GJØR MOT DEG SELV DET DU VIL AT ANDRE SKAL GJØRE MOT DEG

God, god mandag dere ♥  Håper ukestarten har behandlet deg bra. I dag har jeg hatt en treg morgen med flere kopper (koffeinfri)kaffe, tente lys og boklesing. Nå kom jeg akkurat hjem fra en gåtur i vinderkulden. Under turen ble jeg gående å gruble på hvordan mange av oss behandler oss selv. Jeg hadde nemlig en samtale med en online pt-kunde tidligere i dag, hvor hun fortalte at hun slet med å behandle seg selv pent. Alle andre derimot, de tar hun godt vare på. Hvorfor er det slik at vi ofte har lett for å støtte, rose og være vennlige mot andre, men når det gjelder oss selv, gjør vi ofte det motsatte? Dette gikk jeg å grublet på. 

Du husker kanskje kardemomme loven; gjør mot andre som du vil at de skal gjøre mot deg. Hva med å gjøre litt om på denne? Gjør mot deg seg det du vil at andre skal være mot deg. Du ønsker jo at andre skal være hyggelige, ta deg seriøst og respektere deg. Da må du gjøre det samme mot deg selv og din kropp! Det er ikke så lett i begynnelsen, spesielt om du er veldig selvkritisk, noe svært mange av oss er, men etterhvert som du snakker pent til deg selv vil det gradvis bli lettere og lettere. Her må du rett og slett øve!

En øvelse du kan gjøre denne uken, er å hver kveld skrive ned fem bra ting som du har gjort akkurat denne dagen. Eventuelt kan du si de fem tingene til deg selv om det virker som et tiltak å skrive dem ned. Ja, her utfordrer jeg deg til å gjøre denne øvelsen!

Start i dag. Gjør mot deg selv det du vil at andre skal gjøre mot deg. Ta deg selv, ditt liv og din psykiske helse på alvor. Ta vare på deg selv. Ha en riktig nydelig mandag.

 

Kristine ♥

SØNDAGSMIDDAG MED SMAK AV JUL OG EN SUNNERE, SUPERGOD SAUS

Eller dette var lørdagsmiddagen, men det gav en søndagsmiddag følelse, derav overskriften søndagsmiddag med smak av jul og en sunnere, supergod saus. Siden det er første advent i dag, måtte jeg lage noe med preg av jul til middag i går. Jeg har klart å vente med juleforberedelsene til i dag. Bortsett fra adventsstjernene. De hang jeg opp for omtrent en uke siden. Jeg synes det er så hyggelig med fint lys i vinduene. Ellers foretrekker jeg å vente med det som er ‘julete’, til julen faktisk begynner. Nå skal jeg for alvor sette i gang med juleforberedelsene. Første advent, ja da er julen i gang! I morges fant jeg frem julepynten. Senere i uken gleder jeg meg til å bake pepperkaker og se julefilm. Nå kan julen virkelig starte!

Tilbake til overskriften. Bestevennen var på besøk i går og jeg laget en real søndagsmiddag med kalkunstek og en skikkelig god saus. Dette er en lettere og litt sunnere variant av den typiske fløtesausen som ofte blir servert til kalkun og jul. Denne varianten inneholder masse næring. Jeg tilsatte i tillegg en liten klunk, omtrent to spiseskjeer, med rødvin. Dette er ikke nødvendig. Ettersom jeg tok meg et glass rødvin til maten, synes jeg det er ekstra godt å ha en liten dæsj i sausen. Har du ikke rødvin, kan du fint sløyfe det. 

Søndagsmiddag med smak av jul, og en sunnere, supergod saus
Til 2 personer

Kalkunstek, ca 400
1 ts salt og 1 ts pepper
Krydder: 1/2 ts løkkrydder, 1/4 ts allehånde og 1/5 ts nellik, kan sløyfes

Sunnere, supergod saus
2 dl kraft, jeg anbefaler Jakobs utvalgte, eventuelt 1 buljongterning og 2 dl vann
1 ss maizena 
1,5 dl matfløte 
1 ss tyttebær, eventuelt tyttebærsyltetøy
1 ss soya saus 
4 knuste einebær
En klunk rødvin, kan sløyfes

Brokkoli
Rosenkål
Gulrot
Poteter
Tyttebærsyltetøy
Sylteagurk

Start med kalkunsteken. Ha på krydder. Legg i en ovnsform. 
Stek på 125 grader i cirka 2 timer, til steketermometeret viser 68 grader. La hvile før du skjærer i kalkunen. Du kan naturligvis steke kalkunsteken på høyere temperatur og kortere steketid,  men kalkunen blir mest saftig ved lav temperatur. 

Når kalkunen er ferdig lager du sausen. 
Ha alle ingrediensene i en kjele. Kok opp. Smak deg gjerne til med tyttebær og soya saus.

Kok poteter i godt saltet vann. Jeg bruker ca 2 ss havsalt per liter vann. Det gir en ekstra god krunsj og smak til potetene.
Kok til de er møre, 15 -25 minutter avhengig av størrelse.

Del brokkoli og gulrøtter i biter. Kok møre i vann sammen med rosenkål i 3 -6 minutter avhengig av hvor godt kokt du liker grønnsakene dine. 
Server med tyttebærsyltetøy og gjerne sylteagurk, rødbeter og surkål eller rødkål. 

Jeg anbefaler virkelig å lage denne sausen. Den kan også serveres til kalkunfilet, kylling, svin, biff, vegetarretter og mye annet. Spis og kos deg, ta inn alle de gode smakene og julefølelsen.
Og du, ha en nydelig første advent. Juuulen er her!


Kristine  ♥

NOK EN HJEMMEØKT UTEN UTSTYR – TREN HVOR SOM HELST

                                                                                                                                                                                            Inneholder add-linker

I dag tok jeg meg en nok en hjemmeøkt. Jeg er fortsatt langt fra å være i noen hjemmetreningsrutinene, men jeg liker å tenke at litt er bedre enn ingenting. Et par økter i uken er bedre enn null! Denne treningsøkten kan du gjøre på hytten, hjemme eller på treningssenteret, ja hvor som helst egentlig.

Jeg har på meg favoritten Astoria bra short – yes, denne er blitt en favoritt allerede, og Seamless scrunch tights. Både bhen og tighsen er på BlackWeek salg ut helgen.

Som du ser under, brukte jeg hoppetau som kondisjonsform. Dette kan du bytte ut med noe annet som tar omtrent 1 minutt. Du kan for eksempel løpe, sykle eller ro. For å få inn litt ekstra puls og endorfiner, la jeg inn noen burpees. Jeg begynner virkelig å elske burpees! Da kom svettedråpene frem.

Mountain climber

Sideutfall

Dagens hjemmeøkt uten utstyr – tren hvor som helst

1 minutt hoppetau

20 push ups
20 knebøy
20 burpees
20 mountain climber
20 sideutfall

20 burpees
20 skulder taps
20 rygghev


Gjør totalt 3 runder.Her jobber du kontinuerlig. Det vil altså si at du først hopper tau, går så rett på push ups, deretter direkte til knebøy, videre til burpees, så til montain climers, direkte på sideutfall, burpees, videre til skulder taps og så rett på rygghev. Deretter begynner du forfra igjen med hoppetau uten noen stor pause. En pustepause her og der, tar når du trenger det.

Skulder taps

Rygghev

Om du skal gjøre denne treningsøkter, noe jeg håper du gjør, ikke vær så opptatt av tid. Forsøk å utfordre og presse deg selv, men tren ut i fra dine forutsetninger og ditt nivå. Dette er en økt som alle kan gjøre. Noen vil fullføre raskt, mens andre vil bruke litt lenger tid. 

Til slutt vil jeg tipse om at det ut morgendagen fortsatt er tilbud på to av mine soleklare favoritter, nemlig proteinbaren Fudge sea salt og Nocco. Det er 35 % rabatt på et brett Nocco , mens på Fudge sea salt er det hele 40 % rabatt. Dere er sikkert lei av å se disse på bloggen, spesielt proteinbaren, men det er virkelig verdens beste proteinbar. Soleklart. Jeg spiser omtrent en hver eneste dag!

Nå skal jeg fortsette jobbingen på pcen med online coaching. I kveld blir det hygge og en skikkelig julemiddag med bestevennen. Ha en herlig lørdag. 

 

Kristine ♥

SPIS QUINOA

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

Jeg har fått dilla på quinoa! Quinoa er virkelig blitt flittig brukt på mitt kjøkken i det siste. Det tror jeg dere har sett på instagram. Jeg har hørt om quinoa lenge, men jeg har rett og slett ikke fått mannet meg opp til å kjøpe det inn. Så for et par uker gjorde jeg det, og fra dag en var jeg hektet. Har du spist quinoa? Det her er virkelig en super matvare på så mange områder. Spis quinoa er min oppfordring!

Quinoa er en plante som har vært dyrket i mange tusen år i Sør -Amerika, men det er først de siste fem årene det har blitt vanlig i Norge. Det er selve frøene på quinoaplanten som vi spiser. Quinoa er altså et frø, selv om man bruker den som et korn, på samme måte som ris, couscous og lignende. Quinoaen som vi finner i butikken her er rød, sort og hvit. Hittil har jeg testet alle tre sortene. Quinoa har generelt en mild og nøytral smak, og den sorte og røde varianten smaker noe mer enn den hvite. Jeg personlig likte disse best. Den hvite synes jeg er veldig smaksnøytral. Sort er nok min favoritt. Den smaker kanskje litt nøttaktig. Den hvite varianten er også litt mykere i konsistensen.

Årsaken til at jeg sier spis quinoa, er ikke bare fordi jeg liker smaken av quinoa, men også fordi dette frøet virkelig er supersunt. Quinoa inneholder masse gode næringsstoffer og antioksidanter. Quinoa inneholder livsviktige mineraler som magnesium, kalsium, zink, fosfor og jern, og vitaminene A, B og E. Fiber er også noe quinoa har mye av, hele 10 gram per 100 gram. Quinoa inneholder mye proteiner. Så mye som rundt 16 %, noe som er langt mer enn ris som inneholder ca 7 % og potet som inneholder 1 % protein. I tillegg inneholder quinoa en komplett blanding av alle de essensielle aminosyrene.  Da lurer du kanskje på hva aminosyrer er? Jo, proteiner er bygget opp av mange aminosyrer. En essensielle aminosyrer betyr at kroppen ikke kan lage disse selv og at vi må få den tilført gjennom kosten. Dette er spesielt nyttig for veganere. Som veganer må en passe på sine proteinkilder for å få i seg alle de essensielle aminosyrene, ettersom det finnes mindre andel essensielle aminosyrer i korn og belgvekster. Quinoa derimot, er en komplett proteinkilde. Til slutt vil jeg legge til at quinoa også har en god dose av det sunne omega3 -fettet. Ja, det er virkelig en super matvare! Quinoa er glutenfritt. Så dette er også et ypperlig alternativ for de som unngår gluten.

Qunioa kan brukes til så mangt, ikke bare til middagen. Det vanligste er vel å bruke quinoa som et alternativ til ris, pasta eller couscous. Jeg bruker quinoa i salat, i knekkebrød, overnight oats og til å lage grøt. Det finnes også en rekke vegetariske oppskrifter med quinoa som quinoakjøttboller og lignende. Det har jeg ikke testet enda. 

Jeg koker opp en stor porsjon quinoa en dag i uken. Kald quinoa holder seg en uke i kjøleskapet. Utenover uken har jeg da raskt måltider klart. Noen av mine favoritter kommer her.

Overnight quinoa. En annen variant av overnight oats hvor jeg bruker quinoa. Også et superenkelt måltid. Jeg bruker 1 ss chiafrø, 1 ss havregryn, 4 ss kokt quinoa fra kjøleskapet og har det i en bolle eller skål sammen med 1,5 dl melk. Så lar jeg det stå minimum 1 time, gjerne natten over. Når jeg skal spise grøten blander jeg inn 1 dl yoghurt, i det siste har jeg brukt kokosyoghurt, og 20 g casein proteinpulver, jeg bruker mest smaken salted caramel. Du kan droppe proteinpulveret, men det er rett og slett for å gi måltidet mer protein. Så topper jeg med det jeg ønsker. Her har jeg bruk

Poke bowl med quinoa. en middag eller lunsj som tar 5 minutter! Jeg bruker de grønnsakene jeg har tilgjengelig, oftest noe grønt som grønnkål eller hodesalat, gulrot, agurk, så tilsetter jeg quinoa, edamamebønner og syltet ingefær. Jeg blander sammen soyasaus og wasabi i en liten skål og heller over. Vips et super sunt og super godt måltid.

Frokostbolle med egg og quinoa. Ettersom jeg også alltid har kokte egg i kjøleskapet, tar det meg under 5 minutter å lage denne skålen. Jeg legger quinoa i en bolle, tar i litt grønt som grønnkål og tomat, så har jeg over egg og diverse annet jeg har i kjøleskapet. Her har jeg brukt granateplefrø og edamame. I tillegg har jeg over flakssalt, chiliflak og balsamico. Dette er en skikkelig god og næringsrik frokost som metter lenge.

Min oppfordring er altså som nevnt tidligere – spis quinoa. Kok opp en stor mengde og bruk den til å lage sunne, raske og gode måltider gjennom uken. Har du en favoritt oppskrift med quinoa?

 

Kristine ♥

SPILLELISTEN I NOVEMBER

God kveld dere. I dag hadde jeg egentlig tenkt til å dele en treningsøkt med dere. Hjemmeøkten var nemlig planlagt og skrevet ned. Likevel sitter jeg fortsatt på rumpestumpen. Og her tror jeg faktisk jeg blir sittende en drøy time til, før jeg så skal legge meg! Jeg har vært så fryktelig trøtt i dag og kroppen har strittet imot aktivitet. Den planlagte treningsøkten får derfor vente til imorgen.

Det jeg har gjort, er å oppdatere spillelisten, slik at spillelisten for november klar. Denne gangen føler jeg at det kanskje er ekstra mye futt og fart i musikken. Jeg tror det henger sammen det faktum at treningssentrene er stengt og at det er hjemmetrening jeg bedriver. For å få en god flyt i treningen hjemme, trenger jeg musikk med fart. Det gir meg ekstra med energi. Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men for min del kjenner jeg at terskelen for å gjøre en styrkeøkt hjemme, er mye større enn det er å skulle gå på treningssenteret for å trene. Ja, jeg savner Sats veldig! Nå jobber jeg riktignok i helsevesenet og jeg har respekt for valgene som blir gjort, smittetiltak og lignende. Likevel synes jeg det er kjedelig med stengte sentre. Da forsøker jeg å gjøre det beste ut av situasjonen. Som å lage en spilleliste med ekstra mye futt.

Håper du får glede av spillelisten i november, enten du trener hjemme eller på senter. Ha en fortsatt fin torsdagskveld.

 

Kristine ♥

ENKEL PANNEPIZZA MED FIKEN

Pizza er noe jeg absolutt aldri blir lei. Jeg tror jeg kunne spist det hver eneste dag! Du kan variere fyllet i det uendelige og bunnen kan lages på mange måter. Dermed er ikke pizza bare pizza. 

I går laget jeg en enkel pannepizza med fiken. Denne ble super god! Her har jeg rett og slett laget pizzabunnen i en stekepanne. Ingen knaing eller heving av deigen. Du blander bare ingrediensene sammen i en bolle, heller i stekepannen og steker bunnen. Så smører du på fyllet på bunnen mens den fortsatt ligger i stekepannen, og setter hele stekepannen i ovnen noen minutter. Om du har en stekepanne som ikke tåler å være i stekeovnen, kan du ha bunnen over på en bakeplate før du smører på fyllet og så ettersteker. 

Som du ser har jeg laget en hvit pannepizza med fiken, spekeskinke og blåmuggost. Denne kombinasjonen er magisk god. Er du ikke glad i blåmuggost, kan du droppe dette. Fiken derimot, må du prøve på pizza sammen med spekeskinke. Den søte, runde smaken fra fiken passer fantastisk med det salte fra spekeskinken. Nam!

Enkel pannepizza med fiken
Til 1 person 

Bunn
1 egg
0,5 dl vann

50 g tørrvare, jeg brukte 25 g havremel og 25 g speltmel
1/2 ts salt

Fyll – her kan du naturligvis bruke det du ønsker og har tilgjengelig
2 ss creme fraiche, lett eller original
1 lite hvitløksfedd, finhakket
1 god håndfull revet ost, jeg har brukt jarlsberg
1 hvitløksfedd
1/5 ts salt, 1/ 5 ts pepper og 1/ 5 ts løkkrydder
2 -3 ss blåmuggost
1 fiken
Noen skiver spekeskinke, jeg har brukt parmaskine

Bland sammen alle ingrediensene til bunnen i en bolle. Hell i en stekepanne. Stek i 3 -5 minutter på lav varme, til bunnen er lett stekt. 

Smør så på creme fraiche. Ha over hakket hvitløk og revet ost. Legg over skiver av fiken og klatter med blåmuggost. Sett hele stekepannen i stekeovnen på 225 grader i 5 -8 minutter, til osten har smeltet.
Server. 
Jeg toppet med litt frisk ruccola. 

Supergodt altså. Vil du ha en enkel, men ekstra god middag, prøv pannepizza. Og du, om det ikke blir pannepizza på deg, prøv i hvert fall fiken på pizza. Det er magisk!

 

Kristine ♥

MANDAGSTIPSENE

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

Hei og god mandag dere ♥ Det er maaaandag. Jada, jeg er kanskje litt vel gira og klar denne mandagen. Med en uke fri, kjenner jeg at det blir skikkelig godt med hverdag, jobb og rutiner igjen. Jeg er og forbli et rutinemenneske!
Ettersom det er mandag og fult kjør for Black Week, vil jeg komme med noen tips til dere, mandagstipsene.

⋄ Astoria bh
Astoria crop toppen, har dere sett mange ganger her på bloggen. Senes i dag på instagram og her på bloggen på onsdag. Det er et favorittplagg i garderoben som jeg har i mange farger. Nå har denne endelig kommet som bh.  Seamless og veldig behagelig. Den tror jeg raskt blir en ny favoritt. Jeg har den sorte varianten. Den finnes også i rød og i lys grønn. Du får tjuefem prosent rabatt på disse nå som det er Black Week.

⋄ Nocco
Jeg må også slenge med at det er minus trettifem prosent rabatt på Nocco denne uken. Dere vet jo at jeg er Noccofan

⋄ Vårløk i vann
Ettersom jeg har IBS forsøker jeg å ikke spise så mye løk….selv om jeg skal innrømme at jeg spiser det flere ganger i uken, men i moderate mengder. Spiser jeg for mye løk, får jeg vondt i magen. Derimot får jeg ikke vondt i magen av den grønne delen på vårløk og purre. Dette er vanlig for de med irritabel tarm ettersom den grønne delen av vårløk og purre er såkalt low fodmap. Jeg synes det er synd og skulle kaste den hvite delen av vårløken og kun bruke den grønne. Da oppdaget jeg at du kan sette bunten med vårløk eller purre i et lite glass med vann, så vokser den grønne delen ut igjen. På den måten slipper man å kaste den hvite delen og du får ny frisk, grønn vårløk uten å gå i butikken.

⋄ Litt lykkeligere
Litt lykkeligere av Sara Lossius er en søt og lettlest bok jeg kan anbefale alle som er opptatt av psykisk helse. Sara Lossius har du kanskje hørt om via Ingefær podcast? Jeg har til og med vært med i en episode der. I boken forteller Sara om forskning, samt sin erfaring og kommer med tips til hvordan du kan bli litt lykkeligere. Ofte synes jeg selvhjelpsbøker og bøker som omhandler psykisk helse, ofte kan være kjedelige eller kompliserte. Denne boken derimot, er lettlest og kommer med enkle konkrete tips. Boken litt lykkeligere er også en fin (jule)gave til mamma eller en venninne. 

⋄ Hereditary
Denne filmen på Netflix, så jeg i helgen. Er du glad i skrekk / horror filmer, vil denne falle i smak. Det er ikke ofte jeg finner en triller jeg faktisk liker, men denne likte jeg. Her følte jeg at pulsen økte jevnlig og jeg faktisk fulgte med hele filmen. 

⋄ The protein kitchen proteinbar
Er du en som lett får vondt i magen i magen når du spiser proteinbarer? Da kan jeg anbefale baren fra The protein Kitchen. Disse inneholder bare naturlige ingredienser, dadler, mandler, eggehvite, kakao og smak. Jeg liker spesielt godt smakene cocoa & peanuts og cocoa & hazelnuts. En bra proteinbar om man ønsker naturlige ingredienser. Jeg kan også anbefale proteinshaken deres som er laget med mandelmelk for deg som unngår melk.

⋄ IcanIwill gensere
Altså, dere har jo sett disse før, men jeg må tipse om de igjen ettersom det nå er Black Week og alle genserene er på tilbud. Jeg bare elsker disse. Jeg har alt for mange modeller og alt for mange farger, men jeg blir ikke lei! Disse kan brukes både til hverdags, for eksempel over en jeans eller en skinnbukse, eller sammen med en joggebukse for et koseantrekk, eller på trening. Over har jeg på meg Essential cropped sweater. Denne finnes i beige ,grønn og  sort. Denne er kort i modellen og superlekker over en high waist bukser. På bilde nummer to har jeg på meg Essential crew neck. Dette er en lenger og mer oversized variant med super behagelig pusestoff innvendig. Den finnes i beige, sort og grønn. Denne modellen finnes også med hette, Essential hoodie, som kommer i fargene beige, sort og grønn. På siste bilde har jeg på meg Inhale crewneck. Den er litt kortere i modellen, uten å være cropped, og har en veldig fin innsvingt fasong. Dette er nok min soleklare favoritt. Jeg har den i både sand og sort. Denne modellen finnes i sand, sort og grå.  Alle variantene har jeg i størrelse S som er min normale størrelse. Genserne får du til tjuefem prosent rabatt akkurat np.

⋄ 5 min meditasjon
At meditasjon er bra, har de fleste av oss hørt. Meditasjon senker stressnivåene våre, gir en bedre fordøyelse, gir bedre energi og konsternasjon, gjør at du sover bedre, minsker risikoen for psykiske sykdommer og en hel rekke andre ting. Mange, inkludert meg selv, tenker ‘sånt har jeg ikke tid til’. Sannheten er at vi alle har 2 -5 minutter! Det jeg har merket størst forskjell på etter at jeg begynte å meditere fast, er at jeg sovner mye raskere på kvelden og at jeg også sover bedre. Selv om jeg ikke mediterer før jeg legger meg. Nå bruker jeg en podcast hvor jeg mediterer så og si daglig. Jeg kan sterkt anbefale podkasten Meditation Life Skills podcast. De har flere korte episoder på mellom 3 -6 minutter. Jeg liker spesielt episodene 5 minut mindfulness body relaxation, 5 minute guided gratitude meditation for morning og 5 minute evening guided meditation for a deep and restful sleep. Dette er en perfekt podcast for nybegynnere slik som meg.

⋄ Plastbokser i kjøleskapet
Jeg irriterer meg over rot i kjøleskapet. Derfor har jeg små plastbokser som jeg har pålegg og andre små ting. Disse har jeg kjøpt på Jysk for 10 kroner. Det gjør det mer ryddig og oversiktlig. Jeg bruker også de samme plastboksene i baderomsskapet for å holde orden der. Nei til rot!

⋄ Legg dynen på varmekablene
Dette er kanskje litt merkelig. Jeg begynte å gjøre det for to uker siden og nå må jeg gjøre det hver kveld! Ettersom jeg liker å ha det kaldt på soverommet og alltid har vinduet åpent (det er forøvrig også bedre for nattesøvnen vår med et kaldt soverom), føles dynen forferdelig kald når jeg legger meg i den. Derfor legger jeg den nå på varmekablene på badet, samtidig som jeg går for å pusse tenner. De fem minuttene dynen får på det varme gulvet, gjør at det føles magisk deilig å legge seg under den varme dynen i det kalde soverommet. Prøv selv!

Det var mandagstipsene for denne gang. Håper noen av de er nyttige for deg. Ikke minst håper jeg du får en aldeles nydelig uke. God mandag!

 

Kristine ♥

BOLLER MED SMAK AV JUL

                                                                                                                                                                                            Inneholder add-linker

Denne uken her har jeg så smått begynt å pynte til jul. Ja, jeg vet det er fryktelig tidlig. Egentlig alt for tidlig, ville jeg sagt om du spurte meg i fjor. I år føler jeg derimot at vi er i en spesiell situasjon. Covid gjør at dagene føles vanskeligere og tyngre enn normalt, og vi er mer hjemme. Da er det viktig å gjøre det så koselig som overhodet mulig. Derfor har jeg hengt opp noen fine adventsstjerner i vinduet og funnet frem noen julelys. Det har gjort at det blir skikkelig god stemning i leiligheten. Selve julepynten og juletreet venter jeg med til forsøte advent. 

Julestjerne gjorde at jeg ble inspirert til å lage noe med smak av jul. Da ble det boller med smak av jul. Disse smaker en som en blanding av pepperkaker og julekake. Ordentlig saftige og gode!

Boller med smak av jul
4 stykker

1 egg
100 g kesam
60 g havremel
20 g vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla, eventuelt mer mel
1/2 ts bakepulver
1 ss sukringold
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1/3 ts nellik
1/4 ts ingefær
Rosiner, valgfritt

Bland sammen alle ingrediensene utenom rosiner i en bolle. Her trenger du bare å blande sammen med en skje.
Tilsett eventuelt mer væske om deigen blir tørr eller mer mel om deigen blir våt. Deigen skal ha konsistens som en løs bolledeig. 
Del dadler i biter og vend inn. La svelle i 5 minutter. 
Bruk to spiseskjeer til å forme 4 klatter på en bakeplate. 
Stek på 175 grader i 15 -20 minutter.
Avkjøl.

Jeg serverte bollene med brunost og syltetøy. Mmmm… Jeg elsker kombinasjonen når brunosten smelter på bollene. Du kan også spise bollene i seg selv uten pålegg. Håper du lar deg friste!

Jeg vil også tipse dere om at det i dag er 50 % rabatt på favoritt proteinbaren min HER. Dere har sett fudge sea salt en trillion ganger her på bloggen. Det er rett og slett fordi det er verdens beste proteinbar! Alle som har testet denne etter at jeg har anbefalt den, har falt pladask. Er du er glad i karamell, salt og sjokolade, vil du elske denne  Du kan kjøpe en pakke med 12 barer her og en trippel pakke med 36 barer her. Jeg har bestilt meg en trippel pakke. Gleder meg!


Kristine ♥

REKORINGEN

Dere, i dag vil jeg tipse dere om Rekoringen. Jeg har brukt Rekoringen tre ganger nå og jeg rett og slett elsker det. Dette kommer jeg til å bruke fast fremover. Å, nei, dette er ikke et sponset innlegg eller noe slikt. Det er rett og slett jeg som vil tipse dere om denne geniale ordningen. Når vi først er inne på spons, må jeg forøvrig legge til at jeg aldri kommer til å nevne noe på bloggen som jeg ikke selv er fornøyd med. Jeg mottar mange produkter og klesplagg, og mesteparten av disse ser aldri bloggens lys. Rett og slett fordi jeg ikke vil gå god for produktene eller plaggene. Om det er noe jeg nevner, har på meg eller skriver om her, er det noe jeg er virkelig fornøyd med og selv har brukt penger på eller hadde vært villig til å bruke penger på.

Tilbake til Rekoringen. Har du hørt om det før? Fra Rekoringen sin facebook side står det bra forklart hva:
Rekoringen er – REKO er en salg- og distribusjonsmodell for lokalmat. REKO står for rettferdig konsum, med kort vei mellom produsent og forbruker.

Rekoringen er et slags matnettverk. Det finnes uendelige mange Rekoringer. Søk opp Rekoringen på Facebook med ditt bosted, for eksempel Rekoringen Oslo, Rekoringen Trondheim, Rekoringen Drammen, Rekoringen Sandvika, så finner du den Rekoringen som er nærmest deg. På denne Facebooksiden annonserer lokale matprodusenter sine varer. Det er alt fra fermentert kål, til økologiske grønnsaker, og gressforet svin og økologiske egg. Her velger du selv hva du ønsker å kjøpe. Du forhåndsbestiller og forhåndsbetaler dette direkte til produsenten uten mellomledd, så skjer utleveringen på et fast sted. Hver Rekoring har et fast sted og tidspunkt hvor matprodusentene og kjøperne møtes. For eksempel fast annenhver torsdag mellom klokken 18.00 og 19.30. Da finner du de produsentene du har kjøpt varer fra, sier navnet ditt og får varene. Det er helt gratis å være medlem av Rekoringen og du må ikke handle hver gang for å være medlem.

Jeg synes dette er helt genialt. Jeg elsker å støtte lokale matprodusenter. Jeg liker også at jeg får bedre kvalitet på matvarene enn den maten som finnes i dagligvarebutikkene i dag, at maten er kortreist da jeg kjøper mat direkte fra produsenten uten noen mellomledd. Ikke minst aspektet ved dyrevelferd – dyrene jeg kjøper gjennom Rekoringen har hatt det langt bedre enn de fleste kjøtt, fisk og fugleproduktene i matvarebutikken.

Bildene i dette innlegget viser hva jeg kom hjem med fra Rekoringen i dag. Rå upasteurisert kefirmelk og rå upasteurisert cottage cheese – denne cottage cheesen er magisk god. Jeg kjøpte seks glass! Elgkjøtt, margben, kraftben, upasteurisert fetaost og brie, lokalprodusert honning, fermentert kål, ramsløksalt, kryddermiks og en haug med økologiske grønnsaker – rødbet, sellerirot, gulrot, potet, persillerot, diverse grønnkål.

Så langt har jeg bare positiv erfaring med Rekoringen. Alt jeg har kjøpt derfra har vært av god kvalitet, smakt godt og jeg synes også at prisen jeg betaler for disse produktene er bra i forhold til kvalitet.

Om du ikke allerede er medlem, oppfordrer jeg deg alle til å melde deg inn i din lokale Rekoring. Søtt lokale bønder samtidig som du får i deg den beste maten!

 

Kristine ♥

STYRKEØKT HJEMME – INGEN UTSTYR –  BRUK DET UTSTYRET DU HAR 

Er du godt i gang med hjemmetreningen? Selv om hjemmetrening ikke er min store favoritt, har jeg laget en avtale med meg selv om å få inn fire økter i uken. Fire økter hvor minst to av dem skal være styrkeøkter. Det blir nok en kombinasjon av styrketrening og en joggetur her og der. 

I dag ble det en styrkeøkt hjemme.  Her trenger du ingen utstyr. Du kan enten bruke egen kroppsvekt eller en form for vekt du har hjemme. Ryggsekk, brannslukningsapparat, flakser fylt med væske, eller lignende. 

Styrkeøkten baserer seg på to og to styrkeøkter som gjøres i supersett. Så du går rett fra bulgarske utfall til hip trhust, tar så en pause, før du gjør et nytt sett med bulgarske utfall og hip thrust. Når du har gjort alle settene, går du videre til neste øvelse, som da er rygghev i supersett med push ups. Velg antall repetisjoner avhengig av ditt utgangspunkt. Ta x antall repetisjoner, slik at du blir sliten og kjenner det i muskulaturen.

1.Bulgarske utfall 4 sett x 10 -20 repetisjoner på hvert ben
her trener du hovedsakelig lår og rumpe
supersett med
Hip thrust 4 sett x 10 -20 repetisjoner

her trener du hovedsakelig rumpemuskulatur

2.Rygghev 3 sett x 10 -20 repetisjoner
her trener du hovedsakelig rygg og rumpe
supersett med
Push ups 3 sett x 10 -20 repetisjoner

her trener du hovedsakelig bryst, skuldre, bakside arm og coremuskulatur

3.Planke 2 sett x 30 til 60 sekunder
her trener du coremuskulatur
supersett med
Sideplanke 2 sett x 15 -40 sekunder

her trener du coremuskulatur med fokus på sidemuskulaturen

En fin og god fullkroppsøkt hvor du får trent hele kroppen. God trening dere!


Kristine ♥