LAG DEG EN BURGER

Hjemmelagde burgere er en favoritt på denne tiden av året. Jeg har faktisk spist burger fire ganger den siste uken! I Søndag var det burger på døgnvill, tirsdag hadde jeg en enkel burger med fiskekaker til middag, i går fikk jeg servert en deilig burger med bacon og cheddarost når jeg kom hjem fra jobb og i dag laget jeg denne deilige varianten til brunsj. Jeg blir aldri lei burger! Hvorfor ikke lage deg en burger i helgen? 

SAMSUNG CSC
Dagens burger var en variant med kyllingkjøtt, sprøstekt spekeskinke og en syrlig dressing. I tillegg serverte jeg buffalo wings og maiskolbe til. En real burger tallerken. Fantastisk godt!

SAMSUNG CSC
Til denne varianten brukte jeg ferdigkjøpt hamburger brød. Vil du lage din egen variant, finner du en glutenfri oppskrift her. Vil du ha en proteinrik oppskrift på hamburgerbrødene, finner du det her

SAMSUNG CSC

Kyllingburger med spekeskinke
Til 3 burgere

Burger
400 g kyllingfilet, eventuelt kyllingkjøttdeig
1 egg
1/2 rødløk
1 hvitløksfedd
1 ts salt
1 ts pepper

Tilbehør
3 store skiver spekeskinke eller 6 små
Salatblader
Tomat
Rødløk
Ca 100 g creme fraiche, eventuelt kesam eller gresk yoghurt
1 ts sitronsaft
1 hvitsløkfedd
3 burgerbrød

Om du bruker kylling, skjærer du denne i grove biter og har den i en foodprosessor eller blender slik at du får kyllingfarse. Eventuelt kan du droppe dette steget om du bruker kyllingkjøttdeig.
Finhakket hvitløk og rødløk. Bland sammen løken, kyllingen, salt, pepper og egg. Dette kan du gjøre for hånd eller ved å ha ingrediensene i foodprosessoren. 
Del farsen i 3 emner og form burgere av hvert emne. 
Stek burgerne i en panne på middels varme til de er gylne, omtrent 3 minutter på hver side. Legg så burgerne over på en bakplate og topp dem med ost. Legg skiver med spekeskinke ved siden av burgeren. Stek i ovnen på 200 grader i 8 -10 minutter. 
I mellomtiden lager du en dressing av creme fraiche / kesam som du blander med sitronsaft og finhakket hvitløksfedd. 
Skjær tomat og rødløk i skiver. 
Så er det bare å montere burgeren!
Server, spis og kos deg :grin: 

Da er det bare å lage deg en burger og nyt helgen.
God fredagskveld!

Kristine ♥

12 kommentarer

Siste innlegg