TACOSUPPE PÅ 10 MINUTTER   

Høst er suppetid. Spesielt når været er grått og trist. Da er det perfekt med en god og varmende suppe. I ukeskalenderen min, som jeg fortalte dere om på søndag, stod det tacosuppe. Og det passet perfekt i dag ettersom det er grått og trist. 

Tacosuppe på 10 minutter
Til 2 personer

1 pakke kjøttdeig eller karbonadedeig
1 hvitløksfedd
1 cm chili
1/3 løk
1/2 søtpaprika
1/2 squash
5 dl kraft, eller 1 buljongterning og 5 dl vann
3 ss tomatpure
2 ss tacokrydder, jeg bruker hjemmelaget
Koriander
1 lime

Del løk i terninger, finhakk hvitløk og chili.
En en klatt smør eller olje i en gryte. Tilsett kjøttdeig, løk, hvitløk og chili. Stek på medium til høy varme til kjøttet er stekt.
Tilsett kraft, tomatpure og krydder. Kok opp.
Del paprika og squash i skiver.
Ha så i squash i gryten og la koke i 2 minutter.
Tilsett koriander, paprika og press over saften fra limen. Rør rundt og server.

En deilig, enkel og god tacosuppe som lages på bare 10 minutter. Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig. Kjøttdeig kan også byttes ut med fisk, kylling i biter, kikerter eller bønner. Lag gjenre din vri. Og lag en stor porsjon så du har til lunsj i morgen også!

 

Kristine ♥

NOK EN INTERVALLØKT

Hei denne onsdag ♥ Hvordan har uken behandlet deg så langt? For min del har det vært jobb, trening og hverdag på agendaen. Det er jo sånn denne hverdagen stort sett går! Nå har jeg akkurat fullført en intervalløkt. Jeg føler meg helt i ekstase om jeg skal være helt ærlig. Intervaller gir meg en helt annen rus enn det styrketrening gjør. Jeg blir alltid i ekstra godt humør etter intervaller. Det føles som jeg flyr de første timene etterpå. Noe jeg trenger denne onsdagen. I skrivende stund sitter jeg nemlig på legekontoret og venter på å ta noen blodprøver. Når det kommer til blodprøver er jeg skikkelig pinglete. Jeg svimer tidvis av! Nå som jeg må ta blodprøver såpass ofte på grunn av hashimtodiagnosen og antistoffene, begynner jeg å bli litt tøffere, men jeg liker det absolutt ikke. Da kommer endorfinrusen godt med!

Nok en intervalløkt – dagens intervalløkt

2 min på + 1 min av x 4 ganger
Du har altså høy intensitet i 2 minutter, før du har rolig intensitet i 1 minutt. Dette gjentar du 4 ganger. Deretter går du videre på neste bolk.

1 min på  + 45 sek av x 4 ganger
Her har du høy intensitet i 1 minutt, og har så rolig intensitet i 45 sekunder. Dette gjentar du 4 ganger før du går videre til siste intervallbolk.

30 sek på + 30 sek av x 4 ganger
Høy intensitet i 30 sekunder  etterfulgt av pause i 30 sekunder. Gjenta 4 ganger.

Husk å varm opp i 5 -10 minutter før du starter intervalløkten, slik at du blir god og varm i kroppen. Bruk også 5 minutter på nedtrapping.

Håper du kan få like mye glede av denne intervalløkten som meg. Og du, send meg noen gode tanker. Blodårene mine trenger det akkurat nå. Neida….joda… Det er fascinerende hvordan kroppen fysisk stritter imot når frykten sitter i hodet. Samtidig som jeg vet at blodprøver er helt ufarlig! Øvelse gjør mester, er det ikke det man sier? Jeg får forhåpentligvis litt mindre blodprøveskrekk for hvert blodprøvestikk. 

 

Kristine ♥

KNEBØY SOM RUMPETRENING?

En rekke forskning viser at knebøy aktiverer quadriceps, altså forside lår, mer enn de aktiverer glutes, rumpemuskulaturen vår. Likevel er knebøy en genial øvelse som legger store krav til underkroppen. Og også coremuskulaturen! Knebøy er en øvelse alle burde gjøre. Med noen få justeringer, kan du få knebøy til trene rumpemuskulaturen langt mer enn vanlig knebøy. Og hvem vil vel ikke trene mye rumpe?

Knebøy som rumpetrening. Her er fire enkle steg for å få trene mer rumpe under knebøy

⋄ Oppvarming
Her anbefaler jeg at du bruker et minibands. Gjør gjerne et par aktiveringsøvelser med minibands som kick back og blutbridge. Gjør også noen lette knebøy med minibands før du legger på vekter, slik at du får åpnet opp hoftene og aktivert rumpen.

⋄ Pek tærne utover
Utoverrotasjon i hoften, starter med at du vender føttene dine lett ut mot siden og peker tærne utover. Mer utoverrotasjon, vil føre til større aktivering av rumpen.

⋄ Ta et bredt steg
Med det mener jeg litt videre enn skulderbredde, slik at føttene dine er plasser litt beredere enn dine skuldre.

⋄ Sett deg tilbake
Altså at du har rettere rygg og tenker at du setter deg ned på en stol når du gjør knebøy, at du ikke lener overkroppen for mye frem.

Når du bruker disse fire stegene, må du gjerne redusere vektene på knebøystangen, da det vil føles tyngre å gjøre knebøy på denne måten. Og ikke glem å fokusere på teknikken. Knebøy er kompleks øvelse. Alle, nybegynnere som viderekommende, burde få en teknikksjekk med jevne mellomrom.
Håper du får bedre kontakt med rumpen under knebøy fremover. God trening!

 

Kristine ♥

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22076098
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4242956
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/19130646
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25435701
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9107637

I STEDET FOR BRUS

Lettbrus er noe veldig mange er avhengig av. Benn there done that. Jeg har vært pepsi max og cola zero avhengig til tusen! Det har vært helt ekstremt. Jeg startet faktisk med å drikke Pepsi max daglig allerede da jeg var 11 -12 år. Og slik har det fortsatt. I perioder hvor jeg har slitt med mat og trening, dere som har fulgt meg en stund vet jo at jeg har slitt med et veldig anstrengt forhold til egen kropp i ungdomsårene, har jeg drukket så mye som 3 liter lett brus  daglig. Noen ganger mer! Jeg tørr ikke tenke på hvor mye penger jeg har brukt på lettbrus! Selv om mitt anstrengt forhold til kroppen min forsvant, har avhengigheten til lettbrus vedvart. De senere årene har det stort sett bare vært ett glass daglig, men jeg har virkelig måtte ha dette glasset. Det har vært min kos, min måte å stresse ned, ja, en slags mental avhengighet. Etter at jeg fikk hashimotodiagnosen, bestemte jeg meg for at jeg måtte gjøre noe med denne avhengigheten. 

Det er en rekke diskusjoner hvorvidt lettbrus er farlig eller ikke. Jeg skal ikke si at jeg har en fasit der. Vi vet at mennesker som bytter ut vanlig brus med lettbrus, har lettere for å gå ned i vekt. Samtidig er det også studier som viser at mennesker som drikker lett brus hver dag, har større risiko for å utvikle diabetes og metabolsk syndrom. Studier har også vist at det kan påvirke tarmbakteriene på en negativ måte og være med på å gi glutenintoleranse. Enkelte studier viser også at kunstig søtning som aspartam inneholder noe som er kalt eksitotoksiner som kan skade neuronerne våre og er sett i sammenheng med neurologiske sykdommer som Alzheimer. Det er også studier som viser at mennesker som drikker lettbrus med aspartam går opp i vekt. 

For min er jeg litt ambivalent av mine tanker rundt forskningen, og det har ikke vært motivasjon nok til å slutte med lettbrus. Når jeg nå derimot fikk hashimotodiagnosen, fikk jeg ekstra drahjelp. Da ville jeg virkelig ta helsen min på alvor og optimalisere inntaket mitt så bra som overhodet mulig. Da ville jeg også kutte ut burs. I tillegg liker jeg ikke det faktumet at jeg er avhengig. Følelsen av å måtte ha et daglig glass med brus. Det at jeg kan få hodepine og bli gretten uten. Det var også motivasjon for å slutte.

Det å brått slutte med lettbrus er ekstremt vanskelig for mange. Inkludert meg. Jeg smaken smaken og følelsen det gir meg. Er du en av de som er avhengig av lettbrus, har jeg et tips til hva du kan drikke i stedet; LMNT og farris.
Bruker du koden AURE får du 10 % rabatt.

LMNT består av kun naturlige ingredienser, salt, magnesium, kalium, stevia og naturlig smaker. Og de er veldig gode. Jeg kjøpte de egentlig for å bruke de i forbindelse med trening. Mange som trener, har mangel på de viktige mineralene som LMNT inneholder. Når jeg smakte de, synes jeg de smakte så godt at jeg fant ut at dette er den perfekte erstatningen for lettburs. Jeg begynte å blande 1 stk LMNT i 1 flaske med 1,5 liter farris. Og det er såååå godt! Dette er faktisk bedre enn brus! 

Ps, når du blander LMNT med kullsyre, start med å bare blande litt væske ut med pulveret. Hvis ikke bruser det veldig over. 

Jeg har kjøpt nesen alle smakene og også den nøytrale.  Favorittene mine er vannmelon, sitrus og bringebær. De har også en variety pack hvor du får med tre forskjellige smaker og kan prøve flere av dem før du bestemmer deg for en stor pakke av enkeltsakene. Skulle jeg bare valgt en smak, må jeg si vannlemlon.

Bruker du koden AURE får du 10 % rabatt på LMNT og alt annet på nettsiden. Nei, de er ikke sponset. Jeg har kjøpt de selv. Jeg rett og slett digger de og synes det er fint å kunne ha et litt bedre alternativ til lettbrus. 

Har du testet LMNT? Forsøk å bytt ut lettbrusen din med LMNT. Kos deg!

 

Kristine ♥

 

Kilder angående lettbrus:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19151203/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20886530/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25231862/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1474447/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23088901/

SÅNN PLANLEGGER JEG UKEN MIN

Sånn planlegger jeg uken min

Jobb  og faste avtaler
Først setter jeg opp faste avtaler som jobb, møter og eventuelle andre viktige avtaler som legebesøk. De faste avtalene er noe jeg  komme meg til og de får derfor første prioritet i kalenderen.

◦ Sosiale avtaler
Deretter setter jeg inn sosiale avtaler i kalenderen, som bursdagsfeiringer, middag med venner, lunsjavtaler også videre. Dette er ting jeg har lyst til å gjøre, men som jeg ikke må gjennomføre. De sosiale avtalene kommer derfor i andre rekke.

◦Trening
Ut ifra de to overnevnte, setter jeg inn trening. Etter at jeg har satt opp jobb og sosiale avtaler, ser jeg altså når jeg er ledig og når jeg har tid til å trene. I tillegg til å skrive ned når jeg skal trene, pleier jeg også å skrive ned hva jeg skal trene. Har du et spesifikt mål, kan det også være nyttig å skrive ned målet og hvorfor du ønsker å nå dette. For tiden har jeg ikke noe mål annet enn å kose meg på trening, så jeg bruker ikke tid på målsetning. 

◦ Middager
Jeg lager også et notat hver dag for middag. Ettersom jeg bare er et menneske, planlegger jeg oftest slik at jeg kan ha noenlunde lik middag to dager på rad. Denne uken har jeg for eksempel planer om å ha taco på onsdag. Da har jeg skrevet inn taco suppe på torsdag med restene. I perioder hvor jeg har det veldig hektisk, pleier jeg også å planlegge matpakker og foodprepping. På den måten får jeg i meg nok og næringsrik mat hele uken. 

◦ Huskeliste
Jeg skriver også opp en huskeliste med ting jeg skal huske eller få gjort i løpet av uken. Det kan for eksempel være et spesielt blogginnlegg jeg har lyst til å skrive, en bursdagsgave jeg skal kjøpe eller en telefon jeg skal ta.

◦ Fritid / megtid
For meg er det også helt nødvendig at jeg setter av tid til å gjøre ingenting. Jeg pleier å kalle det megtid eller fritid i kalenderen. Det blir som små hull i kalenderen hvor jeg kan være for meg selv og velge helt hva jeg vil gjøre, om det så er ingenting, litt lett streching, å lese en bok eller gå meg en tur. Denne fritiden må jeg ha for å samle energi og hente krefter.

Håper du får planlagt uken din på en bra måte. Bruk resten av søndagskvelden til å lade opp til en ny og fantastisk uke. Måtte den bli superduper!

 

Kristine ♥

MIN FAVORITT KVELDSMAT – MEXICANSK EGGERØRE

Jeg bare elsker denne retten! Jeg har spist den til både frokost, lunsj og kveldsmat i det siste. Det er en slags meksikansk eggerøre, og det blir bare så godt. Ordentlig friskt og velsmakende rett og slett! Også gir retten masse næring. Her er det flust av vitaminer, mineraler, fiber, proteiner, sunt fett og omega3 (hvis du velger kjøtt og egg fra gode kilder). Denne her må du prøve. 

Min favoritt kveldsmat – meksikansk eggerøre 
1 porsjon

2 egg
Ca 100 g kjøttdeig / karbonadedeig
1/5 rødløk
1/2 paprika
2 -3 cherrytomater, jeg har brukt gule cherrytomater
1/2 avokado
1 håndfull ruccola
Koriander
Lime
Salt, pepper og chiliflak

Del avokado, løk og paprika i terninger. Cherrytomat i båter.
Ha en klatt smør i en panne sammen med løk og kjøttdeig. Stek til kjøttdeigen er klar.
Ha så i eggene. Rør raskt rundt. Jeg foretrekker at plommen fortsatt er bløt og lar det bare steke i 30 sekunder. 
Ha så i avokado, ruccola, paprika og koriander, samt krydder. Rør rundt og ha på en tallerken.
Topp med limesaft. 

Vil du ha en supersunn og veldig god frokost, lunsj eller kveldsmat, lag mexicansk eggerøre. Nam! DU har sikkert spist lørdagsfrokosten allerede, men kanskje dette kan være noe til søndagsfrokosten?

 

Kristine ♥

DAGENS ØKT OG ET FLARE UP

Det er så godt å føle at jeg er tilbake i noenlunde treningsrutiner. Dette er ukens tredje økt. Weee! De to siste ukene har jeg vært ekstremt sliten. Jeg har hatt det som heter en flare up av hashimotosykdommen, hvor symptomene blir forverret. For min del vet jeg at det skyldes stress. Vannlekkasje, en ødelagt do hvor jeg var uten do i fire dager, alvorlig sykdom hos et av mine nærmeste familiemedlemmer, har vært noe av det jeg har stått i de siste tre ukene. Og det har rett og slett blitt for mye for meg. Da blomstrer sykdommen og jeg har rett og slett blitt helt slått ut. Slik er det dessverre med en autoimmun sykdom. Den vil alltid være der, og man må lære seg å leve med den, samt hva som trigger den. For min del er jo dette ganske nytt. Nå er det ikke mer enn knapt et halvt år siden jeg fikk påvist hashimoto og cøliaki. På denne tiden har jeg kommet en lang vei og har redusert antistoffene mine og følt meg bedre, men de siste ukene har jeg altså tatt noen steg tilbake. Riktignok tenker jeg at det er slik en læringskurve skal være. Siden jeg fikk diagnosen har jeg gått ti steg fremover, og så gikk jeg nå to steg tilbake. Nå innser jeg virkelig hvor viktig stress er og at jeg må prioritere enda mer stressmestring i min tilhelingsprosess. Jeg har tatt det helt med ro de siste ukene og pleid meg selv. Nå er jeg allerede på vei fremover igjen.

 På grunn av oppblomstringen, har det blitt lite trening noen uker. Jeg har måtte prioritere hvile. Forrige uke hadde jeg faktisk ingen treningsøkter! Da ble det ene og alene gåturer og lett stretching. Denne uken føler jeg meg heldigvis mye bedre og dette er, som nevnt over, ukens tredje økt. Det er deilig! Trening er en så viktig del av hvem jeg er og gir meg så mye glede, energi og mental utblåsning. Jeg er rett og slett et bedre menneske når jeg trener.

Dagens økt bestod av
– Chins med nøytralt grep
– Enarms roing på benk
– Benkpress med manualer
– Enarms stående skulderpress med kettlebell
– Face pull

Enarms stående skulderpress med kettlebell er en øvelse jeg har blitt glad i. Ikke bare tar den godt på skuldre, her må du også stramme coremuskulaturen skikkelig slik at du ikke svaier i ryggen. Jeg kjenner det alltid godt i magen dagen etter å ha gjort denne øvelsen. Gratis magetrening, med andre ord! 

Og du, om du er sliten og trenger å hvile; husk å gi deg selv lov til å puste, hente deg inn og slappe av. Vi kan ikke bare pushe, pushe og pushe mer. Selv om dagens samfunn gjerne vil at vi skal det. Dette gjelder enten man har en sykdom eller ei. Ta vare på kroppen din.

 

Kristine ♥

THAI LAKSEBOLLER

Jeg så den nye kjøttdeigen av laks på butikken i går. Ettersom jeg er en sucker for alt nytt, måtte jeg ta den med meg hjem. Den må jo prøves! I mine øyne er det litt begrenset hva man kan bruke denne til. Jeg tenkte med en gang på laksetaco eller lakseboller. Og valget falt på sistnevnte. Jeg laget super gode thai lakseboller. Dette var bare så godt! 

Thaimat er jo generelt godt. Jeg elsker at det ofte er raskt, enkelt, sunt og veldig smakfullt. Denne retten er ingen unntak. Server thai lakseboller med det du selv ønsker. Jeg valgte squashpasta med kokoskrem. Det var veldig godt til. Annet tilbehør kan være ris eller nudler. 

Thai lakseboller med suqashpasta
Til 2 personer

Thai lakseboller
1 pakke kjøttdeig av laks*
1 cm chili
1 hvitløksfedd
1/2 lime

1 håndfull koriander
1/3 ts salt, 1/4 ts pepper

Squashpasta
1 squash
1 dl kokoskrem, eventuelt kokosmelk
1 cm ingefær
1/2 lime
1 ts honning
1/4 ts salt og 1/4 ts pepper

Start med laksebollene. 
Finhakk chili, lime og koriander. Bland sammen med laksekjøttedeig, saften fra limen, salt og pepper. Her brukte jeg en skje og rørte alt sammen. 
Bruk en spiseskje og hånden din til å låge kjøttboller. 
Stek i en panne på middels varme i 3 -5 minutter på hver side. Jeg hadde lokk på pannen.

Mens laksebollene steker, deler du squashen. Bruk en ostehøvel til å skjære tynne skiver av squashen.
Finhakk ingefær.

Når laksebollene er ferdigstekt, ta de ut av pannen. Ha i 1 ss smør eller olje (anbefaler avokadoolje) i pannen. Ha i ingefær og squash. 
Stek på middels til høy varme i 1 minutt. Ha så i limesaft, kokoskrem, honning salt og pepper. 
Rør rundt og server.

*finner du ikke kjøttdeig av laks, kan du finhakke laksefileter og lage lakseboller av det

Ser det ikke friskt og godt ut? Jeg har rester til i dag og gleder meg allerede! Ha en fortsatt fin tirsdag.

 

Kristine ♥

FEM TING JEG DIGGER AKKURAT NÅ

Dette er fem ting jeg digger akkurat nå:

◦ MCT, spesielt C8
Dere har sett og hørt meg snakke om MCT olje mange ganger nå, men jeg får ikke rost denne denne oljen nok! Bulletproof Brain Octane er den beste MCT-oljen jeg har testet hittil både med tanke på smak (den smaker absolutt ingen ting), men også fordi det er en utrolig ren C8 olje – den mest potente MCT varianten. Grunnen til at jeg elsker MCT olje er rett og slett fordi den gir så enormt bra energi. Denne oljen er perfekt før trening eller som et ekstra energiboost på morgen. MCT olje kan også være med på dempe søtsug og sult, samt øke fettforbrenningen. Jeg har MCT olje i morgenkaffen min hver eneste da. I tillegg bruker jeg gjerne også gjerne MCT olje i salatdressinger i kombinasjon med olivenolje eller avokadoolje. Om det er ønskelig kan jeg gjerne skrive et helt innlegg om den fantastiske MCT – olje og hvorfor jeg er så fan. Let me know om dere ønsker det!
Rabattkoden AURE gir deg 10 % rabatt på Bulletproof Brain Octane og alt annet hos superstate. Jeg må bare poengtere at jeg har kjøpt og betalt denne selv, men at jeg liker den så godt at jeg har fått en rabattkode å dele med dere.

◦ Kastanjemannen
Er det en serie du skal se i høst, er det denne. Det skal sies at jeg generelt er glad i nordiske thrillerserier, men denne serien er en av de beste jeg har sett på lenge. Kastanjemannen handler om en seriemorder som etterlater seg nettopp kastanjemenn. Jeg liker spesielt godt at jeg ikke helt forventet hvem som var seriemorderen. Mulig jeg er korttenkt, men ofte føler jeg at du i en del serier får hint om hvem som er the bad guy. De hintene tok jeg ikke i denne serien før nest siste episode. Kastanjemannen anbefales.


◦ Kick back på benk

Kick back stående synes jeg tidvis kan være vanskelig å få til. Det er ikke alltid rumpen vil gjøre mesteparten av jobben, men korsrygg eller bakside lår begynner å ta over. Når jeg derimot gjør kick back på benk, da kjenner jeg det skikkelig godt i rumpestumpen. Jeg har vist øvelsen på denne filmen.

◦ Stronger by Science
Denne podcasten her er rå om du vil lære mer om trening, kosthold og helse. den holdes av podcastvertene Eric Trexler og Greg Nuckols, to veldig dyktige mannfolk som baserer seg på forskning. Vil du ha mer kunnskap, er dette virkelig podcasten å høre på.

◦ Magnesium
Jeg har aldri slitt med kramper eller fatige, men etter at jeg fikk hashimoto, begynte dette å komme frem. Muskelkramper er en av hovedsymptomene ved magnesium mangel. Andre symptomer er problemer med å sovne og andre søvnvansker, refluks, forstoppelse, hodepine, trette muskler, hjernetåke, hodepine, PMS, dårlig energi, osv. Jeg begynte derfor å ta Magnesium Breaktehrough. I løpet av en uke var krampene mine borte og jeg opplevde også mindre hodepine, samt at jeg sovnet raskere på kvelden. Etter det har jeg vært frelst og tatt magnesium hver kveld! Magnesium er et kosttilskudd veldig mange kan ha nytte av. Det kalles ofte for ‘avslappings’ mineralet, da det hjelper oss å slappe av, er med på å regulere blodsukkeret og hjerterytmen, og hjelper både skjelettet og immunsystemet vårt, for å nevne noen. Du ser hvor fantastisk dette mineralet er? Jeg valgte Magnesium Breakethrough ettersom dette kosttilskuddet hadde mange positive reviews, samt at det er et komplett magnesiumtilskudd som består av syv forskjellige typer magnesium. Er du mye sliten, har PMS, kramper eller lignende symptomer, kan magnesium være verdt å teste.  Koden AURE gir deg 10 % rabatt.

 

Kristine ♥

FANTASTISK FRUKT OG NØTTEBRØD

Jeg bakte et skikkelig godt frukt og nøttebrød i går. Ettersom jeg ikke lenger kan spise gluten, forsøker jeg å eksperimentere med nye oppskrifter. Jeg er også ganske følsom for en del meltyper for tiden, selv om det er glutenfritt mel. Tarmen min er nok litt ødelagt og trenger litt hvile og reparasjon. Derfor forsøker jeg også å holde meg unna mye mel generelt. Hittil har jeg gjort mange bom når jeg har bakt og eksperimentert. Spesielt når det gjelder brød, rundstykker og bakevarer. Har du en god oppskrift, del den gjerne med meg!

I går ble det endelig suksess når jeg bakte. Dette fantastiske frukt og nøttebrødet ble både søtt og salt, crunchy og mykt. Det var veldig, veldig godt! Jeg synes brødet var så godt at jeg ikke hadde på noe pålegg, men du kan gjerne toppe det med pålegg om du ønsker det. All form for ost, tror jeg vil gjøre seg veldig godt på dette brødet.

Fantastisk frukt og nøttebrød
1 brød

300 g nøtter – bruk det du har tilgjengelig eller liker best. Jeg brukte en blanding av mandler, hasselnøtter, cashewnøtter, macadamianøtter og pecannøtter
300 g tørket frukt –  bruk det du ønsker. Jeg brukte rosiner, dadler, fiken og gojibær.
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ss sukringold
3 egg
20 g fiberfin, eller annet mel
80 g bokhvetemel, eller annet mel

Hakk nøtter og tørket frukt grovt. Bland med resten av ingrediensene.
Smør en brødform på 1,5 liter eller ha bakepapir i den.
Hell røren i formen.
Stek på 150 grader i 90 minutter.
Avkjøl i formen.
Oppbevar i kjøleskapet. 

Når jeg spiste brødet i dag, hadde jeg det 10 sekunder i mikroen. Da ble det saftig og godt igjen. Oppbevar brødet ellers i kjøleskapet. Håper det smaker!

 

Kristine ♥