SOLSKINN JEG ELSKER DEG OG HVORFOR SOLEN ER BRA FOR DEG

Jeg absolutt elsker solen og solskinn! Det gjør meg så glad og full av energi! Er du enig? Vi har hørt mye skremselspropaganda angående rynker og føflekkkreft, men solen har faktisk en rekke gunstige effekter også. 

SAMSUNG CSC
Her har du noen grunner til hvorfor solen er bra for deg:
– Du kan få bedre immunforsvar
​Sollys oppmuntrer til produksjon av hvite blodceller. De hvite blodcellene bidrar til å øke immunforsvaret vårt og bekjempe infeksjoner. 
– Bedre benhelsen din
Kroppen din produserer D vitamin når solskinn treffer huden din. D vitamin hjelper kroppen med å absorbere kalsium, et mineral som er essensielt for benhelsen. 
– Du blir i bedre humør
Dette regner jeg med at du har merket? Det er faktisk slik at solskinn øker kroppens lykkehormon, serotonin. De økte serotoninnivåene får deg til å føle deg gladere og mer energisk.
– Kan senke blodtrykket ditt
Sollyset inneholder UV-stråler og disse slipper ut en forbindelse som heter nitrogenoksid. Denne forbindelsen senker blodtrykket og kan derfor redusere hjerteinfarkt og hjerneslag. Her må det mer forskning til for å kunne si noe sikkert. 
– Du får bedre hud
Solskinn kan bedre hudproblemer som eksem, acne og psoriasis. Dette er blant annet grunnen til at mange får lysbehandling for sine hudproblemer. 


I helgen er det meldt mye regn, men det ser ut til at solen titter innom av og til også. Akkurat nå skinner i hvert fall solen hos meg. Så nyt solskinnet dere! Kjenn på de de deilige solstrålene som treffer kroppen din, varmen som sprer seg og gleden det gir deg. Bare husk å bruk solkrem, og ikke overeksponer deg selv for solskinnet 🌞

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg