PÅ ÅRETS SISTE DAG

Jeg har akkurat vært ute å gått meg en god tur i det nydelige vinterværet. Tenk at det er årets siste dag! Det fikk meg til å gruble over året som har vært og ser frem mot året som kommer.

Da jeg gikk der og tenkte, ble jeg faktisk skikkelig stolt av meg selv. Fy søren det har skjedd mye dette året! Jeg har blant annet fullført nok en bachelorgrad med toppkarakterer, jeg har fått en sykepleiejobb jeg virkelig trives i og jeg har fortsatt å utvikle firmaet mitt med online coaching. Men det er ikke disse tingene jeg er mest stolt av. Det jeg er mest stolt av dette året, er den utviklingen jeg har gjort psykisk. Uansett hvor klisjeaktig det høres ut, er jeg i mer kontakt med meg selv enn jeg noen gang har vært og jeg er virkelig blitt trygg på Kristine. Som mange vet har jeg hatt noen turbulente år med nok så mye motgang. I mine tidligere år har jeg løpt fra følelsene mine og forsøkt så godt jeg kan å pakke dem bort. Nå har jeg endelig turt og lært meg å kjenne på dem og å takle dem. Jeg føler meg sterkere, både fysisk og psykisk, enn noen gang. For et lærerikt år. Jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen!

Om ikke så mange timene skal jeg på jobb og blir det til halv elleve i kveld. Kollegaene mine er fantastiske og jeg stortrives, så kvelden tror jeg likevel blir bra. Vi har også satt sammen tidenes nyttårsmeny med kalkun, potetstappe, røkelaks, spekeskinke, ostefat, waldorfsalat, rosenkålsalat, ostekake, brownies og mye mer. Vi er tolv stykker på jobb, men en skulle nesten tro at vi hadde mat til en hel arme! Jeg tror det blir en skikkelig hyggelig kveld på jobb, selv om det blir en litt annerledes feiring av årets siste dag. 

Etter jobb skal jeg møte noen venner, få med meg fyrverkeriet og ta et glass champagne. Da jeg skal tilbake på jobb igjen imorgen tidlig, blir det nok ikke mange timene jeg feiring før jeg hopper i seng. En av fordelen med å jobbe på nyttårsaften, er også at jeg slipper å våkne fyllesyk imorgen! I stedet er jeg forhåpentligvis klar for et nytt år, mange nye muligheter og blanke ark.

Håper du får en herlig feiring i kveld. Avslutt året med stil og gå inn i det nye med et stort smil om munnen. Riktig godt nytt år alle sammen!

 

Kristine  ♥

MÅLSETNING OG DE TRE H’ER

En og en halv dag igjen av tjue atten! Hvert øyeblikk står et nytt år for våre føtter. Da nærmer vi oss også startskuddet for nyttårsforsetter. I den anledning tenkte jeg å snakke litt om mål og målsetting. Her er det nemlig svært mange som gaper over for mye og feiler.

Jeg har absolutt ingen bilder i dag. Jeg sitter nemlig her i morgenkåpen og jeg tror faktisk jeg blir værende i den resten av dagen. Mens jeg sitter her og koser meg, ufresh men veldig komfortabel, legger jeg vet et par bilder fra en shoot med Tights.no som jeg gjorde tidligere i desember.

Når du skal sette et mål, må du finne noe som virkelig engasjerer deg og som du brenner for. Noe du virkelig har lyst til å klare. Målet må være realistisk, men det må også være noe du virkelig må jobbe for å nå. Det er her de tre H’er kommer inn. Hvorfor, hva og hvordan.

Hvorfor ønsker jeg å….( det aktuelle målet)?
Hva kan jeg gjøre for å nå målet?
Hvordan skal jeg gjøre det?
Skriv det ned slik at du kan se på lappen din underveis.

Det aktuelle målet må være konkrete og tidsbestemte, slik at du faktisk kan vite når du har nådd målet. Mål som ‘jeg skal ta fem pull ups minutter innen første mars’, eller ‘jeg skal gå opp fem kilo innen sommerferien’, er konkrete og bra mål med en fast tidsramme.

Når du har satt deg det aktuelle målet og skal begynne å jobbe med det, må du være tålmodig. Roma ble ikke bygget over natten, slik er det også med de fleste mål. Forstå at ting tar tid og fokuser heller på de små skrittene og de små seirene du tar hver dag. Da kan du gjerne motivere deg selv med delmål. Er målet ditt for eksempel å klare fem pull ups på tre måneder, kan du fort bli demotivert om du kun klarer en repetisjon i dag. Sett deg små delmål. At du for eksempel skal klare to pull ups når januar er omme. fire om to måneder, og så fem om tre måneder. Har du slike mindre delmål på veien, vet du at du er på riktig vei og det er lettere holder motivasjonen oppe.

Lykke til mot nye målsettinger i tjue nitten. Skriv ned de tre H’er – lag deg et mål, finn årsaken til at du vil nå dette målet og lag deg ag deg en plan. Da er mye av jobben gjort. 


Kristine ♥

JULEKAKE IGJEN

Hei fininger. Nyter dere romjulen? Jeg har hatt, og har fortsatt, noen deilige dager hjemme på juleferie. Det er rart det der, uansett hvor gammel jeg er, er det alltid koselig å komme hjem til barndomshjemmet. Jeg synes nesten det blir koseligere for jo eldre jeg blir!

I skrivende stund sitter jeg her med en god kopp kaffe og julekake. Yes, jeg har laget julekake igjen! Jeg tror det er fjerde gang jeg har laget denne oppskriften siden jeg la den ut i begynnelsen av desember.

Nystekt julekake direkte fra ovnen. Oppskriften finner du her.

Jeg har hatt et par dager treningsfri, men i dag det i kriblet hele kroppen etter å bevege seg, løfte noen vekter og få brukt noe av den ekstra energien fra julematen, dessertene og godiset. Det ble en god fullkroppsøkt med fokus på knebøy, chins og hip thrust. Jeg har et lite ønske om at julematen skal gå rett til rumpestumpen! Det er vel lov å håpe?

Nystekt julekake er bare så godt! Denne oppskriften kommer jeg desidert til å lage flere ganger gjennom året. Julekake er absolutt ikke bare forbeholdt julen. Rosiner kan droppes helt, eller byttes ut med andre ting som for eksempel hakkede nøtter eller andre typer tørket frukt. 

Julekaken er best når den serveres lun med brunst og jordbærsyltetøy slik at brunosten smelter. Det er himmelsk godt! Det var ikke bare jeg som synes det. Her falt julekaken i smak hos hele familien og godt over halve brødformen er spist opp allerede, til tross for at jeg bakte den i morges!

Resten av dagen skal brukes til boklesing foran peisen, kortspilling og nok en familiemiddag. Jeg nyter romjulen og julefreden til det fulle. Håper du gjør det samme. 

Kristine ♥

ALMANAKK

                                                                                                                                                                                                                                      Inneholder add-linker

Riktig god formiddag. Tredje juledag og bare noen få dager til et nytt år står foran våre føtter. Herlighet som tiden flyr!

Hvert år kjøper jeg meg en ny almanakk. Jeg vet det finnes mange rimelige og bra varianter, men jeg liker å finne en unik variant og legger gjerne litt penger i det. I år kjøpte jeg meg denne søte lille saken på Etsy.

Lilla, rosa med mitt navn på og sølvkanter. Er den ikke søt? Mange almanakker er store, men denne har perfekt størrelse slik at jeg kan putte den i vesken. Likevel har den plass til alt jeg trenger.

Når jeg først er inne på kalendere og almanakker,  må jeg også skryte av kalenderne til Ban.do.  Jeg har vist dere dem før, da jeg har hatt flere varianter tidligere. Til år tjue nitten synes jeg denne med blomsterserious business woman og denne duse pastellvarianten er spesielt fine. Som du skjønner har jeg en greie for lyse farger i rosa og lilla! For dere som ikke kjent med Ban.do, så følger det med masse søte små klistremerker og i kalenderen finner du overraskende søte qoutes gjennom hele året.

For å ha oversikt og struktur i hverdagen, er jeg avhengig av en almanakk. Planlegging er alfa omega for meg! Da kommer jeg meg gjennom jobb, avtaler, sosialt og annet jeg må huske. For at planleggingen skal bli ekstra morsom, synes jeg det er stas med en fin almanakk.

Nå sitter jeg her med hjemmelaget gløgg, oppskriften finner du her, og verdens beste pepperkaker, og ser på nyåret. Jeg gleder meg faktisk litt til januar og alt 2019 bringer! Men først skal julen nytes til det fulle. Om en liten time drar jeg hjem på juleferie. Jeg gleder meg skikkelig! Ha en nydelig romjulstorsdag.

Kristine  ♥

NÅ ER JEG KLAR FOR JULEFERIE

Hei dere og god romjul ♥ Nyter dere juledagene? Jeg håper det! Jeg har hatt noen hektiske dager på jobb, men nå er jeg klar for juleferie, julekos og julehygge. Jeg senke skuldre og bare nyte!

I dag skal jeg ha en hyggelig julekveld med venner og imorgen reiser jeg hjem til mitt barndomshjem og blir der på juleferie til nærmere nyttår. Det er godt mulig jeg kommer til å ta meg noen dager julefri fra bloggen. Fokuset mitt skal være på de jeg er glad i, ikke på telefon eller datamaskin. Jeg tar dagene som det kommer, før du vet ordet av det dukker jeg opp igjen. Ønsker du, kan du gjerne følge meg på instagram, @kristine_aure. Det er nok der jeg kommer til å oppdatere mest.

Etter å ha jobbet på sykehuset hver dag så langt i julen, har det fått meg til å tenke. Herlighet så heldig jeg er! Livet mitt er langt fra perfekt og jeg har absolutt mine skavanker, men jeg er stort sett frisk og rask, jeg har tak over hodet, penger til mat, en jobb jeg trives i, og venner og familie jeg er glad i. Ikke glem årets mest dyrebare og undervurderte julegave – nemlig selve livet. Du har enormt mye å være takknemlig for. Bruk et lite øyeblikk eller to i julen til å prise livet.

Da skal jeg hoppe i dusjen og gjøre meg klar for vennekveld. Det er juleferie! Deilig, deilig! Uansett hvor du er og hva du gjør denne romjulen, håper jeg du er med sammen med dine nære og kjære, at du lar roen synke inn og du tar deg tid til å sette pris på livet; det som er her og nå, og alt det fantastiske i livet ditt. Lag nye minner. Ta vare på deg selv og de rundt deg.
Ha en fortsatt nydelig romjul.

Kristine ♥

EN VARM OG GOD JULEKLEM FRA MEG

Tenk at det bare er en dag igjen til julaften. Ja, det er julaften imorgen! Som tiden flyr!
I dag titter jeg innom for å sende hver enkelt og en av dere en varm og god juleklem. Årets julebilde blir litt annerledes enn normalt, da jeg befinner meg på jobb, men en julehilsen må ut uansett! Jeg vil benytte anledningen til å takke så hjertelig for at dere titter innom, legger igjen koselige ord her og på instagram, tester ut oppskriftene og øktene jeg deler, tagger meg og sender meg bilder. Det er dette, altså dere, som holder liv i bloggen og gjør det moro. Tusen hjertelig takk alle sammen. Dere er absolutt fantastiske ♥

Jeg vil også komme med en liten oppfordring, og det er å gi litt faen i julen. Ja, jeg har en blogg med fokus på sunne oppskrifter, oftest sukkerfrie, og også mye trening, men jeg mener likevel det er rom for både hviledager, masse god mat og “vanlige” julekaker og andre desserter. For all del, jeg mener ikke at man skal fråtse, men oppfordrer deg til å senke skuldrene og nyte det du har lyst på. Kos deg med god samvittighet og gjør det som føles riktig for deg. Forsøk å nyte juledagene. Gled deg over det sosiale og alt som hører julen med. Et nytt år kommer tidsnok, og da vil hverdagen med trening og sunnere mat være tilbake. Forhåpentligvis er du da laget med masse energi og overskudd etter julen!

Jeg jobber i dag, imorgen og første juledag. Deretter tar jeg en ukes ferie og drar hjem til jul. I mellomtiden har jeg en liten oppfordring til dere. Nemlig å legge vekk telefonen, logge av sosiale medier og heller fokusere på ditt liv og de rundt deg. Det er tross alt det som er viktig i ditt liv! Ha en riktig så fantastisk jul. Nyt tiden med dine nære og kjære. Kos deg med det du har lyst til og gjør hjertet ditt glad.


En varm og god juleklem fra meg til deg

Kristine ♥

VERDENS BESTE PEPPERKAKER OG SUNNE, SPRØ OG GODE PEPPERKAKER

                                                                                                                                                                                                                                  Inneholder add-linker

Som du kanskje fikk med deg, gikk årets store pepperkakebaking av stabelen forrige søndag. Herlighet som jeg koste meg der julemusikken stod på full guffe, julegenseren var på og jeg var sammen med familien. Vi bakte haugevis av pepperkaker! Hvert år må jeg nemlig bake bestemors pepperkaker. Dette er virkelig verdens beste pepperkaker i mine øyne. Ingen over ingen ved siden! Dette er en pepperkakeoppskrift som jeg har delt til utallige venner og bekjente. Alle som har smakt bestemors pepperkaker, lager aldri pepperkaker på en annen måte.

I tillegg til å lage “klassiske” pepperkaker, altså bestemors pepperkaker som inneholder masse godt smør og sukker, tester jeg hvert år ut en ny oppskrift på sunne pepperkaker. I år traff jeg virkelig spikeren på hodet på første forsøk! Tidligere har jeg alltid måtte justere oppskriften og forsøke flere ganger før jeg synes oppskriften blir bra, men i år ble den sunne pepperkakevarianten skikkelig sprø og god på første forsøk.

Jeg er, som dere vet, fan av begge deler. Altså både sunnere og sukkerfrie julekaker, men også originale julekaker bakt på tradisjons vis. Ja, takk til en balansert hverdag og litt alt av. Derfor vil jeg dele begge oppskriftene med dere, både verdens beste pepperkaker, bestemors pepperkaker, og mine egenkomponerte sunne, sprø og gode pepperkaker. Bildene her, er av de sunne, sprø og gode pepperkakene. 

Verdens beste pepperkaker – Bestemors pepperkaker
ca 100-125 stk

150 g smør
1 1/2 dl lys sirup
250 g sukker
1 1/2 dl fløte
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
2 ts malt nellik
1 ss natorn
ca 475 g hvetemel

Smelt smøret, tilsett sirup og rør sammen.
Avkjøl. tilsett sukker, fløte og krydder, og bland godt.
Tilsett natron blandet med litt av melet og arbeid inn resten av melet. Deigen skal være ganske løs.
La den stå i kjøleskapet natten over.
Kna deigen med mel på bordet. Kjevl ut og stikk figurer.
Stek på 200 grader i 5 -8 minutter.
Avkjøl på rist.

 

Sprø sukkerfrie pepperkaker
Ca 100 stykker

50 g fibersirup
100 g smør
80 g sukringold
1 ts malt nellik
1/2 ts ingefær
2 ts kanel
1 ts natron
1 egg

150 g speltmel
30 g havremel, eller 50 g speltmel
30 g fiberfin, eller mer speltmel

Varm opp sirup, smør og sukrin i en kjele. Rør til blandingen er jevn og avkjøl. Ha i egget. 
Bland sammen krydder, natron, fiberfin og speltmel.
Rør de tørre ingrediensene inn i sirup/smør-blandingen. Tilsett eventuelt mer mel og deigen blir klissete.
Sett deigen kaldt i minimum tre timer. Gjerne natten over.

Kjevl deigen ut og lag figurer.
Stek på 200 grader i 5 -7 minutter.
Avkjøl på rist.

Uansett hvilken pepperkakevariant du velger å bake, håper jeg du nyter dem med den beste samvittighet. Det skal i hvert fall jeg. Det blir x-antall runder med kakao, krem og pepperkaker i løpet av jule.
Ha en finfin fredag og riktig god helg 😀


Kristine ♥

DAGENS ØKT OG DIPS

I dag hadde jeg en skikkelig god overkroppsøkt. Du vet de dagene hvor energien bare flommer over og du er i ditt ess? Slikt følte jeg meg i dag! Herlighet for en deilig følelse!

Hovedøvelsen i dag var dips. Jeg synes det er utrolig kult når jenter er sterke i dips! For bare noen år siden var en rekke jenter redd for å gjøre egenkroppsøvelser som dips og chins. Jeg tror mye av dette henger sammen med at mange var redd for å få store muskler av slike øvelser. Heldigvis er denne frykten forsvunnet hos de fleste. At en blir svær og muskuløs av å løfte tungt, er bare tullball!  I dag ser jeg stadig flere og flere jenter gjøre disse øvelsene. Det digger jeg rett og slett!

Dagens økt så slik ut
– Markløft
5 sett x 3 -5 repetisjoner
– Dips, først med egen kroppsvekt, så med ekstra vekt
5 sett x 4 -8 repetisjoner 
– Nedtrekk
4 sett x 8 repetisjoner
– Face pulls 
3 sett x 12 repetisjoner

Vil du bli god i dips, er det som med alt annet; du må gjøre det jevnlig. Øvelse gjør mester. Er du helt nybegynner, vil jeg anbefale deg å starte med å gjøre dips med en treningsstrikk, slik at du får innlært teknikken men at det blir noe lettere å utføre bevegelsen. Da kan du gradvis gjøre flere og flere repetisjoner med treningsstrikk. Når du kommer deg opp til 5 -6 repetisjoner, er det på tide å starte med egen kroppsvekt. Da kan du gjøre både vanlige repetisjoner og negative repetisjoner hvor du hopper opp til startposisjonen, slik du ser på bildet over, og senker deg sakte sakte ned til bunnposisjonen. Etterhvert som du klarer 6 -8 repetisjoner med egen kroppsvekt, kan du legge på ekstra vekt.

Nå skal jeg på gløgg og julefilm. Jeg gleder meg til å fylle på julestemningen! Håper du har en fin torsdag 😊


Kristine♥

EN SUNN OG SKIKKELIG GOD JULEMIDDAG

I dag møtte jeg noen venninner for en hyggelig julelunsj aka tidlig julemiddag. Vi ønsket alle sammen å lage en litt sunnere versjon av julemiddagen da julematen ellers stort sett er veldig fet og mektig. Som den matnerden jeg er, fikk jeg naturligvis i oppgave å finne en meny. Jeg kom med et forslag om juleskinke med godt tilbehør og de ble godt mottatt hos resten av vennegjengen.

Resultatet av vår sunnere julemiddag ble juleskinke, ovnsbakte småpoteter, kokt brokkoli og gulrot, surkål, hjemmelaget tyttebærsyltetøy, hjemmelaget brun saus, og stekte epler med dadler og løk. En knall god middag som falt i smak hos alle! Vil du lage en middag med smak av jul, men som er litt sunnere, test denne.

Juleskinke er mager, sunn , proteinrik og god julemat som både kan brukes til middag eller som pålegg på rundstykker og lomper. Juleskinke kan serveres med tilbehøret jeg har her, eller annet tilbehør som ovnsbakte grønnsaker, kålrabistappe, fløtesaus, erter, salat, eller annet.

Dette tilbehøret vi har laget, kan naturligvis spises hver for seg og til andre ting enn juleskinke. Stekte epler med fibersirup var virkelig knall godt og er noe jeg kommer til å lage flere ganger til både svin og kylling.

Sunn og skikkelig god julemiddag
Juleskinke med hjemmelaget tilbehør

Juleskinke og hjemmelaget brun saus
1 juleskinke
Salt og pepper
1 dl varmt vann
1 ss maizena
100 g creme fraiche
1 ss soya saus
1 ss tyttebærsyltetøy

Krydre juleskinken med salt og pepper og legg den i en form.
Stek den i ovnen på 175 grader til steketermometeret viser 65 grader.
Jeg hadde en juleskinke på 1,5 kg o det tok da ca 1 time i ovnen.
Når juleskinken er ferdig tar du ut juleskinken av formen og har i 1 dl varmt vann. Rør rundt så du får med all kraften fra juleskinken. Hell i en kjele. Tilsett maizena og rør godt. Ha så i soya saus, tyttebærsyltetøy og creme fraiche.
Kok opp. Smak til med salt og pepper.

Ovnsbakte småpoteter
Små poteter som mandelpoteter
Litt olje
Salt og pepper

Legg potetene på en bakeplate.
Ha over litt olje, og godt med salt og pepper.
Stek på 200 grader til potetene er møre, ca 20 minutter.

Hjemmelaget tyttebærsyltetøy
1 pose, frosne tyttebær, 400 g
1 ts sukrin

Ha ingrediensene i en kjele.
Kok opp. Rør godt med en gaffel slik at du moser bærene.
Avkjøl.

Stekte epler
Epler
Løk
Dadler
Fibersirup
Balsamicoedikk, eventuelt vanlig edikk
Pepper Salt

Jeg brukte jeg 2 epler, 1 løk, 6 dadler, 1 ss fibersirup, 1 ss balsamicoedikk, ca 1/2 ts pepper og 1 ts flaksalt.
Del epler og løk i båter. Del dadler i 2 og ta ut stenen.
Stek løken til den har blitt blank. Tilsett så epler og dadler. Hell over fibersirup, edikk, salt og pepper.
Stek i 2 -3 minutter.

Kokte grønnsaker
Brokkoli
Gulrot

Kutt brokkoli i buketter og gulrøtter i skiver.
Kok til grønnsakene er møre.

Har du lyst på en sunnere julemiddag, håper jeg du tester denne!

Kristine ♥

JULEN, SORGEN OG Å MINNES DE SOM HAR GÅTT BORT

Julen består av veldig mange minner for de aller fleste av oss. Noe av det jeg minnes mest fra jeg var liten, er pepperkakebakingen.  Helt fra jeg var bitteliten, kan jeg huske at jeg og mamma bakte pepperkaker sammen. Vi satte på julemusikk, lo, sang, stakk ut pepperkakefigurer og koste oss sammen. Etter at vi hadde gjort oss ferdig med baksten, laget vi alltid varm sjokolade med pisket kremfløte, satte på en julefilm, aller helst Disney, og satt som støpt foran TVen. Begge to med en kopp kakao i den ene hånden og pepperkaker i den andre. Har du forresten ikke testet å dyppe pepperkaker i varm sjokolade, gjør det NÅ! Det er så fantastisk godt!

Etter at mamma døde, er pepperkaker blitt enda viktigere for meg. Bare lukten av pepperkaker gjør at jeg nærmest kjenner mamma i luften. Nå får jeg faktisk gåsehud her jeg sitter. Jeg skulle gjort enormt mye for å kunne bake pepperkaker med henne igjen. Eller bare få en klem. Det er rart med julen. Selv om det er en kjempe hyggelig tid med mye sosialt, dukker det også opp mange minner. På både godt og vondt. Nå snakker jeg fra mitt eget hjerte. Det er fantastisk mye fint med julen, men det er også en veldig sår tid hvor sorgen tar sin plass. Veldig mye med julen minner meg om mamma. Det meste av tiden klarer jeg å fokusere på det positive. Huske på de gode minnene og alt det fine med mammaen min og det vi gjorde sammen; hun var virkelig verdens beste mamma! Men jeg har også øyeblikk hvor tårene renner nedover kinnene og jeg rett og slett synes det er ufattelig urettferdig og vondt.


Når jeg satt her i kveld, med varm sjokolade, krem, og pepperkaker, føltes det som en følsom berg og dalbane. En del av meg fikk et stort smil om munnen. Jeg følte meg veldig nær mamma. Jeg vet jeg hedret henne og viderefører våre tradisjoner. Samtidig hadde jeg en stor klump i magen og tårene presset på. Sorgen tok overhånd. Tanken på at jeg aldri igjen får drikke kakao med mamma, gjør fortsatt ufattelig vondt. Ja,  det sies tiden leger alle sår, men denne tiden av året kommer alltid til å ha noe ekstra sårt over seg.

Julen er en tid for å være med de du er glad i, verdsette dem og vise dem kjærlighet. Kjære deg, klem dine nærmeste ekstra mye i julen. Du vet aldri om det blir den siste julen eller ei. Og til alle som kjenner på savnet og sorgen i disse tider, vit at du ikke er alene. Det er lov og helt normalt. Gi deg selv rom for å gråte og minnes de som er gått bort. Prat om følelsene dine, sorgen, og vit at din kjære alltid er med deg. Jeg vet i hvert fall at en del av min mamma alltid vil leve inne i meg.

 

Kristine ♥