MÅLSETNING OG DE TRE H’ER

En og en halv dag igjen av tjue atten! Hvert øyeblikk står et nytt år for våre føtter. Da nærmer vi oss også startskuddet for nyttårsforsetter. I den anledning tenkte jeg å snakke litt om mål og målsetting. Her er det nemlig svært mange som gaper over for mye og feiler.

Jeg har absolutt ingen bilder i dag. Jeg sitter nemlig her i morgenkåpen og jeg tror faktisk jeg blir værende i den resten av dagen. Mens jeg sitter her og koser meg, ufresh men veldig komfortabel, legger jeg vet et par bilder fra en shoot med Tights.no som jeg gjorde tidligere i desember.

Når du skal sette et mål, må du finne noe som virkelig engasjerer deg og som du brenner for. Noe du virkelig har lyst til å klare. Målet må være realistisk, men det må også være noe du virkelig må jobbe for å nå. Det er her de tre H’er kommer inn. Hvorfor, hva og hvordan.

Hvorfor ønsker jeg å….( det aktuelle målet)?
Hva kan jeg gjøre for å nå målet?
Hvordan skal jeg gjøre det?
Skriv det ned slik at du kan se på lappen din underveis.

Det aktuelle målet må være konkrete og tidsbestemte, slik at du faktisk kan vite når du har nådd målet. Mål som ‘jeg skal ta fem pull ups minutter innen første mars’, eller ‘jeg skal gå opp fem kilo innen sommerferien’, er konkrete og bra mål med en fast tidsramme.

Når du har satt deg det aktuelle målet og skal begynne å jobbe med det, må du være tålmodig. Roma ble ikke bygget over natten, slik er det også med de fleste mål. Forstå at ting tar tid og fokuser heller på de små skrittene og de små seirene du tar hver dag. Da kan du gjerne motivere deg selv med delmål. Er målet ditt for eksempel å klare fem pull ups på tre måneder, kan du fort bli demotivert om du kun klarer en repetisjon i dag. Sett deg små delmål. At du for eksempel skal klare to pull ups når januar er omme. fire om to måneder, og så fem om tre måneder. Har du slike mindre delmål på veien, vet du at du er på riktig vei og det er lettere holder motivasjonen oppe.

Lykke til mot nye målsettinger i tjue nitten. Skriv ned de tre H’er – lag deg et mål, finn årsaken til at du vil nå dette målet og lag deg ag deg en plan. Da er mye av jobben gjort. 


Kristine ♥

6 kommentarer

Siste innlegg