GRUNNER TIL Å TRENE I DAG

Trening og fysisk aktivitet er et fantastisk verktøy til både fysisk og psykisk velvære i hverdagen. Ikke minst for en god helse. Det finnes utallige grunner til å bevege kroppen!
Her har du fem gode grunner til å trene i dag.

♥ Du reduserer stressnivåene
I dagens samfunn er vi alle preget av stress. Trening hjelper deg å redusere disse stressnivåene. Dette er fordi trening og annen fysisk aktivitet produserer endorfiner som er et slags rusmiddel i hjernen vår, som fungerer som et naturlig smertestillende. Når du trener, kan du på en måte si at du bedøver og beroliger kroppen din.

♥ Du styrker skjelettet ditt
Skjelettet og bentettheten vår reduseres med alderen. Spesielt hos kvinner. Når du trener, da hovedsakelig styrketrening, har du større sjans for å opprettholde god skjeletthelse og unngå benskjørhet.

♥ Du takler hverdagen bedre
En trent kropp har mer oksygen i kroppen som brensel til kroppens celler. Samtidig har du også økt styrke og, om du trener riktig, mindre vondt i kroppen, noe som resulterer i at du takler dine daglige gjøremål og hverdagen bedre enn de som ikke trener. Bare ting som å bære handleneposene hjem fra butikken, blir enklere.

♥ Du reduserer risikoen for høyt blodtrykk
Hypertensjon, altså høyt blodtrykk, er en av de vanligste sykdommene i Norge i dag. Trening og fysisk aktivitet bidrar til å redusere blodtrykket ditt. Dette skyldes både at trening er med på å angripe plakk inne i blodårene dine som gjør at blodet strømmer friere, og også fordi hjertet, som er en muskel, får trent og da får bedre evne til å pumpe blod gjennom blodårene dine.

♥ Du øker selvtilliten
Trening kan naturligvis endre kroppsfasongen din, noe som igjen kan bedre selvfølelsen, men trening gjør også så mye mer en det! Trening gjør at du får mestringsfølelse, samtidig som du får en god følelse innvendig fordi du har gjort noe fysisk som er bra for kroppen din isteden for å være passiv.

I går hadde jeg treningsfri. I dag kjenner jeg at det kribler i kroppen etter å komme meg på trening. Jeg skal faktisk dra på trening nå som dette innlegget er skrevet. Jeg gleder meg. Å starte dagen med en økt, er magisk! Skal du trene i dag?

 

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg