LØRDAGSINTERVALLENE

Hallo lørdag, masse energi og godt humør! Jeg er så klar for en fantastisk god intervalløkt akkurat nå. Denne lørdagen føler jeg meg i fyr og flamme. For en deilig følelse altså!


Lørdagsintervallene kommer til å se slik ut:
– 5 minutter oppvarming
   Start rolig og øk intensiteten gradvis. 
– Intervaller
   4 minutter høy intensitet + 2 minutter aktiv pause
   3 minutter høy intensitet + 1,5 minutter aktiv pause
   2 minutter høy intensitet + 1 minutt aktiv pause
   1 minutt høy intensitet + 30 sekunder aktiv pause
   30 sekunder maksimal innsats 
– 5 minutter nedtrapping
  Reduser intensiteten og få ned pulsen. 

Jeg gjør intervallene på tredemøllen. Jeg løper altså raskt i arbeidsperiodene og går rolig i de aktive pausene. Du kan også gjøre intervallene ute, på en ellipsemaskin, på spinningsykkel eller lignende. 

Etter trening skal jeg avgårde å spise sushi! Deretter skal jeg overraske bestevennen med nybakte kanelknuter, før det blir middagsselskap og filmkveld. Dette blir en herlig lørdag altså! Ha en fantastisk helg da dere :grin: Gjør noe som får deg til å smile!

Kristine ♥

EGG ER SUPERMAT

Ja, jeg tror dere vet det; jeg elsker egg. Spesielt økologiske egg. Jeg spiser dem hver dag! Egg er ikke bare kjempe godt, de er også rimelige og super sunne. En fantastisk matvare de aller fleste av oss burde spise mer av. Egg er rett og slett supermat på sitt beste!


Her er noen grunner til at egg er supermat:
– Ett egg inneholder omtrent 6 gram med høykvalitets protein.
– Alle de 9 essensielle aminosyrene er i egg.
– Egg inneholder en rekke vitaminer og mineraler, inkludert vitamin A, en rekke B-vitaminer og D-vitamin.
– Det er omtrent 1 mg jern i et egg. Jern er blant annet livsnødvendig for at kroppen din skal produsere røde blodceller.
– Egg inneholder også en rekke mineraler som kalium, zink, selen, kalsium og magnesium.
– Egg, og da spesielt økologiske egg, er en av de få matkildene vi har som inneholder naturlig D-vitamin. 
– En av de beste kildene til kolin, et næringsstoff svært mange av oss ikke får nok av, er egg. Ett egg inneholder i overkant av 100 mg kolin. Kolin brukes blant
   annet til å bygge cellemembraner i kroppen vår. 
– Egg er viktig for øyehelsen vår, da de inneholder godt med antioksidantene lutein og zeaxanthin. 
– Egg skårer høyt på den såkaldte metthetsskalaen, noe som betyr at egg holder deg mett lenge sett opp mot en del andre matvarer. 
– I følge en rekke studier kan et jevnlig inntak av egg føre til redusert risiko for slag, blodpropp og hjerteinfarkt. 
– Og helt til slutt; Det er en myte at egg fører til en negtavi kolstrolprofil. Faktisk, så viser en del studier at jevnlig inntak av egg kan forbedre din lipidprofil, altså
   den total mengden kolesterol og triglyserider i blodet ditt. 

 I mine øyne er egg den perfekte matvaren! Selv spiser jeg stort sett mellom tre og fire egg hver dag. For tiden er surdeigsbrød med tomatskiver, egg og et lite dryss salt er noe det beste jeg vet. Hva er din favoritt med egg? :grin: 

Kristine ♥

HVERDAGSLUKSUS


I dag starter jeg sent på jobb. Dermed tok jeg meg god tid til å spise en ekstra god lunsj. Det er hva jeg kaller hverdagsluksus!


Nystekte rundtstykker, røkelaks, brie, kokte egg, spekeskinke, brunost, syltetøy, appelsin og en kopp kaffe. Her satt jeg i godt over en time og bare nøt stillheten, roen og den gode maten. 

 Når jeg har hektiske perioder slik jeg har nå, med full praksis, flere jobber og eget firma, er det ekstra viktig for meg å unne meg slike stunder med hverdagsluksus hvor jeg kan skru helt av. Jeg trenger noen time-out’s i løpet av uken for å hente meg inn og for å klarne hodet. Jeg vet med meg selv at jo flinkere jeg er til å ta slike pauser i hverdagen, jo mer effektiv er jeg ellers. 


Nå blir det en treningsøkt før noen timer med kontorarbeid venter og deretter kveldsvakt på sykehuset. Med en slik formiddag, må jo denne torsdagen bare bli helt super!
Håper du får en nydelig dag :razz: 

Kristine ♥

POTETER TACO-STYLE


Om du ikke har spist middag enda, vil jeg anbefale deg å prøve denne retten; poteter taco- style. Det var dagens middag hos meg, og retten falt veldig i smak!

Poteter taco-style
Til 2 porsjoner 

Poteter
4 -5 poteter, ca 500 -600 g 
4 ss tacokrydder, kjøp ferdig eller lag hjemmelagtet – her finner du oppskriften 

Guacamole
1 avokado
1/3 rødløk
1 hvitløksfedd
1/2 chili
1/2 lime
1/4 ts salt
1/4 ts pepper

Tilbebør
1 lime
1 boks bønner
2 tomater
1/3 rødløk
Ruccola

Del potetene i båter og ha de i en stor bolle. Strø over godt med tacokrydder og bland potetene godt, slik at alle sidene av potetbitene blir dekket av tacokrydder. Stek på 225 grader i 20 -30 minutter. 

Mens potetene står i ovnen lager du guacamolen. Finhakk chili og hvitløk, og skjær rødløken i små terninger. Mos avokadoen og ha i grønnsakene, saften fra limen, samt salt og pepper. Oppbevar i kjøleskapet eller server med en gang. 

Til tilbehøret deler du tomater i biter og rødløk i skiver. 
Legg potetene utover en tallerken. Topp med tomat, bønner, rødløk, ruccola og guacamole. Press over litt limesaft helt til slutt. 
Server. 


Om du ønsker, kan du naturligvis også servere poteter taco-style sammen med karbonadedeig eller som tilbehør til kylling, svin eller kjøtt. Jeg valgte å spise den som en vegetarrett. Med proteinene fra bønnene og det sunne fettet fra guacamolen, blir det et fullverdig måltid som metter godt og gir bra med næringsstoffer. 


Da ble det tacofest nok en gang :grin: God middag!

Kristine ♥

HVA ER GREIA MED LOMPER?

Lomper er en matvare som har kommet for å bli. De siste årene har det nærmest blitt «inn» å spise lomper! Har du lurt på hva som er greia med lomper? Selv elsker jeg lomper og det er en matvare det går mye av i mitt kosthold. Et spørsmål jeg ofte får er hva slags lomper jeg spiser, om jeg velger spelt, original, havre, Buer, Auli eller hva enn det måtte være. Når jeg handler lomper, velger jeg alltid den pakken som virker ferskest. Det gjør jeg ved å kjenne på pakkene og å se på datomerkingen. Da tar jeg den pakken som er ferskest, uavhengig av hvilken lompetype det er eller merke. Jeg synes nemlig at ferske lomper er de beste!
Over til overskriften, hva er greia med lomper? Jo, nå skal du høre:

Godt
Personlig velger jeg lomper over brødskiver når som helst. Brød har ofte en tendens til å bli tørt og kjedelig, mens lomper har mer smak og er saftige og gode. Lomper er rett og slett godt!

Anvendelig
Lomper kan brukes til utrolig mye. Du kan ha på så og si alt av pålegg, og du kan fylle de med det du måtte ønske. Du kan også lage lompelasagne, lompechips, lompetoast, lompepizza, lompeburrito, lompeenchiladas og mye annet godt med lomper.

Enkelt
Lomper får du kjøpt i alle matvarebutikker. På farten er det enkelt å kjøpe en pakke lomper og pålegg som en stor boks makrell i tomat og noen cherrytomater, og vips så har du et godt og enkelt måltid.

Raskt
Det tar ikke lang tid å lage seg et måltid med lomper. Er du som meg, og har alltid kokte egg tilgjengelig i kjøleskapet, så har du et godt måltid klar på under et minutt. Lomper, skinke, egg og tomat er en knall god klassiker.


Salt som søtt
Lomper passer like godt til salt pålegg som til søtt. Brunost og syltetøy er minst like godt på lompene, som gulost og kaviar.

Du trodde kanskje at speltlomper var mye sunnere enn vanlige lomper? Det er minimalt med forskjell på lompene med speltmel sett opp mot lompene med hvetemel. Mesteparten av innholdet i en lompe er potet og kun omtrent 10 % av lompene er mel. I tillegg har forskning vist at det er veldig liten forskjell på meltypene spelt og hvete med tanke på vitaminer og mineraler, så velg den lompetypen du liker best :grin:

Kristine ♥

DAGENS ØKT OG GOOD MORNING

Det er tirsdag og i dag fikk jeg startet ukens trening og tatt meg en ordentlig god stykreøkt. Dagens økt hadde hovedfokus på tunge chins og markløft, i tillegg ble det noen øvelser med rumpeaktivering hvor jeg blant annet gjorde good morning. Har du testet den øvelsen?

Good morning er en øvelse som hovedsakelig trener hamstrings, altså bakside lår, og glutes, setemuskulaturen. I tillegg får du aktivert korsryggen og magemuskulaturen. Bevegelsen i en good morning ligner på en strak markløft, men forskjellen er at du har stangen på ryggen under good morning,  istedenfor i hendene som du har i en strak markløft. 


Slik gjør du good morning:
Stå rett opp og ned med stangen på den øvre delen av ryggen din, med skulderbreddes avstand mellom føttene. Stram core muskulaturen og bøy overkroppen ved å knekke i hofteleddet. Bøy overkroppen så langt fremover du kommer, uten at du må krumme ryggen og bena. Aktiver baksiden av lårene, skvis sammen rumpen og trekk deg opp igjen. Gjenta. Pass på å opprettholde en god og stabil posisjon i ryggen under hele øvelsen. 


Blid og fornøyd etter endt økt! 

Jeg synes dette er en helt super øvelse å avslutte treningsøkten med, for å virkelig få aktivert rumpemuskulaturen og for å kjenne det ekstra godt i rumpen. Personlig liker jeg å kjøre good morning med nok så lette vekter, slik som i dag, med 3 sett av 12 -15 repetisjoner. Test gjerne øvelsen og fortell meg hva du synes :grin: Ha en fortsatt herlig tirsdagskveld!

Kristine ♥

HVORDAN STARTE DAGEN MED EN TRENINGSØKT?

Jeg innrømmer at jeg er et skikkelig B-menneske som elsker å dra seg til langt på dag. Jeg elsker å sove!! Likevel har jeg lært (les lurt) meg selv til å bli flinkere til å komme meg opp om morgenen. Selv om jeg er pottesur når vekkerklokken ringer, synes jeg det er utrolig godt når jeg kommer i gang og er effektiv på morgenkvisten. Noen av de beste morgenen jeg har, er de dagene hvor jeg starter dagen med en treningsøkt. Det er så deilig etterpå :grin:

 Her er mine tips til hvordan du kan starte dagen med en treningsøkt.

Planlegg
Kvelden før legger du frem treningsklærne dine og pakker treningsbaggen, slik at du har klart eventuelt håndkle og skift om du skal rett videre på jobb eller skole. Om jeg skal trene veldig tidlig, liker jeg også å legge frem en enkel frokost, for eksempel en banan og en barbells proteinshake, og å gjøre klar en nistepakke med en ordentlig stor og god frokost til etter trening. Har du alt klart kvelden i forveien, trenger du bare å hoppe ut av sengen, inn i treningsklærne, ta med deg tingene dine og komme deg avgårde. 

Skriv ned treningsplanen
Om du ikke har trent mye fra før av, kan det lønne seg å ha skrevet ned hva du skal trene kvelden i forveien. Da unngår du at du kommer på treningssenteret, når du er trøtt og med null fantasti, og ikke aner hva du skal gjøre. Dette er ikke noe jeg pleier å gjøre selv, da jeg alltid finner noe å gjøre når jeg kommer på trening, men mange av pt-kundene mine liker å gjøre dette. 

Sov nok
Om du er vant til å sove åtte timer, og trenger disse åtte timene for å føle deg bra, må du altså legge deg tidligere dagen før du skal tidlig opp, slik at du får en god natts søvn. Søvn er undervurdert, og er super viktig for en god generel helse. Kom deg i seng og sov nok! 

Fortell noen om det
Kanskje kan det lønne seg å ha en treningskompis eller en personlig trener som du møter på treningssenteret? Eller eventuelt bare fortelle samboeren eller venninnen din at du skal tidlig opp å trene. Med en gang du har fortalt det til noen, blir det vanskeligere å ikke gjøre det. 

Belønn deg selv
Finn noe å belønne deg selv med etter treningsøkten. Med en gang det er en liten gulrot foran deg, er det enklere å gjennomføre. Det kan være noe så lite som å unne deg selv ti ekstra minutter i badstuen før du drar på jobb, eller å kjøpe favoritt kaffen når økten er ferdig. For min del varierer det veldig hvordan jeg belønner meg selv. Noen dager er jeg super motivert og klar for trening, og da trenger jeg absolutt ingen gulrot. Andre ganger belønner jeg meg selv med at jeg klapper meg selv på skulderen og sier fy fa** så flink du var nå Kristine. Det gir meg en god følelse. Atter andre ganger trenger jeg litt mer driv, og kan for eksempel belønne meg selv med en ekstra god lunsj eller lignende. 

 Håper du tar initiativet og tar deg en morgenøkt snart! Kanskje allerede imorgen? :grin:

Kristine ♥

CHOCOLATE SWIRL CHEESECAKE

SONY DSC
Ettersom det er søndag og jeg har fri, har jeg rukket å ta meg en bakerunde allerede. Nå som jeg er vant til å stå opp før seks om morgenen, våkner jeg grytidlig selv i helgene! I dag ble falt valget på ostekake, det er det nemlig lenge siden jeg har laget. Ettersom jeg hadde lyst på noe med smak av sjokolade, ble det chocolate swirl cheesekake, altså ostekake med en sjokoladevirvel. Det høres ikke like delikat ut på norsk, eller hva? Jeg velger i hvert fall å beholder det engelske navnet! 

SONY DSC
Sjokolade og vanilje er en kjempe god kombinasjon. Det er noe med det syrlige fra ostemassen som gjør seg utrolig godt til sjokoladebunnen og sjokoladevirvelen. Et par slike chocolate swirl cheesecake’s og en kopp kaffe, var fantastisk godt! 

SONY DSC

Chocolate swirl cheesecake
Til 4 – 5 porsjonsformer 

Bunn
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ss fibersirup, eventuelt annen søtning
60 g havregryn
30 g havremel
2 ss kakaopulver
100 g kesam ca
1 egg

Bland sammen bakepulver, salt, sukringold, havregryn, havremel og kakaopulver. Tilsett så kesam og egg. Det blir en tykk og seig masse. 
Fordel røren i muffinsformene. 
Stek på 175 grader i 12 minutter. 
Avkjøl.

Ostemasse 
4 plater gelatin
0,2 dl kokende vann
200 g kesam
1 pakke philadephiaost, light eller original
1 ts vaniljepulver
1 eggehvite 
3 ss sukrinmelis 
2 ss sjokoladepålegg*

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter. Klem så væsken ut av gelatinplatene og smelt dem i 0,2 dl kokende vann. 
Bland sammen kesam, philadelphiaost og vaniljepulver. Stivpisk eggehviten med sukrinmelis. Vend så ostebladningen inn i de sitvpiskede eggehvitene. 
Fordel røren over den avkjølte bunnen i muffinsformene. 
Varm opp sjokoladepålegget i mikroen eller over vannbad slik at det blir mer flytende. Legg omtrent 1 ts sjokoladepålegg i hver muffinsform og bruken en gaffel til å “swirl’e” det inn i ostemassen. 
Sett kaldt i minimum 2 timer.

*Har du ikke sjokoladepålegg kan du bytte det ut med smeltet sukrinsjokolade eller annen smeltet sjokolade. 

SONY DSC
Virkelig magisk godt! Håper du lar deg friste og at det faller i smak :razz: 

Kristine ♥

STYRKETRENING

 God lørdagsmorgen go’inger ♥ I skrivende stund sitter jeg på treningssenteret med mobilen i håneden, skriver disse ordene og lager opp til styrketrening. I dag kjenner jeg at jeg trenger litt ekstra oppladning. Da bruker jeg god tid på å drikke Nocco’en min og høre på fengende musikk gjennom mine Miiego M1. Rart hva musikk og koffein gjør med kroppen på morgenen! Det er forresten tilbud på Nocco caribbean nå. Treningsøkten jeg sitter å lader opp til blir en klassisk styrkeøkt bestående av knebøy, markløft, chins og benkpress med 3 -4 sett og 8 -10 repetisjoner. Her fokuserer jeg på aktivering av rett muskulatur og riktig teknikk. 

 Viste du forresten at styrketrening kan hjelpe deg å bekjempe livsstilssykdommer? En studie viste at styrketrening ikke bare gir deg en sterk og veltrent kropp, men at det å løfte vekter også er med på å bekjempe betennelse i kroppen. Er det ikke fantastisk da dere? Testpersonene trente tre ganger i uken med tre serier av åtte repetisjoner. Etter to måneder hadde de mellom 18 og 25 % mindre betennelser i kroppen. Denne studien er riktignok gjort på overvektige kvinner, og det må forskes mer på, men da har du enda en grunn til å komme deg på trening og få deg en styrkeøkt.                              Kilde: Experimental Gerontology
                                          
Nå skal i hvert fall jeg sette igang økten min. Deretter blir det noen timer på jobb, før taco, is og venninneprat venter i kveld :grin:
Ha en herlig lørdag og en riktig god helg!

Kristine ♥

SUNN OG ENKEL LASAGNE

SONY DSC
Lasagne er en fast helgefavoritt. På onsdag tyvstartet jeg på helgen å laget sunn og enkel lasagne. Lasagne er jo så godt! Dette er en enkel juksevariant med lomper som lasagneplater og creme fraiche som ostesaus. Jeg tok utgangspunkt i oppskriften tacotårn og gjorde et par justeringer. Det blir ikke noe mer halvfabrikata etter at du har testet denne oppskriften! Her har du en sunn, enkel og god lasagne. Håper det faller i smak! 

SONY DSC

Sunn og enkel lasagne 
Til 3 personer

600 g karbonadedeig
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
1 løk
2 hvitløksfedd
Salt, pepper, chili-, paprika- og oreganokrydder 
6 -8 lomper
1/2 beger creme fraiche, lett eller original.
Ca 100 g ost

Del løken i biter, finhakk hvitløken og stek disse i en panne sammen med karbonadedeig. Tilsett hakkede tomater, tomatpure og krydder. Smak deg frem. Jeg brukte 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper, 1/2 ts chili, 1 ts paprika og 1 ss oregano. La det hele koke opp  for så å putre 2 -3 minutter. 
Finn frem en form. Jeg brukte en brødform. Legg et lag med kjøttsaus i bunnen av formen. Ha over 2 ss creme fraiche og legg så over lomper. Fyll på med et nytt lag med kjøttsaus, 2 ss creme fraiche og lomper. Fortsett å legge slike lag til det er tomt for kjøttsaus. Topp tilslutt med ost.
Stek på 225 grader i 15 -20 minutter.
Avkjøl i 5 minutter før du serverer. 

SONY DSC
Server gjerne med en enkel salat og kanskje et par hvitløksbaguetter. Jeg laget en enkel salat av salatmiks, gul og rød paprika, tomat og agurk. 

SONY DSC
Blir det lasagne på deg i helgen? :razz: Lasagne eller ei, jeg håper du får en riktig så god fredag!

Kristine ♥