DAGENS STYRKEØKT OG TO FAVORITTER FOR BAKSIDE SKULDRE

Hei og god torsdag dere Har du hatt en fin dag? For tiden går det mye i jobb for min del. Jeg har jo som dere vet to jobber hvor jeg både jobber som online coach i ElitePT og som sykepleier. I dag startet dagen med et par timer med kontorarbeid med mine online pt-kunder, før jeg så jobbet som sykepleier. Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en treningsøkt og skal hvert øyeblikk lage meg middag. Nå er jeg skikkelig sulten, så jeg tror det blir noe raskt og enkelt, men jeg vet ikke hva enda. Jeg må ta en titt inn i kjøleskapet og se hva jeg har først!

Dagens styrkeøkt ble en overkroppsøkt med med fokus på bakside skuldre. En skikkelig go’økt! Jeg synes det alltid er moro å trene overkroppen og skuldrene!

Dagens overkroppsøkt 
– Chins med vekt
3 sett x 5 rep
– Dips
3 sett x 7 rep
Nedtrekk, smalt grep

3 sett x 8 rep
– Skulderpress
3 sett x 8 rep
– Enarms nedtrekk i kabel
3 sett x 8 rep
– Revers flyes i kabel
2 sett x 12 rep

Revers flyes i kabel er blitt en favoritt for bakside skuldre. Denne føler jeg tar ordentlig godt! 
Fest håndtaket i en kabelmaskin i skulderhøyde. Jeg liker å sitte på gulvet når jeg gjør øvelsen, men du kan også gjøre den stående. Stram coremuskulaturen slik at ryggen holdes stabil under hele øvelsen. Ta tak i håndtaket med den ene hånden. Hold armen strak og før den ut til siden. Bevegelsen skal skje i skulderleddet og ikke i armen. Arm og albue skal holdes stabil under hele øvelsen. Før armen bakover til den er parallell med kroppen. Hold et godt sekund, før du fører hånden din rolig tilbake til utgangsposisjonen. Gjenta.

Enarms nedtrekk i kabel er også en favoritt for bakside skulder. Dette er en super øvelse hvor du få trent både rygg, skuldre og biceps.
Fest håndtaket i en kabelmaskin høyt oppe. Sitt med rett rygg på gulvet. Som med øvelsen over, er det viktig å stramme coremuskulaturen.  Ta tak i håndtaket med den ene hånden og trekk den mot deg. Fokuser på skulderbladet ditt. Tenk at noen holder en appelsin bak ryggen din og at du skal forsøke å skvise den. Hold et godt sekund, før du fører hånden din tilbake til utgangsposisjonen. Gjenta.

Det var min overkroppsøkt. Har du trent i dag?
Nå skal jeg løpe inn på kjeøkkenet og lage meg mat! Ha en herlig torsdagskveld.

 

Kristine ♥

SUNN OG GOD GRILLMAT

Er det flere enn meg som er glad i grillmat? Sommer og grillmat er jo synonymt. Jeg elsker å grille på denne tiden av året. Jeg har faktisk ikke grill selv, men jeg pleier å invitere meg selv på middag hos familie eller venner som har grill. Jeg lager middag til meg og dem, mot at de stiller med grillen. De aller fleste synes det er helt perfekt!

Mange forbinder grillmat med fet mat og pølser. Men grillmat er så mye mer enn det og trenger absolutt ikke være usunt. Det finnes så mye sunn og god grillmat! Her er noen tips.

Grønnsaker som er klare for å legges på grillen. Jeg kutter grønnsakene i biter, har over litt salt og pepper, samt pensler grillristen med litt olje før jeg legger grønnsakene på direkte varme.

En hel haug med grillede grønnsaker fra i går. Grillet grønt er super godt!

⋄ Temperer kjøttet
Ta alltid ut kjøttet en god time før du skal grille det. Da får du et saftigere resultat.⋄ Smør grillristen
Bruk olje, jeg bruker som regel kokosolje, til å smøre grillristen slik at du unngår at kjøtt / fisk / fugl / grønnsaker setter seg fast. Dette er spesielt viktig ved magre kjøtt- og fiskeprodukter.

⋄ Grill farger
Farger både ser godt ut på tallerkenen, gjør godt for kroppen vår og smaker godt. Fyll grillen med masse deilige grønnsaker. Så og si alle grønnsaker kan grilles! På bildene har jeg grillet, paprika, sopp, brokkoli, søtpotet, maiskolber, rødløk og gulrot.

⋄ Velg rene kjøttprodukter
Dropp ferdiglagde produkter. Bruk rene stykker av kjøtt, fisk og fugl uten tilsetningsstoffer. Entrecotè, torsk, laks, tunfiskbiff, kyllinglår, makrell, ytrefilet eller indrefilet av storfe eller svin og ligende.

⋄ Skjær av synlig fett
Ønsker du å grille fete kjøttprodukter som sommerkoteletter, flintstek og lignende, skjær vekk det synlige fettet. På den måten blir kjøttet mye magrere med en gang.

⋄ Lag din egen marinade
Bruk en god olivenolje som tåler høy varme. Ha i godsaker som finhakket hvitløk, chili, ingefær, sitrongress, basilikum, dijon sennep, sitronsaft, revet sitronskall, balsamico eddik, rødvinseddik og diverse krydder. Ikke alt på en gang selvfølgelig. Smak til med salt og pepper til slutt.

⋄ Pølser
Om du vil ha pølser, velg de variantene med høyt kjøttinnhold og mindre fett. Go og mager fra Gilde er et fint alternativ for eksempel. Jabobs og Grødstad som blant annet selges på Meny, har også flere gode varianter.

⋄ Varier grønnsakstilbehøret på grillen
Servert alltid godt med grønnsaker. Du kan grille dem ved å tre dem på spyd, pakke dem i folie, skjære i skiver, grille dem hele, osv. Prøv nye grønnsaker og bruk masse farger! En frisk og god salat smaker også godt.

⋄ Burger
Lag burgerne selv. Bland sammen karbonadedeig / kyllingkjøttdeig med egg, finhakket løk, chili og annet godt krydder. Det er raskt og kjempe godt.

⋄ Dressing
Vil du ha dressing, lag den selv. Til en kremet variant kan du ta utgangspunkt i gresk yoghurt, rømme eller kesam og tilsatte finhakkede friske urter, hvitløk og krydder. For en vinaigrette blander du sammen olje og med andre godsaker som sitron, balsamicoedikk, finhakket hvitløk, chili og ingefær. Prøv for eksempel hjemmelaget ajvar eller hjemmelaget bbq saus

⋄ Tilbehør
Selv liker jeg å ofte lage en god salat til grillmaten. Rett og slett fordi jeg synes salat er godt på sommeren. Da bruker jeg gjerne diverse grønnsaker sammen med søt mango eller ananas. I tillegg kan du servere deilig tilbehør som en hjemmelaget potetsalat, brokkoli- og kikertsalat, lompechips, syltetet rødløk, sprø søtpotetfries.

⋄ Frukt
Frukt er kjempe godt på grillen. Grillede fersken, banan, vannmelon i skiver og ananas er friskt og søtt tilbehør til grillmaten eller som en dessert.

Og det viktigste av alt, kos deg Uansett hva du spiser; sett deg ned, slapp av, smak på maten og nyt hver munnfull. Du skal kose deg med maten.

 

Kristine ♥

SPILLELISTEN I MAI

                                                                                                                                                                                       Inneholder add-linker

Herlighet, jeg synes tiden flyr ekstremt fort om dagen. Det føles som om det var i forrige uke jeg la ut spillelisten i april. Når jeg ser tilbake, ser jeg at det er en hel måned siden! Uansett, spillelisten i mai er klar og jeg håper at du får glede av god musikk på noen deilige treningsøkter fremover. Om jeg kan hjelpe deg med å få litt ekstra energi eller treningsglede, er jo det helt fantastisk. Og god musikk på trening kan virkelig være med på å påvirke det!

God musikk og god trening, er lik en skikkelig happy Kristine!
Jeg har på meg BetterBodies Rockaway tights, Astoria topp og Miiego øreklokker.
Både tightsen og toppen har jeg i flere farger. To soleklare favoritter i treningsgarderoben! Rockaway tights har jeg i både sort, som du kanskje så på instagram på mandag, og grønn som du ser på bildet, og jeg vurderer også å kjøpe meg den burgunderfargede. Denne tightsen er så behagelig samtidig som den sitter godt! Astoria toppen har jeg i burgunder, rosa, sort og gul, og jeg må ærlig innrømme at jeg sikler etter den grønne og lyserosa også. Får jeg en favoritt, bruker jeg plagget hele tiden og må ha det i mange farger! 

Lysere og varmere tider, gjør noe med treningsgnisten min. Jeg føler at jeg får ekstra med energi og motivasjon på denne tiden av året. Det tror jeg påvirker musikksmaken min. Denne gangen består spillelisten av en del gode gamle klassikere, i tillegg til noen nye favoritter. Det er mye futt og gode vibber. I hvert fall i mine øyne.
Ha en herlig onsdag  dere!

 

Kristine ♥

FETTFORBRENNINGSSONEN

Jeg hører stadig enkelte påstå at man forbrenner mer fett ved å være i den såkalte fettforbrenningssonen, altså ved lavintensitetstrening fremfor  trening med høy intensitet.

Det er ikke nødvendigvis riktig. Når du trener med lav intensitet, for eksempel en power walk, så kommer en større prosentandel av kaloriene fra fett enn når du trener med høy intensitet, som for eksempel intervaller, men det betyr ikke at du forbrenner mer fett totalt sett.

La oss ta et raskt regnestykke. Si at du trener i 30 minutter. 
Ved trening i fettforbrenningssonen, for eksempel at du går deg en rask tur med lav puls, og aktivitetsmåleren din viser at du har forbrent 200 kalorier. 
Ved trening med høy intensitet, for eksempel intervaller, hvor du løper med høy hastighet og får høy puls, og aktivitetsmåleren viser at du har forbrent 500 kalorier på 30 minutter. 

Det er også slik at en forbrenner rundt 40 % av kaloriene fra fett, i den såkalte fettforbrenningssonen. 40 % av 200 kalorier er 80 kalorier. 
Ved høy intensitetstrening kommer rundt 20 % av kaloriene fra fett. 20 % av 500 kalorier er 100 kalorier.

Så selv om du ikke trener i fettforbrenningssonen, har du likevel forbrent mer fett ved høyintensitetstrening enn ved lav intensitet. I tillegg har du forbrent flere kalorier. Det er også slik at trening med høyere intensitet gir deg større etterforbrenning, altså at du forbrenner flere kalorier etter at økten er ferdig.

Så ikke bry deg så mye om fettforbrenningssonen. Det er en myte at man må holde seg innenfor denne treningssonen for å forbrenne fett. Varierer treningen din og gjør den treningsformen du trives best med.

 

Kristine

THAI FISKEKAKER

Fiskekaker er utrolig godt. Jeg må bare ærlig innrømme at jeg stort sett kjøper fiskekakene ferdiglaget. Det er kommet så mange gode varianter i butikkene. I dag valgte jeg riktignok å lage de selv, da jeg ville ha mer smak og futt i fiskekakene enn det det er på de ferdigkjøpte. Da ble det thai fiskekaker. Her er det masse smak og masse fisk. Det var mandagsmiddagen sin det!

Vi vet jo alle at vi burde spise mer fisk. Fisk er sunt. Da gjelder det å få fisk til å smake godt og spennende. Ved å tilsette thai smaker som lime, koriander, chili og hvitløk, får fiskekakene masse smak og minner i grunn ikke om fisk i det hele tatt. Er du ikke glad i fisk eller har barn som er kresne, kan thai fiskekaker være en løsning for å lure mer fisk inn i kostholdet.

Thai fiskekaker
Til 8 fiskekaker800 g fisk, jeg brukte frossen torsk i blokk

1 egg
1/2 lime, saften
2 ss soya saus
1 ss finhakket chili
1 ts fibersirup, eventuelt honning, kan sløyfes
1 håndfull finhakket koriander
1 stang vårløk
2 finhakket hvitløksfedd

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender. Kjør til massen har blitt jevn.
Bruk en skje og håndflaten din til å forme fiskekaker. Det lønner seg å ha litt kaldt vann på hendene.
Stek fiskekakene på middels varme i en stekepanne i 4 -5 minutter på hver side.
Server med ønsket tilbehør.
Jeg serverte thai fiskekaker med en enkel hvitløksdressing, samt mango, sukkererter, vårløk og spinat i saftige flatbrød med frø som jeg la ut oppskriften på på søndag.

Jeg vil anbefale at du lager en stor porsjon når du først er i gang. Thai fiskekaker kan fryses ned og tines på kjøkkenbenken, i mikroen, i stekeovnene eller i en stekepanne. Og fiskekakene passer like godt som middagsmat med grønnsaker, poteter, pasta eller ris, som til lunsj, kveldsmat eller frokost servert i lomper eller på brødskiven. Her er det mange muligheter!

Der har du skikkelig billig, sunn og god middag på sitt beste. Bon appetit!

 

Kristine ♥

KOST MEG I SOLEN – AVSLUTT UKEN PÅ EN BRA MÅTE

Hei og god søndagskveld dere ♥ Håper helgen har behandlet deg godt. I dag har jeg kost meg i ute med bestevennen. Det var riktignok skyet en del av tiden, men gradestokken viste likevel tjue grader. Selv om solen bare tittet frem litt her og der, var det utrolig deilig å bare sitte ute, nyte litt snacks, se på vannet, puste med magen og bare være. 

Vi kjøpte med oss varm sjokolade, jordbær og druer. Er det forøvrig flere som synes det er rart at det står kaffe på take away koppen med varm sjokolade? Jeg trodde først jeg hadde fått kaffe og ble skikkelig skuffet, helt til damen i kaffebaren forsikret meg om at det var varm sjokolade og ikke kaffe. Hihi… Jordbær og sjokolade er så godt sammen, så det hadde ikke blitt det samme med kaffe! 

For meg er det utrolig viktig å avslutte uken på en bra måte. Uansett hvor hektisk uken har vært eller jo mer jeg har på planen for den kommende uken, må jeg avslutte uken med å koble av. Det kan være at jeg bruker en drøy halvtime på å planlegge uken som kommer, at jeg tar en Kristine-kveld med vin og egenpleie som ansiktsmaske, en lang varm dusj, osv, eller at jeg gjør noe hyggelig og sosialt, slik som i dag hvor jeg koste meg i solen med bestevennen. Det er min måte å resette meg selv på å lade opp til den nye uken.

Jeg vet i hvert fall for min del at hvis jeg starter mandagen med å være overveldet over alt jeg skal gjøre eller sliten etter uken som nettopp var, blir ikke mandagen en bra dag. Slik tror jeg det er for mange av oss. Og blir ikke mandagen bra, har vi lett for å få et negativt syn på hele uken.

Så kjære deg, bruk litt tid på å avslutte uken på en bra måte i kveld. Om det er å slenge deg på sofaen og se noen episoder av favorittserien, å preppe lunsj til de neste dagene slik at du har det klart, opprette en ny spilleliste til treningen din, gå deg en liten tur og la tankene fly, eller noe helt annet. Gjør noe hvor du legger fra deg telefonen, noe som føles godt for deg og som lar hodet ditt koble av. Da skal du se at mandagen din blir litt bedre.
Ha en nydelig søndagskveld videre.

 

Kristine

SAFTIGE FLATBRØD MED FRØ

                                                                                                                                                                                            Inneholder add-linker

Riktig god søndagsmorgen go’inger I dag våknet jeg grytidlig. Alt for tidlig på en søndag! Da jeg ikke fikk sove, bestemte jeg meg for å stå opp og bake noe godt til frokost. Resultatet ble disse saftige flate brødene med frø.

Flatbrød er rett og slett små flate skiver, en slags blanding av rundstykker og brødskiver. Disse er veldig enkle å lage og smaker godt både med og uten pålegg. Lag gjerne en stor porsjon. Flatbrød vil holde seg godt i kjøleskapet i flere dager. De er perfekte både i matpakken, til frokost, lunsj eller kveldsmat.

Saftige flatbrød med frø

200 g cottage cheese
2 egg
1 dl melk, jeg brukte mandelmelk
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
100 g mel, jeg brukte bokhvetemel, speltmel, hvetemel eller lignende vil fungere supert
80 g havremel
1 ss chiafrø, ca 15 g, eller andre frø og kjernern
1 ss hemfrø, ca15 g, eller andre frø og kjernern

Ha cottage cheese, egg og melk i en bolle. Mos med en stavmikser. Dette steget er ikke nødvendig. Moser du ikke blandingen, vil du få klumper fra cottage cheesen, men smaken blir like god. 
Bland så i frøene, salt og bakepulver. 
Rør inn melet. 
La blandingen stå å svelle i minimum 15 minutter.
Lag klatter på en bakeplate. AV denne oppskriften fikk jeg 5 skiver.
Stek på 225 minutter i 12 -15 minutter.

Proteinrike, fiberrike og veldig gode. Disse vil holde deg mett lenge!

Jeg synes flatbrødene ble så gode og saftige i seg selv, at jeg synes de var best uten pålegg. For bilde sitt del, la jeg på en skive ost og litt grønt for å gjøre det mer delikat. Hva gjør man ikke for å få bra bilder?

Skal du lage noe godt til frokost eller lunsj i dag håper jeg du tester flatbrød.
Ha en herlig søndag! 

 

Kristine

DAGENS BENØKT – UTFALL

Først og fremst må jeg si gratulerer så mye med dagen til dere alle sammen. Håper dere hadde en fin feiring i går. Jeg koste meg med familiefrokost på formiddagen, mens hele ettermiddagen og kvelden befant jeg meg på jobb. Slik er sykepleielivet. Folk blir syke og trenger hjelp uavhengig om det er helligdag eller ikke.

Over til noe annet, dagens styrkeøkt. Ukens fjerde styrkeøkt er nemlig akkurat gjennomført. I dag ble det en benøkt med fokus på utfall. Før hatet jeg utfall, men i det siste har jeg virkelig fått sansen for forskjellige utfallvarianter. Gående utfall, bulgarske utfall, utfall med fremre fot på step, utfall bakover, osv. Det er jo så mange varianter av utfall! Dagens benøkt hadde fokus på nettopp utfall.

Dagens benøkt
– Utfall i smith bakover
4 sett x 8 repetisjoner
– Gående utfall med kettlebell
4 sett x 10 repetisjoner
i supersett med
– Hip thrust med kettlebell
4 sett x 10 repetisjoner
– Leg extension
3 sett x 10 repetisjoner
– Rygghev med fokus på rumpen
3 sett x 12 repetisjoner

Nå skal jeg komme meg på jobb. I kveld blir det grilling og et glass vin. En rolig og fin lørdag, med andre ord! Håper du har en herlig lørdag. Riktig god helg!

 

Kristine

COACHING SAMTALE UTE I PARKEN

                                                                                                                                                                                      Reklame // GoMentor

Nå har jeg brukt GoMentor i godt over en måned. GoMentor er en stor nettportal for alt fra samtaleterapi, coaching og personlig utvikling. De har psykologer, terapeuter og coacher. GoMenter ønsker å hjelpe alle med å realisere sitt fulle potensial, og kan hjelpe til med problemer som stressmestring, angst, jobb, depresjon, par -eller familieterapi, sorg og tap, eller personlig utvikling. Du kan få hjelp via personlig fremmøte, online videosamtale eller skriftlig via en chattfunksjonen.

GoMentor har forskjellige abonnementmuligheter. Jeg har valgt å bruke GoMentor 24 / 7 hvor jeg kan skrive til min coach akkurat når jeg ønsker og få svar alle hverdager, i tillegg til at jeg får 2 x 30 minutters videosamtale hver måned. Jeg synes det er helt genialt at det foregår på nettet, da kan jeg bruke tjenesten uansett hvor jeg er. I dag hadde jeg for eksempel en nettsamtale med min coach mens jeg var ute i parken. Det ble nesten som en hyggelig liten piknik, bare at personen jeg snakket med var på en pc-skjerm.

Helt konkret har jeg blitt flinkere til å sette pris på de små tingene i hverdagen i løpet av denne måneden. En av de første tingene min coach fikk meg til å gjøre, var å sette en lapp på baderomsspeilet hvor det står ‘Hva gjør hjertet ditt glad i dag, Kristine? Hilsen mamma’. Da mamma var i livet, mente hun at jeg var alt for opptatt av å glede alle andre, mens jeg ikke prioriterte å gjøre mitt eget hjerte glad. Det å bruke mamma for å hjelpe meg med min positive tankegang, var rett og slett utrolig bra tenkt av min GoMentor coach. Her har hun virkelig truffet meg! Hver morgen ser jeg på lappen og tenker ut noen ting jeg skal gjøre i dag som gjør hjerte mitt glad. I tillegg føler jeg meg litt nærmere min kjære mamma samtidig som jeg gjør det.

Ønsker du å teste GoMentor, får du 10 % rabatt på GoMentor 24 / 7 ved bruk av koden ‘Kristine10’

Jeg har alltid synes det er fascinerende at det er helt akseptabelt og helt normalt å gå til legen når man er syk eller det er noe fysisk med kroppen som ikke fungerer, men så fort det er noe i hodet, noe psykisk, da hysjes det ned og mange ser på det som skamfullt eller pinlig. Nettopp derfor synes jeg også GoMentor er et så fint tiltak. GoMentor gjør rett og slett terskelen for å oppsøke hjelp litt mindre. Det er virkelig ikke slik at vi skal klare alt på egen hånd, koste hva det koste vil. Noen ganger kan det rett og slett være fint å ha noen å prate med, uavhengig om det er fordi du vil bli flinkere til å finne små gleder i hverdagen, at du trenger hjelp til å sette mer pris på kroppen din, at du ønsker noen som kan motivere deg for å nå et spesifikt mål eller noe helt annet. Vi lever tross alt bare en gang, og det er så viktig å forsøke å leve livet best mulig.

 

Kristine ♥

DEN BESTE LOMPEPIZZAEN

Dere som har fulgt meg en stund, vet at jeg elsker lomepizza! Det er enkelt, raskt, kan varieres i det uendelige, er sunt og veldig veldig godt. I dag laget jeg det jeg tørr påstå er den beste lompepizzaen! Jeg laget nemlig en hvit lompepizzavariant som jeg toppet med hvitløk, salami og ost. Det ble så utrolig godt! Det er også viktig å steke lompepizzaene på den nederste rillen i ovnen. Da blir lompene ekstra sprø og gode.

Den beste lompepizzaen

Lomper 
Creme fraiche, gresk yoghurt eller kesam kan også brukes
Finhakket hvitløk
Rødløk i skiver
Paprika
Salami, jeg brukte Italiana Salami
Revet ost, jeg brukte Jarlsberg
Litt parmesan, kan sløyfes 
Salt og pepper

Legg lompene utover en bakplate. 
Smør på creme fraiche. Strø over finhakket hvitløk. 
Ha over revet ost og parmesan om du bruker det. 
Kutt rødløk og paprika i tynne skiver. Legg over lompene. 
Dryss ørlite salt og pepper på toppen. 
Stek på 225 grader nederst i ovnen i 8 -12 minutter. 
Server.

Når du lager lompepizza, kan du gjerne lage mange. Avkjøl lompene du ikke spiser på en rist. Pakk dem inn i matpapir eller i en lufttett boks og de holder seg godt et par dager. Kald lompepizza er faktisk skikkelig godt! Dessuten er det perfekt i matboksen.

Jeg håper du lar deg friste til å teste den beste lompepizzaen. Denne er i hvert fall det i mine øyne. Hva er din lomepizzafavoritt?

 

Kristine ♥