppskrift når jeg lager pepperkaker. Dette er virkelig verdens beste pepperkaker! Det er ikke bare min sentimentale mening, men også alle jeg har servert de til mener dette. Hver gang jeg byr disse pepperkakene til noen, får jeg alltid tilbakemeldinger om at pepperkakene er fantastisk gode. Jeg legger ved oppskriften under. Disse er virkelig verdt å lage. Jeg er sikker på at du vil få en ny pepperkakefavoritt.

Verdens beste pepperkaker
ca 100-125 stk

150 g smør
1 1/2 dl lys sirup
250 g sukker
1 1/2 dl fløte
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
2 ts malt nellik
1 ss natorn
ca 475 g hvetemel

Smelt smøret, tilsett sirup og rør sammen.
Avkjøl. tilsett sukker, fløte og krydder, og bland godt.
Tilsett natron blandet med litt av melet og arbeid inn resten av melet. Deigen skal være ganske løs. Da blir pepperkakene best. 
La den stå i kjøleskapet natten over eller minst 4 timer.
Kna deigen med mel på bordet. Kjevl ut og stikk figurer.
Stek på 200 grader i 5 -8 minutter.
Avkjøl på rist.

Det blir mange runder med kakao, krem og verdens beste pepperkaker i løpet av desembermåned. Det er noe magisk ved det i mine øyne. Ikke bare smaker det utrolig godt, det gjør også at jeg føler meg litt nærmere mamma.

 

Kristine ♥

6 kommentarer
    1. Jeg laget faktisk den oppskriften i fjord når du la den ut da og jeg er enig. Det er faktisk verdens beste pepperkaker!!!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg