LYKKELIG AV TRENING

Jeg elsker følelsen jeg får under og etter trening. Den lykkefølelsen som sprer seg gjennom kroppen, som får hjerte til å pumpe og hjernen til å synge ♥ Endorfiner må muligens være menneskets beste venn! Det er dette stoffet som gir oss den deilige lykkefølelsen etter en hard treningsøkt. Endorfiner er kroppens eget lykkehormon! Er ikke det fantastisk dere? At vi har et lykkehormon i oss som det produseres enda mer av når vi trener!

Ordet endorfin stammer fra latin og betyr faktisk kroppens egne morfin. Endorfinene i kroppen vår fungerer som et signalstoff som fører til aktivering av nervene våre. Når endorfinene har blitt produsert i hypofysen og hypotalamus (disse ligger i hjernen), sendes de ut i blodbanen. Videre, når endorfinene blir sendt ut i kroppen, aktiverer de kroppens opioide reseptorer, som fører til en økt utskillelse av dopamin. Det er dette dopaminet som blir frigjort i lystsenteret i hjernen, som gir en følelse av velvære og lykke. Det er flere måter å utløse endorfiner på. Ikke bare trening, men forelskelse, orgasme, smerte og også sterk mat kan føre til at endorfiner blir produsert.

Lykkelig av trening er altså ikke bare tull, du kan faktisk skape mer velvære og lykke i din egen kropp ved trening. Kanskje en ekstra motivasjonsfaktor til å ta seg en treningsøkt i dag? :mrgreen:

Kristine ♥

GJENGANGER – ENKLE SCONES

God kveld dere :grin: Håper mandagen har behandlet dere bra. Jeg føler meg trøtt, men i super godt humør i dag! Nå har jeg akkurat satt meg ned med kveldsmaten. Jeg laget enkel scones som jeg serverte med godt pålegg, en ProPud og en Nocco. Enkle scones er en gjenganger hos meg. Oppskriften har jeg delt med dere flere ganger, blant annet her. Jeg blir aldri lei. Sconesene er jo så enkle og knall gode!

SAMSUNG CSC

Enkel Scones – en gjenganger 

2 egg
80 g cottage cheese, eventuelt kesam eller yoghurt naturell
80 g mel: jeg brukt 20 g mandelmel, 40 g havremel og 20 g speltmel
Litt vann, ca 0,2 dl
1/2 ts salt
1 ts bakepulver

Ha egg og cottage cheese i en bolle. Her kan du velge å bruke en stavmikser for å få ut klumpene av cottage cheesen. Jeg gjorde ikke det. 
Tilsett resten av ingrediensene. La røren svelle i 5 minutter.
Ha deigen på en bakepapirkledd stekeplate. Form en runding som er cirka 2 cm tykk. 
Stek på 200 grader i 25 minutter.
​Avkjøl. 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Jeg toppet sconesene med masse godt. En bit med brie og yaconsirup, to biter med tomat, kokt egg, røkelaks og philadephia, og en bit med sunnere sjokoladepålegg. Nå er jeg god og mett og klar for tidlig sengen. Planen min er å være i seng til halv ti, så jeg er uthvilt og i topp form når vekkerklokken ringer kvart på seks imorgen! Ha en fin kveld og og natt :grin:

Kristine ♥

EN GOD MANDAG

God morgen ♥ Håper helgen har behandlet deg bra og at du er klar for en god mandag og en ny fenomenal uke! Jeg har allerede vært oppe en god time. Selv om jeg var forferdelig trøtt da vekkerklokken ringte, begynner jeg å våkne til livet nå. Frokosten er inntatt og jeg er klar for å komme meg avgårde. I dag skal jeg være med på ECT-behandling. ECT er elektrokonvulsiv behandling, elektrostimulering, også kjent som elektrosjokk. Jeg har gledet meg til denne dagen en stund og er kjempe spent på hvordan det foregår! 


Det går mot lysere tider og det er ikke lenger bekmørkt om morgenen. Det er en av tusen grunner til at jeg er hoppende glad!

Når det gjelder mandager, vet jeg at det er mange som ikke har et godt forhold til denne dagen Husk at det er mye hva du gjør det til selv. Du kan også se på mandag og ny uke som en fantastisk mulighet til å starte med blanke ark. Det er en klisje, men det er jo på en måte en ny start. Gjør dette til en god mandag! 


Bruk noen minutter denne morgenen på å snakke med deg selv. Jeg vet det høres forferdelig dumt ut, men det fungerer utrolig bra! Gi deg selv skryt, kjærlighet og varme. Hvis du ikke vet hva du skal snakke med deg selv om, så har jeg noen spørsmål du kan tenke over som jeg selv ofte går igjennom.
– Hva gjorde jeg bra forrige uke?
Si det høyt til deg selv, tenk det eller skriv det ned, og skryt av deg selv for det du gjorde bra uken som var. 
– Hva kommer jeg til å gjøre bra denne uken?
Lag gjerne en liten plan over hva du har lyst til å få til denne uken, eller bare tenk over et par ting som du skal ha gjennomført når uken er omme. 
– Hva har jeg lyst til å gjøre denne uken?
Det å ha et par ting å glede seg til, som en slags gulrot, kan gjøre underverker for gledesfølelsen vår. 
Helt til slutt smiler du bredt. Ja, bare gjør det! Hjernen vår er faktisk ganske dum på dette punket. Den merker ikke om du smiler av ekte glede eller kun smiler fordi du “må”. Det utløses lykkehormoner uansett! Mens du har det brede smilet rundt munnen sier du til deg selv at dette blir en god mandag og at uekn blir fantastisk. For det fortjener du!

Da gjenstår det bare å ønske deg  en fenomenal uke og en riktig god mandag :grin: Make it a good one!

Kristine ♥ 

SAFTIG SJOKOLADEKAKE MED GLASUR

Min søndag begynte med denne fantastiske sjokoladekaken og en kopp kaffe. Alt annet enn en dårlig start på dagen, men andre ord!


Jeg våknet super tidlig, faktisk før klokken seks i dag, og satte igang med en bakerunde. Resultatet ble en super saftig og god sjokoladekake toppet med en deilig glasur. Den smaker så godt! Ikke tar sjokoladekaken lang tid å lage heller. Du røren enkelt sammen ingrediensene i en bolle, så er det bare å vente mens kaken står i ovnen. Da kan du lage glasuren i mellomtiden. Og du, det er lov å ta et par smakebiter av glasuren mens du venter på kaken. Mmmm… Når kaken er ferdig i ovnen og glasuren er fordelt over, er det bare å spise og kose seg! Håper du lar deg friste.

Saftig sjokoladekake med glasur

Sjokoladekake
2 egg
100 g kesam
2 ss eplemos, eventuelt most banan eller kesam / yoghurt, kan sløyfes
50 g tørrvare, jeg brukte 20 g havremel, 10 g speltmel og 20 g kokosmel
1 dl melk
2 ss sukringold
1 ss fibersirup, kan sløyfes
2 ss kakaopulver
1/4 ts salt
1 ts bakepulver

Bland sammen alle ingrediensene til kaken. Fordel i en form. Jeg brukte en avlang 20 x 15 cm form.
Stek på 180 grader i 25 minutter.
Avkjøl.

Glasur
100 g kesam
2 ss smeltet smør
2 ss kakaopulver
2 ss sjokoladeprotein, kan erstattes av mer sukrin og kakaopulver
1 ss sukringold
1 ss kaffe, kan sløyfes

Bland sammen alle ingrediensene til glasuren. Smak deg gjerne frem slik at du får riktig sødme og kakaosmak.
Fordel utover den avkjølte kaken.
Jeg toppet kaken med litt smeltet hvit sukkerfri sjokolade.

Skjær i stykker og nyt. Her skal jeg love deg at du ikke bare klarer å holde deg til et stykke!
Ha en herlig søndag :grin:

Kristine ♥

BESTEM AT DU ER BRA NOK

God lørdag formiddag skjønninger ♥ Jeg kom akkurat hjem fra en knall bra sirkeløkt! I dag kjørte jeg gående utfall, militærpress, biceps curl, stangroing, ligende benhev og brystpress. Jeg gjorde alle øvelsene rett etter hverandre, før jeg tok en pause og gjentok. Totalt gjøre jeg tre runder. Hele treningsøkten tok ikke mer enn en knapp halv time, men jeg skal love deg at jeg rakk å bli svett likevel. Sirkeltrening er effektivt og moro. Nå føler jeg meg helt i hundre og i super godt humør! 

På treningssenteret overhørte jeg to venninner som snakket med hverandre. Det var tydelig at hun ene hadde svært lav selvtillit og hun ville ikke være med på en fest i kveld fordi hun ikke følte seg fin nok. Når jeg hørte dette fikk jeg lyst til å løpe bort, gi henne en god klem og riste litt i henne. Vi er da alle fine og unike på hver vår måte!

Kjære alle og en hver. Akkurat nå vil jeg at du, ja du som leser dette, bestemmer at du er god nok! Si det høyt til deg selv «jeg er god nok». Hver gang du får en negativ tanke om deg selv, din kropp eller din personlighet, skal du si til deg selv at dette er bare en tanke. Og tanker forsvinner fort igjen. Se på denne tanken som en sky på himmelen, den svever enkelt forbi. Ta tak i det her og nå og bestem deg for at slik vil du ikke ha det lenger. At du er fortjener å ha det bra. At du er god nok! For du er nemlig det, god nok akkurat slik du er 💜

Kristine ♥

ENCHILADAS – HELGEMIDDAGEN

Har du bestemt deg for hva du skal ha til middag i kveld? Hvorfor ikke servere enchiladas? Det er den perfekte helgemiddagen, i hvert fall i mine øyne! Denne deilige formen var riktignok middagen min tidligere i uken. Jeg kan spise taco-varianter hver eneste dag! Hovedgrunnen til at jeg forbinder enchiladas med helg, er rett og slett at det tar litt tid og forberede, og stort sett liker jeg at hverdagsmiddagene går raskt unna.


Om du server denne formen med enchiladas i helgen, er kan jeg garantere at det blir mye smatting og m’mmming ved bordet! 

Enchiladas – helgemiddagen
Til 3 -4 porsjoner 

8 tortillas, eventuelt lomper
2 pakker, 800 g karbonadedeig
1 stor løk
1 boks mais
2 hvitløksfedd
1/2 chili
2 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpure
1 ss edikk, kan sløyfes
1 ts sukrin
1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 2 ts paprikakrydder,  1 ts chilikrydder, 1,5 ts cummin, eventuelt ferdigkjøpt tacokrydder
Ca 50 g ost, jeg brukte revet ostemix fra Rema1000 som inneholder mozzarella, cheddar og gulost, anbefales!

Hakk løken grovt og ha den i en panne sammen med karbonadedeig og finhakk chili og hvitløk. 
Tilsett boksene med tomater, tomatpure, mais, edikk, sukrin og krydder. Kok opp og la koke i 5 minutter. 
Fordel 4 -5 ss med fyll på hver tortilla og rull dem sammen. Legg de ved siden av hverandre i en form.  Strø revet ost på toppen.
Stek på 225 grader i 15 -20 minutter.
Server.

Server med ønsket tilbehør. Her ble hjemmelaget guacamole, en god dært rømme, tacosaus, ruccola og cherrytomater. Guacamolen laget jeg ved å mose to godt modne avokado med 1/2 hakket tomat, 1/2 hakket rødløk, 3 finhakkede hvitløksfedd, 1 cm finhakket chili og saften fra en sitron. Mmm… Så utrolig godt altså!
Da gjenstår det bare å ønske deg en riktig god helgemiddag :grin: og en super duper helg!

Kristine ♥

TORSDAGSKVELDEN PÅ SITT BESTE

Slik ser altså torsdagskvelden ut hos meg; bustete hår, litt slitent ansikt, treningsklærne er fortsatt på, og sushi og godis står foran meg. Jeg kaller det torsdagskvelden på sitt beste!

Jeg kom akkurat hjem fra en god styrkeøkt på skuldre, bryst og armer. Det ble dips, benkpress, skulderpress, sidehev og triceps pushdown i høyrep. Det vil si at jeg gjorde alle øvelsene med rundt femten repetisjoner. Det er lenge siden jeg har trent med såpass lette vekter og så mange repetisjoner. Jeg fikk virkelig pulsen opp og svetten rant. Jeg følte nesten at jeg hadde en kondisjonsøkt. Herlig altså!

 I hele dag har jeg hatt skikkelig helgefølelse. Jeg jobber riktignok både fredag, lørdag og søndag, så det er langt fra helg, men følelsen er der uansett. Og det er en deilig følelse, så den skal jeg utnytte! Ettersom det er helg i mitt hodet, slo jeg til med en real kosekveld. Jeg later rett og slett som om det er helg i kveld! Nå blir det helgekos resten av kvelden :mrgreen: Ha en god torsdagskveld da dere!

Kristine ♥

SUNNERE FASTELAVENSBOLLER MED VANILJEKREM OG KREM

Har du fått med deg at det er fastelaven på søndag? Det må jo feires med boller og hygge!
Jeg tyvstartet og laget sunnere fastelavensboller med vaniljekrem og krem i helgen. Disse ble så utrolig gode! Det endte med at både jeg og venninnen min spiste så mange boller at vi til slutt lå langflate og overmette i sofaen begge to! Her er det bare å finne frem bakebollen og gjøre klar til en real bollefest :grin:

SAMSUNG CSC

Sunnere fastelavensboller med vaniljekrem og krem
10 stykker

Boller
50 g smør
1,5 dl melk
50 g kesam
1 egg
1 ss kardemomme
1 dl sukringold
1 ss fibersirup, kan sløyfes
1 ts bakepulver
1/2 pakke tørrgjær
3 dl spelt mel
0,5 dl fiberfin,  eventuelt mer mel

Smelt smøret i en kjele. Ha så i melken og varm opp til 40 grader. Ha i resten av ingrediensene. La deigen heve i 45 -60 minutter.
Del deigen i 10 emner og rull til boller. Stek på 180 grader i 15 -20 minutter. Avkjøl før du fyller dem.

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Vaniljekrem
4 dl melk
50 g sukringold
1 ts vaniljepulver
40 g maisenna
3 eggeplommer

Varm opp melk med sukringold og vaniljepulver. Miks maisenna med eggeplommene. Tilsett så halvparten av melken i maisenna blandingen. Visp godt så det ikke blir noen klumper. Tilsett så resten av melken. Varm opp blandingen til kokepunktet mens du konstant rører.
La avkjøle.

Krem
2 dl kremfløte
2 ss sukringold
1 dl gresk yoghurt, eventuelt kesam eller skyr naturell

Pisk kremfløten til krem med sukrin. Ha så i gresk yoghurt.
Del bollene i to. Ha på vaniljekrem.  Ha så over krem. Topp med den andre halvdelen av bollen.
Nyt!

SAMSUNG CSC
Så utrolig gode. Saftige og gode boller med dobbelt deilig fyll av vaniljekrem og krem. Dette er luksusboller dere! Be noen du er glad i på boller denne søndagen og jeg er sikker på at de vil være evig takknemlig ♥

 

Kristine ♥

NY SPILLELISTE

I går laget jeg meg ny spilleliste før trening. Jeg fant frem en rekke gode, gamle nittitalls partylåter og hadde tidenes benøkt! Fy søren som jeg koste meg. Jeg bokstavlig talt danset mellom settene. Ny musikk og ny spilleliste gjør virkelig noe med motivasjonen og treningsgleden!

SAMSUNG CSC
Jeg har på meg Miiego øreklokker, Rönish shape tights med rød detaljer, topp fra H&M og sportsbh fra Reebok

Ny spilleliste:
Gonna Make You Sweat (Ultimix Remix) – C & C Music FactoryC
Pearly gates – Nayer
Lordly – Feder
Kylie -Aakcent 
Better off alone – Alice deejay
Living on video – Pakito radio edit
Played a live – Safri duo

Disse låtene gav i hvert fall meg ekstra godt humør og energi. Kanskje de kan inspirere deg også? Om du har noen bra treningslåter å anbefale, tar jeg dem gjerne imot. Jeg får aldri nok treningsmusikk :grin: Ha en god onsdagskveld! 

Kristine ♥

LOMPETOAST


Lomeptoast er en favoritt hos meg. Det passer like godt til frokost, som lunsj, i matpakken eller kveldsmat. Det har til og med hendt at jeg har spist lompetoast til middag. I dag ble det lompetoast etter trening, fylt med phildephia, ost og mager salami. Knall god og sunn mat på under ti minutter! Jeg elsker når lompene blir sprø og gode utenpå, mens osten inni er smeltet, varm og myk. Dette er bare så godt! 

Lompetoast
Til 1 porsjon

4 lomper
Ønsket fyll; denne gangen brukte jeg 2 ss ketchup, 2 ss phildephia, 4 skiver mager salami, 6 skiver Jarlsbergost og 1 ts pizzakrydder

Legg 2 lomper på benkeplaten. Smør på ketchup og phildephia. Ha over 2 skiver salami og 3 skiver ost på hver av de 2 lompene. Topp med pizzakrydder. Legg så over de 2 andre lompene slik at lompene blir doble.
Legg de 2 doble lompene i vaffeljernet. Stek i 2 -3 minutter til osten har smeltet. Eventuelt kan du legge dem i ovnen og steke på 200 grader i 5 -10 minutter.
Server. 


Fyllet i lompetoasten kan du variere. Du kan bruke tomatpure, pesto, ha i skinke, roastbiff, forskjellige ostetyper (parmesan er knall godt), tynne tomatskiver eller avokadoskiver er også veldig smakfullt. Her er det bare å bruke det du har tilgjengelig og har lyst på, mulighetene er mange! Håper det smaker :razz: 

Kristine  ♥