ENKLE, PROTEINRIKE, GODE OG GLUTENFRIE PIZZAHORN

Disse hornene laget jeg i går for å ha til matpakken de neste dagene. Ettersom jeg har jobbhelg, er jeg helt avhengig av å ha noe enkelt tilgjengelig. Jeg vet for min del at planlegging er alfa omega. Planlegger jeg ikke og ikke har mat laget opp på forhånd, blir det ofte til at jeg glemmer å spise. Det går utover energien og konsentrasjonen. Nettopp derfor har jeg gjort det til en rutine og alltid planlegge og foodprepper mat om jeg vet at jeg har noen hektiske dager i vente.

Det er jo helg og da ville jeg laget noe med pizzasmak. Valget falt da på pizzahorn. Disse er enkle, proteinrike, gode og glutenfrie. Jeg hadde kun glutenfritt mel, derfor har jeg brukt dette. Glutenfritt mel kan byttes ut med andre meltyper som hvetemel eller speltmel.

Som pizzafyll har jeg brukt tomatpure, ketchup, pizzakrydder (en blanding av basilikum og oregano), hvitløk, skinkeskiver og revet Jarlsbergost. Her kan du også bruke det du har tilgjengelig eller har lyst på. Pesto og soltørket tomat, karbonadedeig og mozarella, bønner og parmesan. Mulighetene er mange!

Enkle, proteinrike, gode og glutenfrie pizzahorn
8 stykker

Pizzahorn
250 g yoghurt naturell
100 g mel, jeg brukte glutenfri melmiks
100 g havremel
5 g bakepulver
1/2 ts salt

Pizzafyll

3 ss tomatpure
4 ss ketchup
Krydder, jeg har brukt pizzakrydder (basilikum og oregano) og hvitløkskrydder
Ca 100 g skinke
Revet ost, ca 100 g

Bland sammen mel, bakepulver og salt.
Ha i yoghurt. Kna deigen godt sammen. Tilsett eventuelt mer mel om deigen blir løs eller mer yoghurt om deigen blir tørr. Deigen skal ha marsipan konsistens.
Kjevl ut deigen. Her kan det lønne seg å kjevle deigen mellom to ark med bakepapir. Altså at du legger et flak med bakepapir på kjøkkenbenken, så legger du deigklumpen oppå den, trykker deigen utover med hendene, før du legger over et nytt ark med bakepapir og kjevler oppå bakepapiret. Da unngår du at deigen setter seg fast i kjevlen.
Smør utover tomatpure og ketchup. Strø over pizzakrydder og hvitløkskrydder. Legg over skinke og ha så over revet ost.
Bruk en skarp kniv til å skjære deigen i 8 pizzastykker eller trekanter som vist på bildet.
Rull så et og et pizzastykke / trekant sammen ved at du starter å rulle på den bredeste delen og ruller inn mot spissen.
Sett pizzahorn på en bakeplate.
Stek på 225 grader i 12 -15 minutter.
Avkjøl noe.

Ettersom det er yoghurt i deigen, blir pizzahornene ekstra saftige og gode. Det gjør også at de holder seg godt i 3 dagers tid i kjøleskapet. Oppbevar de i en zip-pose, men ta de gjerne ut et kvarters tid før de skal spises. Pizzahorn er best når de er romtemperert eller lunkene. Du kan også varme de i mikroen eller stekeovnen et par minutter.

Og du, lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang. Da har du mat til flere dager. Perfekt til matpakke, frokost, lunsj eller kveldsmat. Håper du lar deg friste til søndagsbakingen. Så har du god mat de neste dagene!

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg