EN BIFFMIDDAG ER ALDRI FEIL

Hei og hå denne tirsdagen. Jeg pleier å si hei og hopp. I disse juletidene blir det i stedet en julevri med hei og hå. Hihi. Ja, det er litt tåpelig, men slik er det nå.

Juleferien over for min del. Jeg synes faktisk det er litt deilig. Jeg er og forblir et hverdagsmenneske, samtidig som jeg synes det kan være slitsomt å omgås andre mennesker hele tiden. Når jeg nå kom hjem til min egen leilighet, var det så deilig å bare være meg selv i stillheten. Ferien har vært kjempe fin, jeg har koblet ut og slappet av, men nå blir det godt å komme tilbake til jobb og hverdens rutiner. Vel hjemme laget jeg en skikkelig god biffmiddag. Jeg fikk besøk av en kompis som ønsket at jeg skulle servere biff. ‘En biffmiddag er aldri feil’, sa han. Og da ble det biff!

Jeg hadde faktisk elgbiff i kjøleskapet. Som jeg har nevnt tidligere handler jeg på Reko-Ringen. Jeg kjøper diverse viltkjøtt hver gang jeg handler der. Forrige gang var det hjort, denne gangen var det elg og til jul har jeg handlet inn reinsdyr. Når jeg først spiser kjøtt, liker jeg tanken på at dyrene jeg spiser har hatt det så bra som overhodet mulig. Derfor er jeg glad i både viltkjøtt og rekoringen. 


En biffmiddag er aldri feil
Til 2 personer

Biff, storfe, viltkjøtt eller annet
2 ss smør
4 hvitløksfedd

Valgfritt tilbehør
500 -600 g minipoteter
Salt og pepper
1 ts timian, valgfritt

1 ts olje
Sjalottløk

Maiskolbe 

Dressing
100 g creme fraiche
100 g gresk yoghurt
1 ss edikk
1 hvitløksfedd
Salt og pepper

Start med potetene og løken. Bland poteter, krydder og olje godt sammen. Her legger jeg et ark med aluminiumsfolie utover en bakeplate, har over poteter, olje og krydder, og bruker hendene til å massere inn oljen og krydderet. Skrell løken. Legg løk og maiskolben på samme stekebrett som potetene. Stek på 225 grader i 20 -25 minutter, til potetene har blitt gyllene og blitt møre.

Lag så dressingen. Finhakk hvitløk og bland sammen alle ingrediensene. Smak deg til med eddik, salt og pepper. 
Når potetene har igjen omtrent 10 minutter av steketiden, lager du biffen. 
Ha smør og hvitløksfedd i en panne på middels til høy varme. La steke til smøret har blitt gyllenbrunt. Ha på salt og pepper på alle sidene av biffstykkene. Legg i biffen og stek ca 1 minutt på hver side. Skru så ned temperaturen til moderat- lav temperatur og etterstek til riktig stekegrad. Selv liker jeg biffen medium rå, og lot den ettersteke omtrent 1 minutt på hver side. Dette vil også variere ut ifra tykkelse på biffstykkene. 
La biffen hvile et lite minutt før du spiser. 
Nyt!  

Der har du en biffmiddag som aldri blir feil. Biff gir meg en skikkelig følelse av helg og kos. Det er på en måte litt luksusmat. Vi koste oss i hvert fall veldig med biffen. Og et lite glass rødt. Det må jeg ha til en god biff. Bon appétit

 

Kristine ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg