IKKE TENK USUNT

                                                                                                                                      Inneholder add-linker

Dere, det er noe jeg vil ta opp i disse “nyte sommerferien” -tider, og det er nemlig dette ordet usunt. Jeg virkelig hater det ordet! 

Vi hører ofte snakk om sunn og usunn mat. Jeg er nok skyldig i dette for jeg bruker ofte ordet sunn. Derimot bruker jeg ALDRI ordet usunt. Det eksisterer ikke i mitt vokabular! Hvilken mat som er sunn og hvilken som er usunn, finnes det utallige meninger om. Noen mener brød er usunt og at proteiner er sunt for det bygger muskler. Andre mener et vegetarisk kosthold med lite proteiner er sunnere. Noen hevder at man skal ligge unna alt av tilsetningsstoffer, og atter andre hevder at lett produkter med lite kalorier er sunne. Er det rart folk flest blir forvirret? Og godteri og is, det må vi sky som pesten, for det er i hvert fall usunt!

Jeg har på meg Scrunch shorts (begynner dere å bli lei av å se den på? Jeg bare elsker den!) og Nike bh.

Sannheten er at det er ikke så enkelt. Jeg skulle ønske vi bare kunne droppe ordet usunt. På akkurat samme måte som det ikke finnes en matvare som vil gjøre deg super sunn, så finnes det heller ikke en matvare som vil gjøre deg usunn. Folkes, det handler om mengder! Og det er det jeg vil poengtere nå. Jeg får daglig mail eller henvendelser på instagam av folk som lurer på hvordan de kan spise sunt i sommerferien. Altså, med mindre du har en sykdom (da må man se på sykdomsbilde og ta spesielle hensyn), mener jeg det er mer usunt å nekte seg ting gjennom sommerferiene enn å leve på grønnsaker og kjøtt.  Et overfokus på sunnhet og det å spise sunt, kan føre til en spiseforstyrrelse, og har ingen god helseeffekt. Det er ikke den isen eller de grillpølsen du tar i sommerferien som er problemet. Problemet oppstår når du spiser hele sjokoladeplaten og hele chipsposen hver dag. Å spise litt godis eller en is, er ikke usunt i seg selv.

Mat i seg selv er livsnødvendig for oss. Mat er bra! Om vi hele tiden velger å fokusere på ordet usunt og hva som er dårlig eller hva vi ikke burde spise, fører det bare til dårlig samvittighet, angst og et forvrengt syn på mat. La oss droppe ordet usunt. Ikke bare i sommer, men resten av livet. La oss spise den maten som gjør at vi føler oss vel og den maten som gir oss glede. For min del vil det si masse grønt, godt med proteiner fra dyr som har hatt det bra, grove karbohydrater, og godt fett, men også en is her og der, et glass vin og litt sjokolade når jeg føler for det. Jeg vil råde deg til å forsøke å gjøre det samme. 

Det var dagens rambling. Så håper jeg at du får en skikkelig bra sommer!

 

Kristine ♥

GRUNNER TIL Å TRENE I DAG

Trening og fysisk aktivitet er et fantastisk verktøy til både fysisk og psykisk velvære i hverdagen. Ikke minst for en god helse. Det finnes utallige grunner til å bevege kroppen!
Her har du fem gode grunner til å trene i dag.

♥ Du reduserer stressnivåene
I dagens samfunn er vi alle preget av stress. Trening hjelper deg å redusere disse stressnivåene. Dette er fordi trening og annen fysisk aktivitet produserer endorfiner som er et slags rusmiddel i hjernen vår, som fungerer som et naturlig smertestillende. Når du trener, kan du på en måte si at du bedøver og beroliger kroppen din.

♥ Du styrker skjelettet ditt
Skjelettet og bentettheten vår reduseres med alderen. Spesielt hos kvinner. Når du trener, da hovedsakelig styrketrening, har du større sjans for å opprettholde god skjeletthelse og unngå benskjørhet.

♥ Du takler hverdagen bedre
En trent kropp har mer oksygen i kroppen som brensel til kroppens celler. Samtidig har du også økt styrke og, om du trener riktig, mindre vondt i kroppen, noe som resulterer i at du takler dine daglige gjøremål og hverdagen bedre enn de som ikke trener. Bare ting som å bære handleneposene hjem fra butikken, blir enklere.

♥ Du reduserer risikoen for høyt blodtrykk
Hypertensjon, altså høyt blodtrykk, er en av de vanligste sykdommene i Norge i dag. Trening og fysisk aktivitet bidrar til å redusere blodtrykket ditt. Dette skyldes både at trening er med på å angripe plakk inne i blodårene dine som gjør at blodet strømmer friere, og også fordi hjertet, som er en muskel, får trent og da får bedre evne til å pumpe blod gjennom blodårene dine.

♥ Du øker selvtilliten
Trening kan naturligvis endre kroppsfasongen din, noe som igjen kan bedre selvfølelsen, men trening gjør også så mye mer en det! Trening gjør at du får mestringsfølelse, samtidig som du får en god følelse innvendig fordi du har gjort noe fysisk som er bra for kroppen din isteden for å være passiv.

I går hadde jeg treningsfri. I dag kjenner jeg at det kribler i kroppen etter å komme meg på trening. Jeg skal faktisk dra på trening nå som dette innlegget er skrevet. Jeg gleder meg. Å starte dagen med en økt, er magisk! Skal du trene i dag?

 

Kristine ♥

KREMET KJØLEKAPSGRØT

                                                                                                                                                                 Inneholder add-linker

Kjøleskapsgrøt er så godt! Spesielt når det lages med havregryn og chiafrø. Da blir det en ekstra god og kremet konsistens!

Her har jeg laget en helt basic grunnoppskrift som gir mange variasjonsmuligheter. Du kan blande inn ulike ting som proteinpulver (mine favoritter er oppskriften under eller å blande inn double chocolate sjokoladeprotein og 1 ss kakaopulver for en sjokoladevariant), friske bær, peanøtttsmør, syltetøy og annet. Når det gjelder topping, er det også uendelige muligheter, kakaonibs, hakkede nøtter, nøttesmør, frukt i biter, frosne bær, ferske bær, honning, sirup, frø, kjerner og mer. 

Kremet kjøleskapsgrøt
Til 1 person

1 dl havregryn
3 ss chiafrø
1 dl melk, jeg brukte havremelk
1 dl yoghurt, jeg brukte kokosyoghurt
2 ss kollagen, kan sløyfes*

1/6 ts salt
1/5 ts vaniljepulver

Bland alt sammen i en skål eller bolle. La stå i kjøleskapet i minimum 3 timer.
Jeg liker å lage den på kvelden og la den stå natten over.

*jeg tilfører kollagen for å få et mer balansert måltid med proteiner, slik at måltidet metter bedre og gir en slakere blodsukkerstigning 

Som topping har jeg brukt jordbærsaus (jordbær som jeg har most med litt agave sirup), kiwibær, blåbær og fiken.

Chiafrø blir ofte nevnt som et superfood. Dette er fordi frøene inneholder godt med sunt fett, da spesielt omega-3 fettsyrer, samtidig som de inneholder mye kalsium, magnesium, jern og fiber. Det at chiafrø inneholder godt med fiber, gjør at de er bra for fordøyelsen vår. I 2 ss chiafrø, er det 2,4 g proteiner, hele 6 g fiber og 2,7 g omega3 . 1 -2 g omega3 er den daglige dosen for omega3. Så lager du denne oppskriften med kremet kjøleskapsgrøt har du dekket dagsbehovet ditt for omega3 og vel så det!

 

Kristine ♥

SEKS ENKLE TIPS FOR EN MER GIFTFRI HVERDAG

Jeg har allerede snakket om dette med å ta vare på kroppen sin og tenke på hvilke kjemikalier vi eksponeres for. Blant annet har jeg skrevet om dette i innlegget om hvordan du balanserer hormonene dine. Kjemikalieeksponering er noe svært få av oss tenker på, likevel er det noe som er verdt å ha i bakhodet. I dagens moderne samfunn utsettes vi for enormt mye kjemikalier. Det er i luften vi puster inn, i klærne vi har på oss, i håndsåpen vi vasker hendene våre med, i lipglossen vi har på leppene, i hudkremen vi har i ansiktet, i drikkevannet vi drikker, i maten vi spiser, osv, osv. Det er overalt! 

 I Norge tenker de aller fleste at produkter som selges i butikkene og maten vi har tilgjengelig er godt regulert. Sannheten er at de fleste kjemikaliene vi omgås med i dag, ikke er forsket nok på. Selv det norske forbrukerrådet har kommentert dette flere ganger. I 2014 skrev de blant annet at ingen har så mye giftstoffer i blodet som norske barn, kvinner og menn. Det er en oppvekker!

Nå mener jeg ikke at man skal bli fanatisk på noe vis, men at man skal ta beviste valg. Valg som gjør at hormonene dine får det bedre, helsen din får det bedre, kroppen din får det bedre. I dette innlegget har jeg samlet seks nok så enkle tips for en mer giftfri hverdag. Dette er tips du kan endre i dag og som er nok så enkelt å gjøre noe med. Og det som er ekstra bra, er at disse tipsene vil ikke bare føre til at du og helsen din får det bedre. Tipsene er også mer miljøvennlige. Godt for deg og godt for miljøet altså!

Seks enkle tips for en mer giftfri hverdag 

DROPP PLASTFLASKENE OG MATBOKSENE
Kast ut de gamle plastikkflaskene og matboksene. Kjøp heller matbokser og drikkeflasker i glass. Ikea har flere rimelige og bra alternative. Jeg har også kjøpt noen på Søstrene grene. Mye av plastproduktene vi bruker i dag er laget av polypropylen.  Polypropylen slipper fra seg mikroplast når det varmes opp. Dette er skadelig for helsen vår.  Bisfenol A (BPA) er også et vanlig middel i plastprodukter som kan lekke ut og kontaminere innholdet i mat- og vannflasker. 

VASK FRUKT OG GRØNNSAKER
Vi hører mye om at vi skal velge økologisk. Det er ikke alltid lett å få tak i økologiske produkter. Mange synes også dette er alt for dyrt. Noe forskning viser også at økologiske produkter inneholder mer vitaminer og mineraler. Diskusjonen med økologisk eller ikke, er et helt innlegg i seg selv.  Spiser man ikke økologisk, kan man fjerne de fleste sprøytemidler og giftstoffer ved å vaske grønnsakene. Dette er veldig enkelt. Selv handler jeg stort sett en gang i uke. Når jeg da kommer hjem fra butikken, fyller jeg en stor vaskebøtte med vann og har i 1 ss castille såpe. Du kan bruke hvilken som helst naturlig såpe. Legg grønnsakene i vannet og la det ligge i 10 minutter. Skyll av. Da unngår du det meste av pesticider, kunstgjødsel, sprøytemidler og kjemikalier. 

BYTT UT HUDPLEIEPRUDUKTER
Dette skriver jeg faktisk et eget innlegg om da jeg synes det er et viktig tema og ta opp. Gjennomsnittspersonen bruker mellom 10 -15 produkter på huden hver dag, som hver av dem har cirka 125 forskjellige ingredienser. Det blir mange tusen ingredienser og kjemikalier! Huden er vårt største organ, og det vi smører på huden kommer også inn i kroppen og blodbanen. Parabener, parfyme, petroleum, triclosan, oxybenzone,  toluen og falater er noen av de skadelige giftstoffene som finnes i hudpleieprodukter. Så mye som 90 % av det vi smører på huden, kan trekkes inn i kroppen og blodbanan. Det er kommet en del forskning på at dette kan være skadelig på lang sikt. Mer om dette kommer i et eget innlegg. 

BRUKT HUSHOLDNINGSPRODUKTER SOM ER NATURLIGE
Vaskemidlene vi bruker, påvirker oss da vi inhalerer giftstoffene og også tidvis får dem på huden. Du kan skåne både deg og miljø ved å enten lage dine egne husholdningsprodukter, eller kjøpe produkter som er økologiske eller svanemerkede. Selv lager jeg de fleste av produktene mine selv. Det ta faktisk ikke mye tid og man trenger ikke mange ingredienser. Jeg bruker hovedsakelig eddik, vann, castilesåpe og natron. Så tilsetter jeg etriske oljer for duft. Disse produktene fungerer helt supert og er både bakteriedrepende, muggdrepende og godt for deg og miljøet.  Om dere ønsker at jeg skiver mer om hvordan jeg lager vaskemidlene mine, let me know.

KAST DIN VANLIGE DEODORANT
Deodorant var det første produktet jeg kastet ut når jeg begynte å sette meg inn i kjemikalieeksponering og en mer naturlig livsstil. Jeg ble faktisk helt sjokkert over hvor mye dritt det er i deodorantene våre. Og dette tar vi på huden under armhulen, der huden er veldig tynn og stoffene går rett inn til lymfesystemet vårt. Jeg vil ikke ha det i kroppen min. Jeg har skrevet et helt innlegg om deodoranter her

KOM DEG UT I SKOGEN
Frisk luft, aller helst på fjellet eller i skogen hvor det er mindre luftforurensing, er kanskje noe av det beste du kan gjøre for lungene og kroppen din. Trær og planter renser luften. I tillegg er det også naturlig stressreduserende å være i skogen. Det å komme seg ut i naturen gjør underverker for både kropp og sjel. 

Håper du lar deg inspirere av noen av disse tipsene slik at du kan få en litt mer giftfri hverdag

 

Kristine ♥

EN SPICY PIZZA

En sprø og deilig pizzabunn av spelt, toppet med en spicy tomatsaus og chorizo. Dette ble en skikkelig god pizza som gir et sting i smaksløkene.

Jeg har brukt Metervare sin Kuba chorizo. Dette er en veldig god chorizo fra en god produsent. Metervare lager pølser med høyt kjøttinnhold som ikke inneholder tilsetningsstoffer eller andre rare ingredienser. Skal man spise pølse, anbefaler jeg deres pølser.

En spicy pizza

Pizzabunn
1 dl hvetemel
3 dl speltmel
1/2 pakke tørrgjør
1 ts salt
1 ss olivenolje
2 dl vann

Bland sammen alle ingrediensene utenom vann. Tilsett så vannet og bland godt. Ha eventuelt i mer mel eller mer væske om deigen blir veldig tynn eller løs.
Om du har tålmodighet, så lar du deigen heve 30 minutter. Er du som meg, utålmodig, lar du deigen stå i 5 minutter før du så kjevler den ut. Det er ikke nødvendig med hevetiden.
Stek på 225 grader i 8 – 12 minutter nederst i ovnen.

Tomatsaus
1 boks passata, eventuelt hakkede tomater
5 ss tomatpure
2 ss balsamicoedikk
1 -2 cm chili, smak deg til
2 hvitløksfedd
1 ts salt og 1/ 2 ts pepper
1 ss oregano og1 ts basilikum

Bland sammen ingrediensene i en bolle. Begynn med litt chili og tilsett nok til du føler at sausen er sterk nok.
Om du ønsker kan du koke den opp. Det er ikke nødvendig.
Jeg kokte opp sausen i mikroen ved å sette den på full guffe i 3 minutter.

Topping
Ca 150 g chorizo
Ca 100 g edamamebønner
1/2 rødløk
5 -6 cherrytomater
150 g revet ost, jeg bruker vesterhavsost fra kolonihagen

Del chorizo, løk og cherrytomater i skiver.
Smør pizzasausen utover den ferdigstekte pizzabunnen.
Topp med chorizo, edamamebønner, løk, cherrytoamter og ost.
Etterstek på 225 grader nederst i ovnen i 10 -15 minutter, til osten har smeltet.
Spis!

Dette var jo middagen min i går. Pizza smaker ekstra godt når det ikke er i helgen! Jeg har riktignok noen rester i dag, så det blir deilig. Blir det pizza på deg også i helgen?

 

Kristine ♥

SPRINT INTERVALLER

                                                                                                                                                     Inneholder add-linker

Sprint intervaller er noe jeg har et elsk hat forhold til. Det er virkelig hardt når det står på, men det føles så deilig etterpå! Det å gjøre intervaller på denne måten, har en rekke helsefordeler, samt at det er en utrolig bra kondisjonsform og kan øke fettforbrenningen. Et ekstra pluss med sprintintervaller, er at rumpen blir godt aktivert når du sprinter. Og det liker vi. Jeg synes i hvert fall det er lekkert med en stor og veltrent rumpe!

Sprint intervaller

20 sekunder maks sprint, etterfulgt av 40 sekunders hvile x 6 -12.
Det vil altså si at du sprinter, løper så raskt du klarer i 20 sekunder, og så tar en pause på 40 sekunder, før du gjentar dette 6 til 10 ganger. Grunnen til at du skal ha så lange pauser er fordi at når du virkelig løper fort, kreves det så mye energi at du trenger en god pause for at muskelen skal hente seg inn igjen, slik at du igjen kan utvikle mye kraft og løpe raskt på neste sprint.

Du kan også gjøre varianter som 15 sekunder sprint etterfulgt av 45 sekunder hvile, eller 20 sekunder sprint etterfulgt av 60 sekunder hvile.
Når jeg sier sprint, mener jeg virkelig at du sprinter. Du skal ikke bare løpe ført, men virkelig sprinte. Løpe så raskt du klarer. Du kan gjøre det ute i en bakke, ute på en rett strekning, eller inne på en mølle.

Ikke glem at du må varme godt opp før du går i gang med sprintintervaller. Husk også nedtrapping og bruk gjerne noen minutter med uttøying etterpå.

Dagens treningsantrekk består av Nike sko, Better Bodies sokker, Scrunch tights, IcanIwill t-skjorte og Scrunch bh. Denne shortsen digger jeg! Bare se hvordan den sitter på rumpen. Den sitter som støpt, former og skaper en ekstra fin rumpestump. Jeg valgte den fargen teal, men den finnes også i sort og militærgrønn

Håper du lar deg inspirere til å teste sprintintervaller. Jeg kan love deg et endorfinrush etterpå!

 

Kristne ♥

TRE DAMER SOM FORTJENER FREMSNAKK

Denne verden er full av kule damer. Damer jeg ser opp til, som jeg inspireres av og som jeg lærer av. I dag vil jeg trekke frem tre av de.

Vi mennesker er ofte ikke så flinke å skryte av andre. I stedet misunner vi dem. Jeg var slik tidligere, men har jobbet mye med dette mentalt. Etter at jeg i stedet begynte å heie, applaudere og skryte av de jeg synes fortjener det, har jeg også fått det bedre med meg selv. Så før jeg går over til de tre damene som fortjener fremsnakk, vil jeg råde deg til å skryte av et menneske i dag. Gi noen et kompliment, fortell noen at de gjør noe bra eller lignende. Jeg er sikker på at du vil få glede av det selv, i tillegg til at du også gleder den andre personen.

3 damer som fortjener fremsnakk

Christin Foss står bak kongresspartner, som er er et eventbyrå som organiserer alt fra mindre kurs til større kongresser. Dette er en dame det virkelig er futt i. En skikkelig ildsjel! Hun ønsker å hjelpe andre med å leve et mer optimalt liv. Christin arrangerer en rekke konferanser, hvor Kvinnehelsekonferansen er blant de siste tilskuddene. Da jeg oppdaget konferansen falt jeg pladask. Dette er en konferanse jeg måtte få med meg! Og ja, jeg er selvfølgelig påmeldt. Kvinnehelsekonferansen går av stabelen 11 -12 september i Sandvika, som er 10 minutter med tog fra Oslo.   Dette blir en helg proppfull av inspirasjon og good vibes. Det blir foredrag av dyktige kvinner og menn, hvor da kvinnehelse er i fokus. Temaer som blir tatt opp er energi og stress, trøstespising, selvfølelse, hvordan en kan ta vare på tarmen sin, sukkeravhengig het, hvorfor vi er slitene, og mer. Du kan lese mer om kvinnehelsekonferansen her og melde deg på her. Frem til første juli er det en early bird pris med rabatter. Jeg gleder meg i hvert fall skikkelig! Både til foredrag og mer kunnskap, men også til å mingle og omgås nye mennesker. Det beste med slike konferanser, er ofte at man møter så mange hyggelige mennesker, som for eksempel Christin Foss. Jeg har allerede avtalt med Christin at jeg skal få gi henne en stor klem og hente litt futt fra henne.

Janne Walle

Janne Walle driver Ærlige Walle som er hudpleieprodukter som er hundre prosent naturlig. Og dette er jeg liker veldig godt. Jeg foretrekker å bruke naturlige hårpleieprodukter da vi får i oss utrolig mange kjemikalier daglig. Gjennomsnittspersonen bruker mellom 10 -15 produkter på huden hver dag, som hver av dem har cirka 125 forskjellige ingredienser.  De aller fleste av disse ingrediensene har liten eller ingen sikkerhetstesting. Å bytte til mer naturlig hårpleieprodukter, er en enkel måte å redusere den totale belastningen du får for kjemikalier. Og her vil jeg altså trekke frem Janne. Både fordi Janne lager gode produkter, men også fordi det er kult at hun gjør dette selv. Hun har virkelig gått for lidenskapen sin og startet Ærlige Walle, en liten norsk bedrift som lager hudpleieprodukter som gjør godt for oss. Dessuten er Janne en real solstråle og jeg synes det er fint å kunne støtte lokale små bedrifter i Norge som i tillegg gjør en god jobb. Jeg vil spesielt trekke frem leppepomaden hennes og magnesiumkremen. Janne lager leppepomade med enten lavendel og peppermynte. Jeg elsker peppermynte som har en oppfriskende og god følelse. Den legger seg fint på leppen og pleier godt. Magnesiumkremen bruker jeg på såre muskler og ledd om jeg har det, og jevnlig på venstre legg, som jeg fort kan få krampe i. Magnesium er nemlig lindrende og hjelper mot kramper. Produktene inneholder i all hovedsak talg fra hundre prosent gressforet storfe og eteriske oljer. Hvor fantastisk er ikke det?!

Line Lilalife
Jeg må bare ærlig innrømme at jeg aldri har møtt Line, men dette er en dame jeg virkelig har fått sansen for gjennom hennes podcast og instagram. Line er ernæringsterapeut og har podcasten lekent liv med Lilalife, som jeg for øvrig anbefaler å høre på. Hun har med seg mange spennende gjester hvor det er snakk om fordøyelse, hormoner, selvtillit, psykisk helse, kosthold, hverdagsmagi og en rekke andre temaer. Line tar egentlig for seg alle temaer som kan gjøre at vi optimaliserer helsen vår. Og vi vil jo alle leve et så bra liv som overhode mulig. Jeg hører på mange podcaster, men grunnen til at jeg har falt helt for Line er fordi hun virker som et helt fantastisk vesen med en utrolig positiv og smittende energi. Det høres kanskje dumt ut, men jeg får skikkelig lyst til å ha Line i vennegjengen min. Hun bare oser av gode vibber! Hun brenner også for å hjelpe og inspirere andre med å få en bedre helse på en naturlig måte. Som Line så fint sa på en instagram story, du og livet ditt er det vakreste og mest dyrebare du vil eie, så invester i deg selv og ta deg selv på alvor. Jeg tipper også at Line skal på kvinnehelsekonferansen i september. Da skal jeg i så fall si hei! 
Det var tre damer som jeg synes fortjener fremsnakk og som jeg håper dere også kan bli inspirert av.

 

Kristine ♥

FLUFFY DESSERT

                                                                                                                                                                                         Inneholder add-linker

Jeg vet ikke hva jeg skal kalle denne desserten, dermed ble det en flyffy dessert. Det er en blanding av iskrem, fluff og smoothie. Konsistensen er lett og luftig, med en søt og deilig sjokoladesmak. Jeg synes den ble super god! Og det beste er at den tar ikke mer enn et par minutter å lage. Perfekt som en hverdagsdessert eller lett kveldskos.

En flyffy dessert
Til 1 porsjon

1 frossen banan
100 g gresk yoghurt, eventuelt kesam eller lignende
2 ss kakaopulver
1 egg
15 g sjokoladeprotein, jeg brukte double rich chocolate
1/3 ts vaniljepulver
1/4 ts salt, anbefaler havsalt 
Om du er glad i å ha det søtt, tilsett 1 ts sukringold

Ha alle ingrediensene i en bolle.
Visp med en elektrisk visp til det blir en fluffy sjokoiskrem. Det tar 3 -4 minutter.
Eventuelt kan du mose alt med en stavmikser.
Server med en gang.

Spis som den er eller topp med noe godt. Topping er litt av moroa i mine øyne. På min dessert hadde jeg agave sirup, sjokoladesaus (laget av 1 ts smeltet kokosolje, 2 ts kakaopulver, bittlitt salt og 1 ts sukrinmelis), biter av en chocolate caramel peanut proteinbar og protein choco crisp kuler.
Forresten, dropper du kakaopulver får du en deilig vanilje flyffy dessert. 

Blir det en flyffy dessert på deg i dag kanskje? Nyt, sier jeg da!

 

Kristine ♥

HVORDAN JEG LEGGER OPP TRENINGEN MIN I SOMMER

Let’s face it. Nå som det er sommer,  vil man gjerne være mer ute enn inne. Spesielt når det er fint vær. Jeg kan riktignok bare snakke for meg selv. Mine tanker er at når solen først titter frem i dette landet, må det nytes! Jeg trener generelt mindre inne på treningssenteret på sommeren enn hva jeg gjør på vinterstid. Likevel er trening en såpass viktig del av livet mitt at jeg trener året rundt. Ikke minst er trenings super viktig for psykisk og fysisk helse. Det er noe alle burde gjøre kontinuerlig året rundt, sommer som vinter. Derimot er det viktig at trening er en del av livet og at trening ikke blir selve livet. Jeg har selv vært der hvor trening var det viktigste for meg og trening kom først. Det er ikke et spesielt bra liv. Livet skal komme først og treningen skal passe inn i livet. På sommeren er de aller fleste også mer sosiale og man har ferie. Da er det viktig at man kan senke kravene og kan nyte. 

Så hvordan legger jeg opp treningen min i sommer?
Jo, jeg forsøker å få inn tre gode fullkroppsøkter hver uke. I førsteomgang forsøker jeg å gjøre disse på et treningssenter, men om det ikke er mulig, kan de gjøres hjemme, på hytten eller der jeg er med en treningsstrikk eller annen form for motstand som en kettlebell, vekstskive, brannslukningsapparat eller lignende. Når jeg trener fullkropp, har jeg fokus på funksjonelle baseøvelser som knebøy, frontbøy, utfall i forskjellige varianter, chins, markløft, pull ups, roing, push ups, benkpress, skulderpress og hip thrust. Oftest varer øktene mine rundt en time. 

En treningsøkt kan for eksempel se slik ut
Knebøy: 4 sett x 5 -8 repetisjoner
Chins: 4 sett x 5 -12 repetisjoner
Gående utfall: 3 sett x 10 repetisjoner
Stående roing: 3 sett x 10 repetisjoner
Kick back i kabel: 2 sett x 12 repetisjoner
Face pull: 2 sett x 12 repetisjoner

Disse tre hovedøktene legger jeg stort sett inn i kalenderen på søndagen i forveien. Hver søndag bruker jeg nemlig et lite kvarter på å planlegge uken min, enten jeg har ferie eller ikke. Jeg synes det er mindre stressende når jeg føler at jeg har en liten oversikt over hvordan de neste dagene skal se ut. Føler jeg for å trene mer enn disse tre gangene, legger jeg til noe. Da gjerne ute om det er fint vær. For eksempel en joggetur eller en intervalløkt.  Det blir sjeldent mer enn fire økter i uken. Jeg velger heller å forsøke å være aktiv de andre dagene, som å gå en god tur eller spille volleyball med noen bekjente.

Det er hvordan jeg legger opp treningen min i sommer. Tar du ferie fra treningen eller trener du hele sommeren?

 

Kristine ♥

SUNN LUKSUSDESSERT – BROWNIEMUFFINS MED ISKREM

                                                                                                                                                  Inneholder add-linker

I går hadde jeg middagsbesøk. På forhånd hadde vi planlagt at vi skulle spise sushi. Jeg synes i tillegg det er hyggelig å kunne servere en dessert når jeg har besøk. Derfor laget jeg en sunn luksusdessert! På formiddagen hadde jeg da laget browniemuffins og iskrem. Når det var klart for dessert, kunne jeg bare legge muffins på en tallerken, ha over noen kuler med is og toppe med noe ekstra godt. Vips så ble det den luksusdesserten!

Denne desserten består av to av mine tidligere oppskrifter. Super enkle browniemuffins (jeg droppet den hvite sjokolade) og cookie dough iskrem (hvor jeg laget vaniljeiskremen men droppet cookie doughen). Dette er to skikkelige gode oppskrifter som aldri blir feil. Når de kombineres ble det virkelig super godt!

Sunn luksus dessert
Til 2 personer

Enkle brownie muffins
Vaniljeiskrem
Hakket sjokolade, jeg har brukt melkesjokolade kvikklunsj
Bær
Sjokoladesaus
Agave sirup

Sjokoladesaus
2 ss ghee
2 ss kakaopulver
2 ss melk
2 ss agave sirup
1/4 ts salt
1/4 ts vaniljepulver

Smelt ghee. Ha i yaconsirup og melk. Rør godt. Tilsett så resten av ingrediensene.

Legg 2 muffins på hver sin tallerken.
Ha over vaniljeiskrem.
Topp så med hakket sjokolade, bær, yacon sirup og sjokoladesaus.
Nyt!

Disse muffinsene er så utrolig saftige. Og med en deilig vaniljeiskrem. Mmmm…. Det er den perfekte (og sunnere) luksusdessert. Om du ikke lar deg friste av denne, så vet ikke jeg!

 

Kristine ♥