SMARTERE AV TRENING

Trening er så fantastisk på mange måter. Jeg bare elsker at jeg virkelig har funnet treningsgleden og at trening er en så stor del av livet mitt. Ikke bare gjør trening at du holder deg frisk lenger, blir mer funksjonell, og gjør deg i godt humør, du blir også smartere av trening!

Det å trene regelmessig kan gjøre at du fokuserer bedre, har bedre læringsevne og får bedre hukommelse. Årsaken til at du blir smartere av trening, er trolig at fysisk aktivitet og det å være i bevegelse stimulerer det området i hjernen som styrer flere av dine kognitive evner. Hippocampus heter dette området. Jevnlig trening gjør at hjernecellene i hippocampus både øker i størrelse og antall. 

Forskning har lenge vist at fysisk aktivitet har har god effekt på vår fysiske helse. Det er fantastisk at en nå stadig også oppdager de psykiske fordelene ved trening. Det er riktignok flere ubesvarte spørsmål når det kommer til trening og hjernen vår, så her må det mer forskning til. Likevel vet vi helt sikkert at fysisk aktivitet har en positiv effekt på helsen vår, både fysisk og psykisk. Så kom deg opp og tren :grin: Selv skal jeg hvert øyeblikk komme meg på en styrkeøkt. Etter noen deilige hyttedager, skal det bli godt å løfte vekter igjen. Jeg gleder meg! 

 

Kristine ♥
                                                                                                                                                 Kilde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28681943

8 kommentarer

Siste innlegg