VAFLER ISTEDENFOR BRØD

SONY DSC
Mens jeg er ute på reisefot, tenkte jeg å dele denne oppskriften på brødvafler. Hvorfor ikke bytte ut brødskivene eller knekkebrødene dine med vafler? Disse laget jeg for et par uker siden. Vafler fungerer utmerket som en slags skive til forskjellig pålegg. Personlig synes jeg også det smaker mye bedre enn en tørr og kjedelig brødskive! 

SONY DSC

Vafler istedenfor brød
1 porsjon

2 egg
80 g bokhvetemel, eller annet mel som speltmel
1 ss smeltet smør, kan sløyfes
2 ss kesam, eventuelt gresk yoghurt eller lignende
1/3 ts salt
1 ts sukrin
0,5 dl vann

Bland alle ingrediensene godt sammen.
La røren svelle i 10 minutter før du steker vafler i et vaffeljern på middels varme.
Nyt.

SONY DSC
Topp vaflene med det pålegget du har tilgjengelig og har lyst på. Da jeg laget denne oppskriften, toppet jeg vaflene mine med forskjellig pålegg. Jeg er et litt av alt type menneske! En halv vaffelplate ble toppet med kesamdressing, solsikkekjerner og spinat, en annen halv plate med kesam, jordbær og blåbær, en halv plate med phildephia og gulost, og den siste halve vaffelplaten med bacon, paprika og cherrytomater. 

SONY DSC
SONY DSC
Oppgrader den kjedelige brødskiven i dag med vafler! Og du, når du først er i gang, lag en dobbel porsjon slik at du kan ha vafler til lunsj eller i matpakken imorgen.
Håper det smaker :grin: 

Kristine ♥

PAKKET OG KLAR

 God søndag morgen dere ♥ Da er jeg pakket og klar, og skal hvert øyeblikk komme meg avgårde til flyplassen. Turen går til Kambodsja og Thailand hvor jeg skal backpacke frem til 15 august. Som jeg gleder meg! Jeg har aldri backpacket før og for å være ærlig, vet jeg ikke hva som venter meg. Sekken er pakket med en haug av de klassiske tingene som undertøy, bikini, klær og sminke. I tillegg har jeg pakket med meg et par ting for en litt mer sporty og sunn reise. 

Treningsstrikk
Jeg har med meg både to mini booty builder band og et vanlig fitnessband. Disse to tingene gjør det kjempe enkelt å ta seg en rask og effektiv styrkeøkt uansett hvor jeg måtte befinne meg.  

Barebells proteinpudding 
Jeg aner ikke hvordan det blir med mat der nede eller om det blir lenge mellom måltider. Proteinpuddingene trenger ikke oppbevares kaldt og er derfor perfekt å ha i sekken. Da har jeg noe proteinrikt og godt tilgjengelig om jeg skulle trenge det. 

Sjokoladeproteinpulver
Dere vet jo at jeg elsker proteinkaffen min. Den må jeg ha så og si hver dag! Derfor har jeg pakket med en pose sjokoladeprotein så jeg kan lage meg en proteinkaffe i ny og ne om jeg ønsker det. 

Vitaminer
Omega3, multivitamin og probotika er de tre tingene jeg tar hver eneste dag. Probotika er livsnødvendig for meg, ettersom jeg har irritabel tarm. Det gjør virkelig underverker for min fordøyelse. Jeg tar mulitivitamin for å sørge for at jeg får i meg alle vitaminer og mineraler som jeg trenger, og omega3 fordi jeg ikke er så flink til å spise fet fisk. 

Treningssko
Mine er fra Saucony. Disse er riktige for meg og mitt løpesteg. Jeg vil anbefale alle å få tilpasset riktig sko til dine føtter og dine løpssteg. Gode sko er kjempe viktig. Treningssko vet jeg at jeg får brukt mye når jeg trasker rundt i Asia. 

Øreklokker
Jeg tror dere alle vet at jeg bruker Miiego øreklokkene mine ekstremt mye. De er selvfølgelig med på turen og kommer til å bli brukt både til musikk og podcaster. 

  Bloggen kommer til å bli oppdatert selv om jeg er borte de neste ukene. Det blir en blanding av reisebilder, oppskrifter jeg har spart på, og tips og råd. 
Vi snakkes :grin: Ha en fin søndag så lenge!

Kristine ♥

HVORFOR JEG LENGE HAR VÆRT BORTE FRA SNAPCHAT

Flere har etterspurt aktiviteten min på snapchat den siste tiden. Ja, jeg har vært helt borte fra snapchat i flere måneder, men jeg har nå begynt å bruke den igjen noe den siste uken. Årsaken til at jeg har vært borte, er rett og slett at jeg synes det blir for mye! Da tenker jeg ikke bare for meg selv, men for meg og mesteparten av befolkningen. Vi ser alt for mye ned på mobilen! 

SONY DSC
Hvor mange føler du på snacpchat og hvor mange timer bruker du på dette hver dag? For mange går det skremmende mye tid bort på dette! Ikke glem at du ikke lever gjennom telefonen din eller de menneskene du følger. Du lever ditt liv! Alt oppstyret rundt sosiale medier, og da mener jeg ikke bare snapchat, men også facebook, instagram, bloggere, twitter, tinder og andre sosiale kanaler, gjør at vi sitter timevis å ser ned på telefonen. Når skal vi heve blikket og innse at livet er her og nå, ikke på telefonen? 

SONY DSC
Det er kanskje teit av meg å si noe slikt, ettersom jeg selv er en del av sosiale medier. Men jeg håper dere kan lese bloggen min, kanskje få inspirasjon til middagen, en treningsøkt eller noen tips og råd, og deretter gå tilbake til deres eget liv og fokusere på det. For for deg er det ditt liv og og deg som gjelder!  Du blir ikke lykkelig av sitte å følge med på andres liv hele tiden. Du blir lykkelig av å fokusere, være tilstede og leve ditt eget. 

Det jeg ønsker å oppfordre til her, er at du løfter blikket litt mer. Ja, bruk gjerne tid på sosiale medier. Det er masse inspirasjon å finne her. Men når du er sammen med andre, legg fra deg mobilen og nyt livet der og da. Se verden og de menneskene som er rundt deg. Det er ditt liv du skal leve, så vær tilstede i det. Legg fra deg telefonen og lev litt mer :grin:

Kristine ♥

SOLSKINN JEG ELSKER DEG OG HVORFOR SOLEN ER BRA FOR DEG

Jeg absolutt elsker solen og solskinn! Det gjør meg så glad og full av energi! Er du enig? Vi har hørt mye skremselspropaganda angående rynker og føflekkkreft, men solen har faktisk en rekke gunstige effekter også. 

SAMSUNG CSC
Her har du noen grunner til hvorfor solen er bra for deg:
– Du kan få bedre immunforsvar
​Sollys oppmuntrer til produksjon av hvite blodceller. De hvite blodcellene bidrar til å øke immunforsvaret vårt og bekjempe infeksjoner. 
– Bedre benhelsen din
Kroppen din produserer D vitamin når solskinn treffer huden din. D vitamin hjelper kroppen med å absorbere kalsium, et mineral som er essensielt for benhelsen. 
– Du blir i bedre humør
Dette regner jeg med at du har merket? Det er faktisk slik at solskinn øker kroppens lykkehormon, serotonin. De økte serotoninnivåene får deg til å føle deg gladere og mer energisk.
– Kan senke blodtrykket ditt
Sollyset inneholder UV-stråler og disse slipper ut en forbindelse som heter nitrogenoksid. Denne forbindelsen senker blodtrykket og kan derfor redusere hjerteinfarkt og hjerneslag. Her må det mer forskning til for å kunne si noe sikkert. 
– Du får bedre hud
Solskinn kan bedre hudproblemer som eksem, acne og psoriasis. Dette er blant annet grunnen til at mange får lysbehandling for sine hudproblemer. 


I helgen er det meldt mye regn, men det ser ut til at solen titter innom av og til også. Akkurat nå skinner i hvert fall solen hos meg. Så nyt solskinnet dere! Kjenn på de de deilige solstrålene som treffer kroppen din, varmen som sprer seg og gleden det gir deg. Bare husk å bruk solkrem, og ikke overeksponer deg selv for solskinnet 🌞

Kristine ♥

OMELETTWRAP MED SPEKESKINKE OG AVOKADO

                                                                                                                                                                                                                                                                   Annonse 

En deilig omelettwrap fylt med spekeskinke og avokado ble dagens lunsj. Dette var virkelig en magisk god lunsj!


En venninne inviterte seg selv over på et måltid. Jeg har en del jeg skulle ha gjort, så jeg ville lage en lunsj som ikke tar for mye tid. Disse to omelettwrapsene laget jeg på under ti minutter. Dette er rask, god og super sunn mat på sitt beste! Lag deg en deilig omelettwrap til frokost, putt den i matpakken eller nyt den som en god kveldsmat.

Omelettwrap med spekeskinke og avokado
Til 1 porsjon

Omelettwrap
2 egg
2 ss melk av ønsket slag
Litt salt og pepper

Fyll
Spekeskinke, jeg har brukt Lev litt lettere fra Grillstad
1/3 avokado
Ruccola og cherrytomater

Pisk egget sammen med melken og krydder. Stek som en pannekake i en panne på middels varme. Snu omeletten når den begynner å stivne, slik at du steker den på begge sider.
Skjær avokado og cherrytomater i skiver. Legg på fyllet og server.

Jeg har også tidligere lagt ut en oppskrift på omelettwrap laget i stekeovnen. Oppskriften finner du her.

 Lev Litt Lettere er en serie sunnere speket pålegg fra Grillstad som er rik på proteiner samtidig som produktene har lavere salt- og fettinnhold. I lev litt lettere serien finner du salami, spekeskinke og speket kalkunfilet. Alle tre variantene var veldig gode, men spekeskinken ble min absolutte favoritt. Til tross for en sunnere versjon, står det ikke på smaken!

 Du kan naturligvis også toppe omelettwrappen med annet pålegg. Kesam og bær, bønner, cottage cheese og syltetøy, ost og skinke. Du kan også variere med forskjellig krydder i omelettrøren. Tilsetter du for eksempel litt kardemomme og sukrin, blir det en søt versjon som passer perfekt med bær og kesam. Har du i oregano- og paprikakrydder, kan du fylle omelettwrapen med ost og skinke for en pizzavariantk. Ja, bare fantasien setter grenser! Topp med det du måtte ønske og har tilgjengelig. Håper det smaker!

Kristine ♥

EFFEKTIV STYRKEØKT MED ET BILDEKK

Jeg fløte meg skikkelig bad ass da jeg fant frem et bildekk i helgen og tok meg en treningsøkt på gårdsplassen. Du husker kanskje at jeg hadde en intervalløkt med bildekk i for noen uker siden, den kan du ser her, det inspirerte meg til å bruke bildekket igjen. 

SONY DSC
Jeg kjørte en styrkeøkt i sirkelform hvor jeg gjorde diverse styrkeøvelser med bildekket rett etter hverandre. Fy søren så bra trening. Også så morsomt! Finn frem et bildekk, lek deg ute og få en effektiv styrkeøkt du også. 

SONY DSC

Tire flips

Start med at dekket ligger nede på bakken. Bøy deg ned i en knebøyposisjon og vipp bildekket opp. Bruk ben og rumpe til å gjøre hovedarbeidet. Vipp så dekket over på den andre siden, slik at det ligger flatt igjen på den andre siden. Her kan du velge å holde igjen, slik jeg har gjort på bildet over, eller du kan slippe dekket rett ned på bakken. Når dekket ligger flatt, gjør du det samme motsatt vei.
Gjenta 15 -20 ganger. 

Dekk jumps aka box jumps med knebøy

Start i en knebøy posisjon og hopp opp på dekket ned i en knebøy posisjon. Hopp ned igjen. Da har du gjort en repetisjon. 
Gjenta 15 -20 ganger.

Smale push ups

Start i plankeposisjon med armene plassert rett under skuldrene. Stram inn core- muskulaturen og hold ryggen nøytral. Ta en smal push ups ved å føre armene inn langs kroppen og senke deg ned til brystet berører dekket. Press deg kontrollert opp igjen. 
Gjenta 15 .- 20 ganger.

Mountain climbers

Start i plankeposisjon med armene plassert rett under skuldrene. Stram inn core -muskulaturen og hold ryggen nøytral under hele øvelsen. Før det ene kneet inn mot dekket. Før så benet tilbake og gjør det samme med det andre benet.
Gjenta 15 -20 ganger på hvert ben.

Ettbens glute bridge

Ligg på ryggen på bakken, med den ene foten plassert på dekket. Legg den andre foten over motsatt kne. Stram rumpen og løft bekkenet opp. Skvis rumpen sammen på toppen og hold et par sekunder, før du senker bekkenet ned igjen. 
Gjenta 15 -20 ganger før du bytter ben og gjør det samme på motsatt side. 

Gjør alle øvelsene rett etter hverandre, før du tar deg en pause og gjentar hele sekvensen. Gjør 3 -5 runder. Håper du får en morsom og god styrkeøkt :grin:

Kristine ♥

KNALL GODE PANNEKAKER

I dag ble det pannekaker til frokost. Sammen med en god kopp kaffe må det være en av de beste frokostene som finnes. I hvert fall i mine øyne!

SAMSUNG CSCDisse pannekakene er veldig enkle å lage. Du bare blander sammen alle ingrediensene i en bolle og så steker dem. Resultatet blir knall gode pannekaker som er proteinrike, saftige og fiberrike. Disse passer like godt til frokost, som til lunsj, kveldsmat eller som en søt snack. Kanskje du skal lage deg pannekaker i dag du også? Håper det smaker!

SAMSUNG CSC

Knall gode pannekaker
Til 1 porsjon

1 egg
1 eggehvite
40 g mel (jeg brukte 20 g speltmel og 20 g havremel)
20 g vaniljeprotein, eventuelt mer mel
100 g kesam
1 ss sukrin
1/2 ts kanel
1/3 ts kardemomme
1/4 ts salt
1 ts bakepulver

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. 
Stek pannekaker på middels varme i en panne. Jeg steker i litt smør.
Spis som de er eller server med ønsket pålegg.

SAMSUNG CSC
Mine pannekaker ble servert med brunost, jordbærsyltetøy og lett rømme. Det er så fantastisk godt når brunosten smelter på de lune pannekakene. Det er nok min favoritt topping på pannekakene!
Ha en herlig tirsdag videre :grin:

Kristine ♥

KLAR FOR EN NY UKE

SONY DSCRiktig god mandags morgen dere ♥ Hvor deilig var det ikke å våkne til en solrik mandag? Jeg måtte ut å nyte noen solstråler før jeg satte igang dagens gjøremål. Mange av dere har vel ferie nå og nyter noen deilige feriedager. For min del har jeg igjen en uke med fult fokus, før jeg tar turen til Asia. Om en uke befinner jeg meg i Kambodsja akkurat nå! Jeg tar en kort backpakingtur på atten dager. Som jeg gleder meg til å utforske noen av landene der nede! 

SONY DSC
Jeg har på meg tights fra Adidas, sko fra Reebok, sports bh fra Adidas og genser fra Aim

Før jeg er klar for ferie, har jeg en haug med ting jeg må ordne. Jeg har en vegg med postit- lapper og huske-notater. I tillegg har jeg en hel del arbeid jeg må få gjort. Det er bakdelen med å ha eget firma. Du er selv ansvarlig for alt og kan egentlig aldri ta deg helt fri. Derfor vil jeg gjøre så mye som mulig før jeg drar, slik at jeg kan ta fri mesteparten av tiden der nede. 

SONY DSC
Nå skal jeg komme meg avgårde på trening, så er jeg ekstra klar for siste innspurt før ferie og veldig klar for en ny og bra uke! Håper uken din blir bra. Ferie eller ei, forsøk å få inn litt aktivitet, smil masse, klem de du er glad i og finn noe å være takknemlig for hver eneste dag :grin:

Kristine ♥

TRIPPEL SJOKOLADEISKREM

SONY DSC
Dere vet jo at jeg elsker is. Er det noe jeg spiser (litt for) mye av, så er det iskrem i alle mulige varianter! Etter at jeg hadde spist hjemmelaget pizza i går, fikk jeg skikkelig lyst på is og for en gangs skyld hadde jeg ikke noe is i fryseren. Da tok jeg rett og slett saken i egne hender og laget meg trippel sjokoladeiskrem. 

SONY DSC
Denne skålen var en real isfest. En god sjokoladeis, toppet med hakket sjokolade og sjokoladesaus. Hva mer kan en is- og sjokoladeelsker ønske seg? Både jeg og kompisen jeg hadde på besøk, satt å mmm’et oss igjennom hver vår skål med is. Om du er en iselsker som meg, må du bare prøve denne oppskriften! 

SONY DSC

Trippel sjokoladeiskrem
2 gode isporsjoner 

Sjokoaldeiskrem
1 boks kokosmelk, eventuelt fløte
1 egg
2 ss sukrin+
1 ts gelatinpulver
3 ss kakaopulver
1 ts vaniljepulver
1 ts kaffepulver, kan sløyfes

Pisk egget lett med sukrin. Ha i de resterende ingrediensene. Smak deg gjerne til med søtning og kakaopulver, slik at du får riktig sødme etter dine ønsker. 
Ha røren i en ismaskin og kjør til is. Eventuelt kan du ha ismassen over i en boks og fryse den i fryseren. Rør da om hver halve time, slik at du unngår iskrystaller.

Sjokoladesaus
2 ss kakaopulver
1 ss sjokoladeprotein, kan sløyfes
1 ss fibersirup
½ ts salt
2 ss kokosolje, eventuelt smør
1 ss vamt vann

Bland sammen alle ingrediensene rett før servering.

Til servering
Hakket sukrinsjokolade, eventuelt annen sjokolade

Ha sjokoladeisen i en skål.
Topp med sjokoladesaus og hakket  sjokolade.

SONY DSC
Da er det bare å nyte hver eneste munnfull med deilig, søt og god trippel sjokoladeiskrem. Jeg får i hvert fall lyst på mer når jeg ser på bildene. Det er mulig jeg må lage en runde til senere i dag!
Håper isen faller i smak og at du har en ellers fin fin søndag :grin:

Kristine ♥

NYDELIG SKOGSTUR

Dagen i dag startet med en nydelig skogstur. Går du noen gang i skogen? Jeg gjør det ikke spesielt mye selv, men jeg forsøker å bli bedre på det. Det å komme seg ut i naturen er virkelig terapi for kropp og sjel!

SONY DSC
En rekke forskning har blant annet vist at naturen kan dempe stress og bekymringer. Og dette er jo noe de fleste av oss har for mye av i hverdagen. Det ser ut til at når vi er ute i naturen, resulterer det i lavere blodgjennomstrømning i subgenual prefrontal cortex, den delene av hjernen som gir størst aktivitet ved bekymring. Selv korte turer ut i naturen, får oss faktisk i bedre humør. En tur i skogen gjør rett og slett av vi føler oss bedre og blir mer glade. Hvor fantastisk er ikke det?  

SONY DSC
Når vi først er ute i naturen, åpne øynene og se alt det vakre som er der ute! Jeg øver selv på akkurat dette. Ofte kan jeg gå helt i min egen verden og ikke ense noe som er rundt meg. I dag fokuserte jeg virkelig på å se rundt meg og oppdage alle de små magiske tingene. For en glede, takknemlighet og ro det fikk meg til å føle. Herlighet så vakker verden vår er og så heldige vi er som bor i fantastiske Norge!

SONY DSCDe første markjordbærene jeg har sett i år. Så gode!

SONY DSC
Pratsomme svaner

SONY DSC
Vakre Steinsfjorden. 

SONY DSC
Selv en korn åker, har noe magisk ved seg når solen skinner på den!

SONY DSC
Usminket, bustete selfie etter turen, men veldig lykkelig og fornøyd. Nå er jeg klar for arbeidsdagen. Jeg jobber til syv i kveld. Etter jobb blir det hjemmelaget pizza i godt selskap og en ellers rolig kveld. Håper helgen din blir fenomenal :grin: Ta vare på deg selv.

Kristine ♥