KREATIN – ET KOSTTILSKUDD ALLE KAN HA NYTTE AV

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

I desember begynte jeg med kreatin. Det er et kosttilskudd jeg har lest utrolig mye om og som jeg har tenkt i flere år at jeg burde ta, men som jeg aldri har startet med før nå. Selv om jeg ikke har kunne trene i hele januar, og fortsatt ikke kan trene de neste ukene, tar jeg likevel kreatin. Dette er fordi flere studier har vist at tilskudd av kreatin har ført til mindre tap av muskelmasse ved sykdom. Og nå som jeg er syk / nyoperert og ikke kan trene, vil jeg beholde absolutt all muskelmasse jeg kan. I tillegg har kreatin en lang rekke andre andre helsefordeler som du vil se videre i dette innlegget. 

Kreatin er per dags dato det mest effektive (lovlige) kosttilskuddet for å øke i styrke og muskelmasse. Det er gjort utallige studier på kreatin som igjen og igjen har vist at det er positivt for de som trener. I den senere tid har det kommet en rekke studier som viser at kreatin også kan forbedre den generelle helsen, ved blant annet å øke vår kognitive funksjon, senke blodsukkeret vårt, beskytte mot nevrologiske sykdommer, gi bedre hukommelse og en rekke andre ting, noe som gjør at kreatin er et kosttilskudd alle kan ha nytte av. Uavhengig om man trener eller ikke.

Jeg har på meg favorittene Rockaway tights og Astoria crop top.

Hvorfor ta kreatin 
⋄ På grunn av økt omdannelse av ATP vil kroppen kunne prestere bedre på trening.
⋄ Kreatin kan være med på å stabilisere blodsukkeret og bidra til å senke blodsukkernivåene i kroppen vår.
⋄ Den mest velkjente effekten av kreatin er nettopp det at du blir sterkere og at det da gir økt muskelstyrke.
⋄ Samtidig som kreatin gir økt muskelstyrke, vil tilskuddet også gi økt muskelmasse.
⋄ En presterer bedre i eksplosive idretter av kort varighet, for eksempel intervalltrening eller sirkeltrening, noe som kan gi bedre utholdenhet.
⋄ Kreatin kan forbedre den kognitive funksjonen og gi økt hukommelse.
Tilskuddet bidrar til å øke proteinsyntesen, noe som kan bidra til økt muskelmasse.

⋄ Du redusere restitusjonstiden etter trening og henter deg raskere inn.
⋄ Kreatin kan beskytte mot nevrologiske sykdommer som blant annet Parkinsons og demens.

Hvordan ta kreatin
Ta 3 -5 gram kreatin daglig, ca 1 ts. Det har ingenting å si når du tar det. Selv tar jeg det på morgenen sammen med et glass vann. Kreatin monohydrat er den billigste og den beste varianten. Det er sett i utallige studier. Du må ta kreatin jevnlig i cirka 4 uker før du opplever en effekt.

Selv tar jeg Optimum Nutrition creatine powder. Grunnen til at jeg velger dette kreatintilskuddet er fordi at det er merket med creapure®. Creapure er den formen for kreatin monohydrat som anses for å være det reneste og beste kreatinvarianten som eksisterer på markedet.

Kreatin er et kjemisk stoff som finnes i kroppen vår, men for å få maksimal effekt gir tilskudd av kreatin mer drivstoff til kroppen, både når det kommer til treningsprestasjon og hjernens kognitive evne. Så kreatin er altså et tilskudd alle kan ha nytte av, uavhengig om en er en treningsfreak eller ikke. Selv har jeg anbefalt det til hele familien, gammel som ung, og det er et tilskudd jeg trolig kommer til å ta i alle år.

 

Kristine ♥

GRATINERT MEKSIKANSK SØTPOTET FLATBRØD

I september laget jeg søtpotetflatbrød for første gang. Det har blitt en favoritt som jeg har laget flere ganger. I forgårs laget jeg dobbel oppskrift, så jeg hadde fire flatbrød. I går kveld brukte flatbrødet som en slags pizzabunn og laget gratinert meksikansk søtpotetflatbrød. Å så godt!

Jeg tok utgangspunktet i søtpotetflatbrødet og laget det som vanlig. Så toppet jeg det med salsa, karbonadedeig, mais, løk, ost og guacamole. Det ble et vinnermåltid! Server som en middagsrett, som snacks eller en ekstra god lunsj.

Gratinert meksikansk søtpotetflatbrød
Til 1 avlange flatbrød

Søtpotetflatbrød
Ca 150 g søtpotet
0,5 dl melk eller vann
1/3 ts salt
1 ts bakepulver
1 egg
3 ss mel, jeg brukte 1 ss havremel og 2 ss fin glutenfri melkmims.

Kok søtpotetene til de er møre. Ta så av skallet. Mos innmaten på søtpoteten sammen med egg, salt  og bakepulver. Ha i melk og mel. La røren stå i 5 minutter.
Smør så to avlange rektangler utover en bakeplate med bakepapir. Flatbrødet skal være ganske tynt, ca 0,5 -1 cm tykt.
Stek på 225 grader midt  ovnen i 15 minutter.

 

Meksikansk fyll
2 ss ketchup
3 ss salsa
150 g g karbonadedeig
2 ss tacokrydder,

1/3 paprika
1/3 løk
2 -3 ss maiskorn
Jalapenos
Revet ost

Stek karbonadedeigen raskt i en panne sammen med tacokrydder.
Smør det ferdigstekte flatbrødet med ketchup og salsa.

Del paprika og løk i biter.
Legg karbonadedeig over bunnen. Ha over paprika, løk og mais. Topp med revet ost og jalapenos.
Stek på nederste rille på 225 grader i ca 12 minutter.

Jeg toppet med hjemmelaget guacamole. Oppskriften finner du her.

Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang, for denne forsvinner raskt. Jeg vil tro gratinert meksikansk søtpotetflatbrød er like godt dagen etterpå også. Kald pizza er jo godt. Lag dobbel dose så har du en skikkelig god lunsj til imorgen, eventuelt middag.

Mmm… Virkelig supergodt! Skal du lage litt ekstra stas på middagen de nærmeste dagene, anbefaler jeg deg gratinert, meksikansk søtpotetflatbrød. God middag!

 

Kristine ♥

GÅTURER OG SMÅ GLEDER

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

Fy søren så enormt jeg setter pris på å kunne gå små gåturer! Tenk at for bare to og en halv uke siden løp jeg bokstavelig talt rundt, løftet to ganger min egen kroppsvekt i markløft, gjorde alt på egenhånd og var høyt og lavt på samme tid. Så kom den akutte magesmerten, les mer her, jeg har hatt flere operasjoner og fått livet snudd opp ned. Nå blir jeg utmattet av en liten gåtur på 20 minutter, jeg klarer ikke å støvsuge mitt eget gulv, og jeg kan ikke løfte noe som veier mer enn hva en melkekartong! Jeg må faktisk klype meg selv i armen. Noen ganger tenker jeg at dette er bare en rar drøm. Men slik er det altså ikke. 

En ting jeg absolutt har merket etter operasjonene, er hvor mye mer jeg setter pris på de små tingene. Jeg ser små gleder overalt og kan stoppe opp å smile av de minste ting. For meg er det virkelig helt magisk at jeg i dag har tatt meg en gåtur i Oslo’s gater. Det klarte jeg ikke for en uke siden! 

Er det ikke nettopp disse små gledene som gjør oss lykkelige? Det å kunne klare å se litt magi og de magiske tingene i hverdagen. Jeg tror i hvert fall det! Det er noe med å stoppe opp og bare nyte det som er her og nå. For jeg er helt sikker på at du har opplevd noe fint i dag! Enten det har vært at solen skinte, en fremmed smilte til deg, at du spiste en god middag, kanskje fikk du en deilig følelse når du var ferdig med dagens treningsøkt eller at kjæresten gav deg et ekstra godt kyss. Det er små gleder. Små gleder du ikke må glemme å sette pris på.

Jeg kjenner som sagt på de små gledene mer enn noen gang. Gleden av å kunne gå en tur, selv om det bare er tjue minutter. Gleden av at solen skinte i dag. Jeg stoppet faktisk opp flere ganger da jeg var ute, bare myste opp mot solen og nøt. Gleden over å endelig ha lyst på Nocco igjen. Som jeg har savnet den smaken! Gleden da jeg skiftet bandasje på sårene på magen. Sakte men sikkert gror det. Gleden av at en kollega kom å hjalp meg med å handle matvarer. Herlighet så heldig jeg er som har slike mennesker i livet mitt. Slik kan jeg fortsette. Dagen har egentlig vært fylt med ganske så mange små gleder.

Jeg har på meg Rockaway tights, Adidas sko, Breeze sportsbh, Activity genser, og Noccoen i hånden.
Fun fackt; jeg har faktisk ikke drukket Nocco siden før første operasjon, altså 31.12.19. Jeg er jo egentlig Nocco avhengig, men det har ikke fristet i det hele tatt før i dag. I dag derimot, måtte jeg ha en boks! Å som jeg har savnet den smaken!

Livet er skjørt dere. Sett pris på det som er her og nå, nyt de små gledene og smil så mye som mulig!

 

Kristine ♥

SUPER SUNN OG SUPER GOD SJOKOLADE CHIA PUDDING

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

Jeg har skrevet om chiafrø før. Dette er en matvare jeg virkelig elsker og som er ordentlig supermat i mine øyne! I dag laget jeg en super sunn og super god sjokolade chia pudding. Jeg spiste den som et mellommåltid, men måltidet passer også som en lett frokost, lunsj eller kveldsmat.

Det geniale er at du lager alt sammen på forhånd. Det gjør at sjokolade chia pudding er perfekt å lage på kvelden slik at du har frokosten klar til dagen etterpå. Eller å lage på morgenen og ta med i matpakken som lunsj. Og det er enkelt å lage puddingen også. Du blander bare alt sammen i en skål eller bolle. Vips, så er det klart!  

Super sunn og super god sjokolade chia pudding
Til 1 person

3 ts chiafrø
2,5 dl væske, jeg har brukt mandelmelk
1 ts sukringold, eventuelt annen søtning
20 g sjokoladeproteinpulver, jeg har brukt double rich chocolate*
1 ss kakaopulver
1/3 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene i en skål eller bolle.
Smak deg til med søtning og kakaosmak slik at det blir riktig for dine smaksløker.
La stå i minimum 1 time, gjerne natten over.
Spis som den er eller topp med ønsket topping.

 

*Jeg har valgt å putte proteinpulver i sjokolade chia puddingen da det gjør at oppskriften får mer proteiner og metter bedre. Konsistensen blir også noe tykkere med proteinpulver. Har du ikke proteinpulver, kan du sløyfe dette. Ta da gjerne litt mindre væske, for eksempel 2 dl.  

Chiafrø er full av næringsstoffer! De inneholder masse fiber og omega 3-fettsyrer. Denne oppskriften, med 3 teskjeer chiafrø inneholder faktisk 58 % av det anbefalte daglige inntaket av fiber! Frøene inneholder også godt med vitamin B, jern, sink, kopper, kalsium og magnesium. Chiafrø er kjent som en antioksidtant bombe. Faktisk inneholder chiafrø mer antioksidanter enn blåbær! Hva trenger man antioksidanter til, tenker du kanskje? Jo, antioksidanter bekjemper stoffer i kroppen vår som kan skade cellene våre, samt at de beskytter mot hjerte- karsykdommer og kreft. Enkelte studier viser også at chiafrø kan øke lykkefølelsen. Dette er fordi frøene inneholder mye tryptofan, som er med på å øke to av kroppens lykkehormoner, melatonin og serotonin. Yes, supermat med andre ord! 

Jeg har valgt å toppe sjokolade chia puddingen med kakaonibs, hakkede cashewnøtter og peanøttsmør for en skikkelig deilig snickers variant. Det blir så utrolig godt!

Har du lyst på noe super sunt, super godt og super enkelt, håper jeg du tester denne. Kos deg!

 

Kristine ♥

MANDAGSTANKER – HVA MÅ DU GJØRE FOR Å HA DET BRA

God mandag formiddag ♥ Jeg har akkurat sittet her med lunsjen min og grublet frem noen mandagstanker.

Nå er det akkurat en uke siden sist operasjon og jeg begynner å komme meg til hektene igjen. Noe som føles veldig deilig. Små ting som å dusje og vaske sitt eget hår, blir plutselig enormt verdifullt når man har vært hjelpetreningene.

Mens jeg satt å spise lunsj, innså jeg at jeg hadde en veldig negativ tankegang. På grunn av mageoperasjon skal jeg unngå å løfte, å gjøre brå bevegelser eller bruke magemusklene de neste fire til seks ukene. I dage kom inn i en negativ spiral hvor jeg irriterte meg over at det var bøss på gulvet og at jeg ikke kan støvsuge. Jeg hakket på meg selv fordi søppelbøtten er full, men jeg ikke kan gå ut med søppelen. Jeg synes det var håpløst at det så og si er tomt i kjøleskapet og jeg klarer ikke handle på egenhånd. Alt var feil! 

Jeg innså at slik situasjonen er akkurat nå, har jeg det ikke spesielt bra og at det er en ting jeg kan gjøre for å få det betraktelig bedre; spørre om hjelp. Jeg er nødt til å svelge min egen stolthet og be om hjelp til de hverdagslige tingene jeg ikke klarer selv akkurat nå, som å løfte tunge kjeler, vaske klær, handle, hente pakker på posten, og lignende. Det høres kanskje rart ut, men for en som alltid har klart seg selv på egen hånd, føles det faktisk veldig vanskelig å be om hjelp til å gjøre ting som jeg normalt har sett på som en selvfølge.

Det jeg vil frem til er at vi selv er ansvarlige for at vi har det bra. Du må ta ansvar for deg selv og gjøre det som skal til for at du har det bra. Still deg selv spørsmålet; “Hva må jeg gjøre for å ha det bra denne uken?” Kanskje må du prioritere å sove mer, kanskje trenger du å sette av meg-tid gjennom uken, kanskje trenger du å oppsøke noen å snakke med for de bekymringene du har hatt en stund, kanskje trenger du å tvinge deg selv ut for å være sosial, eller kanskje trenger du å gi kroppen din mer næringsrik mat. 

Finn en ting denne uken du må gjøre for at du skal ha det bittelitt bedre. Skriv det ned og gjennomføre det! Selv har jeg sendt noen sms’er og spurt om hjelp til diverse gjøremål. Og selv om det føltes vanskelig og tøft å skulle spørre, har jeg allerede fått flere positive svar. 

Ta ansvar for ditt eget liv. Gjør det som skal til for at du har det bra. Med det håper jeg du får en helt fenomenal uke!

 

Kristine ♥

PLANLEGG UKEN DIN

Da er offisielt den første uken i januar snart over og vi nærmer oss halvveis i januar.  Håper du har hatt en fin start på det nye året så langt. Er du blant de som har satt seg mål eller nyttårsforsetter? Veldig mange jobber mot noe på denne tiden av året. Da lønner det seg å ha en plan! Selv bruker jeg alltid 10 -15 minutter på søndagskvelden til å planlegge den kommende uken. Til tross for at jeg nå er sykemeldt og ikke kan trene eller gjøre stort på grunn av mageoperasjonen, har jeg likevel brukt et kvarter i dag til å planlegge uken min. Bruker du noen minutter denne søndagen til å planlegge de neste dagene, vil du få mye mer ut av uken og tiden din, og du har også mye større sannsynlighet for å lykkes med målene dine.

I mine øyne er faktisk planlegging helt nødvendig! Uavhengig om jeg har et konkret mål jeg jobber mot eller ikke. I en hektisk hverdag med jobb, hobbyer, venner og annet, føles det noen ganger som om tiden ikke strekker til. Den følelsen kjenner du kanskje igjen? Da er jeg nødt til å ha en oversikt over hvordan uken ser ut, slik at jeg har tid til alt jeg skal rekke, samtidig som jeg også har tid til hvile, søvn og meg selv. Normalt legger jeg også inn treningen min når jeg planlegger, samt at jeg planlegger ukens middager. På den måten er jeg sikker på at jeg får gjennomført treningen og at jeg får tilført kroppen riktig næring. Når noe står i kalenderen, er det mye enklere å gjennomføre. Det å ha en plan eller en liten mal på hvordan uken skal se ut, gjør også ofte at en stresser mindre. Da vet du hvordan dagene vil utarte seg og du vet også at du kommer til å rekke alt du skal rekke, og huske alt du skal huske.

Bruk noen minutter denne søndagen til å planlegge den kommende uken. Skriv ned alle avtalene dine, når du skal på jobb / skole, hva du skal ha til middag, når og hva du skal trene, viktige ting du må huske, vanlige gjøremål som å støvsuge og vaske badet, og annet som er nødvendig i livet ditt. Dagene er så mye enklere når du får en oversikt over hverdagen din.

 

Kristne ♥

SUNN PIZZAVARIANT PÅ FEM MINUTTER

                                                                                                                                                                                        Inneholder add-linker

Jeg har endelig begynt å lage litt mat igjen. Det føles kjempe deilig! Ikke bare er matlysten på topp, men jeg begynner sakte men sikkert å bli mer funksjonell og oppegående. Bare det å kunne lage sin egen mat, er en seier nå om dagen! Ja, det er virkelig rart hvor mye man setter pris på de små tingene når man har vært langt nede. I dag har jeg for eksempel laget denne sunne pizzavarianten på fem minutter. Og jeg har klart å vaske håret. Det gjør meg skikkelig glad! Det er faktisk første gangen jeg har klart å vaske håret i år. Noe som i grunn føles merkelig å skrive. Det å ikke klare å vaske sitt eget håret er jo helt surrealistisk for meg, med tanke på hvor jeg var for et par uker siden, men slik er altså hverdagen nå om dagen. Heldigvis går det i riktig retning og dagen i dag har bestått av flere små seire. 

Over til overskriften; sunn pizzavariant på fem minutter. Det ble dagens middag. Jeg hadde lyst på pizza, men jeg må gå for enkle og raske løsninger akkurat nå. Å elte en pizzadeig og å stå lenge på kjøkkenet, var derfor utelukket. Da fant jeg på denne deilige varianten. Jeg tok utgangspunktet i mikrobrødet jeg har laget så mange ganger tidligere, og laget det til en pizza. 

Sunn pizzavariant på fem minutter
Til 1 porsjon

Pizzabunn
1 egg
2 ss flytende eggehvite, eller 1 eggehvite
2 ss havremel
2 ss glutenfri melblanding, eller annet mel
1 ts bakepulver
1 dl vann
1/4 ts salt
Pizzakrydder; jeg brukte 1/2 ts oregano, 1/3 ts basilikum og 1/3 ts løkpulver

Pizzafyll
1 ss tomatpuré
1 ss ketchup
2 ss hakket løk
2 ss maiskorn
Revet ost, jeg har brukt jarlsberg og parmesan

Bland sammen alle ingrediensene til pizzabunnen i en matboks eller lignende. Jeg gjorde det enkelt og brukte en spiseskje til å røre alt sammen. Deigen skal ha en tykk kakedeigkonsistens. Bruk skjeen til å trykke røren ned i boksen slik at den er jevnt fordelt. 
Ha plastfolie over boksen. Dette er ikke nødvendig, men gjør brødet mer saftig.
Kjør boksen i mikroen på maks effekt, hos meg er det 750 W, i 90 sekunder.

Ta så ut boksen og ha over fyllet.
Smær brødet med tomatpure og ketchup. Ha over løk og maiskorn. Topp med ost. 
Sett boksen tilbake i mikroen på maks effekt i 90 – 120 sekunder
Avkjøl et lite minutt før du skjærer i pizzaen.

Du kan selvfølgelig variere pizzafyllet ut i fra hva du liker og hva du har tilgjengelig. Her er det bare fantasien som setter grenser. Du kan også droppe pizzafyllet og laget et mikrobrød som du topper med pålegg. Da steker du bare røren sammenhengende i ca 3 minutter, til brødet er ferdigstekt. Deretter kan du skjære det i skiver og ha på ønsket pålegg.

Stort enklere enn det, tror jeg ikke du får en pizza! På fem minutter har du altså en grov, mettende og sunn pizzavariant. Jeg håper pizzaen faller like godt i smak hos deg som den gjorde hos meg.

 

Kristine  ♥

UKENS INTERVALLER – UKE 2

Som jeg skrev  i slutten av desember, her, satt jeg meg et mål om å trene en intervalløkt hver uke i hele januar.  Vel, slik blir det jo altså ikke. I går ble jeg innlagt på sykehuset igjen og gjorde en ny operasjon. Denne gangen var det bare en rask kikkhullsoperasjon for å rette på den innvendige sutureringen og jeg er hjemme igjen allerede i dag. Men det betyr at jeg begynner på scratch igjen og at det trolig er minimum 4 uker til jeg kan begynne med trening. Jeg har fortsatt ikke fått noen svar på prøvene angående hva dette kan være. Jeg lover å oppdatere når jeg hører noe. Og dere, hjertelig tusen takk for alle ord, tanker og meldinger som jeg har mottatt de siste dagene ♥ Det betyr mer enn dere aner! 

Selv om jeg ikke får trent, er du kanskje tilbake til hverdagen og godt i gang treningen? Jeg har jo planlagt alle intervalløktene i januar og derfor tenkte jeg å dele de med dere. Kanskje du kan ta en intervalløkt for meg?

Jeg slenger med et par gamle bilder. Her har jeg på meg Jerf tights, topp fra IcanIwill og øreklokker fra Miiego. Jeg er blitt veldig glad i denne seamleasstoppen og har den i flere farger. Den er super behagelig på. I tillegg til rød, finnes den også i grønn, sort og plomme.

 

Ukens intervaller uke 2 ser slik ut

Oppvarming
Husk at oppvarming er ekstremt viktig for å unngå skader, samt gjøre deg mentalt klar for å ta i under intervallene.
Varm opp i 5 -10 minutter.  Noen trenger også lengre tid. Sørg for at du blir varm og god i kroppen. Start rolig, gjerne med rask gange og øk så intensiteten. Avslutt med et par raske intervalldrag hvor du har godt tempo.

Intervaller
1 minutt rask spurt + 30 sekunder pause

Gjenta 6 ganger
Ta så en pause på 2 minutter.
Gjenta denne frekvensen totalt 3.

Her løper du altså raskt i 1 minutt før du har 30 sekunder pause. Dette gjør du 6 ganger. Så tar du en pause på 2 minutter, en aktiv pause hvor du går rolig, og gjentar med å løpe raskt i 1 minutt etterfulgt av en pause på 30 sekunder. Dette gjør du nye 6 ganger før du igjen tar en pause på 2 minutter. Så tar du siste intervallbolk hvor du gjør det samme en gang til med 1 minutts rask løping, etterfulgt av 30 sekunder hvile, 6 ganger. Totalt har du altså 18 intervaller på 1 minutt.

Avslutting
5 -10 minutter.
Trapp ned gradvis. Gå rolig på slutten. Avslutt gjerne med med litt tøying eller stretching.

Det var de planlagte intervallene for uke 2. Om du tester økten håper jeg du liker den. Jeg skal si jeg er misunnelig på deg som kan bevege kroppen og trene. Send litt endorfiner over til meg!

 

Kristine  ♥

UKESMENY – SUNN, ENKEL OG GOD MAT

Normalt bruker jeg alltid noen minutter på søndagene for å planlegge den kommende uken. Stort sett planlegger jeg også den kommende ukesmenyen. Hverdagen går fort. Har jeg en plan og en ukesmeny bestående av sunn, enkel og god mat, klarer jeg også å spise sunt gjennom uken. I tillegg til å planlegge ukesmeny, pleier jeg også å skrive handleliste, gjøre en storhandling i uken og så følge handlelisten når jeg er på butikken. Da sparer jeg både tid og penger! Ikke minst, får kroppen påfyll av næringsrik mat!

Jeg er fortsatt ikke veldig oppegående etter operasjonen og har ikke begynt å lage noe særlig mat enda. I dag har jeg et håp om å forsøke meg en liten tur på kjøkkenet. Jeg gleder meg! For å inspirere både meg selv og dere, har jeg satt sammen en ukesmeny med sunn, enkel og god mat. De fleste av disse oppskriftene tar bare knappe 15 minutter å lage! Og det er knall god mat som vil falle i smak hos både liten og stor. Håper du finner noe glede i menyen. 

⋄ Mandag – Vegetar quesadilla
Start uken med litt luksus. Denne vegetarvarianten av quesadillas er alt annet enn en kjedelig vegetarmiddag. Her er det masse smak og masse næring.  Og det tar under et kvarter fra du starter å lage middagen til du sitter og spiser.

⋄ Tirsdag – Baligryte med laks
En mild og kremet gryte med smak av karri, laks og ananas. Du kan servere baligryten med en frisk salat, kokt ris, quinoa, nudler eller godt brød. Her har jeg servert den med ostegratinert polarbrød.

⋄ Onsdag – Havrepizza
Lillelørdag feires med en enke og god havrepizza. Denne bunnen lager du uten heving og venting. Som topping har jeg brukt hvitt fyll, men du kan bruke det du liker og har tilgjengelig. Ikke glem at rester passer ypperlig som pizzafyll. Har du for eksempel rester etter vegetar quesadilla, skinkerester eller annet godt i kjøleskapet, ha det på pizzaen!

⋄ Torsdag – Fullkornspasta med kylling
En skikkelig god pastarett på knappe femten minutter. Fullkornspasta med kylling er en rett jeg har laget flere ganger, og den faller alltid i smak.

  ⋄ Fredag – Ovnsbakt alt – i – ett -tacokylling
Tacofredag og da hører taco med. I denne ovnsbakte alt – i  – ett tacokyllingmiddagen, legger du bare ingrediensene utover en bakeplate, så steker maten seg selv i ovnen mens du kan gjøre noe helt annet!

⋄ Lørdag – Sunn og enkel lasagne
En jukselasagne hvor jeg har brukt lomper som lasagneplater og laget en crème fraîchebasert hvit saus. Det gir en enkel lasagne, men som likevel smaker skikkelig godt!

⋄ Søndag – Kyllingkarbonader med sennepssaus
Saftige kyllingkarbonader servert med en kremet sennepssaus har en litt luksusfølelse over seg. Nok en middag som tar omtrent femten minutter fra start til slutt, men som er full av smak. Jeg har servert kokte poteter til denne middagen. Potetmos, ris, mos av blomkål eller ovnsbakte rotgrønnsaker, vil også passe ypperlig til. 

⋄ Ukens frokost og lunsj – Knall gode frø knekkebrød
Hjemmelaget frø knekkebrød er jo så enkelt og godt. Her har jeg valgt å bløtlegge frøene, men det er ikke nødvendig. Lager du en stor porsjon, kan du oppbevare knekkebrødene en måneds tid. Perfekt i matpakken, eller til frokost og lunsj.

⋄ Ukens kake – Dobbel banansjokoladebrød
Dobbel sjokolade blir jo aldri feil! Dobbel sjokoladebananbrød er en skikkelig saftig sjokoladebanankake laget i brødform med sjokoladebiter, som er toppet med deilig sjokoladeglasur. Kaken er veldig enkel, du moser bare alle ingrediensene til kaken sammen i en bolle. Kaken inneholder også godt med proteiner og fiber, og den er sukkerfri og mettende. Supergod og super sunn med andre ord!

 

Kristine  ♥

RIKTIG GOD NYTT ÅR OG MIN (SYKEHUS) START PÅ ÅRET

Riktig godt nytt år! Denne gangen kommer det dessverre veldig på etterskudd, men det er bedre sent enn aldri, eller hva? Grunnet til at det har vært helt stille fra meg den siste uken, er at jeg har ligget på sykehuset. Jeg har verken klart eller orket å åpne datamaskinen! Slutten på 2019 og startet på 2020 ble med andre ord helt annet enn forventet. Derimot håper jeg virkelig at din start på den nye året, har vært langt bedre. 

Først må jeg riktignok poengtere at 2019 har vært et utrolig bra år på mange området. Selv om det høres ut som en klisjé og det endte som det gjorde, føler jeg at dette er året hvor jeg virkelig har landet. Jeg har hatt en turbulent fortid med mye grums og de senere årene har jeg jobbet mye med meg selv. Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg aldri har hatt det bedre psykisk enn hva jeg har det nå, og livet er generelt veldig bra. Jeg har to jobber jeg stor trives i, både sykepleiejobben og jobben som online coach, jeg har funnet gleden i hverdagen, jeg har det godt med den jeg er og jeg gleder meg stort sett til hver eneste dag. Da det gikk mot slutten av 2019, var jeg hundre prosent sikker på at 2020 ville bli et enda bedre år. Og dere, det er jeg faktisk fortsatt sikker på!


Tidlig mandag ble jeg lagt inn på sykehuset på grunn av sterke magesmerter. Der var jeg frem til i torsdag. Med andre ord “feiret” jeg nyttårsaften på sykehuset i år. De første dagene på sykehuset, bestod av en rekke undersøkelser og legene fant egentlig ingen konkrete årsaker til smerten. Jeg fikk riktignok en del morfin og andre smertestillende som gjorde tilværelsen litt bedre. Den siste operasjonen som ble gjort i tirsdag kveld, vist at jeg hadde væske i buken, unormal vekst ved og i tarmene, og hovene lymfekjertler i magen. Nå har de sugd ut væsken og fjernet noe av den unormale veksten. I tillegg har de også tatt ut en lymfeknute som de sender sammen med væsken og den unormale veksten, for videre analyse. Enn så lenge vet vi ikke hva dette er enda.

Jeg skal inne lyve og si at jeg ikke bekymrer meg, for første tanke er naturligvis kreft. Det er ikke mange år siden min mor gikk bort av kreft og tankene mine trekkes mot henne og det verst tenkelige scenarioet. Likevel forsøker jeg så godt det lar seg gjøre å ikke ta sorgene på forskudd. Dessuten er jeg en sta jente med ben i nesen. Så uansett hva dette skal være, er det ikke noe jeg ikke kan komme igjennom. Det er jeg fast bestemt på!

Nå er jeg kommet meg vel hjem. Smertene er betraktelig mindre og jeg klarer å gå på egenhånd, det går bare forferdelig tregt. Akkurat her jeg sitter nå, ser jeg egentlig ganske lyst på fremtiden. Inntil jeg vet noe mer, tar jeg en dag av gangen og skal forsøke å lege kroppen så godt det lar seg gjøre.

I første omgang har jeg fått beskjed om å holde meg unna trening en måned. De har åpnet og sydd igjen rectus abdominis som gjør at jeg ikke skal løfte noe tungt på minst fire uker. I løpet av neste uke, kan jeg forhåpentligvis begynne å gå noen små turer. Selv om jeg ikke kan trene med det første,  kommer jeg likevel til å oppdatere bloggen. Jeg har mange treningstips og andre råd på lur, og mat spiser jeg jo fortsatt. Og før du vet ord av det, er jeg tilbake med min egen trening også!

Uansett hvordan 2020 har startet for deg, håper jeg det blir et godt år. Forsøk å stå opp hver morgen og finn en ting du er takknemlig for med dagen i dag. Klarer du å stille hodet inn på det positive tankesporet om morgenen, er mye gjort, og jeg er sikker på at dagene dine vil bli mye bedre.
Godt nytt år. Og tusen hjertelig takk for at du har fulgt med i 2019.

 

Kristine  ♥