GÅRSDAGENS GLEDER

Gårsdagen var en helt fantastisk dag!
Kameraet mitt var dessverre tomt for batteri, derfor blir det et par mobilbilder i dag. Beklager, imorgen er det tilbake til bra bilder!
Ettersom jeg og samboeren har gått fra hverandre, har mye vært usikkert for meg. Hvor skal jeg bo? Hva gjør jeg i ferien som begynner neste uke? Hvordan skal dette gå?!? De fleste som har vært i et brudd kjenner til alle de rare spørsmålene og tankene man får i hodet. I går spikret jeg bosted, jeg flytter allerede om to uker rett ved siden av høyskolen hvor jeg studerer og like i nærheten av jobben, og jeg spikret mye av ferieplanene. Herlig altså! 


Jeg tror dette bilde pver sier sitt. Det er ikke det mest flatterende bilde jeg har sett av meg selv, men du kan se at jeg er rimelig fornøyd.
Jeg var så lettet, oppspilt og glad. Ren lykkefølelse!

Før dette var jeg tur hos Håkon på A -Klinikken midt på Majorstuen (sponset).
Håkon er osteopat og har god kompetanse på behandling og veiledning i relasjon til både akutte og mer langvarige muskel- og skjelettplager, prehab og rehabilitering, samt smertemestring. Han skal hjelpe meg med akillesbetennelsen og nakkeproblemene jeg har.
Jeg gleder meg til å fortelle dere mer om dette samarbeidet og ikke minst til å få fortgang på tilhelingen av akillesen og med tiden endelig kunne løpe igjen!

Etter å ha bli behandlet av Håkon, dro jeg på trening.
Der dro jeg (endelig) to ganger min egen kroppsvekt i markløft. Fy søren så stolt jeg var og forsåvidt fortsatt er!
Jeg har et par måneder økt vektene på markløft hver uke, for å sakte men sikkert klare å løfte to ganger meg selv. De to siste ukene har jeg prøvd, men feilet. I går gikk det altså. Jippi!

For å feire nytt bosted, ferieplaner, pers i markløft og at livet generelt er ganske så bra ble det sushifest i godt selskap.
Jeg og en god venn bestilte seksti biter og mmm’et oss igjen en god middag.
For dere som følger meg på snap, kristineokern, vet i tillegg at det ble et par glass vin på kveldstid. En perfekt avslutning på en fantastisk dag!

Hva har vært bra med dagen din i dag? :grin: 

Kristine ♥

WRAP – TIL SØTT OG TIL SALT

I dag morges laget jeg wrap til frokost. Super enkel, kjempe sunn og veldig god!
Denne er like god til i matpakken som til frokost eller kvelds. En ny og favorittoppskrift! 


SONY DSC
Wrapen fungerer både til søtt og til salt. Ettersom jeg er glad i både søtt og salt, ble det begge deler. En wrap med salt pålegg og en wrap med søtt pålegg. 
Jeg tok utganspunktet i proteinpasta-oppskriften og gjorde et par justeringer.

SONY DSC

Wrap – til søtt og til salt
Til 2 wraps

3 egg
100 g mager kesam
3 ts fiberhusk

Pisk eggene sammen med en gaffel. Ha i kesam og fiberhusk. Rør til alt er godt blandet. La røren stå å svelle i fem minutter. Ta ut deigen og legg del den i to. Ha hver del over på et bakepapir. Smør de utover til en sirkel med en skje. 
Stek på 175 grader i 8 -10 minutter. 

Smakstilsetning
For å sette smak på wrapen kan du ha i forskjellige smakstilsetninger. Dette har du i når du blander inn kesam og fiberhusk. 
Vil du lage en søt wrap kan du tilsette litt kanel, kardemomme og sukringold.
For en salt variant har du i litt salt og pepper.
Ønsker du en pizza wrap kan du ha i hvitløk, chili, paprika og oregano. 
Her er mulighetene mange!

SONY DSC
Til den salte varianten hadde jeg phildelphioaost, dijon sennep, spekeskinke, spinat, rødløk, cherrytomat, hvite bønner og Jarlsbergost. 
En knall god kombinasjon! 

SONY DSC
På den søte wrapen, hadde jeg kesam som jeg blandet med litt sukrin+ og varme jordbær. 
Denne var virkelig super god og smaker som en søt dessert! 

Et lite tips helt på slutten. Når du lager wrap, uansett om du lager en variant til søtt eller salt, lag flere på en gang, for de kommer til å forsvinne fort :mrgreen:
Wrapen holder seg tre -fire dager i kjøleskapet og kan ellers fryses om du ønsker det. 
Håper den faller like godt i smak hos deg som hos meg. 
Ha en god onsdag sprekinger! 

Kristine ♥
 

DE HVERDAGSLIGE ØYEBLIKKENE

Aldri glem de små, vanlige og hverdagslige øyeblikkene som skaper livet og som gjør dagen i dag fin. Om det er å få en god klem av noen du er glad i, en fugl som kvitrer i det du går ut av døren om morgenen, en setning som får deg til å le så krampen tar deg, å sitte ned å nyte solskinnet slik jeg gjorde i dag morges….eller noe helt annet!

SAMSUNG CSC

Happiness is what you find when you let go of what you think your life is supposed to look like and start celebrating it for all that it is.

Lykke er ikke magi.
Det handler ikke om du har six pack, rett nese, store pupper, penger, hvilken bil du har eller hva enn det skulle være. Det som gir sann glede er å sette pris på de små, hverdagslige øyeblikkene hver dag og å være takknemlig for at du kan gå, le og nyte livet!

Kristine ♥

STARKMARK OG ETTERFULGT AV FRUKTFEST

Hei og hopp, mandag er topp!
Det var faktisk ikke helt det jeg tenkte da jeg stod opp i morges. Men noen ganger må en bare ta et oppgjør med seg selv og sine egne tanker. Jeg bestemte meg for å gå en liten tur med Kasper-Hunden og god musikk. Vips så kom smilet frem og jeg danset og sang bortover veien. 
Mandagen blir tross alt ikke bedre enn hva en gjør den til selv. Slik er det for så vidt med hver eneste dag. Lag deg en god dag!

SAMSUNG CSC
Etter frokost dro jeg på trening og fikk en god styrkeøkt på ben. Strakmark var en av hovedøvelsene og jeg kjenner allerede nå at jeg begynner å bli støl i rumpestumpen. Det er deilig! 
Som dere ser på bildet, liker jeg å gå opp på en steppkasse når jeg utfører strakmark. Da får jeg bøyd meg dypt ned, får strekk i hamstrings (bakside lår) og god kontakt med rumpemuskulaturen. Jeg utfører øvelsen nok så sakte på vei ned, raskt på vei opp og spenner / strammer så rumpen på toppen, altså når jeg står rett. Gjør du det skal jeg love deg at du kjenner det dagen etterpå!

Ellers kjørte jeg også knebøy med smal benstilling, kick back i kabel og leg extension. 
En god start på mandagen og en god treningsøkt! Har du hatt en god mandagsøkt? :razz:

SAMSUNG CSC
Treningen ble etterfulgt av fruktfest.
Se på alle de lekre og fristende fargene! Mmmm, jeg får lyst på en porsjon til. Synd jeg er på jobb akkurat nå!

SAMSUNG CSC
Jeg skar alle fruktene og bærene jeg hadde i kjøleskapet i biter. Nektarin, eple, jordbær, bringebær, druer og blåbær. Så toppet jeg det med en boks ProPud med vaniljesmak. Et perfekt måltid med karbohydrater og proteiner etter trening!
Har du smakt ProPud? Disse små boksene inneholder 20 gram protein per boks og er knall gode. For tiden er vaniljesmaken favoritten min, men sjokolade er hakk i hel. Karamellvarianten er forøvrig også veldig god. ProPud er super å ha med seg på farten, å ta når søtsuget melder seg eller når man vil ha noe raskt og godt. De er blitt en favoritt hos meg!

Kristine ♥

SJOKOLADEKAKE MED ISKREM

Dere vet at baking er terapi for meg, og akkurat i dag trengte jeg en real dose baketerapi!
Hva tror dere skjedde når jeg brukte ordentlig god tid på kjøkkenet og levde meg inn i bakingen? Jo, da laget jeg noe av det beste jeg har laget på lenge!

Resultatet ble denne super saftige og kraftige sjokoladekaken som jeg toppet med en enkel og deilig hjemmelaget iskrem. Rett og slett fantastisk godt. 
Her er det bare å la seg friste og løpe inn på kjøkkenet og bake!

Jeg kan love deg at denne sjokoladekaken forsvinner fort. Både med eller uten iskrem!
Håper det smaker.

Sjokoladekake med iskrem

Sjokoladekake

1 boks kikerter, 250 g avrent
5 dadler
50 g gresk yoghurt eller kesam
3 egg
4 ss sukringold
4 ss kakaopulver
40 g sjokoladeprotein
1/3 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver

Skyll kikertene godt under rennende vann. Det er viktig at de får av seg “kikert-vannet” slik at det ikke smaker kikerter.
Mos kikertene sammen med dadler, gresk yoghurt eller kesam. 
Pisk sukringold og egg til eggedosis. Ha i resten av ingrediensene i eggedosisen. 
Fordel røren i en rund form. Stek på 180 grader i 30 minutter.
Avkjøl.

Iskrem
Denne oppskriften har jeg vist dere tidligere, her

2 dl kokosmelk, eventuelt vanlig melk
2 dl kesam/ gresk yoghurt
2 dl isbiter
400 g frosne bær og frukt- jeg brukte tropisk mix
40 g vaniljeprotein* kan sløyfes
1 ss sukringold 
1 ts vaniljepulver

Ha alle ingrediensene i en blender eller foodprossesor. Kjør til en glatt masse.
Ha massen over i en boks og sett i fryseren i minimum 2 timer.
Ta ut isen 10 -15 minutter før du skal spise den og la den tine på benken før du lager iskuler og har over sjokoladekaken.
Topp gjerne med revet sjokolade og smeltet sjokolade. Jeg brukte sukrinsjokolade


Blir det en bakerunde på deg denne regnfulle søndagen?
Uansett hva du gjør, håper jeg du får en flott aften :grin: 

Kristine ♥

NOEN IHERB FAVORITTER OG IHERB TIPS

I går hentet jeg denne pakken på posten fra iHerb.
Selv om jeg stadig bestiller produkter derfra, blir det mye av det samme. Denne pakken inneholdt kun noen iHerb favrotter, altså gode gamle gjengangere!

SAMSUNG CSC
Sunfood cacao butter
Kakaosmør er noe jeg bruker mye av i bakst og er et must i hjemmelaget sjokolade
Cacao paste
Dette er rå kakaomasse som også er helt nødvendig om du skal lage hjemmelaget rå sjokolade. Rå kakaomasse, og da også rå sjokolade, er proppet med masse vitaminer og antioksidanter. Her snakker vi super sunn sjokolade!
Quinoa mel
Et glutenfritt og proteinrikt mel som egner seg godt til bakst.
Atkins caramel mousse bar
Dette er favoritt Atkins baren min. Den smaker som Mars sjokoladen!
Yogi te
Jeg har mange Yogi teer, og elsker de for de gode smakene og for de søte beskjedene som er på hver te-pose. Denne i smaken stress relief har jeg ikke prøvd før, men jeg tenker meg at den er perfekt før leggetid.

Et par iHerb tips:
– Både du og jeg får rabatter om du bruker kode OKE701.
Denne oppgir du på din ‘chart’ når du sjekker ut og skal til å betale.
– Enkelte produkter som iHerb selger, er listet som legemidler i Norge. Disse er da ulovlig å importere hit. Skal du bestille kosttilskudd lønner det seg å sjekke om de er lovlig i Norge først.
– Om du handler for under 350 kroner inkludert frakt slipper du å betale toll. Ettersom frakten er såpass billig på iHerb, lønner deg seg å heller kjøpe mange små pakker til under 350 kr slik at du slipper avgifter

Da er det bare å iHerb-shoppe i vei!
Og god helg da dere :razz:

Kristine  ♥

LAG DEG EN BURGER

Hjemmelagde burgere er en favoritt på denne tiden av året. Jeg har faktisk spist burger fire ganger den siste uken! I Søndag var det burger på døgnvill, tirsdag hadde jeg en enkel burger med fiskekaker til middag, i går fikk jeg servert en deilig burger med bacon og cheddarost når jeg kom hjem fra jobb og i dag laget jeg denne deilige varianten til brunsj. Jeg blir aldri lei burger! Hvorfor ikke lage deg en burger i helgen? 

SAMSUNG CSC
Dagens burger var en variant med kyllingkjøtt, sprøstekt spekeskinke og en syrlig dressing. I tillegg serverte jeg buffalo wings og maiskolbe til. En real burger tallerken. Fantastisk godt!

SAMSUNG CSC
Til denne varianten brukte jeg ferdigkjøpt hamburger brød. Vil du lage din egen variant, finner du en glutenfri oppskrift her. Vil du ha en proteinrik oppskrift på hamburgerbrødene, finner du det her

SAMSUNG CSC

Kyllingburger med spekeskinke
Til 3 burgere

Burger
400 g kyllingfilet, eventuelt kyllingkjøttdeig
1 egg
1/2 rødløk
1 hvitløksfedd
1 ts salt
1 ts pepper

Tilbehør
3 store skiver spekeskinke eller 6 små
Salatblader
Tomat
Rødløk
Ca 100 g creme fraiche, eventuelt kesam eller gresk yoghurt
1 ts sitronsaft
1 hvitsløkfedd
3 burgerbrød

Om du bruker kylling, skjærer du denne i grove biter og har den i en foodprosessor eller blender slik at du får kyllingfarse. Eventuelt kan du droppe dette steget om du bruker kyllingkjøttdeig.
Finhakket hvitløk og rødløk. Bland sammen løken, kyllingen, salt, pepper og egg. Dette kan du gjøre for hånd eller ved å ha ingrediensene i foodprosessoren. 
Del farsen i 3 emner og form burgere av hvert emne. 
Stek burgerne i en panne på middels varme til de er gylne, omtrent 3 minutter på hver side. Legg så burgerne over på en bakplate og topp dem med ost. Legg skiver med spekeskinke ved siden av burgeren. Stek i ovnen på 200 grader i 8 -10 minutter. 
I mellomtiden lager du en dressing av creme fraiche / kesam som du blander med sitronsaft og finhakket hvitløksfedd. 
Skjær tomat og rødløk i skiver. 
Så er det bare å montere burgeren!
Server, spis og kos deg :grin: 

Da er det bare å lage deg en burger og nyt helgen.
God fredagskveld!

Kristine ♥

FORMIDDAGSØKTEN

God torsdag dere.
Formiddagsøkten min i dag var helt fantastisk. En treningsøkt til å bli glad av!

SAMSUNG CSC
Et cheesy smil med Noccoen etter treningsøkten. Endorfiner! 

I går hadde jeg en helt forferdelig treningsøkt på ben. Ettersom kvinneuken er rett rundt hjørnet, vet jeg at jeg ofte får dårligere økter rundt denne tiden av måneden. Derfor var forventingene til dagens økt nok så lave. Men så feil kan en ta! I dag var det masse futt, energi og glede i både kroppen og sinnet. Akkurat slik jeg elsker treningsøktene mine! Den gode følelsen jeg får av en slik treningsøkt, varer i flere timer etterpå og gjør resten av dagen ekstra bra :grin:

Formiddagsøken inneholdt: 
– Smale chins
– Nedtrekk med nøytralt grep
– Skulderpress
– Revers flyes
– Pulls ups i maskin
– Enarms roing
– Fronthev


Etter formiddagsøkten ble det noe så enkelt som en BestBar. Denne i smaken cookies and cream, er ordentlig god. Bare se på bildet! 
Jeg er som dere vet, fan av questbars, spesielt smaken chocolate chip cookie dough, men denne varianten er faktisk enda bedre. Jeg har fått meg en ny favoritt proteinbar!
Konsistensen er seig og god og som du ser, er det store “cream” biter i baren. Denne skal jeg absolutt bestille mer av!
Jeg har ikke testet alle BestBar variantene enda. Smaken chunky cookie dough og og double chocolate chunk, er jeg spesielt spent på. Er det noen av dere som har smakt de? Jeg tar gjerne imot noen meninger og tips før jeg bestiller. 

Kristine ♥

MIDT I UKEN OG LITT OM MENSTRUASJON

Akkurat nå sitter jeg med dette foran meg. Dream is og sjokolade. Også midt i uken da :mrgreen: 

SAMSUNG CSC
Jeg vet ikke hvordan det er med dere…. Tre -fire dager før kvinneuken setter i gang hos meg, forandrer kroppen, matlysten og energien seg helt. Det er der jeg har vært i dag!
Kroppen er veldig varm og jeg svetter lett. Energien er dårligere. Ryggen er øm. Og magen, den er konstant sulten og har veldig lyst på brød, is og sjokolade. Jeg holder også mer vann i kroppen, noe som gjør at vekten går opp og muskulaturen ser mindre definert ut enn ellers. 

SAMSUNG CSCOm du også føler det slik, er det helt normalt. Menstruasjonssyklusen påvirker oss mer enn mange er klar over!
At treningen føles tyngre, at en blir fortere svett og mer sulten i dagene rett før mensen, skyldes faktisk at forbrenningen går opp i denne perioden. Dette er også grunnen til at en ofte får mer lyst på søtt, altså rask energi for å fylle på de ekstra forbrente kaloriene. 
Hvor mye en reagerer på menstruasjonssyklusen, varierer naturligvis fra person til person. Om du er en av dem som knapt merker noe på kroppen, ja da er du heldig og jeg skal innrømme at jeg er litt misunnelig på deg. Om du er en av dem som føler deg skikkelig dårlig og helst bare vil ligge i sengen og spise sjokolade, ja da er det faktisk en naturlig årsak til at du føler deg slik. Da er det lov til å lytte til kroppen din, ta det mer med ro enn vanlig og gi kroppen mer næring. 

Nå sporet jeg i grunn helt av på dette innlegget. Fra å egentlig skulle fortelle dere om dagens treningsøkt og isboksen foran meg, ble det til et innlegg som handlet mer om mensen. Jeg håper likevel det var nyttig informasjon. 
Ha en fin fin onsdag dere! 

Kristine ♥

SVAR

Det tikker stadig inn spørsmål fra dere på mail eller facebook. Jeg får forøvrig også mange hilsener, noe jeg må si tusen hjertelig takk for. Jeg setter enormt pris på det ♥
Mange av spørsmålene jeg får, går igjen. Her kommer et svar på noen av de spørsmålene som har blitt stilt flere ganger den siste måneden. 
 

Jeg har sett på snapchat at du drikker en del proteinkaffe. Hvordan lager du den?
Jeg elsker proteinkaffe og drikker det hver dag! Bland 20 -30 g sjokoladeproteinpulver og 2 dråper stevia (kan sløyfes) med 0,5 dl vann i et glass eller en kopp. Ha i 1 ts -1 ss kaffepulver, avhengig av hvor sterk du liker kaffen din. Hell over kokende vann, ca 2 dl. Rør godt. 
Du kan også velge å helle i ferdiglaget svart kaffe i koppen med proteinpulver, stevia og vann. 

Hvilken olje bruker du til å steke mat i?
Jeg bruker som regel kokosolje til å steke grønnsaker. Når det gjelder kjøtt, fisk, fugl, pannekaker og lignende, bruker jeg vanlig meierismør. 

Hvor mange kalorier spiser du?
Jeg har ingen aning, da jeg ikke teller kalorier.
Jeg mener at det er verken sunt eller naturlig å telle kalorier og næringsemner som proteiner, karbohydrater og fett. Kroppen kan selv regulerer sult og lyst, og den vet alltid best! Om man begynner å overstyre kroppens signaler ved å følge en fast oppsatt matplan og teller kalorier vil man etterhvert få et unaturlig forhold til mat og kropp, samtidig som man risikerer å gå på en smell, altså få en form for spiseforstyrrelse. Ingen kalkulator eller oppsett kan vite hvor mange kalorier du trenger eller antall gram karbohydrater, fett og proteiner. Det er det kun kroppen din som vet!

SAMSUNG CSC
Hvordan trener du nå? Og hvordan deler du opp kroppen på styrketrening?
Jeg kan fortsatt ikke løpe eller gå for mye på grunn av en skade i akillesen (ruptur av scenen og betennelse). Derfor blir det nesten kun styrketrening på meg. 
Nå deler jeg opp i underkopp og overkropp, hvor jeg har fire styrkedager i uken. To dager hvor jeg trener underkropp, altså ben og rumpe. Og to dager hvor jeg trener overkropp, altså rygg og skuldre. Jeg legger til en eller to øvelser for bryst på en overkroppsdag og en eller to øvelser for mage på en underkroppsdag. 
I tillegg går jeg meg gjerne en tur i skogen om akillesen føles god. 

Jeg ble nyskjerrig på det du sa om glutamin for magen. Kan du si litt mer om akkurat det?
Jeg tar 1 ts glutamin sammen med et glass vann på tom mage om morgenen. Dette er altså det helt første jeg gjør når jeg står opp. 
L-glutamin er en aminosyre og akkurat denne aminosryen er primær drivstoffet som brukes av tarmslimhinnens celler. Det er derfor sannsynlig at glutamin styrker tarmen.  
Studienen på glutamin er sprikende og hvorvidt aminosyren styrker fordøyelsen eller ei, er omdiskutert. Enkelte studier viser at det hjelper fordøyelsen, andre studier viser mindre effekt. Er du en av dem som sliter med vond mage, IBS, oppblåst mage, sure oppstøt eller lignende, vil jeg anbefale deg å forsøke en måneds tid med glutamin. Da kan du se om det hjelper deg eller ikke. 
For meg har det absolutt hjulpet! De første to ukene jeg begynte med glutamin, tok jeg en toppet teskje tre ganger om dagen en halv time før et måltid. Nå tar jeg kun en toppet teskje om morgenen. Glutamin-varianten fra StarNutrition er rimelig og bra. 

Hva er dine må ha i kjøleskapet?
Jeg må alltid ha en kjøttvariant; kylling, biff, karbonadedeig eller lignende, cottage cheese, tomat, brokkoli, ketchup, egg, meierismør, ost, cola zero og grønne epler. Har jeg det, er jeg ganske så fornøyd! 


Hva handlet du når du var i Sverige?
– Kalkunfilet, biff, økologisk bacon, lakseburger, roastbiff, skinkevarianter
– Keso, kesella, yoggi drikkeyoghurt, creme fraiche, fløte, kvarg med diverse smaker
– Feta ost, philadelphia, parmesan, buffalo mozzarella, brie, mandelmelk, kokosmelk
– Lavkarbo brød, riskaker i forskjellige smaker, rågkruskar (rug “rundstykke” med 100 % fullkorn)
– Sukkerfritt syltetøy, ketchup, sursøt sennep
– Pofiber, Pauluns frokostblanding
– Diverse proteinbarer, sjokolade søtet med stevia, 
– Yoghurtgodis, godteri, lohilo proteinis

Hvilke kosttilskudd bruker du?
Et kosttilskudd er som navnet tilsier, kun et tilskudd og kommer i tillegg til vanlig mat. Et variert og sunt kosthold burde alltid være første prioritet!
Av tilskudd så tar jeg omega3 og multivitamin hver dag. Jeg tar også glutamin på morgenen, som jeg skrev over.  Før trening tar jeg BCAA, som regel sammen med en frukt. Jeg er ikke så nøye på det, men jeg prøver å ta en proteinshake sammen med karbohydrater, frukt og / eller riskaker, etter trening. Det kommer litt ann på hvor lenge det er til jeg skal spise. Skal jeg rett hjem til mat, droppet jeg det ofte.

Håper du fikk et godt svar på det du lurte på. Om ikke så er det bare å legge igjen et spørsmål her eller sende meg en mail, så svarer jeg så godt det lar seg gjøre der :grin:

Kristine ♥