HVA ER VIKTIG FOR DEG?

Ja, hva er egentlig viktig for deg? I disse tider tenker jeg det er ekstra viktig å spørre seg selv om dette. Vi står hvert øyeblikk ovenfor et nytt år, hvor mange setter mål og nyttårsforsett. Jeg er positivt innstilt på at vi setter oss mål. Vi mennesker trenger å utvikle oss for å ha det bra. Men nyttårsforsett og mål som er dårlig gjennomtenkt, er jeg ikke for. De aller fleste misslykkes med sine forsetter. Det gjør igjen at personen ofte føler seg mislykket og det tærer på selvfølelsen. For å at du skal sette deg gode mål eller om du bare vil ha det godt her i livet, må du vite hva som er viktig for deg.

De aller fleste av oss har en diffus følelse av hva som er viktig. Men de færreste har en hverdag som gjenspeiler dette. Bruker du litt tid til å tenke på, og også gjerne skrive ned, hva som er viktig for deg, er det enklere å ta valg i hverdagen som gjenspeiler det som er viktig. 

Vet du hva som er viktig for deg, er det mye enklere å ta valg i hverdagen. For meg for eksempel, er god helse viktig. Familie er en annen ting. Det faktum at jeg vet at dette er viktig for meg, gjør at det er enklere å si nei hvis jeg blir spurt om å jobbe ekstra, hvis det er slik at jeg kjenner at det som gjør godt for meg er hvile og ha fri. En annen ting er at jeg prioriterer mye tid med familien, fremfor andre ting. Fordi det er viktig for meg. 

Hvis helse er blant topp tre på hva som er viktig for deg, blir det enklere å takke nei til den skolebollen på en tirsdag når du egentlig ikke har lyst på, eller komme deg ut på en joggetur selv om sofaen frister mest. Miljø, venner, familie, kollegaer, sjefen, eller noe helt annet, vil sørge for at du ikke tar valg som er gode for deg, om du ikke har en tydelig formening over hva som er viktig. Finner du ut hva som virkelig er viktig for deg, kan du også prioritere bort det som ikke er så viktig.

Skal jeg ta meg som eksempel igjen, vet jeg at jeg er en person som sier alt for mye ja. Jeg er en såkalt people pleaser som kan være alt for opptatt av å gjøre alle andre til lags. Dette er noe jeg har jobbet mye med i år og som jeg tørr påstå at jeg har blitt mye bedre på. Tidligere klarte jeg ikke si nei om jeg ble spurt om å jobbe ekstra. Eller når noen venninner spurte om jeg ville være med ut på byen, mens jeg egentlig ville ha en rolig fredagskveld. Når jeg tok et oppgjør med meg selv i januar, da jeg lå på sykehuset og ventet med tilbakemelding på om jeg hadde kreft eller ikke, gikk jeg dypt i meg selv. Jeg skrev ned hva som virkelig er viktig for meg. Hva jeg verdsetter høyst i mitt liv og hva jeg virkelig vil prioritere. Det har gjort at jeg nå stort sett alltid klarer å ta valg som føles riktig for meg. Og det føles utrolig godt!

Finn ut hva som er viktig for deg. Da får du prioritert dette i livet ditt. Du vil leve mer i akkord med deg selv og få et langt bedre liv. Godt nytt år dere. 

 

Kristine ♥

SPILLELISTEN I DESEMBER

Årets siste spilleliste! Det er vemodig i grunn. Enda et år har passert. Jo eldre jeg blir, jo fortere synes jeg tiden går! Jeg minnes tilbake for akkurat et år siden, hvor jeg ble akuttinnlagt på sykehuset denne dagen. Det siste året har vært et spesielt år, med tre mageoperasjoner, opptrening, kjøp av leilighet, flytting og oppussing, å fylle tredve år, covid og alt rundt epidemien. Jeg kan virkelig si at tjue tjue har vært litt av et år! Det har vært et vanskelig år for mange, deriblant meg, men for min del har det vært langt mer positivt enn negativt. 

Årets siste spilleliste består igjen av musikk med mye fart og guff. Nettopp fordi jeg trenger ekstra motivasjon og fart til hjemmetreningen. Dette er musikken som gjør meg glad og som gjør at jeg har lyst til å løfte rumpestumpen. I desember har jeg endelig klart å komme i gode hjemmetreningsrutiner med rundt tre til fire økter i uken. Musikken har betydd mye for hjemmetreningsrutinene. Jeg blir så himla mye mer motivert til trening med god musikk! 

Håper du får glede av spillelisten og ha en fortsatt fin onsdag!

 

Kristine ♥

EN BIFFMIDDAG ER ALDRI FEIL

Hei og hå denne tirsdagen. Jeg pleier å si hei og hopp. I disse juletidene blir det i stedet en julevri med hei og hå. Hihi. Ja, det er litt tåpelig, men slik er det nå.

Juleferien over for min del. Jeg synes faktisk det er litt deilig. Jeg er og forblir et hverdagsmenneske, samtidig som jeg synes det kan være slitsomt å omgås andre mennesker hele tiden. Når jeg nå kom hjem til min egen leilighet, var det så deilig å bare være meg selv i stillheten. Ferien har vært kjempe fin, jeg har koblet ut og slappet av, men nå blir det godt å komme tilbake til jobb og hverdens rutiner. Vel hjemme laget jeg en skikkelig god biffmiddag. Jeg fikk besøk av en kompis som ønsket at jeg skulle servere biff. ‘En biffmiddag er aldri feil’, sa han. Og da ble det biff!

Jeg hadde faktisk elgbiff i kjøleskapet. Som jeg har nevnt tidligere handler jeg på Reko-Ringen. Jeg kjøper diverse viltkjøtt hver gang jeg handler der. Forrige gang var det hjort, denne gangen var det elg og til jul har jeg handlet inn reinsdyr. Når jeg først spiser kjøtt, liker jeg tanken på at dyrene jeg spiser har hatt det så bra som overhodet mulig. Derfor er jeg glad i både viltkjøtt og rekoringen. 


En biffmiddag er aldri feil
Til 2 personer

Biff, storfe, viltkjøtt eller annet
2 ss smør
4 hvitløksfedd

Valgfritt tilbehør
500 -600 g minipoteter
Salt og pepper
1 ts timian, valgfritt

1 ts olje
Sjalottløk

Maiskolbe 

Dressing
100 g creme fraiche
100 g gresk yoghurt
1 ss edikk
1 hvitløksfedd
Salt og pepper

Start med potetene og løken. Bland poteter, krydder og olje godt sammen. Her legger jeg et ark med aluminiumsfolie utover en bakeplate, har over poteter, olje og krydder, og bruker hendene til å massere inn oljen og krydderet. Skrell løken. Legg løk og maiskolben på samme stekebrett som potetene. Stek på 225 grader i 20 -25 minutter, til potetene har blitt gyllene og blitt møre.

Lag så dressingen. Finhakk hvitløk og bland sammen alle ingrediensene. Smak deg til med eddik, salt og pepper. 
Når potetene har igjen omtrent 10 minutter av steketiden, lager du biffen. 
Ha smør og hvitløksfedd i en panne på middels til høy varme. La steke til smøret har blitt gyllenbrunt. Ha på salt og pepper på alle sidene av biffstykkene. Legg i biffen og stek ca 1 minutt på hver side. Skru så ned temperaturen til moderat- lav temperatur og etterstek til riktig stekegrad. Selv liker jeg biffen medium rå, og lot den ettersteke omtrent 1 minutt på hver side. Dette vil også variere ut ifra tykkelse på biffstykkene. 
La biffen hvile et lite minutt før du spiser. 
Nyt!  

Der har du en biffmiddag som aldri blir feil. Biff gir meg en skikkelig følelse av helg og kos. Det er på en måte litt luksusmat. Vi koste oss i hvert fall veldig med biffen. Og et lite glass rødt. Det må jeg ha til en god biff. Bon appétit

 

Kristine ♥

BAKKEINTERVALLER MED EN TVIST

Hei igjen dere og god romjul. Nyter dere dagene og setter pris på de små tingene? Jeg har funnet hvilepulsen så til de grader. Jeg har lest ut en hel bok. Jeg er faktisk allerede godt i gang med bok nummer to! Jeg har spist masse god mat, spilt spill med brødrene, gått turer i skogen og bare kost meg. Jeg har lagt vekk telefon og pc så og si helt. Jeg tror jeg totalt har et kvarter på mobil og pc tilsammen de siste dagene. Det er i grunn ganskelig deilig. Jeg kjenner at jeg blir ekstra rolig og oppmerksom på å bare være her og nå.

I dag kjente jeg for å få opp pulsen og få svettet litt. Da falt valget på bakkeintervaller med en tvist. Jeg gjorde rett og slett vanlige bakkeintervaller, men la til noen styrkeøvelser. Du kan også velge andre intervaller enn bakkeintervaller. For eksempel sprintintervaller hvor du spurter en viss flat strekning, du kan sykle, ro, bruke ellipsemaskin og lignende.

Bakkeintervaller med en tvist

Varm opp i 5 -10 minutter.
Først jogget jeg noen minutter, før jeg avsluttet oppvarmingen med noen rolige løp opp bakken.

Løp opp en bakke raskt. Jeg valgte en bakke på cirka 40 meter. Når du har løpt opp bakken, tar du så en rask pause på 15 -20 sekunder, før du gjør 15 knebøy, 15 push ups og 15 spensthopp.
Jogg rolig eller gå ned igjen.
Gjenta 5 -8 ganger.

Trapp ned i 5 minutter.

Bakkeintervaller er kort og intensivt. Dette er bra trening på liten tid. Ekstra morsomt synes jeg det var når jeg gjorde en tvist med disse styrkeøvelsene. Da blir det litt mer variasjon og givende.
Nå skal jeg lage en god middag til familien og gå tilbake til hvilepuls-modus. Fortsatt god romjul.

 

Kristine ♥

INGETING

                                                                                                                                                                            // Inneholder annonselenker

Riktig god jul dere. Håper du har hatt en hyggelig feiring og at romjulen så langt behandler deg bra. At du får slappet av, kost deg med noen du er glad i, spist god mat og tenkt litt over hvor heldig du er i det livet du lever  ♥

På julaften klarte jeg faktisk å bare kose meg. De tidligere årene har jeg kjent mye på savnet etter mamma, stresset en del med julefordrebelsene og kjent på presset eller en slags prestasjonsangst. Min mamma var ekstremt dyktig på kjøkkenet. Å skulle overta hennes plass etter at hun døde, har vært stressende og jeg har følt på følelsen av å ikke lage en like bra jul som henne.  Tenk om maten ikke er god, om jeg svir kjøttet, om bordet ikke ser pent ut, osv. I år var disse tankene nesten fraværende og når de kom, klarte jeg i stedet og si til meg selv ‘det blir bra uansett, for familien er samlet’. Det var deilig! Svanet etter mamma gikk også overraskende bra. Jeg var på forhånd forberedt på at savnet skulle komme jevnlig i løpet av dagen. Men savnet kom minimalt.  Ja, jeg tenkte på henne gjentatte ganger i løpet av kvelden, men glade tanker. Jeg tenkte på alle de herlige julaftenene vi har hatt sammen. Hvordan jeg hvert år har vært “ribbevakt” og passet på at svoren blir sprø mens hun lager sausen. Hvordan vi danset rundt sammen på kjøkkengulvet til julemusikk mens vi laget middagen. Og hvordan hun alltid gav meg tidenes største klem hver julemorgen med et muntert jeg er ‘glad i deg, god jul’. Disse gode minnene tar jeg meg meg for alltid.

Maten ble for øvrig veldig bra og reinsdyrsteken, som jeg var så nervøs for ettersom jeg aldri har laget det, ble perfekt stekt. Det var laidback og avslappende stemning, vi koste oss, spiste og lo. En av de bedre juleaften på lenge!

Det koseantrekket som jeg fortalte at jeg ønsket meg, lå under treet.  Jeg har bodd i denne IcanIwill buksen og IcanIwill genseren siden. Det er vanskelig å få frem på bildet, men både buksen og genseren er laget av modal, et super behagelig pusestoff, som føles fantastisk mot huden. Dette tror jeg blir det mest brukte antrekket våren 2021!

Nå har jeg akkurat spist en deilig frokost med mine brødre. Første og andre juledag er de helligste dagene i året for min del.  Jeg er printet inn med at spesielt første juledag, da skal vi gjøre ingenting! Som liten takket alltid mamma nei til selskaper og lignende denne dagen. Første juledag skulle næreste familie være samlet og vi skulle ikke gjøre noe. Det er en fin tradisjon jeg har tatt med meg videre. Første og andre juledag forblir slik. Vi trenger noen slike gjøre – ingenting – dager av og til. Planen min for dagen min,m er derfor ingenting. Jeg gjør det jeg har lyst til, akkurat slik som i går. Og det tror jeg blir avslapping på sofaen, julefilm, boklesing, brettspill med familien, en god gåtur og deilig mat. Jeg tar timene som det kommer. Etter min mening er det aller beste med julen, at familien er samlet og er sammen uten å gjøre noe spesielt. Det at roen senker seg i hele sjelen, vi er sammen og  alle slapper av. Jeg nyter disse dagene til det fulle!

Jeg håper du nyter juledagene. At du tar deg tid til å gjøre ingenting, bare være her og nå og nyte. Jeg skal i hvert fall gå slenge meg tilbake på sofaen og gjøre ingenting nå.
Fortsatt riktig god jul!

 

Kristine ♥

MYK PEPPERKAKE PÅ 3 MINUTTER

                                                                                                                                                                               Inneholder annonselenker

Lillejulaften dere. Nå begynner det virkelig å gå opp for meg at det er jul! Jeg er kommet hjem til mitt barndomshjem og er gått i julemodus. Polarekspressen vises på TV, vi har akkurat spist pinnekjøtt og hvert øyeblikk skal vi pynte juletreet. Håper du også koser deg denne dagen.

Over til overskriften; myk pepperkake på 3 minutter. Dette er bare en variant av den gode gamle mikrokaken som alltid faller i smak. Jeg har lagt ut oppskrift på mikrokake en rekke ganger. Til lunsj i dag tok jeg utgangspunkt i denne oppskriften, og tilsatte pepperkakekrydder for å få en myk pepperkake. Det er jo tross alt lille julaften! Det gav veldig god smak og julevibber. 

I oppskriften har jeg brukt havremel og gingerbread cookie dough proteinpulver. Havremel kan byttes ut med annet mel som speltmel og bokhvetemel. Har du ikke gingerbread proteinpulver kan det byttes ut med andre proteinpulver som vaniljeprotein, eventuelt bruke mer mel og tilsette litt ekstra søtning som 1 ss sukringold og litt ekstra pepperkakekrydder. 

Myk pepperkake på 3 minutter
Til 1 person

1 egg
2 ss eggehvite, eventuelt 2 eggehviter
2 ss havremel

30 g pepperkakeproteinpulver, se tekst over for eventuell substitutt 
1 ts sukringold
1/4 ts salt

1 dl melk eller vann
Pepperkakekrydder: 1/2 ts kanel, 1/4 ts nellik og 1/4 ts ingefær
1/3 vaniljepulver

Bland alle ingrediensene i en kopp eller matboks. Start med 0,5 dl væske og tilsett mer ved behov. Tilsett nok væske til at du får en tykk kakerøre.
Ha koppen / boksen i mikroen på maks effekt og stek i ca 90 sekunder.*
Avkjøl et lite minutt før du velter kaken over på en tallerken.
Spis!

*Steketiden kan variere fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Selv liker jeg å ikke steke kaken for mye. Jeg foretrekker å ha den litt deigete i midten. Da synes jeg den blir best og mest saftigt. Ønsker du en fastere kake, kan du øke steketiden til 2 minutter. Følg med underveis. Har du ikke mikrobølgeovn kan du steke kaken i ovnen på 175 grader i 12 -15 minutter.

Jeg toppet med en ostekremglasur laget av like deler philadephia og gresk yoghurt som jeg blandet med litt salted caramel caseinproteinpulver (kan byttes ut med litt sukrinmelis). Tilslutt hadde jeg over revet kokos , cashewnøtter, peanøtter og mandler, serverte en sharon ved siden av. Smaken av sharon synes jeg går godt med pepperkakesmaken.
En supergod lunsj! Eller lunsj eller dessert. Håper det smaker! Ikke minst, håper jeg at du og dine får en riktig god jul. Dette blir en spesiell jul og nettopp derfor er det ekstra viktig å nyte alle de magiske øyeblikkene vi kommer over. God jul. 

 

Kristine ♥

MINE FAVORITT JULEFILMER

God bitte lille julaften ♥ Nå har jeg juleferie! Jeg har fri i fem dager og gleder meg skikkelig til å bare kose meg, være med familien og nyte. Da jeg var ferdig på jobb i ettermiddag, kjente jeg på hele kroppen at feriestart og julen måtte feries! Jeg satte på julefilmen The Christmas chronicles mens jeg drakk kakao og spiste pepperkaker. Julesokkene var selvfølgelig også på og jeg var godt pakket inn i et varmt teppe. Jeg elsker julefilmer god good vibes på denne tiden av året. Nettopp derfor vil jeg tipse dere om mine favoritt julefilmer.

Julefilmer kan gi en god julefølelse. Jeg koser meg virkelig i julen når jeg pakker meg godt inn i et pledd, aller helst sammen med noen jeg er glad i – husk god avstand i disse dager, og setter på en julefilm. Som dere vet, vil jeg aller helst ha en kopp varm sjokolade toppet med krem i hånden, hvor vi da dypper pepperkaker i kakaoen. Det er julekos! Det var nesten slik jeg hadde det i dag. Bare at jeg koste meg i eget selskap og hadde marshmallows i stedet for pisket krem. Det fungerte bra det også!

Mine favoritt julefilmer er

⋄ A Christmas carol
Dette er filmen basert på Charles Dickens juleventyr. En søt julefilm for hele familien.

⋄ Reisen til julestjernen
Her finnes det jo flere varianter, blant annet den fra 1976 og den fra 2012. Jeg må ærlig innrømme at min favoritt er den gode klassikeren fra 1976.

⋄ The Holiday
En romantisk kommendia og kjærligheten står i fokus. Det er kjærlighetssorg, men kanskje løser kjærligheten seg til slutt likevel.

⋄ Polarekspressen
Denne filmen synes jeg er så skjønn. Kanskje min favoritt julefilm. Filmen som handler om det spørsmålet om julenissen egentlig eksisterer og gutten som plutselig befinner seg Polarekspressen.

⋄ Alene Hjemme
Hvem blir ikke sjarmert av Kevin? Den åtteårige gutten som blir glemt hjemme mens familien drar på ferie. En herlig familiefilm.

⋄ Flåklypa
Dra meg baklengs ut av fuglekassa. Trenger jeg å si mer?

⋄ Love Actually
En real klassiker som jeg føler at jeg har sett tusen ganger. Den romantiske julefilmen med Hugh Grant i hovedrollen. Filmen handler om kjærlighetsproblemer. Men kanskje finner alle julekjærligheten likevel?

⋄ Klaus
Denne filmen kom i fjor og er nok så ny. Likevel kom den rett inn på listen min. Det er noe med den sjarmerende historien om å se muligheter i stedet for begrensninger. anbefales.

⋄ Tre nøtter til askepott
Dette er kanskje den ultimate julefilmen. Selv om kvaliteten blir litt dårligere for hvert år og jeg erger meg over stemmen, så er dette en must. Spesielt på julaften må jeg ha på tre nøtter til askepott i bakgrunnen mens jeg gjør juleforberedelsene.

Det er mine favoritt julefilmer. Har du en favoritt julefilm? Tips meg gjerne!

Nå skal jeg pakke og gjøre meg klar til å reise på juleferie imorgen. Jeg feirer julen i mitt barndomshjem sammen med mine aller nærmesten. Riktig god jul dere. Ta vare på deg selv og de rundt deg. Håper du er frisk og rask, og at du har det så godt som overhode mulig i disse dager. 

 

Kristine ♥

EN TRENINGSØKT FOR HELE KROPPEN MED KETTLEBELL ELLER MANUAL

                                                                                                                                                                                 Inneholder annonselenker

Mandagettermiddag. Hei og hopp! Jeg starter dette innlegget med litt selvskryt. Den siste uken har jeg endelig klart å trene jevnlig hjemme. Kanskje hjemmetreningsrutinene begynner å sitte? Jeg håper det og skal virkelig forsøke å opprettholde forrige ukes gode hjemmetreningsgiv.

Jeg har på meg Sneak seamless tights, Sneak seamless bh, High neck singlet og Miiego øreklokker. Sneak seamless settet har jeg vist dere før, blant annet her. Jeg synes det er så fint, spesielt bhen. I tillegg digger jeg at det er seamless og kjempe behagelig på kroppen!

I dag startet jeg dagen med en treningsøkt for hele kroppen med kettlebell. Har du ikke en kettlebell, kan du bruke en manual eller en annen form for motstand. Fyll en sekk med noen tunge bøker, bruk et brannslukningsapparat eller lignende.

En treningsøkt for hele kroppen med kettlebell 

Enarms bred roing

Sumo markløft
Liggende brystpress
Forhøyet utfall
Skulderpress
Russian twist

Hvor mange reptiljoner du gjør, avhenger av hvor tung kettlebell, manual eller gjenstand du har. Velg det repetisjonsområdet som er nødvendig for at du skal kjenne det i muskulaturen. Det spiller ingen rolle om det er 6 repetisjoner eller om det er 16, så lenge du blir sliten og får stimulert muskulaturen.
Gjør alle øvelsene etter hverandre i en sirkel. Ta så en pause på rundt 2 minutter før du gjentar. Gjør 2 -4 runder.
Å starte dagen med en treningsøkt gjør at jeg føler meg så bra! Jeg blir i skikkelig godt humør og energien bruser! Nå skal jeg ha middagsbesøk av en venninne. Dette blir en bra mandag. Ikke minst; det er ferie om noen dager og julaften er rett rundt hjørnet. Dette blir en bra uke! 

 

Kristine ♥

PERFEKT JULEDAG OG VERDENS BESTE PEPPERKAKER

Dagen i dag har rett og slett vært helt fantastisk! En perfekt juledag i mine øyne!  Jeg har hatt pepperkakeverksted med småbrødrene mine. Denne tradisjonen har jeg nevnt for dere flere ganger tidligere. For meg er det den viktigste dagen i løpet av julen. Jeg trenger faktisk ikke julaften om jeg får pepperkakeverkstedet!


Jeg laget pepperkakedeigen i går kveld. Den lages etter mammas oppskrift og gir  virkelig verdens beste pepperkaker. Oppskriften har jeg delt tidligere og hver gang jeg har gjort det, får jeg flere tilbakemeldinger om at dette er de beste pepperkakene dere har smakt. Det er altså ikke bare mine nostalgiske smaksløker som liker denne pepperkakedeigen!

Verdens beste pepperkaker
ca 100-125 stk

150 g smør
1 1/2 dl lys sirup
250 g sukker
1 1/2 dl fløte
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
2 ts malt nellik
1 ss natorn
ca 475 g hvetemel

Smelt smøret, tilsett sirup og rør sammen.
Avkjøl. tilsett sukker, fløte og krydder, og bland godt.
Tilsett natron blandet med litt av melet og arbeid inn resten av melet. Deigen skal være ganske løs. Da blir pepperkakene best. 
La den stå i kjøleskapet natten over eller minst 4 timer.
Kna deigen med mel på bordet. Kjevl ut og stikk figurer.
Stek på 200 grader i 5 -8 minutter.
Avkjøl på rist.

I formiddag satte vi i gang med pepperkakeverkstedet. Vi satte på julemusikk, da gode gamle norske slagere, mens vi bakte pepperkaker, tullet, lo og koste oss. Når pepperkakene var ferdig bakt, laget vi varm sjokolade av mørk kokossjokolade og melk, og pisket kremfløte med litt vaniljesukker. Så satte vi på en julefilm, Edward Scissorhands, mens vi drakk varm sjokolade toppet med kremfløte og dyppet de nybakte pepperkakene ned i koppen. Magisk altså!

Har du fortsatt ikke prøvd å dyppe pepperkaker i varm sjokolade eller kakao, må du gjøre det asup! Det er noe av det beste som finnes!

Noen ganger skulle jeg ønske at jeg kunne ta dere med inn i øyeblikket, slik som i dagens perfekte juledag. Det sies at bilder sier mer enn tusen ord, men her gjør det ikke det. Det er noe med hele stemmingen og kjærligheten som virkelig kan kjennes i luften. Det var rett og slett en helt magisk dag. Jeg skal leve på den lenge!

I tillegg må jeg legge til at det varmer sjelen min ekstra å tenke på at mamma sitter der oppe og titter ned på oss. Jeg er sikker på at hun har et stort smil om munnen og er enormt stolt av både meg og brødrene. Selv om det er vondt, er det også godt. For er det en ting jeg virkelig er sikker på, er det at mamma sitt største ønske er at vi barna skal leve livet til det fulle. Noe av det siste hun sa før hun gikk bort var var ‘du vet aldri når din siste dag kommer’. Det traff meg ekstra med tanke på at hun var døende og bare førtini år gammel. Det har jeg virkelig tatt med meg videre. Min største motivasjon her i livet, er faktisk mamma. Hun har gitt meg en helt spesiell dedikasjon til livet. Det store ønsket om å leve livet beste mulig, slik at den dagen jeg skal dø, uavhengig om det er imorgen eller om seksti år, kan jeg takke for meg og være stolt over de dagene jeg har levd. 

Sett pris på alle de små øyeblikkene, dagene og stundene dere får. Nyt, ta vare på hverandre og ha en nydelig søndagskveld.

 

Kristine  ♥

ÅTTE TIPS FOR Å FÅ ORDENTLIG JULESTEMNING

God, god, god desemberlørdag. Siste lørdag før julaften! Har du julestemning? Jeg fikk litt julestemning da jeg hang opp julestjernene i vinduet, men den forsvant raskt igjen. Jeg tipper riktignok at den dukker opp igjen imorgen når jeg skal ha pepperkakeverksted med brødrene mine.

I disse covid-tider, må vi jobbe litt ekstra med julestemningen. Vi skal ikke omgås så mange og ting vi kanskje har gjort tidligere, som julekonsert, gå i kirken, julebord, besøke julebyer, og lignende må unngås grunnet coronarestriksjoner.  Kanskje disse tipsene hjelpe deg litt på veien mot julestemningene?  Her er mine åtte tips for å komme i ordentlig julestemning.

⋄ Pynt juletreet
Finn frem julekulene, glitteret og lysene. Det å pynte juletreet gjør virkelig at julen ringes inn. I min familie har vi en tradisjon hvor jeg og brødrene mine pynter juletreet på kvelden lille julaften. Da får jeg alltid julestemning!

⋄ Julefilmer
En real klisje, men jeg elsker å krype opp i sofaen og se julefilmer. Minst et par gang i desember har jeg en kveld hvor jeg aller helst er sammen med noen jeg er glad i, og vi lager deilig varm sjokolade, finner frem pepperkaker og koser oss med julefilmer hele kvelden. Det er så hyggelig og gir meg skikkelig julestemning. 

⋄ Takknemlighet
Julen er en høytid for glede, samvær og kjærlighet. Men for mange er dette også en tid hvor man kjenner ekstra på savn, sorg og vemodige følelser. Jeg elsker julen, men likevel er julen vanskelig. Julen har aldri blitt det samme siden mamma døde. Hver jul kjenner jeg ekstra på savnet. Jeg skulle så inderlig ønske jeg kunne ferie en, bare en, jul til med mamma, eller bare få gitt henne en klem! Selv om jeg savner henne resten av året også, er julen en tid hvor jeg savnet tar større plass. Uansett om du har mistet noen eller ikke, ta deg tid til å være takknemlig. Takknemlig for alt og alle du har i livet ditt. For hvem du er, alle mulighetene du har og hvem du kan bli. Husk også å vise ekstra omtanke for de du er glad i. Selv om vi ikke omgås så mye i disse dager, kan vi dele sorger, gleder og omtanke gjennom det digitale som telefon og FaceTime og kanskje et håndskrevet julekort.

⋄ Julemusikk
Lag en liste med dine julfavoritter eller finn en ferdiglaget liste. Du kan finne min spilleliste med julemusikk her. Spill julemusikk så ofte du kan!

⋄ Juleverksted
Ta et digitalt juleverksted. Ettersom vi ikke skal møtes så mange av gangen, er det å ta et juleverksted over FaceTime eller Skype, et supert alternativ. Drikk gløgg, som for eksempel denne oppskriften, og skru på julemusikk mens dere gjør noe hyggelig. Jeg har for eksempel planlagt juleverksted med en venninne som bor i Tromsø. Da skal vi lage marsipan, høre på julemusikk, skravle og kose oss. Selv om man ikke får vært sammen fysisk, er det nesten, men bare nesten, like koselig å gjøre det på denne måten.

⋄  Duften av jul
Hva lukter jul for deg? Det kan være noe helt annet enn hva som lukter jul for meg. For min del er den ultimate julelukten, duften av nybakte pepperkaker. Da får jeg gode barndomsminner fra mamma som tar ut stekebrettene med pepperkaker fra ovnen, mens hun danser rundt til julekveldsvisa. Dette minne ser jeg tydelig for meg hver gang jeg lukter pepperkaker. For å få denne duftten oftere, har jeg knust to håndfulle med pepperkaker og lagt i en skål, som jeg har plassert på en hylle i stuen, gjemt bakt noen bøker.  Det gjør at det dufter deilig med pepperkaker hver gang jeg kommer inn i stuen! Jeg er også veldig glad i kongerøkelse og nellik. 

⋄ Lag pepperkaker
Eller andre julekaker om det er en annen type julekake som er din favoritt. Pepperkaker er den ultimate julekaken i min familie. Som nevnt over, gjør lukten av pepperkaker at jeg får en skikkelig god følelse av jul. Et ekstra tips her, er å lage en stor porsjon pepperkakedeig, bruk gjerne denne super gode oppskriften,  og oppbevar pepperkakedeigen i kjøleskapet. Da kan du ta ut en deigbit når du føler for det, og bake noen pepperkaker hver gang du har lyst til å bringe frem julefølelsen. Og du, når du baker, skru på julemusikk, syng for høy hals og kos deg skikkelig!

⋄ Gåtur i mørket
Det er så nydelig ute på kvelden når det er mørkt og du ser alle de fine julelysene som lyser opp. Ta på deg gode, varme klær, og gå ut i mørket. Ta gjerne turnen når blåtimen begynner. Da er det ekstra vakkert. Jeg kan bli stående å bare se på hvordan himmelen skinner og hvordan julelysene lyser opp. Ta deg noen minutter til å bare stoppe opp og ta inn alle inntrykkene. Pust ned i magen og nyt.

Håper du fikk noen tips til å komme i julestemning 🎅  Del gjerne dine tips med meg.  God desemberlørdag.

 

Kristine ♥