DAGENS ØKT OG GOOD MORNING

Det er tirsdag og i dag fikk jeg startet ukens trening og tatt meg en ordentlig god stykreøkt. Dagens økt hadde hovedfokus på tunge chins og markløft, i tillegg ble det noen øvelser med rumpeaktivering hvor jeg blant annet gjorde good morning. Har du testet den øvelsen?

Good morning er en øvelse som hovedsakelig trener hamstrings, altså bakside lår, og glutes, setemuskulaturen. I tillegg får du aktivert korsryggen og magemuskulaturen. Bevegelsen i en good morning ligner på en strak markløft, men forskjellen er at du har stangen på ryggen under good morning,  istedenfor i hendene som du har i en strak markløft. 


Slik gjør du good morning:
Stå rett opp og ned med stangen på den øvre delen av ryggen din, med skulderbreddes avstand mellom føttene. Stram core muskulaturen og bøy overkroppen ved å knekke i hofteleddet. Bøy overkroppen så langt fremover du kommer, uten at du må krumme ryggen og bena. Aktiver baksiden av lårene, skvis sammen rumpen og trekk deg opp igjen. Gjenta. Pass på å opprettholde en god og stabil posisjon i ryggen under hele øvelsen. 


Blid og fornøyd etter endt økt! 

Jeg synes dette er en helt super øvelse å avslutte treningsøkten med, for å virkelig få aktivert rumpemuskulaturen og for å kjenne det ekstra godt i rumpen. Personlig liker jeg å kjøre good morning med nok så lette vekter, slik som i dag, med 3 sett av 12 -15 repetisjoner. Test gjerne øvelsen og fortell meg hva du synes :grin: Ha en fortsatt herlig tirsdagskveld!

Kristine ♥

6 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg