GRESK INSPIRERT LASAGNE

Ettersom jeg har ferie, bestemte jeg meg for å ta et par dager på hytten. Det er ikke mer enn førti minutter hjemmefra, men det er likevel godt å bare komme seg bort et par dager. Få et miljøskifte og ikke være hjemme. Det er rart hvordan jeg slapper av langt mer på hytten enn hjemme. Pulsen er med en gang lavere. Ikke minst elsker jeg å sitte foran peisen og bare nyte. Peisen er nok det beste jeg vet ved hytten. Jeg elsker peis!

Over til overskriften. I dag laget jeg en gresk inspirert lasagne til middag. Dette er en såkalt jukselasagne. Det er egentlig bare en ny variant av favoritten min, lompelasagne. Denne har dere sett mange ganger her på bloggen. Det er en oppskrift jeg lager igjen og igjen og igjen. Når jeg laget lompelasagnen i dag, valgte jeg å gjøre noen små endringer slik at den fikk et gresk preg. Fetaost, timian, oregano og rødvinseddik gjorde virkelig susen. Det ble så godt!

Gresk inspirert lasagne
Til ca 3 personer

8 speltlomper, eller tortillalefser
Revet ost, ca 80 g, jeg foretrekker Jarlsbergost
1/2 squash
1 håndfull cherrytomater

Tomatsaus
400 g kyllingfilet
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
1 finhakket rødløk
2 ss rødvinseddik, kan sløyfes
2 fedd finhakket hvitløk

Hvit juksesaus*
100 g fetaost
100 g kesam original
150 g cottage cheese

Start med tomatsausen. Del kyllingen i biter. Stek den så raskt i en panne.  Ha i resten av ingrediensene. La blandingen surre noen minutter.
Lag i mellomtiden hvit juksesaus. Mos fetaosten. Jeg brukte fingrene. Tilsett så kesam og cottage cheese.
Kutt squash og cherrytomater i skiver.
Finn frem en form.
Begynn med å legge et lag tomatsaus. Legg så på noen skiver squash, den hvite sausen før du legger over et par lomper. Legg et nytt lag tomatsaus, squash, hvit saus og lomper og fortsett til du har fått tre lag.
Topp med skivet cherrytomater, et godt lag raspet ost.
Stek på 200 grader i 15 -20 minutter.
La formen hvile et par minutter før du skjærer i den.

*Du kan droppe den hvite sausen og bare bruke fetaost om du ønsker en enda enklere variant.

Denne greskinspirerte lasganen var virkelig knall god, sunn og nok så enkel! Server gjerne med en enkel salat med frisk basilikum. I min salat har jeg brukt salatblanding, tomat, agurk, gul paprika, rødløk, basilikum og en dæsj rødvinseddik. Lekkert!
Håper du lar deg friste til å teste denne lasagnevarianten.

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg