DAGENS STYRKEØKT OG TO FAVORITTER FOR BAKSIDE SKULDRE

Hei og god torsdag dere Har du hatt en fin dag? For tiden går det mye i jobb for min del. Jeg har jo som dere vet to jobber hvor jeg både jobber som online coach i ElitePT og som sykepleier. I dag startet dagen med et par timer med kontorarbeid med mine online pt-kunder, før jeg så jobbet som sykepleier. Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en treningsøkt og skal hvert øyeblikk lage meg middag. Nå er jeg skikkelig sulten, så jeg tror det blir noe raskt og enkelt, men jeg vet ikke hva enda. Jeg må ta en titt inn i kjøleskapet og se hva jeg har først!

Dagens styrkeøkt ble en overkroppsøkt med med fokus på bakside skuldre. En skikkelig go’økt! Jeg synes det alltid er moro å trene overkroppen og skuldrene!

Dagens overkroppsøkt 
– Chins med vekt
3 sett x 5 rep
– Dips
3 sett x 7 rep
Nedtrekk, smalt grep

3 sett x 8 rep
– Skulderpress
3 sett x 8 rep
– Enarms nedtrekk i kabel
3 sett x 8 rep
– Revers flyes i kabel
2 sett x 12 rep

Revers flyes i kabel er blitt en favoritt for bakside skuldre. Denne føler jeg tar ordentlig godt! 
Fest håndtaket i en kabelmaskin i skulderhøyde. Jeg liker å sitte på gulvet når jeg gjør øvelsen, men du kan også gjøre den stående. Stram coremuskulaturen slik at ryggen holdes stabil under hele øvelsen. Ta tak i håndtaket med den ene hånden. Hold armen strak og før den ut til siden. Bevegelsen skal skje i skulderleddet og ikke i armen. Arm og albue skal holdes stabil under hele øvelsen. Før armen bakover til den er parallell med kroppen. Hold et godt sekund, før du fører hånden din rolig tilbake til utgangsposisjonen. Gjenta.

Enarms nedtrekk i kabel er også en favoritt for bakside skulder. Dette er en super øvelse hvor du få trent både rygg, skuldre og biceps.
Fest håndtaket i en kabelmaskin høyt oppe. Sitt med rett rygg på gulvet. Som med øvelsen over, er det viktig å stramme coremuskulaturen.  Ta tak i håndtaket med den ene hånden og trekk den mot deg. Fokuser på skulderbladet ditt. Tenk at noen holder en appelsin bak ryggen din og at du skal forsøke å skvise den. Hold et godt sekund, før du fører hånden din tilbake til utgangsposisjonen. Gjenta.

Det var min overkroppsøkt. Har du trent i dag?
Nå skal jeg løpe inn på kjeøkkenet og lage meg mat! Ha en herlig torsdagskveld.

 

Kristine ♥

4 kommentarer
    1. Så fin den tightsen her! Sitter den godt på, og er den stor i størrelsen? 😊

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg