JULEGODT EVENT OG JULEGODTERI

I går var jeg på et julegodt event i regi av SuperNature og Midsona. Vi var femten stykker som skulle lage raw og sunt julegodteri med instruksjon fra rawfood- og supermat-guru Trine Berge. Vi fikk gløgg og god snacks før vi ble delt i grupper og satte i gang å lage julegodt. 

Her sere dere Hanna, Karoline, Marthe, Trine og meg i full sving! 
Min gruppe fikk i oppgave å lage kokosmakroner. Den ble utrolig gode! Som du kanskje fikk meg deg på snap, kristineokern, så ble hendene nok så grisete når vi holdt på. Men hva gjorde vel det når deigen smakte så godt at vi bare slikket opp restene fra hendene våre?! Vi var som små barn der vi griste, smakte og koste oss. Dette var moro for de (store) kidza! 


Jeg var så heldig at jeg fikk meg meg en stor boks med masse raw julegodteri! Her har jeg kokosmakroner, rocky road, trøfler, hasselnøttkjeks og marsipan. Under finder du oppskriftene på mine favoritter som vi laget i går. Bak, kos, spis og nyt!

Sjokoladetrøfler

2 dl cashewnøttsmør
1 dl kokossirup, eventuelt honning
1 ss kokossukker
1 dl kakaosmør
70 ml vann 
1 dl kakaopulver
1 klype himalayasalt

Smelt kakaosmør. Bland så alle ingrediensene utenom kakaopulveret i en blender eller foodprosessor. Kjør til en jevn masse. Tilsett kakaopulveret og bland til en jevn blanding. La massen avkjøles litt i fryseren eller kjøleskapet. Lag så kuler. Kulene kan rulles i det du selv ønsker. Vi brukte matcha og kanel

Rocky Road

Rå sjokolade
3 dl kakaomasse
2,5 dl kakaosmør
0,6 dl kokossirup eller honning
2 ss lecitin
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts himalayasalt

Smelt kakaosmør og kakaomasse i vannbad. Når alt er smeltet blander du i resten av ingrediensene. Rør godt.

Ønsket fyll
Vi brukte himalayasalt, gojibær, bipollen, kakaonibs, tørket aprikos, kanelsuper miks, paranøtter, pistasjnøtter og kokosflak

Ha 1 ss rå sjokolade i små muffinsformer. Topp med ønsket fyll. Ha så over 1 -3 ss rå sjokolade. La sjokoladen stivne i kjøleskapet før den nytes. 

Rå marsipan med sjokoladetrekk

Sjokoladetrekk
3 dl kakaomasse
2,5 dl kakaosmør
0,6 dl kokossirup eller honning
2 ss lecitin
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts himalayasalt

Lag først sjokoladen slik at den kan avkjøles litt mens du lager marsipanen.
Smelt kakaosmør og kakaomasse i vannbad. Når alt er smeltet blander du i resten av ingrediensene. Rør godt.

Rå marsipan
3 dl mandler
1/2 ts vaniljepulver
2 ss kokossirup eller honning
2 -4 ts kokosblomstsukker
2 ss kakaosmør
2 ss kokosolje

Smelt kakaosmør og kokosolje.
Finmal mandelene i en blender eller foodprossessor. Ha i de resterende ingrediensene og bland til en smidig marsipan. Lag kuler og dypp så i sjokoladen. Avkjøl i kjøleskapet. 

Kokosmakroner

4 dl kokosmasse
2 dl kakaopulver
3 ss kokosolje
1,5 dl kokossirup 
2 ts kokossukker
1/4 ts himalayasalt
1 ts kanel
1,5 ts vaniljepulver

Bland alle ingrediensene i en bolle. Lag kuler ved hjelp av en stor skje. Sett til avkjøling. 

Julegodteri er supert å gi bort som vertinnegave eller julegave. Pakk godsakene i en eske, fest på en navnelapp og en liten grankvist og vips har du en personlig gave som vil få smaksløkene til å synge! ….eller spis dem selv :razz: De er så gode at det er vanskelig å holde fingrene av fatet!

Kristine ♥ 

JULERUNDSTYKKER

SONY DSC
De såkalte cottage cheese rundstykkene har blitt utrolig populære her til lands. Jeg har lagt ut flere varianter på bloggen, blant annet disse havrerundstykkene og disse bollerundstykkene. Jeg er usikker på hvem som startet denne trenden, men rundstykkene slo fort ann. De er jo både enkle, super gode og kjempe sunne!

SONY DSCJeg laget en julevariant av cottage cheese rundstykkene  – julerundstykker. En god dæsj julekrydder og litt tørket frukt, gjorde rundstykkene til en høydare. Disse tror jeg blir julens favorittbakst. De vil helt klart bli bakt mange ganger de neste ukene. Rundstykkene passer like godt til frokost, som til lunsj, kvelds eller bare som kos. Så enkelt og så utrolig godt!

SONY DSC

Julerundstykker
Til 8 stykker

200 g cottage cheese
200 g havregryn
2 egg
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/3 ts nellik
1 ts bakepulver
1 god håndfull hakkede fiken*
1 god håndfull rosiner*

Ha egg og cottage cheese i en bolle. Mos med en stavmikser til det har blitt en glatt røre. Eventuelt kan du bruke blender eller foodprosessor. Ha så i havregryn, bakepulver og krydder. Mos med stavmikseren. Rør til slutt inn rosiner og fiken. 
Form rundstykker og trykk de litt flate. 
Stek på 200 grader i 25 minutter. 

*Du kan velge å tilsette andre tørkede frukter enn det jeg har gjort, som for eksempel tranebær, sukat eller aprikos, og tilsette forskjellige nøtter. Her har du mange muligheter! 

SONY DSCSONY DSCServer julerunstykkene lune og spis de som de er, eller topp dem med brunost og syltetøy. Mmm, deilig!
Håper det smaker :grin:

Kristine ♥ 

BARE SMIL OG GJØR DET

Riktig god mandag. Har du hatt en fin start på uken?
I dag har jeg vært skikkelig gretten. Jeg er, som dere vet, stort sett veldig blir og fornøyd, men i dag har jeg virkelig stått opp med føttene på feil side av sengen! Rett og slett alt og alle har irritert meg og jeg har telt sekunder til arbeidsdagen var ferdig! Når jeg omsider var ferdig på jobb, hadde jeg en heftig diskusjon med meg selv om hvorvidt jeg skulle dra på trening eller ikke. Aller helst ville jeg bare stenge meg inne alene under dynen! Jeg vet jo at jeg 99 prosent av gangene, føler meg ti ganger bedre etter en treningsøkt. Ettersom jeg ikke har trent siden fredag fikk jeg lurt meg selv til treningssenteret. “Bare smil og gjør det”, sa jeg til meg selv. Hva tror dere skjedde? Joda, ikke bare gikk humøret mitt fra å være på bunn til å bli veldig bra, jeg tok også nye rekorder! For to uker siden begynte jeg med chins med ekstra vekt og på den korte tiden har jeg blitt betraktelig sterkere. I dag tok jeg 3 sett med 5 repetisjoner med et vektbelte hvor jeg hadde på 2,5 kilo ekstra. Kult!!

SAMSUNG CSCJeg sitter her blid, glad og stolt. Både fordi jeg trosset dørstokkmilen, men også fordi jeg tok ny rekord. Det er utrolig hva en treningsøkt kan gjøre med kroppen og psyken. Det er jo helt fantastisk! En dårlig dag kan bli snudd opp ned takket være 45 aktive minutter!
Er du i tvil om du skal trene – smil og bare gjør det! Med mindre du er syk eller veldig sliten, da skal du selvfølgelig hvile. Er det derimot bare humøret som stritter, kan jeg love deg at du føle deg bedre etter en treningsøkt.

Nå skal jeg lage meg en ekstra god middag og nyte kvelden med litt kontorarbeid og Netflix. Fordi det er akkurat det jeg føler for nå!
Ha en riktig kveld da dere :grin: Gjør det beste ut av hver dag denne uken!

Kristine ♥ 

PÅ INGEFÆR

Mange av dere har nok allerede hørt om podcasten ingefær? Dette er Norges største helsepodcast, drevet av Sara Lossius. Podcasten har over to hundre tusen nedlastninger og det kommer ut en ny episode hver søndag. I går var jeg gjest på ingefær. 


I godt over en time snakker jeg og Sara om spiseforstyrrelser. Jeg har som mange av dere allerede vet, slitt med flere typer spiseforstyrrelser, anoreksi, overspising og orteksi. Dette er et emne jeg kunne snakket om i timevis, det er så mye å si! Samtidig er det et veldig komplisert og sårt tema, og jeg synes det er vanskelig å ordlegge seg riktig. Jeg er spent på å høre episoden selv!
Du kan høre meg på Ingefær episode 44 her

Om du på en eller annen måte sliter i forhold til kropp, mat og trening, eller med noe helt annet for den saks skyld, ikke nøl med å oppsøke hjelp. Uansett om du er 13 eller 33, så er en spiseforstyrrelse en tung byrde å bære på alene. Og det er absolutt ingen svakhet å søke hjelp. Jeg mener heller at det er en styrke å innse at en ikke kan ordne alt på egenhånd. Livet har så mye mer å by på enn kropp, dårlig samvittighet og rigiditet. Du fortjener mer enn som så!

Kristine ♥

GIVE AWAY – VINN EN ALMANAKK

                                                                                                                                                         // skrevet i samarbeid med Personlig Almanakk
Med første advent, må vi selvfølgelig også ha en give away. Ja, for det blir adventskalender på bloggen i år også!                        
Vi nærmer oss slutten av to tusen og seksten, og et nytt år står snart foran våre føtter. Vil du starte det nye året med en ny og selvdesignet almanakk?SONY DSCJeg gir bort to gavekort fra Personlig Almanakk. Du finner de på Facebook her og på instagram under @PersonligAlmanakk. Her kan du designe din egen notatbok eller almanakk. Dere som har lest bloggen en stund, vet at jeg har flere almanakker fra overstående. Jeg bruker almanakken hver eneste dag. Med et hektisk liv og et surrete hodet, er det helt nødvendig for meg å skrive ned alt av avtaler, jobbtider, skole og andre ting jeg skal huske på. Også elsker jeg at jeg kan utforme bøkene akkurat slik jeg ønsker. Da er det ingen andre som har lik almanakk som meg!

For å delta trenger du ikke gjøre noe annet enn å legg igjen en kommentar under.
Husk å legge igjen e-posten din i mailadressefeltet
.
Jeg trekker en vinner på lørdag. Masse lykke til og fortsatt god adventssøndag  :grin: 

Vinnerne er kontaktet. Det ble Kristin og Karianne, gratulerer. Håper dere begge får glede av almanakken!

Kristine ♥

FØRSTE ADVENTSMORGEN MED KAKAO OG PEPPERKAKEMUFFINS

Riktig god første adventsmorgen ♥
Jeg kan ikke fatte at adventstiden er her allerede! Desember er rett rundt hjørnet og det er under fire uker til julaften. Som tiden flyr! For å være helt ærlig har jeg ikke rukket å finne frem adventsstaken engang. Det får jeg gjøre senere i dag!

SONY DSC
For min del har ikke julestemningen satt seg i kroppen enda. Jeg var på tenning av julegran i går på nydelige Bærums Verk og det var først da det gikk opp for meg at juletiden virkelig er her. Begynner du å få julestemning?
For å øke julefølelsen startet jeg adventsmorgenen med appelsin, pepperkaker, kakao og pepperkakemuffins, og net dette mens jeg hørte på rolig julemusikk. Det gav virkelig en god stemning på morgenkvisten. Pepperkakemuffinsene slag jeg sammen på et par minutter uten å tenke meg om, men de ble veldig saftige og gode. Også er de så enkle å lage! Mens muffinsene står i ovnen lager du kakaoen. Denne varianten med sjokolade er super god!  Da har du deilig julekos denne adventssøndagen. 

SONY DSC

Supergod kakao

30 g sjokolade, jeg brukte sukrinsjokolade
1 dl vann
3 dl melk, jeg brukte kokosmelk men du kan bruke alle typer melk
1 ts sukrin+
1 ss kakaopulver
2 ss sjokoladeprotein, kan sløyfes

Brekk sjokoladen i biter og ha den i en kjele sammen med vannet. Varm opp mens du rører til sjokoladen smelter. Ha så i resten av ingrediensene. Varm opp og server. 

SONY DSC

Enkle pepperkakemuffins
Til 3 stykker

1 egg
70 g kesam, eventuelt gresk yoghurt
1 stor ss sukringold
1 ts fibersirup gold, kan sløyfes
20 g havremel
10 g kokosmel
1/2 ts bakepulver
Pepperkakekrydder: 1/2 kanel, 1/2 ts nellik, 1/4 ts ingefær
Om ønskelig: 1 pepperkake til pynt. 

Bland sammen egg, kesam, sukringold og fibersirup i en bolle. Ha i tørrvarene. Fordel røren i tre muffinsformer. Jeg knuste en pepperkake på toppen av hver muffins, men dette er ikke nødvendig.  Stek på 175 grader i 12 -15 minutter. 

X-Life har forresten dagskupp på to av mine favoritter i dag; Nocco og ProPud :grin: Disse har dere sett mange ganger på bloggen! 
Du får både Nocco enkeltvis i pære og fersken, et helt brett og favorittsmaken Skumtomte til rabattert pris. ProPud får du i smakene karamell, sjokolade og min favorittsmak; vanilje, til tjuetre kroner boksen! 

Håper du får en deilig første advent med mye kjærlighet og kos. Ta vare på deg selv og de du er glad i. 

Kristine ♥

TA PÅ ET SMIL

SAMSUNG CSC
Et smil koster verken penger eller energi. Har du noen gang tenkt på hva et smil gjør med hjernen din? Det er faktisk slik at når du smiler, sendes det signaler til hjernen som gjør at du føler deg bedre. Du blir mindre stresset og i bedre humør av en så liten ting som å smile. Uavhengig om det er et falskt eller et ekte smil! I tillegg vil et smil gi deg positiv respons fra de som rundt deg. Et smil smitter nemlig. Når vi ser noen smile, speiles det i vår egen hjerne slik at vi får lyst til å smile selv.  

Min oppfordring til deg i dag er derfor; smil til en fremmed….eller fire. Det vil ikke bare gjør at du føler deg bedre, den eller de du smiler til vil også føle seg bedre og kanskje får de et smil rundt munnen selv?  Så ta på et smil!
God lørdag :grin: 

Kristine ♥

SERVER PIZZA I HELGEN

SONY DSC

Fredag og helgen er her. Hva med å servere en deilig og sunnere pizza i helgen? Pizza som helgekos er aldri ikke feil. Eller, pizza blir vel i grunn aldri blir feil. Det smaker godt uansett!

SONY DSC

Denne varianten laget jeg på onsdag og den ble så god at oppskriften må deles. Den sprø bunnen ble fylt med masse godsaker, en fyldig tomatsaus, ost og sprø spekeskinke. En real festpizza som passer perfekt å servere i helgen!

SONY DSC

Pizzabunn

30 g havregryn
150 g speltmel, eller annet mel
30 g bakeprotein, eller mer mel
1 ts salt
1/2 pose gjær
1,5 -2 dl lunkent vann

Bland sammen havregryn, speltmel, bakeprotein, salt og  gjær.
Tilsett det lunkene vannet, litt om gangen.
Kna deigen til den blir fast. 
La den heve i 20 minutter.
Kjevl deigen ut til en stor rektangel. Min bunn ble litt ujevn i kantene, men det er jo akkurat det som er sjarmen med hjemmelaget pizza! 
Stek på 225 grader i 5 -7 minutter før du har på sausen. 

Tomatsaus

1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
1 løk i biter
2 fedd finhakket hvitløk
1 cm finhakket chili
1/2 ts kanel

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Det er ikke nødvendig å la sausen koke videre, men jo lenger sausen koker, jo mer får smakene satt seg. 

Topping

Du kan i grunn bruke det du ønsker.
Jeg brukte:
Serranoskinke
Tomat i skiver 
Rødløk i skiver
Sopp i skiver
Hvitløk i skiver
Jarlsbergost
Parmesan
Oregano

Smør først den forstekte bunnen med et tynt lag tomatpure. Legg så på tomatskiver, serranoskinke, rødløk, sopp og hvitløk. Topp med revet jarsberg, parmesan og et dryss oregano.  
Stek i ytterligere 15 minutter.
Nyt.

SONY DSC

Til tross for at jeg spiste pizza på onsdag, blir det pizza i helgen også Jeg har en pizzaavtale med en venn imorgen kveld. Da blir nok en hvit pizza variant. Det er lenge siden jeg har spist, også er det super godt med masse forskjellig smeltet ost.  Jeg tenker kanskje denne lørdagspizzaen med biff. Mmm, gjelder meg allerede!

Blir det pizza på deg i helgen?
Uansett, så håper jeg du får en gøyal fredagskveld og en fenomenal helg :grin: 

Kristine ♥

GLA’FREDAG

SONY DSCHurra for gla’fredag! Jeg liker ihvertfall å kalle black friday for gla’fredag. Det er så mange gode tilbud til å bli glad av! 
Er du en av de som skal bedrive risikosport i dag? Har planer om handle i butikker og på kjøpesentre? Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er så tøff. Jeg synes folk har en tendens til å bli klin gale på slike dager, så jeg holder meg til nettshopping. Når jeg kan finne gode tilbud fra godstolen, ja, da skal jeg ikke klage! Nytt speilreflekskamera og et par julegaver står på handlelisten. I tillegg vet jeg at det vil snike med seg et nytt treningsantrekk og noen proteinbarer – det får jeg aldri nok av! Jeg er dessuten ekstra glad i dag, fordi jeg har en skikkelig god fredag foran meg. Nå skal jeg jobbe hele formiddagen, deretter blir det trening og julebakst i godt selskap. Dette blir en gla’dag!

Jeg har plukket ut noen av mine favoritter fra Proteinfabrikken, X-Life og GetInspired. Her kan du gjøre knallgode tilbud fra kosttilskudd og bakevarer til treningsklær og treningsutstyr. 

Proteinfabrikken
1. Multivitamin til bare 39,-   //   2. Omega3. Sammen med mutlivitamin er omega3 de eneste kosttilskuddene jeg tar året rundt.   //   3. Nocco. Dere vet jo at jeg er avhengig av Nocco!    //    4. Treningsdagbok. Gjør det mye enklere å holde følge med fremgangen.    //   5. Questbars til bare 199,- for en eske! Både favorittsmaken chocolate chip cookie dough, cookies and creme og double chocolate chunk er på tilbud.   //    6. Gluten- og sukkerfri sjokoladekakemiks og glutenfri bakemiks gjør det enklere å bake sunn bakst.    //    7. De klassikse Freddy Wr. Up jeansene er også på tilbud. Jeg har flere varianter, blandt annet deminblå og sort.


X-Life
1. Alt fra 2XU er på tilbud! Favorittvarianten Mid rise kompresjonstights, får du nå til kun 699,-   //   2. Kari Traa er på 25 % rabatt. Et lekkert ullundertøy sett med genser og bukse, er en perfekt julegave.    //   3. Eller hva med et par deilige tøfler?    //    4. Favorittøreklokkene fra Miiego er også på tilbud.    //    5. En rekke bakeprodukter er til rabatert pris, deriblant sukringold, fiberfin, kokosolje, sukrin+, mandelmel og kokosmel. Dette er ingredienser jeg bruker i bakst støtt og stadig.    //    6. Liker du å gjøre baksten enkel, kan du for eksempel bruke protein brownie.    //    7. Favoritt proteinpulveret stracciatella delux er mye brukt hos meg.    //    8. I tillegg får du masse proteingodis på tilbud, blant annet proteinchips og de knall gode chunky peanut caramel barene. 


GetInspired
Trenger du nye sko, har de 30 % av alt av sko. 1. Disse skoene fra Asics er supre til løping.     //   2. mens disse skoene fra Nike er super kule og kan brukes til hverdags   //    3. Det er mye freshe tights ute å går, et par av favorittene er Nike power speed, Rôhnisch Shape og Reebok tree tights.    4.   Det er mye lekkert for overkroppen også, blant annet Rôhnisch Tanja topp, langermet Nike, Rôhnisch singlett, Kari Traa genser og Stay in place bh

Ha en riktig så god fredag og god shopping  :grin:

Kristine ♥ 

FET FISK – ENKEL LAKSEMIDDAG

Fet fisk er ikke det jeg spiser oftest. Faktisk har jeg slurvet veldig i det siste og har stort sett bare spist det når jeg spiser sushi. Det gode gamle ordtaket ´Spis fisk, da blir du frisk´gjeder fortsatt. Fisk har mange gode egenskaper og jeg har derfor bestemt meg for å forsøke å spise fisk, spesielt fet fisk, oftere. Helsedirektoratet anbefaler å spise fisk to til tre ganger i uken. Tre ganger i uken er egentlig ganske enkelt. Ha makrell i tomat på knekkebrødene til lunsj en dag, lag en fiskemiddag, som for eksempel denne enkle laksemiddagen, og ha røkelaks i omeletten til frokost en morgen. Vips så er ukens fiskekvote fylt opp! 

Fet fisk er inneholder godt med omega 3-fettsyrer. Disse fettsyrene er livsnødvendige og smører nervetrådene i hjernen vår. Dette har blant annet en stabiliserende effekt på mental status og humøret vårt. Fisk og sjømat inneholder masse fantastiske næringsstoffer utover omega 3. Det inneholder også vitamin D, selen og jod. I tillegg er fisk en veldig god og lettfordøyelig proteinkilde. 
Min oppfordring, både til meg selv og til dere; spis mer fisk!

SONY DSC
Denne uken har jeg fylt fiskekvoten min. Mandag spiste jeg sashimi til middag, i går hadde jeg tunfisksalat i matpakken og i dag ble det laks til middag. En enkel laksemiddag. Denne laget jeg faktisk på ti minutter! Laksen serverte jeg med eple. Friskheten fra frukt passer perfekt til den fete og deilige laksen. Har du ikke prøvd, må du prøve!

SONY DSC

Enkel laksemiddag

Laks
Sitron
Salt og pepper
Grønnsaker; jeg har brukt blomkål, paprika, squash
Chili og hvitløk
Avokado
Eple

Krydre laksen med salt og pepper. Stek raskt i pannen på middels varme i 2 -4 minutter på hver side avhengig av hvor godt stekt du vil ha laksen. På slutten av steketiden presser du over litt sitronsaft. 
Mens laksen steker skjærer du grønnsakene i skiver. Finhakk chili og hvitløk. Når laksen er ferdigstekt har du chili, hvitløk og grønnsakene i pannen. La stekefettet fra laksen være i pannen. Dette gir god smak til grønnsakene. Stek på middels varme til grønnsakene har blitt møre, det tar omtrent 5 minutter.
Skjær avokado og eple i biter. Når grønnsakene er ferdig, har du i avokado og eple. Jeg hadde også i litt havsalt. Legger alt over på en tallerken. 
Server med ris eller potet om du ønsker det.
Vel bekomme!

SONY DSC

Spiser du fisk ofte? :grin:

Kristine ♥