Sconsene fra frokosten i dag morges ble virkelig en suksess! De ble saftige og gode. Også er de utrolig enkle å lage. Du trenger bare cottage cheese, egg og mel! Jeg hadde i tillegg litt salt og bakepulver i, men dette er ikke nødvendig. Her har du nystekte, sunne og gode scones på en halv time! Det blir populært både til frokost, lunsj, kveldsmat eller i matpakken.
Enkel Scones
2 egg
80 g cottage cheese eller kesam
80 g mel: jeg brukt 40 g havremel, 20 g fiberfin og 20 g speltmel
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
Ha egg og cottage cheese i en bolle. Her kan du velge å bruke en stavmikser for å få ut klumpene av cottage cheesen. Jeg gjorde ikke det.
Tilsett resten av ingrediensene. La røren svelle i 5 minutter.
Ha deigen på en bakepapirkledd stekeplate. Form en runding som er cirka 2 cm tykk.
Stek på 200 grader i 25 minutter.
Avkjøl.
Lag gjerne en dobbel eller trippel porsjon når du først er i gang, så har du til flere måltider. Topp med hva enn du måtte ønsker, spis og kos deg!
Håper det smaker
Kristine ♥
Hedda Vaka:
Det vil jeg tro fungerer veldig bra 🙂 Herlig å høre at du liker den 😀
Disse var veldig gode, og perfekte i matboksen! I tillegg var de enkle å lage. Digger oppskriftene dine! 🙂 Det jeg lurte på var om det gikk an å fryse disse?
Victoria Larsen:
Også så enkle! 🙂
synne:
Du kan absolutt få dem til! 🙂
Jeg lager en stor scones, som da deles i fire. Hver av de fire bitene gir to skiver, så denne oppskriften gir åtte “skiver” scones som du ser på bildet 🙂
Anette:
Håper du koste deg Anette 🙂
Skal lages nå til kvelds 🙂
Hei,
Dette kan jeg kanskje få til 😉 Ser godt ut!
Lurer på om oppkriften er til flere scones, eller er det en stor? Evt. hvor stor blir den?
Ser kjempe godt ut! 😀