MÅ JULEN VÆRE SUNN

Nå begynner det å florere av oppskrifter på såkalt sunne juleoppskrifter. Det kan være vel og bra, men jeg vet også at det fører til mye dårlig samvittighet. En av mine pt-kunder sa til meg ‘jeg lager ikke noe sunt til jul, synes du jeg er en dårligere pt-kunde da?’. Først ble jeg litt satt ut av spørsmålet. For sannheten er at jeg lager ikke så mye sunn julebakst jeg heller. Og om du er et godt menneske eller ikke, har absolutt ikke noe å si i forhold til hva du baker eller putter i munnen. Det som avgjør om du er et godt menneske eller ikke i mine øyne, er hvem du er som person og hvilke verdier du har.


Uansett, over til overskriften. Må julen være sunn?
Nei det behøver den absolutt ikke, om du spør meg. Det er mye viktigere hva du spiser mellom nyttår og jul, enn hva du spiser mellom jul og nyttår. Det er likevel ikke nødvendig å gå helt bananas bare fordi det er desember, og derfor proppe i seg alt man kommer over av julemat, sjokolade og julekaker. Velg heller ut det som er viktig for deg. For min del må jeg ha mammas pepperkaker hvert eneste år. Dette er den viktigste julekaken for meg, og sammen med disse pepperkakene drikker jeg varm sjokolade og pisket krem flere ganger i julemåneden. Dette gir meg den ultimate julefølelsen. Tilgjengjeld synes jeg kjøpe pepperkaker ikke smaker godt og jeg er heller ikke fan av julesjokolader. Jeg velger altså med omhu. Får jeg tilbud om noe jeg ikke synes er så veldig godt, takker jeg pent nei. Men når det gjelder mammas pepperkaker med varm sjokolade og krem, nyter jeg det til det fylle.

 Spis de tingene som er viktig for deg og la resten passere. Julen handler om nytelse og hygge sammen med de vi er glad i, ikke å trøkke i seg mest mulig mat. Nyt julen og de matvarene som er viktig for deg, uavhengig om det er sunt eller ikke.
God desember :grin:  

Kristine ♥

ETTER TRENINGSDESSERT

SONY DSC
I dag hadde jeg skikkelig lyst på noe søtt etter trening. Jeg var slik at jeg hadde lyst på absolutt alt! Trolig var det fordi det var for lenge siden jeg har spist. Det er sjeldent jeg har ordentlig søtsug, slik som i dag. Når jeg har det, er det som regel noe som ligger bak. Enten er det fordi jeg er veldig stresset, at jeg har sovet lite eller at det har gått alt for mange timer siden siste måltid. Når jeg tenkte meg om i dag, viste jeg at det var det sistnevnte, at det var for lenge siden jeg hadde spist et ordentlig måltid. Derfor laget jeg meg en deilig etter treningsdessert som ble et fullverdig måltid bestående av proteiner, fiber, karbohydrater, fett og vitaminer. 

SONY DSC
Mikrosjokoladekake med cookie dough kuler, vaniljeis, ananas, kiwi, eple og jordbær. Dette var bare så godt! 

SONY DSC
Til cookie dough kulene brukte jeg denne oppskriften som jeg har delt med dere før. Til mikrosjokoladekaken tok jeg utgangspunkt i denne oppskriften, men jeg stekte kaken i 4 minutter i mikroen. Da blir det en fast sjokoladekake. Steker du kaken i 2,5 minutter, vil du få en mer flytende kjerne slik det er i originaloppskriften. 

Om du har lyst på noe godt, lag deg en etter treningsdessert du også. Eller bare en dessert, om du har hatt treningsfri :razz: God onsdagskveld!

Kristine ♥

D-VITAMIN

D-vitamin har fått stadig mer oppmerksomhet de siste årene. At vitaminet øker opptaket av mineraler og styrker benbygningen har lenge vært kjent, men vitaminet har flere viktige oppgaver. D-vitamin sikrer produksjon av signalstoffer, hormoner og muskelfibre, bygger et sterkt immunforsvar, sikrer en god fettforbrenning og bidrar med avlesning av genmateriale. Du finner D-vitamin i matvarer som fet fisk, fiskeolje og eggeplomme (helst økologisk). I tillegg produserer kroppen vitamin D når solen skinner på huden din.


D-vitamin er en av de få tilskuddene jeg selv tar og som jeg anbefaler andre å ta, spesielt nå på vinterhalvåret. Solen skinner ikke stort her i nord fra september til og med april, og da er det vanskelig å få nok av dette vitaminet. Det er også slik at D-vitamin produksjonen i huden avtar med alderen. Jo eldre du er, dess viktigere er det med et godt vitamintilskudd. Tilskudd av vitamin D er gunstig for de fleste. Nettopp fordi vi alle får for lite D-vitamin gjennom vinterhalvåret. Om du er usikker på hvordan din vitaminstatus er, kan du få målt dette hos din fastlege  ved hjelp av en blodprøve.

 Det finnes mange forskjellige D-vitamintilskudd. Selv tar jeg denne varianten fra Doctor’s Best hver dag i vintermånedene. Den er rimelig og har i tillegg et høyt innhold av D-vitamin per kapsel. D-vitamin koster skjorta her hjemme i Norge, derfor bestiller jeg det alltid fra utlandet. Bestiller du fra iHerb, får både du og jeg rabatter om du bruker koden OKE701 :smile:

Kristine ♥

LIVET ER NÅ

Tiden går så forferdelig fort. 2017 er snart over og et nytt år står igjen for tur. Hvert år blir jeg like tatt på sengen over at tolv måneder nærmest har forsvunnet mellom mine fingre. Livet er kort, dere. Det er så utrolig viktig å leve i nuet. Ja, det er vanskelig men så viktig. Livet er nå, ikke senere. Ikke når du har fått mer penger, er ferdig med studiene, har gått ned i vekt, funnet drømmemannen eller kjøpt deg leilighet. Livet er her og nå. I dette øyeblikket. Og helt plutselig er det over. 


Nettopp derfor vil jeg oppfordre deg til å 
– Nyte solskinnet
– Le ofte
– Gi store klemmer
– Smile stort
– Spill favorittsangen din høyt
– Ring de du er glad i
– Sett pris på de små øyeblikkene
– Pust dypt
– Glem “haters”
– Besøk venner og familie som bor langt unna
– Se det vakre i alle situasjoner
– Kom deg ut i naturen
– Ikke fyr deg opp over de små situasjonene
– Drøm stort
– Elsk og la deg selv bli elsket
– Lev i dag 

Ha en nydelig tirsdag!

Kristine ♥

DAGENS TRENING OG MIDDAG

Denne mandagen var tung! Det har rett og slett blitt litt mye festligheter og litt for lite søvn i helgen. Da går det utover energien. Til tross for at  det føltes forferdelig tungt å stå opp i morgens, hadde jeg en knall bra treningsøkt. Følelsen etterpå var uslåelig god!

 Dagens trening var en fullkroppsøkt som så slik ut:
– Knebøy
3 sett * 12 repetisjoner
– Strak markløft
3 sett * 12 repetisjoner
– Hip thurst
3 sett * 12 repetisjoner
– Sittende roing
3 sett * 12 repetisjoner
– Benkpress
3 sett * 12 repetisjoner
– Rear delts
2 sett * 15 repetisjoner
– Kickback i kabel
1 sett * 15 repetisjoner

 Etter trening bar det hjem til mat. Jeg sitter å spiser i skrivende stund! Dagens middag ble lompepizza. Det er alltid en vinner hos meg. Raskt, sunt og kjempe godt! Lompepizza spiser jeg 4 -5 ganger i uken. Enten som lunsj, middag eller kveldsmat.

 Jeg varierer alltid toppingen etter hva jeg har i kjøleskapet og hva jeg har lyst på. I dag ble det tomatpure, ketchup, rødløk, cherrytomater, karbonadedeig, ost og parmesan. Inn i ovnen på 225 grader på nederste rille i 10 minutter.

Nå blir det noen timer med kontorarbeid før jeg skal hoppe tidlig til køys. Jeg er klar for en god og lang natts søvn! Håper mandagen din har vært bra. Ha en fortsatt fin kveld!

Kristine ♥

MUFFINS MED FIKEN OG EN SMAK AV JUL

SONY DSC
Julen nærmer seg med storm skritt. Jeg er som vanlig, bestemt på å ikke begynne juletradisjonene for tidlig, men isteden vente til julen virkelig er her. Begynner jeg med juleforberedelsene for tidlig, synes jeg ofte at jeg kan miste julefølelsen før julen virkelig kommer. I går fikk jeg juleånden over meg og bestemte meg for å lage noe julete. Da ble det muffins med fiken og en smak av jul. Disse ble kjempe gode! Muffinsene er super enkle å lage og blir saftige og gode, og etterpå vil det dufte jul i hele leiligheten din. Håper det smaker!

SONY DSC

Muffins med fiken og en smak av jul
Ca 8 stykker

2 egg
0,5 dl melk
2 ss kesam
20 g vaniljeprotein, eventuelt mer mel og litt ekstra søtning
40 g havremel
1 ss fibersirup
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/3 ts salt
4 tørkede fiken*

Bland sammen alle ingrediensene utenom fiken, i en bolle. Fordel røren i muffinsfomer. Del fikene i to og dytt en fikenbit ned i hver muffins.
Stek på 175 grader i 15 -18 minutter.
Avkjøl litt før du spiser. 

*Har du ikke fiken kan du naturligvis bytte det ut med andre ting som nøtter, aprikos, tranebær eller lignende. Det er også mulig å utelate det helt, slik at du får vanlige kryddermuffins. 

SONY DSC
Disse muffinsene er så gode i seg selv så jeg synes de er best uten glasur. For å gjøre dem litt ekstra fine har en liten dært smeltet sukrinsjokolade og en bit fiken på toppen. 

SONY DSC
Muffinsene nytes aller helst med en kopp gløgg. Å så deilig! Ha en herlig søndag dere :razz: Jeg skal avgåde på et Nocco-event, så nå har jeg dårlig tid! Nyt dagen og lad opp til en ny uke. 

Kristine ♥

FORDI DU FORTJENER Å HA DET BRA

 Jeg sitter her med frokosten, tygger, grubler og skriver. Jeg vet jeg snakker mye om positiv tankegang og det å ha det bra i egen kropp. For mange kan kanskje dette virke rart – jeg er jo alltid glad og fornøyd! Men det har ikke alltid vært sånn. Jeg er den jenta som brukte flere av ungdomsårene sine på å være alene, fordi jeg skammet meg over egen kropp og ikke følte meg verdig nok til å være med de andre. Jeg er hun som har arr på håndleddet og lårene, fordi smerten jeg følte innvendig var så stor at jeg måtte overføre det til noe fysisk. Jeg er hun som på et tidspunkt synes livet var så mørkt at jeg bare ville dø. 
Men, mest av alt er jeg hun som har kjempet seg igjennom et helvete og klart å komme seg ut av den dype, mørke gropen. Jeg vet hvor langt nede en kan være, og jeg vet også hvor jæ*** mye bedre ting er når en har det bedre med seg selv og forsøker å fokusere på det positive. For all del, livet er ikke en dans på roser, men med rett innstilling blir det langt enklere. 


Det å ha det bra med seg selv og å være positiv, er en tankegang. Det har lite med hva du ser i speilet, hvor fin leilighet du har, hvor mye penger du tjener, om du har sprettrumpe eller om du har den perfekte kjæresten. Det handler om hva du sier til deg selv og at du tar deg tid til å være takknemlig for det livet du har. Om du virkelig åpner øynene, kan du se at du er helt enestående og har mange gode egenskaper. og at det livet du har i dag er masse fantastisk ved seg! Jeg sier ikke at det er lett. Tro meg jeg har hatt mange setbacks på min vei, men kjære deg, forsøk å la de negative tankene flyte av gårde og isteden dra frem de positive. 
Du forjener å ha det bra. 

Kristine ♥

FEM SPØRSMÅL OM TRENING

Det dukker stadig opp en rekke spørsmål om trening og hvordan jeg gjør det. I dag tenkte jeg å samle noen av dem og svare dere her. Her kommer fem spørsmål om trening. 

 Hva er din favoritt treningstights?
For tiden har jeg dilla på denne Aim tightsen. Dere som følger meg på snapchat har sett den mye i det siste! Nå som det er vinter, kaldt og grått, synes jeg det er ekstra moro å sprite opp treningsantrekket med farger og mønstre. Det gjør treningen litt mer morsom. I tillegg er tightsen veldig behagelig å ha på og er ikke gjennomsiktig. 

Hvordan har treningen din vært denne uken?
Som nevnt tidligere følger jeg et treningsprogram oppsatt av PT Per Øystein. Jeg var på hytten på fjellet på mandag. Jeg kom hjem nok så sent, men rakk en liten og rask treningsøkt på overkroppen. Tirsdag trente jeg intervaller som jeg delte med dere her, onsdag hadde jeg en styrkeøkt med fokus på ben, i går hadde jeg en styrkeøkt med fokus på overkropp. 

Hva er din favoritt øvelse?
Å, dette er et vanskelig spørsmål. Jeg klarer faktisk ikke bare velge ut en øvelse! Da jeg begynte med nytt treningsprogram for tre uker siden, var det lagt inn dips. Jeg har aldri i mitt liv trent dips! Etter tre uker føler jeg nå at jeg har litt teken på det og er blitt ganske glad i dips. Ellers liker jeg også godt knebøy og chins. Ja, det ble vel ikke akkurat en favorittøvelse, men dips, chins og knebøy er mine nåværende favoritter. 


Hva er ditt beste treningstips?
Mitt beste treningstips er å gjøre noe du liker. Det finnes utrolig mange treningsformer der ute. Alt fra svømming og ballett til crossfit og maraton. Prøv forskjellige treningsformer og finn noe som du synes er moro. På den måten føles det ikke som et ork å komme seg på trening. Jeg vil også anbefale deg å lese innlegget om motivasjon til trening

Hvordan varmer du opp før styrketrening?
Jeg skal ærlig innrømme at jeg er litt dårlig til å varme opp. Før noen treningsøkter går jeg 5 minutter på tredemøllen for å få varmen i kroppen før jeg tar 2 minutter med stretching. Ofte går jeg bare rett på stretchingen! Det jeg derimot alltid gjør er å kjøre noen lette sett før jeg starter med hovedøvelsen på treningsprogrammet. Skal jeg for eksempel trene knebøy med 60 kilo og 8 repetisjoner, starter jeg med 1 sett på 30 kilo med 6 repetisjoner, deretter 1 sett på 40 kilo med 5 repetisjoner og så 1 sett på 50 kilo med 4 repetisjoner. 

Nå skal jeg faktisk komme meg avgårde å ta meg en treningsøkt. I dag er det ben og rumpe som står på planen. Lurer du på noe mer er det bare å legge igjen en kommentar så skal jeg svare så godt det lar seg gjøre. Ha en herlig fredag :grin:  

Kristine ♥

HAVREPIZZA


Havrepizza er blitt populært i sosiale medier, men jeg hadde ikke testet det selv enda. I går da jeg og en venninne skulle lage middag, hadde jeg lyst på pizza. Ettersom hun har laget havrepizza mange ganger og synes det er veldig godt, falt valget på nettopp havrepizza. Takk J ♥ Dette var godt! Ikke minst er det supert med en pizzabunn som ikke trenger heving og som inneholder godt med fiber og proteiner. Har du enda ikke testet havrepizza, anbefaler jeg deg å gjøre det med en gang. 

Havrepizza
Til 2 personer

3 egg
2 ss havremel, eller annet mel
100 g havregryn
2 ss kesam
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Bland alle ingrediensene godt sammen. Tilsett eventuelt et par spiseskjeer med vann og røren blir tørr.  La svelle et par minutter. Smør blandingen utover på et ark bakepapir.
Stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter. Ha så på fyllet.

Pizzafyll
2 -3 ss kesam
1/3 rødløk i skiver
4 cherrytomater i skiver
Ca 100 g magert bacon
Ca 50 g ost, her brukte jeg Jarsberg
2 -3 ss blåmuggost, kan sløyfes
1 ss parmesan

Smør creme fraiche utover den forstekte bunnen. Ha over cherrytomater og rødløk. Legg så over skiver med ost, før du topper med blåmuggostklatter og revet parmesan.
Stek på nederste rille i ovnen på 225 grader i 10 minutter.
Server.


Pizzafyllet kan naturligvis varieres i det uendelige etter hva du selv liker og foretrekker, men jeg kan si så mye som at kombinasjonen av Jarlsberg, blåmuggost og parmesan er helt magisk!
La deg friste og lag pizza til middag :grin: Ha en super torsdagskveld! 

Kristine ♥

BLIR JEG FEIT AV SUKKER

Som personlig trener får jeg mange (rare) spørsmål. Jeg får blant annet ofte spørsmål om spesifikke matvarer og om disse vil påvirke kroppsvekten. Blir jeg feit av sukker? Er karbohydrater dårlig? Burde jeg unngå melkeprodukter? Er gluten farlig? Er dette ja eller nei mat? Hva med junk food? Osv, osv.

 Uansett hvilke matvare eller næringsemne du spør meg om, er svaret mitt alltid det samme. Og det er dessverre veldig kjedelig. Den eneste tingen som gjør deg såkalt feit eller fører til at du legger på deg, er å innta mer kalorier enn det du forbruker. Det krever altså at du ligger i et kalorioverskudd.  Sukker, gluten, melkeprodukter, nei-mat eller hva enn du tenker på, det vil gjøre at du legger på deg om du spiser mer kalorier enn det du trenger, men nei, det vil ikke føre til vektoppgang om du spiser disse matvarene og er i kaloribalanse. Det er ikke så nøye hvilke matvarer du spiser! For å sette det på spissen, kan du legge på deg av gulrøtter også, så lenge du spiser mer kalorier enn du forbruker. Men det skal sies at du må spise svært mange gulrøtter for å komme i et kalorioverskudd.

 Det som altså har betydning for om vekten din er stabil, går opp eller ned, er det totale energiinntaket ditt over lengre tid. Har du et kaloriunderskudd over tid, vil du gå ned i vekt. Har du et kalorioverskudd over tid, vil du gå opp i vekt.

Så til spørsmålet om sukker gjør deg feit? Ja, om du er i et kalorioverskudd. Nei, om du ikke er det.
Spis de matvarene du er glad i. Det er rom for litt sukker, gluten, melkeprodukter og såkalt nei mat. Ikke sett en merkelapp på matvarer, for alt er greit. Det er mengden det kommer ann på!

Kristine ♥