MANDAGSOPPMUNTRINGEN

Riktig god, god mandagsmorgen ♥ Håper dere alle har hatt en herlig helg og er klare for å ta fatt på en ny uke. Denne mandagen synes jeg det passer perfekt med en liten mandagsoppmuntring.

Be kind to yourself. Above all else, remember that it’s OK to make mistakes along the way.
Be kind to yourself; the process of making improvements to our daily routines is a marathon, not a sprint.
Self-love can go a long way toward a healthier lifestyle.

Philip Ross

Vi mennesker er så flinke til å være strenge mot oss selv. Men du, husk at ingen er på topp hele tiden. Det er viktig at du gir deg selv en pause av og til. Ikke bare kritiser deg selv, men gi deg selv også ros for det du får til. Ja, vær snill mot deg selv. Ros og anerkjennelse gir groblad for å prestere bedre og mer glede i hverdagen.
Det var dagens mandagsoppmuntring. Håper du får en herlig uke. Husk; du er rå!

 

Kristine ♥

MIN TRENINGSUKE

Som jeg fortalte i innlegget seks spørsmål om trening, følger jeg ingen treningsplan. Treningen min varierer derfor fra uke til uke. Jeg trener etter lyst, energi og hvor hektisk hverdagen min er. Og det trives jeg veldig godt med! Denne uken har jeg hatt en nok så god treninguke. Faktisk vil jeg si at det er den første gode treningsuken i 2022! Ja, de tre første ukene så langt i år, var både energien og treningsmotivasjonen ganske fraværende. Derfor føles det nok ekstra deilig nå som denne uken har vært ganske bra. Jeg håper det fortsetter!

Min treningsuke denne uken

⋄ Mandag
Jeg startet uken uken med en fullkroppsøkt bestående av knebøy, nedtrekk med bredt grep, hip thrust, benkpress, kick back i kabel og facepull. 

⋄ Tirsdag
Hviledag. Det ble en god gåtur i vintersolen.

⋄ Onsdag
Onsdagsøkten var nok en fullkroppsøkt. Den kan du se her.

⋄ Torsdag
Jada, enda en fullkroppsøkt. Jeg gjorde frontbøy, chins med vekt, rygghev med rumpefokus, skulderpress og planken.

⋄ Fredag
Ikke bli sjokkert nå, men det ble en fullkroppsøkt med bulgarske utfall, pull ups, strak markløft, sittende roing, revers flyes og leg extension. 

⋄ Lørdag
Hviledag.

⋄ Søndag
Ukens siste fullkroppsøkt. Denne skal jeg hvert øyeblikk komme meg av gårde til. Jeg har skikkelig masse energi i dag og har planer om å gjøre chins med vekt, hip thrust, utfall med forhøyet fot, sidehev og skrå kick back. 

Det var min treningsuke denne uken. Alt i alt en nok så bra treningsuke med flere gode fullkroppsøkter. Og, ja, jeg elsker fullkroppsøkter!
Nå skal jeg drikke opp kaffen min og komme meg av sted for dagens økt. Deretter skal resten av søndagen brukes på å lade opp til en ny uke. Forhåpentligvis blir den kommende uken like bra som denne. Håper du bruker søndagen din på noe som får deg til å smile. Ha en fortsatt fin fin dag.

 

Kristine ♥

ENKLE, PROTEINRIKE JUKSE BRØDSKIVER

Til lunsj i dag brukte jeg litt ekstra tid. Normalt er lunsjen min en restesalat med forskjellige ting jeg har i kjøleskapet. Den tar oftest 4 -5 minutter å lage. I dag fikk jeg derimot lyst på noe annet. Jeg vil ha noe som både var søtt og salt. Jeg ville ha kokte egg og brunost. Og noe jeg kunne ha pålegget på. Jeg hadde ikke brød eller rundstykker, dermed måtte jeg lage noe. Da ble det disse enkle, proteinrike jukse brødskivene. 

Jukse brødskivene er super enkle å lage. Du blander sammen alle ingrediensene i en bolle. Legger klatter på en bakplate og lar de steke i 12 minutter. På knappe 15 minutter har du klart enkle, proteinrike jukse brødskiver som du kan toppe med akkurat det du ønsker. 

Enkle proteinrike jukse brødskiver
Til 1 person

1 egg
3 -4 ss cottage cheese, ca 100 g 
2 -3 ss mel, ca 50 g, jeg brukte Helios sin lys glutenfri bakemiks
2 ss vann
1/5 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene. Start med 2 ss mel. Hvor mye mel du trenger, avhenger av hvilke type mel du bruker. Bruker du speltmel trenger du trolig 3 ss, mens bruker du en bakemiks trenger du trolig 2 ss. Deigen skal bli en løs rundstykkedeig.
Bruk en spiseskje til å legge klatter på en bakplate med bakepapir. Bruk baksiden av skjeen til å smøre deigen utover til sirkler. 
Stek på 225 grader på nederste rille i ovnen i 10 -12 minutter. 
Server med en gang eller avkjøl på rist. 

Jukse brødskivene blir sprø utenpå og myke inni. Lag gjerne en dobbel porsjon så du har til dagen etterpå også. Disse skivene vil holde seg best i kjøleskapet. Da vil jeg anbefale at du varmer de et par minutter i ovnen slik at de er lune når du spiser de.

 

Kristine ♥

DAGENS ØKT OG LUNSJ

Hei og god onsdag dere. Har du trent i dag? Dagens økt ble det jeg vil kalle en helt ok økt. Verken bra eller dårlig. Men jeg koste meg likevel, selv om jeg skal innrømme at det føltes best når treningsøkten var unnagjort!

Dagens økt så slik ut:

-Bulgarske utfall
4 sett x 8 repetisjoner
-Stående roing
4 sett x 8 repetisjoner
– Hip trhust med kettlebell
4 sett x 12 repetisjoner
– Push ups
4 sett x 15 repetisjoner
– Revers flyes
2 sett x 15 repetisjoner

Vips fikk hele kroppen gjennomgå på rett under en time!

Etter trening laget jeg denne deilige salatbollen her. Jeg hadde nemlig tacorester i kjøleskapet. Tacorester blir alltid til en knall bra lunsj! Salatbollen består av kokt ris, salat, paprika, karbonadedeig stekt med tacokrydder, mango, avokado, tacosaus, salt, pepper og en dæsj limesaft. Ettersom jeg allerede hadde ferdig stekt karbonadedeig og ferdig kokt ris i kjøleskapet, tok det meg 3 minutter å lage denne lunsjen. Så deilig! I en hektisk hverdag er jeg helt avhengig av å ha noe foodpreppet og ferdiglaget i kjøelsakpet. Ofte har jeg kokte egg, stekt kjøtt, fisk eller kylling, og kokt ris eller potet. Det gjør det så mye enklere å lage noe sunt og godt når tiden er knapp eller jeg er veldig sulten. Slik som i dag. 

Nå skal jeg fortsette med online coaching jobbingen og i kveld skal jeg lage pasta med en kompis. En fin onsdag! Håper du har det samme.

 

Kristine ♥

FORDØYELSE – ENKLEL TIPS FOR OPPTIMAL FORDØYELSE

Stadig flere og flere sliter med mage -, tarmproblemer og fordøyelse. Når det kommer til nettopp dette med fordøyelse, er så mange myter. Og dette er litt trist for stadig flere og flere sliter med fordøyelsen. Jeg vil si at 90 % av mine online coaching kunder også har mage- tarmproblemer. Jeg har jo selv også hatt store problemer med dette gjennom årene. Heldigvis har jeg eksperimenter og lært hva som fungerer for meg, og også lest mye om fordøyelse. Kunnskap er nøkkelen til så mye!
I dag vil jeg gi dere noen tips til hvordan du enkelt kan få bedre fordøyelse slik at magen din kan fungere litt bedre

Fordøyelse – enkle tips for en optimal fordøyelse 
⋄ Vann utenom måltiderJeg vet at vi så mange ganger har hørt at vi skal drikke et glass vann før måltidet, spesielt for å hjelpe på sult- og metthetsfølelsen. Men, nei. Ikke gjør det om du har problemer med fordøyelsen. Når du drikker mens du spiser, tynner du ut fordøyelsesenzymer, magesyre og andre fordøyelsessafter som hjelper deg å bryte ned maten. Vann og det å være hydrert er selvfølgelig kjempe viktig, men drikk helst utenom måltidene. ⋄ Stress nedStress er faktisk en av hovedårsakene til fordøyelsesproblemer. Og dette er helt logisk. Fordi når vi er stresset (dette betyr fra urtiden at vi løper fra en løve, men i dagens samfunn betyr det mye å gjøre på jobb / skole, at du føler på mye press, spiser på farten, osv), så sender kroppen energi til musklene og ikke fordøyelsen.  Forsøk så godt du kan å spise når du er avslappet, slik at kroppen din faktisk tar seg tid og bruker energi på å fordøye maten du spiser. Jeg vet det ikke alltid er lett. Er jeg stresset, pleier jeg å gjøre noen runder  med firkantpusting. Prøv det. Jeg kan faktisk love at det vil gjøre underverker for fordøyelsen din. 

⋄ Enzymer
Fordøyelsesenzymer er viktig for hvordan vi bryter ned maten vi spiser. Hvis du ikke produserer nok fordøyelsesenzymer kan det føre til mageproblemer. Alt fra oppblåsthet til smerter, og også dårligere næringsopptak og betennelse i tarmen. Med alderen reduserer gradvis produksjonen av fordøyelsesenzymer. Det ser også ut til at personene som sliter med mageproblemer, slik som irritabel tarm, produserer for lite fordøyelsesenzymer. Selv tar jeg fordøeylsesenzymer fast til dagens største måltid, stort sett middag eller kveldsmat. Nå i julen, tar jeg det også til flere måltider.  Det gjør at jeg tåler å spise en del av de matvarene og rettene som jeg ellers får oppblåst mage og magesmerter av. Mange av mine online pt-kunder merker også god effekt av enzymer ved at de er mindre oppblåste, promper mindre og har mindre magevondt. Jeg bruker MassZymes fast. Denne inneholder en høy dose bredspektret fordøyelsesenzymer. Nå i julen har jeg i tillegg kjøpt meg Kapex, som inneholder flere ting for å støtte nedbrytningen av fett. Og fet mat blir det mye av i julen. Bruker du koden AURE får du 10 % rabatt på alle varer hos Supersate.
PS. Disse enzymene er ikke sponset. ⋄ Innse at det IKKE er normaltJeg er så lei av å høre at bloating er normalt. Jeg synes spesielt i sosiale medier at vi alt for ofte ser bilder av influencers som viser en oppblåst mage og sier at det er normalt. Nei, det er det ikke! Ja, det er vanlig og mange sliter med bloating, men det er ikke normalt. Er du mye oppblåst, har magesmerter, problemer med avføring eller lignende, innse at det ikke er normalt. Dette er symptomer som viser at du har et fordøyelsesproblem og ofte en dysbiose. ⋄ Søk hjelpDette henger faktisk sammen med punktet over.  For når du innser at problemene dine ikke er normale og at du fortjener å ha det bedre, og å ha en fordøyelse som fungerer, innser du også at du må gjøre noe med problemet. Jeg vil anbefale deg på det sterkeste å søke hjelp, med mindre du har tid, lyst og energi til å virkelig sette deg inn i ting.  Jeg er nerd og har satt meg grundig inn i ting og har derfor fikset meg selv. Når jeg fikk hashimoto fikk jeg også en forverring av mine fordøyelsesproblemer. Dette er fordi stoffskiftet mitt falt kraftig og var / er veldig lavt, og da blir også motiliteten og fordøyelsen treg som skaper en disbiose. Da valgte jeg å sette meg grundig inn i mage-tarmsystemet og fordøyelse. For meg er dette kjempe gøy, å kunne lese, tilegne meg kunnskap og lære, men har du ikke ork til det – søk hjelp. Du skal ikke ha det sånn.

Ta vare på fordøyelsen din.  Den er så viktig for at du skal ha det bra!Kristine ♥

DEILIG FISKELASAGNE

Jeg skal ærlig innrømme at jeg var skeptisk da bestekompisen kom med forslaget om å lage fiskelasagne da vi skulle spise middag sammen i dag. Fiskelasagne liksom! Lasagne er jo super godt. Hvorfor tukle med noe som er så perfekt? Argumentet hans var at vi begge har godt av å spise mer fisk. Noe som i og for seg er sant. Dermed ble det fiskelasagne til middag i dag. Og det med et overraskende bra resultatet.

Ser det ikke godt ut. Fiskelasagne smaker skikkelig godt! Vi valgte å bruke laks og torsk, samt lage en enkel hvit saus med spinat. Det smaker ikke som vanlig klassisk lasagne, men blir en lettere versjon som passer perfekt til hverdags.

Deilig fiskelasagne
Til 2 -4 personer

Tomatsaus
600 g fisk, jeg brukte som nevnt torsk og laks
1 stor løk
1 stor gulrot
2 hvitløksfedd
1 boks hakkede tomater
4 ss tomatpure
1 dl fiskekraft eller 1 buljongterning og 1 dl vann
1 ss balsamicoedikk, kan sløyfes

Litt salt og pepper
1 ts oregano

Hvit saus
150 g creme fraiche, eventuelt kesam for en magrere variant
150 g cottage cheese
1/2 ts muskatnøtt
150 g frossen spinat, tint
3 ss pesto, kan sløyfes

Revet ost, jeg brukte en blanding av Jarlsberg og parmesan
9 lasagneplater, ettersom jeg har cøliaki brukte jeg glutenfrie lasagneplater


Begynn med tomatsausen. Del løk og gulrot i terninger og finhakk hvitløk. Ha i en kjele og stek raskt noen minutter til løken er blank.

Tilsett så hakkede tomater, tomatpure, kraft / buljong og krydder. Kok opp og la koke i 3 -4 minutter. 

I mellomtiden lager du den hvite sausen. Om spinaten er frossen, tin den i mikroen. Bland sammen med resten av ingrediensene. 

Del fisk i terninger og ha over i tomatsausen. 
Legg så tomatsaus i bunnen av en form. Ha over hvit saus og lasagneplater. Fortsett med tomatsaus, hvit saus og lasagneplater. Lag tre slike lag. 
Topp med revet ost.
Stek på 225 grader på nest nederste rille i 35 minutter. 
Server. 

Deilig fiskelasagne er en super måte å få i seg mer fisk på. Også for deg som ikke er så glad i fisk. For min del blir dette en ny fiskefavorittoppskrift. God middag og fortsatt god mandag!

 

Kristine ♥

KNUSTE POTETER MED PARMESAN

Oh, altså, har du noen gang laget knuste poteter? Dette er bare så godt! Jeg har laget det flere ganger, men i går hadde jeg på parmesan for første gang. Det ble helt himmelsk! Sprø, salte, deilige poteter med krispy ost oppå. Det blir knapt bedre!

Knuste poteter med parmesan er rett og slett poteter som er kokt og deretter knuses, før du har dem i ovnen sammen med parmesan. Resultatet er poteter som blir myke inni og skikkelig sprø utenpå. Disse er supergode alene eller som en del av en middag.

Knuste poteter med parmesan
Til snacks for 2

400 -500 g potet
1 ss olje
2 hvitløksfedd
Ca 80 g revet parmesan
1 ts timian
Salt og pepper

Kok potetene med skallet på. De skal bli møre, men fortsatt ha litt motstand. Det tar ca 20 minutter.
Hell av vannet og la potetene dampe fra seg.
Legg potetene utover et stekbrett. Knus / mos de så. Jeg brukte rett og slett håndflaten min til å knuse de.
Ha over litt olje, finhakket hvitløk, parmesan, salt og pepper.
Stek på 225 grader i 15 -20minutter. Skru på varmluft de siste 5 minuttene. Stek potetene til de blir sprø og gylne i skinnet. 
Server.

Jeg laget disse i går og må ærlig innrømme at jeg spiste disse potetene som en rett i seg selv sammen med et par egg, ettersom jeg synes knuste poteter er så godt. Du kan velge om du vil la potetene utgjøre en rett i seg selv, servere de som snacks med for eksempel en dressing eller salsa, eller om de skal være tilbehør til annen middagsmat. Knuste poteter med parmesan anbefales virkelig! Jeg kommer til å lage det igjen om ikke mange dagene. Det er nesten slik at jeg vil anbefale deg å bytte ut lørdagsnacksen med knuste poteter. Bare prøv det. Jeg kan nesten garantere at det faller i smak!

 

Kristine ♥

ÅTTE TING

God fredagssmorgen ♥ Mens jeg sitter her med morgenkaffen, vil jeg dele åtte ting med fredagen min som får meg til å smile.

Jeg laget meg akkurat en kopp energikaffe og jeg klarer aldri å vente til kaffen har kjølt seg ned. Jeg ender alltid opp med å ta en stor slurk med en gang slik at jeg brenner meg på tungen. Jeg lærer aldri. Må le av meg selv, altså! Uansett, denne koppen med energikaffe består av favorittkaffen French Kick fra Bulletproof, kokoskrem, bittelitt salt og en dæsj sjokoladeproteinpulver. Skikkelig godt!

Jeg har dilla på riskaker med peanøttsmør og mørk sjokolade for tiden. Denne kombinasjonen er magisk. Det gir meg en følelse av snickers. Jeg må også ha en liten klype havsalt på toppen!

Jeg er bare utrolig glad for tiden. Det er mye kjærlighet og glede i livet mitt akkurat nå og jeg har det rett og slett fantastisk bra!

Jeg har lagt min elsk på sesong to av serien Witcher. Jeg vil bare se alle episodene med en gang! Denne serien er så bra. Har du sett den?

Jeg leser boken Hvem drepte bambi? av Monika Fagerholm. Tidligere har jeg ikke vært fan av skjønnlitterære bøker, men denne boken har tatt meg med storm! 

Jeg skal spise indisk på Der Pepperen Gror i kveld. Det gleder jeg meg helt ekstremt til. Dette har jeg hørt skal være en av de beste indiske restaurantene i Oslo. Det blir indisk og vin i godt selskap.

Jeg skal se Alle Perfekte Ting på Edderkoppen scene etter at vi har spist indisk. Dette tror jeg er et show som passer perfekt for meg, ettersom showet handler om nettopp det å finne fantastiske ting ved livet, for å få mer glede og mening med hverdagen. Jeg gleder meg skikkelig. Det blir en real kosefredagskveld! 

Jeg har dilla på låten Don’t worry av Oh Wonder. Generelt har hører jeg mye på Oh Wonder for tiden. Jeg synes rett og slett låtene deres bare er utrolig behagelige og avslappende. 

Uansett hva du skal gjøre i helgen, håper jeg du får en riktig god helg. Nyt fredagen!

 

Kristine ♥

ONSDAGSØKTEN

Onsdag og halvveis til helg allerede. Ikke minst er vi godt over halvveis i årets første måned. Hvordan går det med nyttårsforsettene og treningen? For min del hadde jeg ingen nyttårsforsett. Jeg er generelt ikke så glad i forsett. Jeg liker heller å sette meg mål gjennom året når jeg føler for å utvikle meg eller ha noe å jage etter. Akkurat nå har jeg ingen mål. Verken når det kommer til trening eller livet generelt. Likevel trener jeg naturligvis. Trening er og forblir en del av meg. Jeg håper jeg kommer til å trene når jeg er åtti! Å bli en sprek, blid og funksjonell åttiåring, er noe jeg ønsker. 

Jeg kom akkurat hjem fra onsdagsøkten. I dag ble det en fullkroppsøkt som varte cirka en times tid. Da inkludert oppvarming. Jeg vil kalle det en ‘midt på treet’ – økt, som verken var god eller dårlig. En sånn helt grei økt rett og slett. 

Onsdagsøkten så slik ut
10 minutter oppvarming hvor jeg først gikk raskt på tredemøllen i 5 minutter og deretter tøyde lett i 5 minutter. 
– Gående utfall
4 sett x 8 -10 repetisjoner
supersett med
– Stående roing
4 sett x 8 -10 repetisjoner
– Booty builder maskin
4 sett x 6 -8 repetisjoner
supersett med
– Push ups
3 sett x 15 repetisjoner
– Kick back i kabel
3 sett x 10 – 12 repetisjoner
supersett med
– Facepull 
3 sett x 10 -12 repetisjoner

Facepull er en øvelse jeg virkelig elsker og som jeg gjør 2 -3 ganger i uken. Face pulls er en god øvelse som trener bakside skuldre, samt utadrotasjon i skuldrene. Det er også en fin øvelse for å bedre holdning. Veldig mange i dagens samfunn sliter med fremtrukne skuldre og / eller innoverroterte overarmer, jeg inkludert. Da er face pull en god øvelse å ha i programmet for å styrke opp kroppsholdning og skuldermuskulatur.

 

Kristine  ♥

RASK OG GOD KREMET PASTA CARBONARA

Rask og god kremet pasta carbonara var gårsdagens middag. Det tok meg faktisk bare 10 minutter fra jeg gikk inn på kjøkkenet til jeg satt og spiste. Det kaller jeg rask middag! I hverdagen liker jeg at det går raskt. Og det skal helst være sunt, næringsrikt og godt i tillegg. 

Rema 1000 har forresten kommet med en glutenfri fersk tagliatelle som er veldig god, denne. Jeg har kjøpt den tre ganger nå og liker både smak og konsistens. Har du cøliaki eller ønsker å spise glutenfritt kan denne anbefales.

Raks og god kremet pasta carbonara
Til 2 personer

1 pakke bacon, jeg brukte mager bacon
1 hvitløksfedd
1 ts gressløk
4 ss smøreost, jeg brukte Snøfrisk med ramsløk og hvitløk
2 ss revet parmesan
2 eggeplommer
Salt og pepper, jeg brukte ca 1/3 ts salt og 1/4 ts pepper

Ønsket mengde pasta
Ca 100 g erter

Finhakk hvitløk. Ha hvitløk og bacon i biter i en panne. Stek til baconet er sprøtt.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Ha i erter det siste minuttet.
Hell av vannet på pastaen. Tilsett eggeplommer, smøreost, parmesan, bacon, salt og pepper. Rør om og server.

Deilig altså! En rask og god kremet pasta carbonara på den litt sunnere måten. Vil du ha mer protein, kan du i tillegg tilsette noen kyllingbiter eller lignende. For mer grønnsaker vil jeg anbefale brokkoli, sopp eller spinat. God middag!

 

Kristine ♥