GODTA DINE KOMPLEKSER

Vi har alle komplekser.
Godta de og jobb med de istedenfor å skjemmes.

Jeg er ikke perfekt. Det hadde vært ‘a pice of cake’ å lage en lang liste med alt jeg er misfornøyd med, ved min egen kropp og personlighet. Slik tror jeg det er for oss alle, at om vi setter oss ned og tenker på det vi ikke liker så godt ved oss selv, finner vi bare mer negativt.
Jeg har brukt så mange år av livet mitt på å ikke ville gå i skjørt og shorts, fordi jeg ikke likte lårene mine. Eller alltid måtte gå med store t-skjorter, fordi jeg synes jeg hadde så små pupper. Heldigvis har jeg lært å godta mine komplekser og å akseptere meg selv med årene. 

I stedet for å henge deg opp i det du ikke liker ved deg selv, se heller deg selv i speilet og fokuser på det flotte. Det finnes så mye fint ved deg! 
Finn tre ting du liker ved deg selv og si det høyt til personen du ser i speilet. Det vil virke rart i begynnelsen, men med litt øvelse vil det gradvis gå bedre og med tiden vil du merke at du kanskje blir litt bedre venn med deg selv og dine komplekser.
Aldri glem at du er unik og enestående. Godta den du er og dine komplekser. Du vil få det så mye bedre. Og det fortjener du. 

Kristine  ♥

PROTEINRULL MED TACOFYLL

Husker dere den gode gamle proteinrullen jeg hadde dilla på for noen år siden? Jeg tror både jeg og flere av dere nærmest levde på denne en periode. Den ble virkelig poppis og jeg får fortsatt jevnlig snapbilder med bilder av proteinrullen som dere har laget. Det er utrolig koselig og gøy å bli tagget på instagram eller få snap av dere når dere tester oppskriftene mine. Tusen takk for det♥

Uansett, i går laget jeg en middagsvariant av proteinrullen. Jeg fylte den med tacofyll.  Det ble så utrolig godt!
Alle som følger meg på bloggen eller instagram, vet at jeg er en real tacoelsker. Jeg finner støtt og stadig en ny måte å lage taco på. Denne varianten ble litt som en blanding av enchiladas og pizzasnurrer. Desidert en ny middagsfavoritt! 

Proteinrull med tacofyll
Til 1 person

Proteinrull
1 egg
1 eggehviter
1/4 ts salt
10 g fiberfin, eller mel som spelt- eller havremel
15 g havremel
1/2 ts bakepulver
 Litt vann, ca 0,3 dl

 

Skill eggehvitene fra eggeplommene. Pisk de to eggehvitene til hvitt skum. Bland sammen eggeplommen med salt, fiberfin, bakepulver, havremel og litt vann. Vend forsiktig deigen inn i de stivpiskede eggehvitene. Ha røren over på en bakepapirkledd stekeplate og smør den tynt utover.
Stek på 200 grader i 12 -15 minutter.
Med en gang proteinrullen kommer ut av ovnen ruller du den sammen som en rullekake og legger et håndkle over.
Når proteinrullen er avkjølt drar du forsiktig av bakepapiret og fyller den med ønsket fyll.

Tacofyll
1/2 pakke karbonadedeig
1/2 rødløk
1/2 boks kidneybønner
2 ss tomatpure
2 ss tacokrydder, hjemmelaget eller ferdigkjøpt
3 -4 skiver ost, jeg brukte Jarlsbergost

Stek karbonadedeigen med rødløk i terninger. Ha i tomatpure, kidneybønner og tacokrydder. La det hele steke noen minutter.
Smør så tacofyllet utover proteinrullen.
Rull den sammen og topp med ost.
Stek i ytterligere 10 minutter.

Server gjerne proteinrull med tacofyll sammen med rømme eller kesam, tacosaus og en deilig salat. I salaten min hadde jeg ruccola, paprika, cherrytomater og mango. Virkelig en knall god og sunn middag! 
Ha en fortsatt fin onsdagskveld :grin:

 

Kristine ♥

MARKLØFT I PYRAMIDE

Markløft er en øvelse jeg virkelig digger. Det er rett og slett fordi denne øvelsen trener hele kroppen! I dag testet jeg å kjøre markløft i pyramide. Det er en tidseffektiv måte å trene på, hvor du virkelig får kjørt deg og kjenner det i hele muskulaturen samtidig som pulsen virkelig bygges opp. 

SAMSUNG CSC

Pyramide vil si at du starter med en lett vekt, og så legger på mer vekt for hvert sett, til du når et toppsett. Her er du da på toppen av pyramiden og det er her du løfter det tyngste du klarer. Deretter begynner du å ta av vekter igjen. 

Min markløft pyramide så slik ut
– 40 kg
– 50 kg
– 60 kg
– 70 kg
– 80 kg
– 90kg 
– 100 kg
– 105 kg
– 110 kg
– 105 kg
– 100 kg
– 90 kg
– 80 kg
70 kg

SAMSUNG CSC

Jeg tok bare 2 repetisjoner på hver vekt. Det vil si at jeg tok 2 repetisjoner på 40 kilo, så gikk videre til 2 repetisjoner på 50 kilo, deretter gikk videre til 2 repetisjoner på 60 kilo, osv. Når jeg hadde 105 kilo og 110 kilo på stangen, tok jeg kun 1 repetisjon på hvert sett. 

I tillegg til markløft, trente jeg også leg extension og pull trough. En annerledes og morsom treningsøkt.
Har du prøvd markløft i pyramide før? 

Kristine ♥

KAFFEISBITER

I det fantastiske sommerværet vi har nå, er iskaffe blitt en daglig rutine. Iskaffe kan lages på veldig mange måter. Denne varianten med kaffeisbiter er super enkel og veldig god.  Når du har laget klar kaffeisbitene og de ligger klar i fryseren, har du en iskaffe klar på et halvt minutt!

Kaffeisbiter 

Med kaffepulver 
1 dl varmt vann
3 ss kaffepulver 
1 ss sukrin+
1/3 ts vaniljepulver, kan sløyfes 
2 dl kaldt vann

Bland sammen varmt vann, kaffepulver, sukrin og vaniljepulver. Rør til alt er oppløst.
Rør så inn kaldt vann og hell i isbitformer eller isbitposer.
Frys. 

Med traktekaffe eller annen ferdiglaget kaffe 
3 dl kaffe, helst litt sterk 
1 ss sukrin+
1/3 ts vaniljepulver, kan sløyfes 

Bland alt godt sammen og rør til alt er oppløst.
Hell i isbitformer eller isbitposer og frys.

Iskaffe med kaffeisbiter 

Kaffeisbiter 
Melk 

Ha isbitene i et glass og hell over melk. 
Vips har du en deilig latteinspirert iskaffe. 

Jeg synes også kaffeisbitene er gode som isbiter i et vannglass med vann, men det tror jeg muligens er litt sært for en del. Det blir vann med lett kaffesmak.

Kjøl deg ned i varmen med kaffeisbiter. 
Nyt resten av denne nydelige solskinnsmandagen :grin:

 

Kristine ♥

MANDAGSOPPMUNTRING

God morgen ♥ Håper dere alle har hatt en herlig helg og er klare for å ta fatt på en ny uke. Denne mandagen synes jeg det passer perfekt med en liten mandags oppmuntring. 

Be kind to yourself. Above all else, remember that it’s OK to make mistakes along the way. Be kind to yourself; the process of making improvements to our daily routines is a marathon, not a sprint. Self-love can go a long way toward a healthier lifestyle.
Philip Ross

Vi mennesker er så flinke til å være strenge mot oss selv. Men du, husk at ingen er på topp hele tiden. Det er viktig at du gir deg selv en pause av og til. Ikke bare kritiser deg selv, men gi deg selv også ros for det du får til. Ja, vær snill mot deg selv. Ros og anerkjennelse gir groblad for å prestere bedre og mer glede i hverdagen :grin: Håper du får en herlig uke.

Kristine ♥

TRELAGS ISKAKE

Altså, dere, hvor magisk er ikke været vi har akkurat nå? Jeg er helt i ekstase og vet faktisk ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg må prioritere bachelor, men jeg har mest lyst til å løpe rundt ute, hoppe i vannet, smile og danse! Håper du har muligheten til å nyte det nydelige sommerværet.

Uansett, over til matkos. På fredag laget jeg denne super gode trelags iskaken. Iskake er en av mine favoritter på denne tiden av året. Det er noe med deilig og avkjølende is, som aldri blir feil i varmen. Denne varianten med sjokoladebunn, vaniljeis og sjokoladeis, falt i smak hos alle rundt boret og det tok ikke lang tid før den var spist opp! 

Trelags iskake

Sjokoladebunn
3 eggehviter
50 g sukringold
1 ss fibersirup, eventuelt mer sukrin
1/3 ts salt
50 g mandler
1 stor ss kakaopulver

Pisk sukringold og eggehvitene stivt. Tilsett fibersirup og salt, og pisk litt til.
Finhakk mandlene og vend de inn i de stivpiskede eggehvitene sammen med kakaopulveret.
Ha massen i en form. Jeg brukte en brødform, men du kan også bruke en rund form.
Stek på 175 grader i 25 -30 minutter. Avkjøl. 

Vaniljeis og sjokoladeis 
1 egg
3 eggeplommer
80 g sukringold
1 ss fibersirup eventuelt mer sukrin
1/2 ts vaniljepulver, eventuelt vaniljesukker
3 dl fløte, eventuelt lett piskbar fløte for en magrere variant 
200 g gresk yoghurt, eventuelt kesam
2 ss kakaopulver

Pisk egg, eggeplommer, sukringold og fibersirup til eggedosis. Vend vaniljepulver med en slikkepott. 
Pisk fløten til krem. Vend så inn kesam. 
Bland så sammen eggedosisen med kremblandingen.
Smak deg gjerne til om du synes ismassen er søt nok. Hell halvparten av isen over bunnen. Sett i fryseren i 1 time. I mellomtiden vender du inn kakaopulver i den resterende halvparten av ismassen slik at du får sjokoladeis. Når vaniljeisen har stått 1 time i fryseren, heller du over sjokoladeisen. 
Sett i fryseren i minimum 3 timer. 

Iskaken kan oppbevares godt over en uke i fryseren, men husk at du må ta en ut og la den tine cirka en halv time på kjøkkenbenken før den nytes. Løsne den fra formen og legg den over på et fat.  Jeg toppet kaken med litt smeltet sjokolade. Revet sjokolade eller bær, vil også gjøre kaken ekstra fin.

Håper du lar deg friste og at kaken faller i smak. Ha en riktig så fin og solfylt søndag!

Kristine ♥

SLAPP AV OG PUST MED MAGEN

I dagens moderne samfunn, føler jeg av og til at stress er en landeplage. Det er så enormt mange krav og forventninger. Vi skal rekke alt og klare alt.  Det er moderne og nærmest kult å være stresset og ha mye å gjøre. Men helsen og kroppen vår, synes ikke det er kult! Langvarig stress kan faktisk skade helsen din og tappe deg for krefter uten at du vet det. Derfor vil jeg slå et slag for en real time out i dag; slapp av og pust med magen.

For å takle en stressende hverdag, er det viktig at hodet for hvile. På samme måte som du vet at kroppen din må restituere seg etter en treningsøkt, må også hodet vårt ha en time -out for å opprettholde optimal funksjon og prestasjon. Det finnes mange måter å gjøre det på, men det grunnleggende er at du slapper av og puster med magen.

Solen skinner fantastisk i dag. Ta deg tid til å nyte den. Gjør noe du liker og ta vare på dagen i dag. Finn deg en fin flekk i solen, slapp av og pust med magen. Om du så ikke kan ta hele dagen av, gi deg selv minimum en halv time. Det er planen min i dag. Jeg skal jobbe iherdig med bacheloroppgaven, men i løpet av dagen skal jeg ta meg noen pauser i solskinnet, legget meg ned på gresset ute, slappe av og puste. Det vil gjøre godt både for kropp og sjel. Jeg kan love deg at både vil prestere bedre og føle deg bedre. Og du, ha en fantastisk helg :grin: 

Kristine ♥

DAGENS ØKT OG ETTER TRENING

God fredag og god helg dere. Jeg synes det er så fantastisk å våkne opp til strålende sol! Det gjør virkelig noe med humøret og energien.

Jeg hadde en god økt tidligere i dag. Tiden var litt knapp, så jeg valgte å supersette øvelsene jeg gjorde. Denne fullkroppsøkten tok meg rett over 30 minutter. Om du er effektiv når du er på trening, skal det ikke mye tid til for å ha en god økt.

Dagens økt så slik ut
Knebøy
4 sett * 8 repetisjoner
i supersett med
Chins
4 sett * 10- 8 repetisjoner
Utfall
3 sett * 8 repetisjoner
i supersett med
Skulderpress
3 sett * 8 repetisjoner
Pull through
3 sett * 12 repetisjoner
i supersett med
Facepull
3 sett * 12 repetisjoner

SONY DSC

Etter trening slang jeg sammen denne deilige miksen. En Barbells proteinpudding som jeg toppet med blåbær, jordbær og proteinbarbiter. Så godt og så enkelt. Nesten som dessert etter trening!

SONY DSC

Nå er jeg på vei til hyttetur. Helgen kommer til å bestå av mye bachelor skriving med innslag av noe vennehygge. Håper du nyter fredag og en klar for en finfin helg!

Kristine ♥ 

HVA JEG SPISER OG NOEN TANKER RUNDT ET SUNT KOSTHOLD

Spiser du godteri? Hvor mange gram proteiner får du i deg i løpet av en dag? Tenker du på kalorier?
Jeg får stadig spørsmål om hva jeg spiser. Jeg pleier å si at jeg spiser absolutt alt, bare ikke alltid. 
Og slik er det også med deg, du kan spise alt, bare ikke alltid. Strenge restriksjoner fungerer aldri i lengden. Jeg tror og mener at det er en hårfin balanse mellom sunn og sykelig sunn. Hvor denne grensen går, er selvfølgelig noe individuelt fra person til person. Den dagen du begynner å bli fanatisk i forhold til mat og kropp, og hvor dette opptar veldig mye tid og tanker, da har du et problem. 
Jeg kan ikke komme med pekefingeren og forklare deg hva som er riktig og galt. Du er din kropps herre. Ved å lytte til den vil du med tiden lære den å kjenne.

Og hva er egentlig et sunt kosthold? 
Spør du femten forskjellige mennesker, vil du få femten forskjellige svar. Det er uendelige mange meninger, råd og tips der ute. Min mening er at alt av såkalte dietter bør kastes ut. Glem lavkarbo. Glem middelhavsdietten. Paleo. Lav fett. Grete Rode og Atkins. Et sunt kosthold er et kosthold du kan holde livet ut. Et kosthold som gjør at du føler deg bra, har godt med energi, god konsentrasjon og humør. Det skal få frem det beste i deg. 

Et sunt kosthold består for min del av mest mulig rene råvarer som kylling, fisk, kjøtt, grønnsaker, frukt, nøtter, grov brød, poteter, osv, og noe ferdiglaget som tacosaus, ketchup og lignende. Jeg nekter meg selv ingenting og godtar lysten om den kommer. 80 / 20 – regelen synes jeg er en god leveregel. Om du spiser sunt åtti prosent av tiden, kan du skeie ut med god samvittighet de resterende tjue prosentene. Jeg får ikke dårlig samvittighet av å ta en sjokoladebit i ny og ne, så lenge det ikke blir i store mengder hver eneste dag.

Hva jeg spiser: 

Protein
Kyllingfilet, hel kylling, mørbrad av storfe, svinekjøtt, bacon, kesam, cottage cheese, proteinpulver, egg, tunfisk, makrell i tomat, laks, koktskinke, ost

Fett
Egg, fet fisk, ost, avokado, nøtter, peanøttsmør, smør (ekte meierismør), olivenolje, kokosolje

Karbohydrater
Frukt, bær, grønnsaker, søtpotet, potet, speltlomper, havregryn, grovbrød

Tilbehør
Wasabi, sukkerfri ketchup, Bergbys sennep, crurry paste, kokosmelk (ikke lett variant), hakkede tomater, tomatpure, krydder

Listen over inneholder matvarer jeg spiser mye av, flere ganger i uken. Jeg spiser naturligvis også andre ting. På tirsdag for eksempel hadde jeg en deilig middag med fløtegratinerte poteter, grillede grønnsaker, spareribs og kyllinglår. Det skjer også relativt ofte at det blir en is i løpet av dagen nå som det er sommer. Et sunt kosthold er så mye mer en brokkoli og kyllingfilet. Det handler om mat som gir deg glede og energi, både fysisk og psykisk. 
Så dere, fyll kroppen med sunn og god mat. Nyt maten, nyt livet og vær glad :grin:

Kristine ♥ 

DÅRLIG DAG – IS GJØR ALT BEDRE

Dagen i dag har vært en såkalt dårlig dag. Jeg har rett og slett bannet og svertet over bacheloren min, og vært sint og irritert på meg selv. Da var det godt å ta seg en real pause ved vannkanten med en boks is. Noen ganger gjør is alt bedre, eller hva?  

Når det gjelder temaet til min bachelor oppgave, har jeg ikke vært spesielt gjennomtenkt. Jeg skriver om barn som pårørende til palliative kreftpasienter. I bunn og grunn skriver jeg altså om meg selv. Da min mamma ble syk av hjernesvulst, var jeg bare elleve år gammel. I dag er det tre år siden hun døde og jeg trodde at det ville bli nok så uproblematisk for meg å skrive om dette temaet. Det er langt fra så lett som jeg forutså! For å være helt ærlig, er det til tider veldig krevende. Selv om teamet er utrolig spennende og jeg lærer masse, gjør det også til at jeg grubler mye og tenker på fortiden. I dag har vært en slik dag hvor det å lese ordet kreft, gjør at jeg savner mamma intenst mye. Tårene presset på og livet føltes forferdelig urettferdig. Jeg ville hive alt av bachelor i veggen og slå til “verden” fordi den tok fra meg mamma. 

Når jeg har en slik dårlig dag, forsøker jeg å gi meg selv lov til å ha det. Jeg anerkjenner de følelsene jeg sitter med og forsøker å si til meg selv at det er ok å kjenne på disse og å føle at livet er urettferdig. For ja, livet kan føles jævlig og være forferdelig urettferdig til tider! For meg hjelper det å ta seg en pause fra alt , slik som i dag. Jeg satt ved vannkanten, hørte på lydene rundt meg, spiste is og luktet på gresset, samtidig som jeg godtok følelsene innvendig og tømte hodet. Det fikk meg til å føle meg så mye bedre. 

You can´t buy happiness, but you can by ice cream….Which is pretty much the same thing.

Jeg vet ikke om dagens virvar av ord og tanker gir noen mening. Det jeg vil frem til er at det er lov å ha noen dårlige timer. En dårlig dag. Eller en dårlig helg. Det er lov å føle at livet er urettferdig og kjipt. Det er menneskelig! Og hus, uten de dårlige dager hadde vi tross alt ikke kunne sette pris på det gode dagene. 

Kristine ♥