FREDAG, FRIDAG, TRENING OG NY PERS

                                                                                                                                                                                            Inneholder add-linker

Hei og hopp denne fredagen! Det er nok en good-feel fredag! Jeg har nemlig fri og usedvanlig mye energi denne fredagen. Dagen så langt har blitt brukt til online coaching, en god treningsøkt og lunsj med en venninne. Apropos trening. I dag tok jeg ny pers, altså personlig rekord.

For to uker siden testet jeg chins med 20 kilo i vektbeltet. Da ble jeg faktisk sjokkert over at jeg fikk til 4 repetisjoner. I dag skulle jeg prøve på nytt. Jeg kjørte et pyramidesett hvor jeg økte vektene for hvert sett og avsluttet med 20 kilo i beltet. Jammen gikk ikke 5 repetisjoner opp. Det var moro. Jeg føler meg skikkelig sterk om dagen. Det er så gøy!
I tillegg til chins, gjorde jeg boksbøy, hip trhust, enarms roing og face pull. En god treningøkt med fokus på rygg og bakside ben / rumpe.

Jeg har på meg Chrystie singlett, Rockaway tights (som alltid – my all time favorite!!) og Queen mesh sportsbh.

Pyramidesettet i chins så slik ut:
Egen kroppsvekt
15 repetisjoner
5 kg i beltet – 9 repetisjoner

10 kilo i beltet – 8 repetisjoner
15 kg i beltet –  5 repetisjoner
20 g i beltet – 5 repetisjoner

Etter trening testet jeg den nye Barebells core proteinbaren i smaken peanut butter. Se på den kjernen da! Den får en 9 av 10 på smaksskår hos meg. Den var saftig og god, og smaker skikkelig godt med peanøttsmør. Den er på en måte crispy på toppen og kremet i midten. Jeg liker også godt at baren er litt mindre enn vanlige barer, noe som er perfekt om man bare vil ha en liten bit av noe søtt. Akkurat nå er Barebells core barene på tilbud her. Da er det jo kjekt å slå til om man liker disse barene!

Det var min fredag, fridag og ny pers. Nå skal jeg nyte resten av dagen med en god middag og hygge. Håper du har hatt en fin dag og er klar for å gjøre helgen DIN!

 

Kristine ♥

NOVEMBER – SETT DEG ET MÅL ELLER ET FOKUSOMRÅDET 

Det gikk akkurat opp for meg at oktober hvert øyeblikk er over og at vi skal inn i november.  År tjue tjue er snart over!

Har du satt deg et mål eller to for den nye måneden? Selv synes jeg månedsskifte er en fin annledning til å sette seg et mål eller et fokus punkt. I september var fokusområdet mitt søvn, hvile og egentid. Det var rett og slett noe som hadde sklidd veldig ut og jeg kjente at nå måtte jeg begynne å priortiere meg selv mer, sette av mer tid til hvile, egentid og nok søvn. Det klarte jeg. I oktober var fokusområdet mitt å si mer nei. Både i jobbsammenheng, og når det gjelder tjenester og sosiale settinger. Det også var suksessfullt. Dette er forøvrig noe jeg kommer til å ta med meg videre og fortsette å fokusere på. I november er målet mitt å ta bedre vare på magen og tarmen min.

Jeg er et menneske som ønsker å utvikle meg. Det kan være både på personlig plan, i jobbsammenheng, kunnskap, at jeg vil bli en bedre venn, familiemedlem, online coach, utvikle meg på trening, osv. Min tro er at mennesker har det bedre om vi velger å stadig være i utvikling. Om vi stopper opp med dette, ender vi opp med å gå i den kjedelige hverdagen, uten egentlig noe mål og mening, og plutselig har vi tre barn og en stasjonsvogn,  synes egentlig livet er trått og kjipt og at vi ikke har kommet noe vei eller stått på sted det hvil de siste åtte årene. Slik vil jeg ikke at livet mitt skal være. 

Månedskifte er da en flott anledning til å velge seg ut et fokusområdet eller mål. Slik jeg gjør det, er at jeg enten setter meg et mål eller et fokusområdet. Når dette er gjort, skriver jeg ned hvorfor jeg ønsker å fokusere på dette området eller nå dette målet. Deretter skriver jeg ned hva jeg må gjøre for å komme dit. Denne måneden, hvor fokusområdet mitt har vært å si mer nei, skrev jeg først opp hvorfor dette var viktig for meg. Jeg ville si mer nei, fordi jeg sier alt for lett ja, og det går utover min egen energi og mitt eget liv. Jeg fant så ut at jeg kunne begynne å si “det må jeg sjekke i kalendere” før jeg sa ja eller nei. Å si nei med en gang, føltes nemlig vanskelig for meg. På denne måten kjøper jeg meg litt tid og kan tenke meg om, hva som føles riktig og hva jeg har tid / energi til, før jeg gir et konkret svar. Når jeg hadde denne planen, ble det mye enklere å si nei. 

Når måneden over, bruker jeg litt tid, kanskje ti -femten minutter på å reflektere over måneden som har gått. Klarte jeg å gjennomføre målet eller fokusområdet? Hva gikk bra? Hva kunne jeg gjort bedre eller annerledes? Er det noe jeg må fokusere på videre? Om jeg ikke klarte å gjennomføre fokusområdet, overfører jeg det til neste måned, slik at jeg ikke setter meg et nytt fokusområdet men fortsetter med det jeg hadde. Da må jeg også gå grundigere til verks når det gjelder refleksjonene for å finne ut hvorfor jeg ikke nådde målet og hva jeg må gjøre annerledes. 

Så, tar du utfordringen å setter deg et mål eller et fokusområdet denne måneden? Jeg håper det. Det gir både mer glede, energi og livsgnist.

 

Kristine ♥

EN TYPISK KRISTINEDAG

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

Hei og denne onsdagskvelden. I dag vil jeg ta deg med på min onsdag. Jeg får ofte spørsmål om hvordan dagene mine ser ut og hva jeg spiser i løpet av en dag. Derfor vil jeg ta dere med på min dag, som er en typisk Kristine dag.

Vekkerklokken ringte 06.30. Jeg har innarbeidet meg en god morgenrutine, les mer her, hvor jeg starter dagen med noe varmt å drikke. I dag ble det en matcha latte laget på matcha pulver, litt vaniljepulver og havremelk (jeg eksperimenterer på å kutte ut kaffe) som jeg drakk mens jeg tente et lys og skrev i takknemlighetsboken min. Rundt ti på syv, dro jeg på jobb. Jeg spiste frokost når jeg kom på jobb ti minutter senere. Knekkebrød med egg, camembertost og en liksomkaffe med chagapulver i stedet for kaffe (ettersom jeg eksperimenterer med kaffekutt)  hvor jeg har i litt sjokoladeprotein og kollegaen. Det blir en fyldig og god sjokolademocca. Jeg leste i booken Food Pharmacy mens jeg spiste. Noen som har lest denne boken? Jeg vet jammen ikke hva jeg synes om den enda! En halv time senere begynte jeg på jobb.

Arbeidsdagen som sykepleier var i dag av den sittestillende typen hvor jeg satt på den internasjonale legevaktstelefonen. Arbeidsdagen som sykepleier varierer veldig, og det er nettopp det jeg elsker!
I tolv tiden spiste jeg lunsj med kollegaene. Middagsrester fra i går, altså urtemarinert kyllingfilet og grønnsaker, oppskrift her, med en ekstra potet og en håndfull nøtter. Jeg har alltid kokte poteter og kokte egg i kjøleskapet. Det gjør det enkelt å lage matpakker slik som dagens frokost og lunsj.

Arbeidsdagen var ferdig 15.30. Da dro jeg rett på trening. Jeg vet med meg selv at om jeg ikke drar rett på trening, men drar hjem først, kommer jeg meg aldri på trening. På vei til trening spiste jeg en banan, favoritt fudge seasalt proteinbar, sammen med en halv Nocco. Og yes, Skumnisse er til salgs igjen!

Jeg vet også at jeg sjeldent har de beste treningsøktene etter en dagvakt som sykepleier. Derfor velger jeg å ha tyngre treningsøkter de dagene jeg har fri eller kveld og lette økter de dagene jeg jobber dag. I dag ble det derfor en lett styrkeøkt med fokus på rumpe og øvre del rygg. Hip thrust maskin, nedtrekk, rumensk markløft, enarms roing, face pull og kick back i kabel. En grei styrkeøkt på omtrent tre kvarter.

Treningsantrekket består av Seamless tights, Seamless bh, High Neck tank og Essential genser. Jeg virkelig elsker denne genseren som jeg har vist dere før. Så myk og god. Men jeg ser forøvrig at den ikke matchet så bra med tightsen. Jaja! Ps, alle plaggene er på tilbud akkurat nå. 

I halv seks tiden var jeg hjemme. Da ble det laksepoke bowl med potet i stedet for ris. Jeg gadd ikke koke ris og jeg har, som nevnt over, kokte poteter i kjøleskapet. Da bestod middagen av salmalaks, agurk, gulrot, grønnkål, edamamebønner, potet, syltet ingefær og en enkel dressing av soyasaus og wasabi. Klart på fem minutter! Etter middag har jeg hatt en IG-live sammen med en venninne, jobbet med mine online coaching kunder, oppdatert planer og svart på mail.

Nå har jeg akkurat laget klar kveldsmaten min. Det er tre ting det går mye av hos meg for tiden, denne skålen her med frukt og proteinpudding, grønn smoothieiskrem, oppskrift finner du her, eller grøt. Det er de tre tingene jeg spiser til kveldsmat. I dag ble det en frukt og proteinpudding skål, som jeg blant annet har skrevet om tidligere her. I dag har jeg frosne jordbær, frossen smoothie miks (består av mango, banan og ananas), litt caseinproteinpulver i smaken salted caramel, proteinpudding i chocoladeboll smak, kakaonibs og peanøttsmør. Jeg har frukt og bærene 40 sekunder i mikroen slik at de blir halvtinte. Himmelsk godt! Mens jeg spiser kveldsmaten, skal jeg lese videre i Food Pharmacy boken, tenne et par stearinlys og roe ned kropp og sinn for kvelden.

Det var dagen min. En ganske så typisk Kristinedag de dagene jeg har dagvakt som sykepleier. Med det sier jeg godt natt, skrur av pcen og logger meg av for kvelden. Håper du har hatt en fin onsdag!

 

Kristine ♥

KYLLINLÅR I FORM MED URTER – ENKELT, GODT OG SUPER SUNT

Det var tilbud på Stange kylling i dag og da måtte jeg bare slå til! Jeg forsøker å være bevist over hvilke typer og merker kjøtt og fugl jeg bruker. Kjøtt kjøper jeg faktisk stort sett gjennom Rekoringen, slik at jeg vet at jeg får lykkelige dyr når jeg først spiser kjøtt. Når jeg bruker kylling kjøper jeg så og si alltid Stange, Holte eller lignende. Ja, jeg er en kjøttspiser og er glad i slike type proteinkilder, men jeg er også opptatt av dyrevelferd. Derfor forsøker jeg så godt det lar seg gjøre å tilstrebe å spise bedre alternativer hvor dyrene har hatt det så bra som mulig. Jeg tror også at det er langt sunnere for kroppen vår, da disse dyrene har vokst opp mer naturlig og fått bra mat. Det er heller ingen bruk av antibiotika.

Tilbake til innlegget og overskriften, kyllinglår i form med urter. Dette er en enkel, veldig god og super sunn middag. Jeg masserte rett og slett kyllinglårene inn med urter, la de i en form med grønnsaker og puttet det hele i ovnen. En middag som nærmest lager seg selv. Du kan bruke de grønnsakene du ønsker. Urter og krydder kan også varieres. Kyllinglår kan byttes ut med kyllingfilet om du heller vil ha det. Husk da at noe av smaken forsvinner. Kyllinglår inneholder mer fett enn kyllingfilet. Når du steker kyllinglårene, vil en del av saften fra kyllingen, deilig kraft, renne ned på grønnsakene, noe som gir en ekstra god smak. Dette får du ikke med kyllingfilet.

Kyllinglår i form med urter – enkelt, godt og super sunt

Kyllinglår
Urter, gjerne ferske om du har det. Jeg hadde fersk timian, i tillegg har jeg brukt tørket rosmarin og basilikum
Salt og pepper
Grønnsaker, jeg bar brukt brokkoli, gresskar, sellerirot, løk og cherrytomater
Hvitløk, valgfritt
Litt balsamico edikk, valgfritt

Del grønnsakene i biter. Finhakk hvitløken. Legg grønnsakene i en form. Ha over balsamico, hvitløk, salt og pepper.
Hakk urtene. Strø urter, ferske og / eller tørkede, over kyllinglårene. Bruk hånden din til å smøre det inn i kyllingen. Ha over salt og pepper. Legg kyllingen over grønnsakene. 

Stek i ovnen på 175 grader til kyllingen er ferdigstekt.
Jeg brukte et steketermometer og tok kyllingen ut når den var 65 grader. Dette tok ca 20 minutter. Steketiden vil avhenge av størrelsen på kyllinglårene.

Når kyllinglårene er ferdigstekt, tar du de ut av formen og legger den over på en tallerken.
Sett formen med grønnsakene tilbake i ovnen og skru opp temperaturen til 225. Stek grønnsakene i ytterligere 5 -10 minutter.
Server.

Så enkelt, så godt og super sunt. Ettersom det var flere kyllinglår, har jeg laget opp alle sammen så jeg har lunsj til i morgen også. Deilig!

 

Kristine ♥

COMPERINGSSON IS THE THIEF OF JOY

Comparison is the thief of joy. Dette er faktisk en quote jeg liker ganske godt. Fordi det er så sant. Å sammenligne oss selv med andre, har lett for å trekke oss ned og få oss til å føle oss mindreverdig.

Jeg ble sittende å tenke på dette akkurat nå, da jeg selv tok meg i å sammenligne meg selv. Jeg tok meg selv i å scrolle gjennom instagram og sammenligne meg selv med flere av treningsprofilene der. Så kjente jeg at det knøt seg i magen og at jeg fikk dårlig samvittighet. Forrige uke trente jeg bare to ganger. I helgen trente jeg ikke i det hele tatt! Det har vært dårlig prioriteringer og hektiske dager. Mens jeg satt der og scrollet fikk jeg den følelsen av at jeg var et dårlig menneske i forhold til disse menneskene jeg sammenlignet meg med. Jeg følte meg lat og lite verdt.

Jeg vil si at jeg er en person med god selvtillit, men jeg kan også ha øyeblikk hvor jeg hakker på meg selv eller sammenligner meg selv med andre, slik som i dag. Helgivis vet jeg at de følelse jeg fikk i dag er langt fra sant. Det tok meg ikke mer enn et lite minutt før det gikk opp for meg hvordan tankene mine tullet med meg og jeg klarte å bryte ut av dette tankemønsteret. Jeg vet jeg er verdifull og at jeg er et godt menneske. Om jeg ikke har trent lite mye som normalt, har ingenting å si for meg verdi!

Jeg tror vi alle kan gå i fellen av og til. I dagens samfunn med sosiale medier er det lett å sammenligne oss selv med andre. Det som er viktig da, er å stoppe opp og huske på at vår verdi er så mye mer enn utseende, kropp, trening og hva vi gjør.  Det mange også glemmer er at du på sosiale medier, kun er et lite brøkdel av et sekund av livet til en person, og ofte er disse bildene med filter og redigert.

Ingen er akkurat som deg. Ingen er som meg. Forsøk å fokuser på det du verdsetter og liker ved deg selv.  Jeg kan love deg at den eller de personene du sammenligner deg selv med, også har sine feil og mangler de også. Det er bare det at du enten ikke ser dem fordi de ikke viser det, eller at du ikke legger merke til det. Vi ser alltid det verste i oss selv og det beste i alle andre. Forsøk så godt det lar seg gjøre å åpne øynene dine for alt det gode ved deg selv, og lukk øynene litt mer når du ser det gode i andre.

 

Kristine ♥

SJOKOFLUFFIS

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

God morgen lørdag ♥ Jeg sitter her med kaffen min og skal vært øyeblikk komme meg av gårde for en rask treningsøkt. Jeg satta ikke på vekkerklokken i går kveld og da sov jeg plutselig litt lenger enn hva jeg pleier å gjøre, noe som trolig var det akkurat det jeg trengte. Da ble tiden litt knapp og jeg får ta meg en kjappis av en treningsøkt. Litt er bedre enn ingenting!

Mens jeg sitter her med kaffekoppen, vil jeg dele oppskriften på denne saken som jeg kaller sjokofluffis. For noen år siden hadde jeg helt dilla på fluff. Jeg er nok et periodemenneske hvor jeg spiser veldig mye av en ting en periode, så går litt lei. Deretter prøver noe annet og får dilla på det. I går hadde jeg besøk av en venninne og fikk spørsmål om jeg kunne lage noe søtt og proteinrikt med smak av sjokolade. ‘Hva med sånn fluff-greie som du har laget før?’, sa hun. Ettersom jeg ikke hadde laget det på lenge, slang jeg meg rundt og laget sjokofluffis. Dette er en proteinrik og veldig enkel dessert. Eller et ekstra godt mellommåltid eller lett kveldsmat.

Sjokofluffis
Til 2 personer

2 frosne bananer, helst store og godt modne, totalt ca 250 g
1 egg
100 g flytende eggehvite, eller 2 eggehviter
0,5 dl væske, jeg brukte melk
30 g casein proteinpulver, jeg brukte double rich chocolate
1/3 ts vaniljepulver
1 ts sukringold
1/4 ts salt
3 ss kakaopulver

Ha alle ingrediensene utenom kakaopulveret i en skål.
Vips med en el-vips til det blir en luftig fluff. Det tar ca 5 -8 minutter. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin med ballongvisp.
Visp så inn kakaopulver.
Server. 

På toppen har jeg sjokoladesaus (kakaopulver blandet med litt melk, agave sirup og bittelitt salt), bananskiver og biter av en Quest proteinbar i smaken chocolate chip cookie dough.

Jeg fikk tommelen opp fra venninnen jeg hadde på besøk. Hun synes faktisk det var så godt at hun gikk til innkjøp av casein proteinpulver. Nå skulle hun begynne å lage fluff selv! Det var stas. Jeg synes alltid det er moro når retter jeg lager blir tatt så godt i mot, enten det er av dere, venner eller familie. Det varmer mitt mathjerte!

Nå skal jeg hoppe i treningsklærne og komme meg av gårde. I dag blir det en koselørdag med trening, deretter skjønnhetspleie hvor jeg skal gjøre vippeløpft, så møte en venninne for lunsj, og i kveld blir det middag med en kompis og et glass rødt. En fin fin lørdag. Håper du får en herlig helg!

 

Kristine  ♥

TRE ANNERLEDES KONDISJONSØKTER

Jeg har gjort utrolig lite kondisjon den siste tiden. Såpass lite at jeg kan telle antall kondisjonsøkter jeg har hatt de siste tre månedene på en hånd! For å motivere meg selv, og forhåpentligvis også dere, har jeg funnet frem tre annerledes kondisjonsøkter. Er det en treningsøkt jeg liker godt, pleier jeg å skrive økten ned i treningsglede-boken min. Disse tre øktene som jeg nå deler her, er notert i den boken. Tre annerledes kondisjonsøkter som gir treningsglede. 

⋄ Gjennomfør på tid
3000 meter løping
2000 roing
1000 meter ski erg

Først løper du 3000 meter. Finn et tempo du klarer å holde. Du skal bli andpusten, men ikke ligge på makspuls. Når du har løpt de 3000 meterne, går du så over på roing. Trenger du en liten pustepause først, tar du det. Ro så 2000 meter før du går videre til siste runde som består av 1000 meter ski erg. Ferdig! Denne er langt tyngre enn man skulle tro!

 

⋄  Gjennomfør på tid
1000 meter roing
30 kettlebell swings
1000 meter løping
30 sit ups
1000 meter roing
30 air squats
1000 meter løping
30 push ups

Gjør alle øvelsene rett etter hverandre på kortest mulig tid. Husk likevel at alt skal gjennomføres med god utførlese og riktig teknikk.

 

⋄ 5 runder på tid
1 minutt sykling
1 minutt roing
1 minutt ski erg
1 minutt sideplanke, 30 sekunder på hver side

1 minutt hvile

Gjennomfør 5 runder. Her kan du også bytte ut for eksempel ski erg eller roing mot andre ting som løping, burpees eller elipsemaskinen. Poenget er at du skal gjøre 3 forskjellige kondisjonsformer 1 minutt i tillegg til planke.

Dette er tre annerledes kondisjonsøkter som jeg har funnet glede i, og som jeg håper at jeg får motivert meg til å gjennomføre i nærmeste fremtid. Henger du deg på?

 

Kristine  ♥

DEILIG OG PROTEINRIK PIZZA

Altså, hvor deilig! Her har jeg valgt vegetarisk pizzafyll med aubergine og det ble rett og slett super godt. Her savnet jeg ikke kjøtt i det hele tatt! Denne pizzaen tror jeg selv den kjøttetende mannen vil elske.

Pizzaen består av en proteinrik tunfisk og blomkålbunn. Her har jeg rett og slett kombinert to oppskrifter, min oppskrift på tunfiskpizza og oppskriften på blomkålpizza. Så har jeg toppet den med en super enkel tomatsaus og aubergineskiver. Du må bare prøve aubergine på pizza – det ble godt! Videre har jeg på løk, cherrytomater og god ost – mozarella og jarlsberg. Aubergine og mozzarella er et must på denne pizzaen. De andre ingrediensene kan du sløyfe om du ønsker det. Du kan også tilsette andre grønnsaker og andre ostetyper.

Og du, er du skeptisk for tunfiskpizza. Ikke vær det! Tunfiskpizzaen er faktisk en av mine mest laget oppskrifter både hos dere og meg selv. Alle som har laget denne og som jeg har servert den til, blir sjokkert over hvor sprø og god den er. Det smaker ikke tunfisk. Jeg lover!

Deilig proteinrik pizza
Til 1 person

Bunn
1 egg
1 boks tunfisk
1 pose blomkålros
60 g havremel
1/2 ts oregano
1/2 ts løkkrydder, kan sløyfes

Press saften ut av tunfisken. Du skal sitte igjen med kun tunfiskkjøttet.
Ha tunfisk, egg, blomkålris og krydder i en bolle. Mos med stavmikser. Rør inn havremel.

Bruk en slikkepott til å smøre deigen utover et bakepapir. 
Stek på nederste rille i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter. 
Ha så pizzabunnen over på en ovnsrist. Pizzabunnen skal fortsatt ligge på ovnsristen og stekes videre på den når fyllet er lagt på.

Fyll
3 ss tomatpure
 3 ss ketchup
Krydder; jeg har brukt 1/3 ts pizzakrydder – en blanding av oregano, basilikum og timian, 1/2 ts hvitløkskrydder, 1/3 ts paprikapulver
1/3 aubergine eller 1 liten aubergine
1/4 løk
1 håndfull cherrytomater
1/2 kule mozzarella
Revet ost, jeg brukte jarlsberg

Mens pizzabunnen steker, kutter du auberginen i skiver, har på salt og pepper og steker den ca 30 -60 sekunder på hver side i en panne på sterk varme. 
Legg tomatpure, ketchup og krydder midt på pizzabunnen. Bruk en skje til å blande det sammen på pizzabunnen og smør det så utover. 
Kutt løk og cherrytomater i biter, og mozzarella i skiver. 
Legg på mozzarella og jarlsberg. Ha så over grønnsakene. 
Stek på 225 grader på nederste rille i ovnen i 8 -15 minutter. Til osten smelter. Følg med.
Spis!

Denne pizzabunnen blir så sprø og god. Se på det her da! Og toppingen med aubergine og mozzarella er virkelig deilig. Mmmm… Håper du lar deg friste til å prøve deilig proteinrik pizza.

 

Kristine ♥

ENERGIDRIKK OG KOFFEIN, PULL UPS, HVILEDAGER, KALORIER OG MER

Da er det på tide med en spørsmål og svar igjen. Jeg vet ikke med dere, men jeg synes det er skikkelig gøy. I dag svarer jeg på spørsmål angående energidrikk og koffein, pull ups, hviledager, kalorier og mer.

Jeg er ikke sterk nok til å ta pull ups, hva gjør jeg?
Jeg kan anbefale å ta negative pull ups. Det betyr at du står på en boks eller lignende foran pull ups stangen, tar tak i stangen, så hopper opp til topposisjonen, og så senker deg rolig og kontrollert ned. Ofte vingler en veldig frem og tilbake de første gangen en gjør negative pull ups. Men etterhvert vil du lære teknikken og få kontroll på kjernemuskulaturen din slik at du holder deg stabil. En annen variant er å trene pull ups med strikk. 

Topp fem i kjøleskapet?
Kokte egg, kokte poteter, Nocco, eple og god ost (type blåmuggost, parmesan og brie har jeg alltid).

Teller du kalorier?
Jeg synes faktisk det er litt skummelt å skrive dette, men ja, det gjør jeg. Etter at jeg begynte på crossfit bestemte jeg meg for at jeg også måtte skjerpe meg på spisingen min. Jeg lever et ganske hektisk liv og kan i perioder glemme å spise. Jeg bestemte meg rett og slett for at nå vil jeg spise mer, slik at jeg kan prestere optimalt på trening, få bedre utbytte og lære raskere. Da valgte jeg å begynne å telle kalorier slik at jeg er sikker på at jeg får i meg nok mat og også at jeg fordeler disse jevnt utover dagen. Jeg må innrømme at jeg lenge har vært imot kaloritelling. Trolig fordi jeg har hatt et anstrengt forhold til mat og kropp i de fleste av mine ungdomsår. Kalorier har vært noe negativt og vanskelig for meg, men det å telle kalorier nå har hjulpet meg masse. Siden jeg startet med det for nå cirka tre måneder siden, har jeg fått i meg mer mat enn jeg gjorde tidligere og jeg har også blitt mye flinkere til å spise jevnlig gjennom dagen. Om dette er noe dere ønsker at jeg skriver mer om i et eget innlegg, let me know.

Ditt beste og raskeste middagstips?
Power bowl eller poke bowl. Poke bowl er super raskt og enkelt, spesielt om du bruker minuttris. Da koker du risen mens du kutter opp laks og ønskede grønnsaker, så har du alt i en bolle og topper med ønsket tilbehør. Santamaria har en god chili majones, i tillegg er soja saus sammen med litt revet ingefær og wasabi en veldig god dressing. Power bowl har jeg skrevet om tidligere her og jeg har også delt mine favoritt power bowls her.

Er det sant at proteinet denatureres når jeg varmer det opp? Kan jeg drikke proteinkaffe og få i meg protein?
Denaturering vil si at proteinet endrer sin struktur. Ja, om du varmer opp proteinpulveret i pannekaker eller kaffe, så vil det denatureres. Men det reduserer ikke kvaliteten og du får i deg protein. Om du for eksempel steker en biff, koker et egg eller grillet en kyllingfilet, vil du også denaturere proteinet. Det er faktisk sånn at magesyren vår også, denaturerer proteinet, og dette er en kjempe viktig del av fordøyelsesprosessen. Ja, protein denatureres når det utsettes for tampreturforandringer, men kvaliteten og opptaket er fortsatt bra, så det er ikke noe å bekymre seg over.

Burde man ha hviledag hver uke eller bare kjenne det på kroppen?
Det avhenger litt av mål og utgangspunkt. Sånn rent teoretisk er det beste å avgjøre hviledager ut i fra det totale arbeidsvolumet i løpet av en uke. For de aller fleste blir dette for komplisert og da er det fint å ta hviledager ut i fra hvordan kroppen kjennes eller livet generelt. Med livet generelt mener jeg at man ofte automatisk får hvile dager her og der fordi man har hektiske dager eller dager hvor man ikke får trent. Det gjør jeg selv.

Liker du best fullkroppsøkter?
Jeg er veldig glad i fullkropp. Jeg liker det godt fordi jeg føler at jeg da får brukt hele kroppen. Etter at jeg begynte å trene crossfit, blir det også automatisk fullkroppstrening da crossfitøktene stort sett involverer mange muskelgrupper. Jeg kombinerer crossfit og styrketrening, og da er det også fint å trene fullkropp når jeg først trener styrketrening slik at jeg får trent hele kroppen. Fullkroppstrening er et fornuftig valg for mange ettersom forskning viser at det er en fordel å trene en muskelgruppe minst to ganger i uken for å øke styrke og muskelvekst.  Med fullkroppstrening sikrer du deg at du får gjort dette. Så fremt du trener minst to ganger i uken selvfølgelig.

Planlegger du treningen din hver uke?
Ja, det gjør jeg. Jeg planlegger stort sett livet mitt hver uke. Altså, hver søndag tar jeg en titt i kalenderen og ser på dem kommende uken. da planlegger jeg ikke bare treningen min, men sørger for at jeg har oversikt over jobb, online coaching, sosialt, andre avtaler, egentid og lignende. Det gjør at uken føles mye mer oversiktlig og jeg stresser mindre. Jeg føler også at jeg får mer progresjon av treningen på denne måten.

Hvor mye energidrikk og koffein kan man drikke?
Dette er individuelt, men på generell basis skal de fleste voksene drikke en god dose koffein daglig før det blir et problem. Sliter du med hjertebank, rastløshet eller å sove om kvelden, kan det være tegn på at du drikker for mye koffein. Om du også er slik at du MÅ ha energidrikk eller kaffe for å klare å komme deg opp om morgenen eller ha energi til trening, kan det også være at du får i deg for mye å burde se på livsstilen din og burde kutte ned på koffeininntaket. På generell basis vil jeg si maks to energidrikker om dagen, eventuelt en energidrikk og en til to kopper kaffe avhengig av størrelse. Jeg forsøker å holde meg til enten en kopp kaffe eller en Nocco, da jeg ikke vil få i meg for mye koffein.

 

Kristine ♥

ENKLE, PROTEINRIKE, GODE OG GLUTENFRIE PIZZAHORN

Disse hornene laget jeg i går for å ha til matpakken de neste dagene. Ettersom jeg har jobbhelg, er jeg helt avhengig av å ha noe enkelt tilgjengelig. Jeg vet for min del at planlegging er alfa omega. Planlegger jeg ikke og ikke har mat laget opp på forhånd, blir det ofte til at jeg glemmer å spise. Det går utover energien og konsentrasjonen. Nettopp derfor har jeg gjort det til en rutine og alltid planlegge og foodprepper mat om jeg vet at jeg har noen hektiske dager i vente.

Det er jo helg og da ville jeg laget noe med pizzasmak. Valget falt da på pizzahorn. Disse er enkle, proteinrike, gode og glutenfrie. Jeg hadde kun glutenfritt mel, derfor har jeg brukt dette. Glutenfritt mel kan byttes ut med andre meltyper som hvetemel eller speltmel.

Som pizzafyll har jeg brukt tomatpure, ketchup, pizzakrydder (en blanding av basilikum og oregano), hvitløk, skinkeskiver og revet Jarlsbergost. Her kan du også bruke det du har tilgjengelig eller har lyst på. Pesto og soltørket tomat, karbonadedeig og mozarella, bønner og parmesan. Mulighetene er mange!

Enkle, proteinrike, gode og glutenfrie pizzahorn
8 stykker

Pizzahorn
250 g yoghurt naturell
100 g mel, jeg brukte glutenfri melmiks
100 g havremel
5 g bakepulver
1/2 ts salt

Pizzafyll

3 ss tomatpure
4 ss ketchup
Krydder, jeg har brukt pizzakrydder (basilikum og oregano) og hvitløkskrydder
Ca 100 g skinke
Revet ost, ca 100 g

Bland sammen mel, bakepulver og salt.
Ha i yoghurt. Kna deigen godt sammen. Tilsett eventuelt mer mel om deigen blir løs eller mer yoghurt om deigen blir tørr. Deigen skal ha marsipan konsistens.
Kjevl ut deigen. Her kan det lønne seg å kjevle deigen mellom to ark med bakepapir. Altså at du legger et flak med bakepapir på kjøkkenbenken, så legger du deigklumpen oppå den, trykker deigen utover med hendene, før du legger over et nytt ark med bakepapir og kjevler oppå bakepapiret. Da unngår du at deigen setter seg fast i kjevlen.
Smør utover tomatpure og ketchup. Strø over pizzakrydder og hvitløkskrydder. Legg over skinke og ha så over revet ost.
Bruk en skarp kniv til å skjære deigen i 8 pizzastykker eller trekanter som vist på bildet.
Rull så et og et pizzastykke / trekant sammen ved at du starter å rulle på den bredeste delen og ruller inn mot spissen.
Sett pizzahorn på en bakeplate.
Stek på 225 grader i 12 -15 minutter.
Avkjøl noe.

Ettersom det er yoghurt i deigen, blir pizzahornene ekstra saftige og gode. Det gjør også at de holder seg godt i 3 dagers tid i kjøleskapet. Oppbevar de i en zip-pose, men ta de gjerne ut et kvarters tid før de skal spises. Pizzahorn er best når de er romtemperert eller lunkene. Du kan også varme de i mikroen eller stekeovnen et par minutter.

Og du, lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Da har du mat til flere dager. Perfekt til matpakke, frokost, lunsj eller kveldsmat. Håper du lar deg friste til søndagsbakingen. Så har du god mat de neste dagene!

 

Kristine ♥