MUFFINS MED FIKEN OG EN SMAK AV JUL

SONY DSC
Julen nærmer seg med storm skritt. Jeg er som vanlig, bestemt på å ikke begynne juletradisjonene for tidlig, men isteden vente til julen virkelig er her. Begynner jeg med juleforberedelsene for tidlig, synes jeg ofte at jeg kan miste julefølelsen før julen virkelig kommer. I går fikk jeg juleånden over meg og bestemte meg for å lage noe julete. Da ble det muffins med fiken og en smak av jul. Disse ble kjempe gode! Muffinsene er super enkle å lage og blir saftige og gode, og etterpå vil det dufte jul i hele leiligheten din. Håper det smaker!

SONY DSC

Muffins med fiken og en smak av jul
Ca 8 stykker

2 egg
0,5 dl melk
2 ss kesam
20 g vaniljeprotein, eventuelt mer mel og litt ekstra søtning
40 g havremel
1 ss fibersirup
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/3 ts salt
4 tørkede fiken*

Bland sammen alle ingrediensene utenom fiken, i en bolle. Fordel røren i muffinsfomer. Del fikene i to og dytt en fikenbit ned i hver muffins.
Stek på 175 grader i 15 -18 minutter.
Avkjøl litt før du spiser. 

*Har du ikke fiken kan du naturligvis bytte det ut med andre ting som nøtter, aprikos, tranebær eller lignende. Det er også mulig å utelate det helt, slik at du får vanlige kryddermuffins. 

SONY DSC
Disse muffinsene er så gode i seg selv så jeg synes de er best uten glasur. For å gjøre dem litt ekstra fine har en liten dært smeltet sukrinsjokolade og en bit fiken på toppen. 

SONY DSC
Muffinsene nytes aller helst med en kopp gløgg. Å så deilig! Ha en herlig søndag dere :razz: Jeg skal avgåde på et Nocco-event, så nå har jeg dårlig tid! Nyt dagen og lad opp til en ny uke. 

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg