JEG HAR SPIST ALT FOR MYE – HVA GJØR JEG?

Det hender oss alle av og til; vi spiser så mye at magekrampen tar oss. Det er helt menneskelig. Spørsmålet er hva du gjør så.

SONY DSC

For noen år siden ville jeg fått forferdelig dårlig samvittighet og kritisert meg selv opp og ned fordi jeg hadde spist mye. Den dårlig samvittigheten hadde tatt overhånd og jeg ville tenkt ‘fu** it, nå er alt ødelagt?’ og fortsatt å spise alt jeg kom over! Dagen etterpå ville jeg trent mer, såkalt straffetrening, og spist mindre. Men dette hjelper absolutt ikke! Snarere tvert imot. Ved å hate deg selv, overtrene og spise mindre, legger du opp til at hendelsen skal gjenta seg. Når en har en slikt negativt tankemønster, skal det ofte ikke mye til før det skjer igjen. Om du derimot har en kjærlig innstilling til deg selv og ser muligheten til tilgivelse, er det mye større sjanse for at du klarer å komme deg ut av denne negative spiralen. Ja, for det du burde gjøre når du har spist alt for mye, er å tilgi deg selv. Sånt skjer! Glem det og kom deg videre.

SONY DSC

Det at du spiste alt for mye, sier ingenting om hvem du er som menneske, dine verdier eller personligheten din. Livet endres ikke om du spiser alt for mye en dag. Fortsett som før og kom deg videre!

 

Kristine ♥

MONDAY

Hei og mandags morgen dere ☀️ 
Her kommer en liten påminnelse mens jeg sitter her og drikker Noccoen min.

MONDAY
M
aybe this day is not  
O
ne of your favorites, but 
Never forget that every
Day you wake up is a 
Amazing gift and it`s up to
You to make it count.  

Uansett hva dine planer er for dagen, håper jeg dagen i dag blir fin. Ja, det er mandag og det er kanskje ikke favorittdagen. Men stå opp, ta på deg et smil om munnen og tenk glade tanker. Dagen blir tross alt ikke bedre enn hva du gjør det til selv. Lag deg en fin dag! 
Med det ønsker jeg deg en herlig uke :grin:

 

Kristine ♥

ENKEL OG SAFTIG CHOCOLATE CHIP KAKE MED GLASUR

Hvem liker vel ikke en god og saftig sjokoladekake? Denne chocolate chip kaken med glasur smelter nesten på tungen! Også er den så enkel å lage. Du røren sammen ingrediensene til kaken i en bolle, så er det bare å vente mens kaken står i ovnen. Da kan du lage glasuren i mellomtiden. Når kaken er ferdig i ovnen og glasuren er fordelt over, er det bare å spise og kose seg. Håper du lar deg friste!

Enkel og saftig chocolate chip cake med glasur

Chocolate chip kake
2egg
1 eggehvitte
80 g sukringold
200 g kesam
0,5 dl melk, eventuelt vann
20 g sjokoladeprotein*
80 g mel, jeg brtuke 40 g havremel og 40 g speltmel
2 store ss kakaopulver
1 ts bakepulver
1/2 vaniljepulver 
Ca 50 g hakket sjokolade

Bland alt bortsett fra hakket sjokolade, godt sammen i en bolle. Rør så inn sjokoladebitene. 
Fordel røren i en form. 
Stek på 160 grader i 40 minutter.
Avkjøl i formen. 

Glasur
150 g kremost
50 g kesam
1 ss sjokoladeprotein
1 ts kaffepulver, kan sløyefs
2 ss kakaopulver
2 ss sukrinmleis
1 ss sukringold

Bland alle ingrediensene sammen og fordel over den avkjølte kaken.
Smak deg gjerne til slik at du får riktig kakao- og søtsmak etter dine smaksløker. 
Topp med litt ekstra hakket sjokolade. 

*du kan bytte ut sjokoladeproteinpulver med 20 gram ekstra mel og litt ekstra kakaopulver.

Se som sjokoladebitene smelter inni kaken. Jeg kjenner at jeg blir sulten igjen! Og du, det er lov å ta et par smakebiter av glasuren mens du lager den. Glasuren er nemlig super god! 

Server med en kopp kaffe eller et glass melk og det blir nesten ikke bedre! 
Håper du har en nydelig helg. Hos meg skinner solen og himmelen er knall blå. Nå skal jeg komme meg ut en tur og nyte vårværet.
God søndag dere  :razz: 

 

Kristine ♥

SKRY AV DEG SELV

Om det er en ting som virkelig vil gjøre noe positivt for selvfølelse din, så er det å skryte av deg selv. Dette er noe de fleste mennesker er alt for dårlig til, men som flere burde gjøre. Hver gang du gjør noe positivt. Om det er at du kom deg på trening i dag, eller at du unnet deg selv en hviledag fordi du trengte det, så gi deg selv et klapp på skulderen og skryt av deg selv. Det høres kanskje teit ut, men det fungerer. Hvor godt føles det ikke når noen andre gir deg et kompliment eller skryter av deg? Jo, det føles godt og du får en varm følelse innvendig. Det er enda bedre når du snakker slik til deg selv og virkelig tror på det.

Om du skal gjøre en bra ting denne lørdagen, så er det å gjøre noe som du ønsker å gjøre og deretter skryte av deg selv etterpå. Det er en stor seier!
Ha en nydelig helg. 

 

Kristine ♥

IKKE GJØR DISSE FEILENE

Etter jeg skrev fem tips til deg som vil begynne å trene, forrige uken, er det noen viktige ting jeg vil poengtere.
Som personlig trener og online coach, blir jeg ofte kontaktet av jenter som ikke får de treningsresultatene de ønsker. De aller fleste ønsker å stramme opp og bli mer fit. Gjør du noe i dag som ikke fungerer, vel – gjør en endring! Hos svært mange jenter ser jeg at det er de samme feilene som går igjen når det gjelder trening og kosthold. Flere av disse har jeg også gjort selv. 
Her kommer et par tips til feilene du ikke vil gjøre, og hva du kan gjøre isteden.

⋄ Du løfter ikke tunge vekter
Vi begynner heldigvis å komme over dette punktet. For fem år siden var det helt vanlig for jenter å bare trene lette vekter, men det er stadig flere og flere jenter som kjører på med skikkelig styrketrening. Tunge vekter gjør deg ikke stor og muskuløs. Tunge vekter styrker kroppen din, strammer opp og øker forbrenningen din. 

⋄  Du spiser ikke nok mat
Om du spiser for lite mat vil du ikke bare ha lite energi og overskudd, du vil også tære på muskelmassen din, og kan også over tiden redusere forbrenningen. For å få få resultater av treningen må du spise nok mat. Spis sunt, masse frukt og grønnsaker, grove kornprodukter, rene kjøttyper som karbonadedeig, hel kylling, biff og fiskefileter, og sunt fett fra meierismør, egg, avokado og nøtter. 

⋄ Du føler at du må
Om du kun føler at du må gå på trening, men egentlig ikke har lyst, vil det ikke vare i lengden. Det samme gjelder kostholdet. Om du spiser torsk og brokkoli, fordi du må, vil du aldri kunne gjøre dette over tid. Finn en treningsform du liker og som du trives med. Og du, det er ikke nødvendig å trene hver dag! 3 -4 ganger i uken gir supre resultater. 

⋄ Du gjør mye kondisjonstrening
Om du har et mål om å bli strammere, må fokuset ligge på styrketreningen og ikke kondisjonstreningen. Det er tung styrke som vil gi deg mer muskelmasse, øke forbrenningen din og gi deg en fastere kropp. 

⋄ Du kjøper stadig grønn te, cla, fettforbrennende og andre slankende kosttilskudd
Ingen tilskudd vil hjelpe deg å nå målene dine om du ikke gjør jobben selv. Nå er det (dessverre) kommet utrolig mye vås av kosttilskudd som lover mye mer enn de kan holde. De få tingene som det faktisk har dokumentert effekt som for eksempel kreatin, vil likevel ikke gjøre noen store utslag så lenge du ikke trener og spiser riktig. Start med maten og treningen.

Kort oppsummert vil jeg si; tren tungt, spis gode mengder med sunn og næringsrik mat og ha det gøy på veien :grin:

 

Kristine ♥

RESTEWRAP MED PESTODRESSING

Da jeg var på fjellet i helgen, laget jeg lammelår. Når en steker et helt lammelår til to mennesker, blir det naturligvis igjen en del matrester. Jeg er veldig nøye på at jeg ikke skal kaste mat, dermed har det blitt lammelår til lunsj flere dager nå. I dag laget jeg meg en deilig restewrap med pestodressing. Det ble super godt! 

Lam kan naturligvis byttes ut med andre ting. Her kan du bruke alle mulige typer rester, kylling, karbonadedeig, svin, pølser eller lignende. Du kan også bruke skinke eller vegetaralternativer som bønner og kikerter.

Restewrap med pestodressing

Rester av kjøtt, fugl eller lignende, eventuelt andre alternativer som skinke
Lomper eller tortillalefser
Kesam
Pesto
Bittelitt sitronsaft, valgfritt
Ønsket grønnsaker

Bland sammen kesam, pesto og sitronsaft.
Til 3 lomper brukte jeg ca 100 g kesam, 3 ss pesto og 1 ss sitronsaft.
Legg grønnsakene på lompene, ha over rester og topp med pestodressingen.
Spis.

Neste gang du har rester i kjøleskapet, lag deg en deilig restewrap. Så enkelt og så godt!
Ha en fortsatt fin fin torsdag :razz: 

 

Kristine ♥

SYV TING

Jeg laget meg akkurat en kopp proteinkaffe og jeg klarer aldri å vente til kaffen har kjølt seg ned. Jeg ender alltid opp med å ta en stor slurk med en gang og brenner meg på tungen. Jeg lærer aldri. Må le av meg selv, altså!

Jeg selger masse av treningsklærne mine på appen tise. Kristine_m_a heter jeg der om du vil sjekke det ut. 

Jeg er bare utrolig glad for tiden. Det er mye kjærlighet og glede i livet mitt akkurat nå og jeg har det rett og slett fantastisk bra! 

Jeg vil egentlig bare ligge i sengen og se på Westworld i dag. Den serien er så bra! Jeg vil bare se alle episodene med en gang. Har du ikke sett serien enda, må du gjøre det med en gang.

Jeg kjøpte meg den nye proteinbaren til Barebells, White Chocolate Almond. Herlighet så god den var! Her har jeg fått en ny barfavoritt. 

Jeg har brukt instasnap en del i det site, men jeg innså akkurat at jeg er ganske dårlig på å se på andres story selv. Så jeg er litt nyskjerrig. Liker dere instastorys? Ser dere på dem eller er det undøvendig bruk av tid? 

Jeg har dilla på Sam Hunt. Jeg har egentlig aldri vært fan av country musikk, men det er noe med stemmen hans som gir meg gåsehud. 

 

Kristine  ♥

SMARTERE AV TRENING

Trening er så fantastisk på mange måter. Jeg bare elsker at jeg virkelig har funnet treningsgleden og at trening er en så stor del av livet mitt. Ikke bare gjør trening at du holder deg frisk lenger, blir mer funksjonell, og gjør deg i godt humør, du blir også smartere av trening!

Det å trene regelmessig kan gjøre at du fokuserer bedre, har bedre læringsevne og får bedre hukommelse. Årsaken til at du blir smartere av trening, er trolig at fysisk aktivitet og det å være i bevegelse stimulerer det området i hjernen som styrer flere av dine kognitive evner. Hippocampus heter dette området. Jevnlig trening gjør at hjernecellene i hippocampus både øker i størrelse og antall. 

Forskning har lenge vist at fysisk aktivitet har har god effekt på vår fysiske helse. Det er fantastisk at en nå stadig også oppdager de psykiske fordelene ved trening. Det er riktignok flere ubesvarte spørsmål når det kommer til trening og hjernen vår, så her må det mer forskning til. Likevel vet vi helt sikkert at fysisk aktivitet har en positiv effekt på helsen vår, både fysisk og psykisk. Så kom deg opp og tren :grin: Selv skal jeg hvert øyeblikk komme meg på en styrkeøkt. Etter noen deilige hyttedager, skal det bli godt å løfte vekter igjen. Jeg gleder meg! 

 

Kristine ♥
                                                                                                                                                 Kilde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28681943

FULLKORNSPASTA MED KYLLING – MIDDAG PÅ 15 MINUTTER

Denne middagen laget jeg forrige uke da jeg hadde besøk av en venninne. Vi hadde hatt en treninigsøkt sammen og var veldig sultne begge to. Maten skulle være klar raskt!

Kylling og fullkornspasta er en slager når jeg har dårlig tid. Pastaen trenger ikke mer enn syv minutters koketid og kyllingen trenger bare noen minutter i pannen når den er delt i biter. For å gjøre middagen mer spennende, laget jeg en kremet variant av fullkornspasta med kylling hvor jeg hadde i cottage cheese, spinat og parmesan. Det ble super godt! Dette er desidert en middag jeg kommer til å lage flere ganger fremover. 

Om du ønsker kan du utelate kyllingen og lage en kjøttfri variant. Da kan du spise retten som den er, eller gjøre den mer proteinrik ved å erstatte kyllingen med bønner eller kikerter.

Fullkornspasta med kylling
Til 2 porsjoner

Ønsket mengde fullkornspasta
2 håndfulle spinat
1 gul løk
1 hvitløksfedd
2 kyllingfileter
Salt og pepper
Ca 100 g cottage cheese, eventuelt kesam eller crème fraîche
2 ss revet parmesan, kan sløyfes
4 -5 cherrytomater
1/2 sitron

Kok pastaen som anvist på pakken.
Skjær løk i terninger. Finhakk hvitløken. Del kyllingfileten i biter.
Stek løken i en panne til den blir blank. Ha i kyllingfilet, hvitløk, salt og pepper. Jeg brukte ca 1/2 ts salt og 1/4 ts pepper. Stek i 5 -6 minutter på medium varme til kyllingen er stekt.
Hell vannet av pastaen.
Del cherrytomater i skiver.
Ta pannen med løk og kylling av varmen og rør inn spinat, ferdigkokt pasta, cottage cheese, parmesan og cherrytomater. Rør alt godt sammen og press over saften fra sitronen.
Server.

En sunn, næringsrikt og smakfull middag som er klar på under 15 minutter.
Håper det smaker!

 

Kristine ♥

SLAPPER AV MED HYTTEHELG

Jeg må bare ærlig innrømme at jeg ikke har tatt så mange bilder her oppe, jeg har tatt fri fra kamera og sosiale medier. Derfor slenger jeg med noen bilder fra lørdag. Da var ikke været på sitt beste, så jeg holdt meg mest innendørs. I går derimot, var været nydelig, som dere kanskje fikk med dere på instagram, ble det en skitur i bare sports bhen. Det var magisk deilig!

På vei opp på fjellet fredag morgen, stoppet vi på Bang Bakeri. De har nemlig utrolig gode kanelsnurrer!

Det har blitt noen boller her oppe. Da jeg satt og spiste en kanelsnurr lørdag formiddag, var det en hund som også gjerne skulle hatt en bolle. Når han tar frem dådyrøynene sine, klarer jeg ikke dy meg, så han fikk en liten bit. KasperHunden fortjener litt hyttekos han også!

Hvorfor jeg er så glad i å dra på fjellet, er det flere som har lurt på. Det er rett å slett fordi jeg slapper av med en hyttehelg. Det er min måte å ta meg et pust i pakken. Jeg tror det er livsnødvendig å kunne ta seg en pause fra den hektiske hverdagen av og til, og å kunne lade opp batteriene.
For fire- fem år siden trodde jeg at jeg måtte kjøre på hele tiden, jobbe hardt og ha fult fokus døgnet rundt. Det er helt feil. Det er da en møter på veggen. Ja, det endte med at jeg gikk på en real smell. Nå har jeg skjønt at om jeg skal klare å prestere godt over tid, er kunst å kunne ta seg et avbrekk med jevne mellomrom.

Jeg er en frøken med mange baller i luften. Jeg stortrives med min hektiske hverdag og alt jeg gjør! Hverdagen min går derfor ganske fort. Det tror jeg flere kjenner seg igjen i. Denne hverdagen kan være stressende. For at jeg skal kose meg og nyte den hektiske hverdagen, må jeg slappe av og hente meg inn med noen roligere perioder. Som nå, med en hyttehelg. Jeg elsker følelsen av å sitte i bilen på vei til fjellet og bare kjenne at alle lister, hverdagslige rutiner, må- og burde gjøre, forsvinner. Da er jeg også ekstra klar for hverdagen igjen, når den kommer tilbake. Etter fire dager på fjellet, kjenner jeg at jeg allerede er veldig gira og motivert for å komme tilbake til jobber, studiene, trening, hverdag og rutiner.
For meg er altså en hyttetur, eller andre former avslapping, en måte å restituere meg på, slik at jeg både trives og har energi til hverdagen.
Husk å ta deg et pust i bakken med jevne mellomrom. Det trenger både kroppen og sjelen.

Nå skal jeg nyte den siste dagen på fjellet. Da er jeg ekstra klar for å komme meg hjem og å få tilbake hverdagen imorgen.
Ha en fin mandag :razz: 

 

Kristine ♥