DEILIG, ENKEL OG MELKEFRI KOKOS- OG BLÅBÆRMOUSSE

Lørdagsformiddag og jeg sitter her med morgenkaffen min. Min klassiske kaffe med koffeinfri Bulletproof kaffe, kokoskrem, litt salt, kanel og MCT-olje. Mmm. Jeg elsker kaffen min! Mens jeg sitter her og koser meg, vil jeg dele denne oppskriften med dere; deilig, enkel og melkefri kokos- og blåbærmousse. Jeg hadde besøk av en venninne på torsdag og bestemte meg for å prøve meg på en dessert. Ettersom jeg holder meg unna laktose og melk akkurat nå (for en kort periode ettersom jeg jobber med å reparere tarmen min etter at jeg fikk påvist cøliaki), måtte jeg eksperimentere med noe nytt. Dette ble en skikkelig frisk og god dessert. En perfekt avslutning på et måltid eller om du bare vil ha noe godt ila dagen. 

Deilig, enkel og melkefri kokos- og blåbærmousse
Til 2 – 3 skåler

1 boks kokoskrem, jeg bruker SantaMaria
3 plater gelatin
2 ss varmt vann
3 eggehviter
1 ss surkingold
1/4 ts salt
1 ss limesaft
150 g blåbær

Bløtlegg gelatinplatene etter anvisning på pakken. Smelt så i 2 ss varmt vann. 
Stivpisk eggehvitene med sukringold og salt.
Bland de stivpiskede eggehvitene med kokoskrem og limesaft. Ha så i smeltet gelatin. 
Det er viktig å vende kokoskremen forsiktig inn i eggehvitene. Jeg bruker en slikkepott. Blander du det for raskt, detter eggehvitene sammen. 
Smak deg gjerne til med mer søtning om du ønsker det mer søtt- 
Vend inn blåbær.
Fordel massen i skåler.
Sett kaldt i minimum 2 timer. 
Server. 

Bytt gjerne ut blåbær med andre bær. Jeg har veldig lyst til å prøve ut denne oppskriften med kirsebær. Det tror jeg hadde vært himmelsk! 

Nå skal jeg komme meg ut. Eller, først skal jeg drikke opp kaffen min, så skal jeg komme meg ut. I dag trekkes jeg mot sjøen og jeg skal gå meg en fin tur langs Oslofjorden. Fylle på sjelen med god energi. Håper du får en nydelig dag.

 

Kristine  ♥

IKKE VENT MED Å LEVE

God fredagsmorgen dere ♥ I dag ble jeg sittende å gruble mens jeg drakk morgenkaffen min. Og jeg lurer jeg på en ting. Hvorfor venter vi med å leve? Vi skal bare tjene litt mer penger, bare gå ned de kiloene, bare få en kjæreste, bare fullføre skolen….osv. Denne tankegangen er noe så alt for mange av oss har. Vi venter med å leve!

Livet er her og nå. Akkurat nå i dette øyeblikket. Det består av alle hverdagene, timene og minuttene.
Hva vil du med livet ditt? Hvordan ønsker du å leve? De aller fleste av oss ønsker å leve et lykkelig liv. Det å gjøre ting vi får glede av og kunne kjenne på gode følelsene. Likevel har vi så alt for lett for å utsette ting og tenke bare eller når.
‘Når jeg har tjent opp nok penger, da skal jeg….’, ‘når jeg har gått ned de fem kiloene….’, ‘når jeg har fullført skolen….’ da skal livet begynne og jeg skal nyte hver dag.

Til tider glemmer vi alle å sette pris på timene som flyr forbi, og at det faktisk er selve hverdagen som er mesteparten av livet.  Men vi kan ikke la dagene gå fordi vi venter på noe! Før du vet ord av det sitter du på gamle hjemmet og da er det dessverre for sent. Jeg vet i hvert fall med meg selv at jeg ønsker å sitte der som nitt åring og tenke tilbake på alt jeg gjorde. Jeg vil i hvert fall ikke sitte der, tenke tilbake og angre på at jeg ikke gjorde de tingene jeg hadde lyst til, fordi jeg først skulle gå ned noen kilo, få mer penger, bli ferdig med en viktig oppgave på jobb eller noe helt annet.

Kjære deg, ikke glem at livet er nå. Sett av litt tid hver dag til å bare leve i nuet og gjøre noe som gir deg en god følelse. Senk skuldrene og lukk øynene. Smil stort til deg selv. Sette pris på øyeblikket som er. Vær takknemlig for det du har og det du er. Det høres kanskje overfladisk ut, men det hjelper. Gjør livet litt bedre for deg selv.
Ha en skikkelig bra fredag!

 

Kristine ♥

ENKEL TYRKISK LAMMEFORM

Det er lammetid og da spiser jeg gjerne godt med lam. Viste du at lammekjøtt faktisk har en veldig bra fettsyreprofil? Lam er en av de kjøtttypene med mest omega3. Så spis mer lam dere! Jeg har fylt fryseren med lammelår i skiver, lammebog og lammekjøttdeig som jeg har kjøpt gjennom Rekoringen. Hos meg blir det mye lam for tiden! 

Denne oppskriften på enkel tyrisk lammeform ble jeg inspirert av fra MatPrat. Jeg klarer aldri følge en oppskrift hundre prosent, da jeg alltid må smake meg til og gjøre min egen vri. Jeg lot meg inspirere av deres tyrkiske güvec og har gjort noen justeringer. Dette er en veldig enkel og god middag. Du deler ingrediensene, har de i en form, og så setter du formen i ovnen. Enkelt og greit! 

Enkel tyrkisk lammeform
Til 2 personer

300 -400 g lam, jeg brukte bog
1/2 squash
1/2 paprika
1/2 rødløk
3 ss tomatpure
0,3 dl kraft, eventuelt 1 buljongterning og 3 dl varmt vann
Krydder: 1 ts persille, 1/2 ts salt, 1/3 ts pepper, 1/3 ts paprika
Ønsket mengde oliven
Gjerne fersk persille

Del kjøtt og grønnsaker i terninger. Ha i en ildfast form. 
Bland sammen tomatpure, kraft og krydder.
Hell over i formen. 
Stek i ovnen på 200 grader i 35 minutter. 
Bland i oliven og frisk persille rett før servering. 

Server formen med ris, poteter, salat eller annet tilbehør. Jeg gikk for en grønn salat. Der har du nok en veldig god og sunn middag. 


Kristine ♥

DAGENS ØKT OG RENEGADE ROW

Hei og hopp denne tirsdagen. Håper du har en fin start på uken. Jeg kom nettopp hjem fra en overkroppsøkt. Jeg la også inn litt core – trening i dag Generelt er jeg dårlig på å trene mage, men det er noe jeg vil prioritere fremover. Rett og slett fordi årene går og jeg vil ta vare på ryggen min. En sterk core og kjerne, er viktig for en frisk rygg. Jeg la til pall off press og renegade row som trening for coremuskulatur.

Dagens økt og renegade row

-Chins med egen kroppsvekt, deretter med ekstra vekt

4 sett x 5 -8 repetisjoner. Her økte jeg vektene for hvert sett
– Stående roing
4 sett x 8 repetisjoner
Sittende skulderpress
3 sett x 8 repetisjoner
– Renegade row
3 sett x 10 repetisjoner
– Pall of press
2 sett x 16 repetisjoner

Forresten, renegade row er en rå øvelse! Dette ser så lett ut, men er så vanskelig og tungt. Det som er veldig viktig å tenke på når du gjør denne øvelsen, er at du må strammer coremuskulaturen under hele settet. Magemusklene dine skal stabilisere overkroppen. Dette er en skikkelig bra coreøvelse, samtitid som du får trent rygg og armer. Jeg anbefaler at du starter med lette vekter slik at du unngår rotasjon i overkroppen og klarer å holde rygg- og mage stabil under hele bevegelsen.  Jeg kommer soleklart til å være støl i morgen!

 

Kristine ♥

MIRAKELOLJEN MCT – HVORFOR JEG BRUKER DEN

Hva er så denne MCT – oljen som jeg har snakket om så mye? Dere har soleklart fått med dere at jeg elsker MCT og i dag vil jeg gi en forklaring på akkurat dette og lære dere litt om MCT, samt hvorfor jeg bruker den. Jeg elsker MCT så mye at jeg både har kjøpt C8 MCT olje (min absolutte favoritt), MCT olje og MCT pulver. Koden AURE gir deg 10 % rabatt på disse produktene. 

Årsaken til at jeg elsker MCT, er fordi det gir meg en enorm energi og fokus. Jeg føler rett og slett at hjernen min er ‘on fire’. Konsentrasjonen og hjernekapasiteten når virkelig et nytt nivå når jeg bruker MCT. I tillegg får jeg god og jevn energi i kroppen uten at jeg får noen form for kræsj etterpå. Det er derfor jeg bruker MCT før trening.

MCT står for medium chain triglycerides. Et triglyserid er tre fettsyrer med en glyseroldel, mens en fettsyre består av en kjede med 4 til 24 karbonatomer. Som du da kanskje skjønner av navnet medium chain triglycerides, er altså MCT et unikt fettstoff som har kortere kjeder av karbonatomer enn andre fettstoffer. Derav navnet medium chain triglycerides – mellomlange fettsyrer. Og det er nettopp disse kortere  fettsyrene som gjør MCT så unik og som gir de gode egenskapene til oljen.

Noen av fordelene ved MCT

⋄  Veldig rask absorpsjon
Fett er normalt tregt å fordøye, noe som gjør at det tar tid fra du inntar det du spiser til kroppen kan bruke energien. MCT derimot går utenom fordøyelsessystemet og absorberes direkte i portalvenesystemet hvor de raskt blir distribuert ut i kroppen og kan brukes som energi.

⋄ Rask energi
Dette henger sammen med punktet over. Ettersom MCT blir tatt opp såpass raskt, føler de fleste at de får en rask økning av energi både fysisk og psykisk. Jeg elsker MCT før trening, nettopp på grunn av den økte energien jeg får!

⋄ Antimikrobielle egenskaper
Det vil si at MCT kan være med å drepe uønskede bakterier, sopp, virus og parasitter, og hjelper derfor immunforsvaret vårt. Mekanismen her er fortsatt ukjent. Det finnes faktisk MCT i morsmelk, og man tror årsaken er fordi MCT kan hjelpe babyen å bekjempe potensielle infeksjoner.

⋄ Blodsukkerregulerende
MCT har vist å forbedre insulinfølsomheten og forbedre blodsukkeret. Og blodsukker kontroll er alfa omega for god helse!

⋄  Vektnedgang
Veldig mange rapporterer om vektnedgang etter at de har begynt å bruke MCT. Jeg tror personlig ikke det skyldes at MCT er fettforbrennende, men at det heller skyldes den økte energien som gjør at man beveger seg mer og dermed forbrenner mer kalorier. 

⋄ Mindre cravings og bedre metthetsfølelse
Jeg har ingen studie å vise til her, men veldig mange rapporterer om mindre sultfølelse og mindre søtsug. Alle online coaching kundene mine som har valgt å teste C8 MCT-oljen, har rapportert om dette, og på forum på nett er dette også en veldig vanlig effekt folk rapporterer om.

⋄ Bedre fordøyelse 

MCT er lettfordøyelig, samtidig som den er gluten og melkefri. Dette er et fettstoff alle tåler. I tillegg kan MCT være med på å balansere tarmmikrobiomet, som igjen har positiv effekt på fordøyelsen. 

⋄ Økt kognitiv funksjon
MCT stimulerer ketonproduksjonen. Ketoner er en kul ting. Dere har kanskje hørt om ketoner i forbindelse med en ketodietten? Da får man også forhøyet ketoner. Når du bruker MCT og ketonproduksjonen i kroppen din økter, tar hjernen opp disse ketonene og resulterer i at det blir mindre oksidativt stress i hjernen (dermed også mindre betennelse) og større energiproduksjon. Derfor sier man at MCTs evne til å stimulere ketonproduksjon øker energien til hjernen, og kan både bedre hjernehelse og -funksjon.

Hvis du er ny til MCT olje start forsiktig. Ta 1 ts et par dager og så øk til 1 ss, og så eventuelt øk videre fra der. Mange opplever at de kan få diare om de plutselig bruker store mengder MCT.

Jeg virkelig elsker MCT med og bruker både MCT pulver, MCT olje og en egen C8 MCT olje. Jeg varierer mellom de forskjellige MCT – produktene i kaffen på morgenen, mens jeg bruker alltid C8 oljen før trening. Jeg bruker også oljene når jeg lager dressinger og i matlagning. Da blander jeg de ofte med extra virgin olivenolje.
PS. Alle disse har jeg kjøpt selv.  Ønsker du å prøve MCT får du 10 % rabatt på MCT og alle andre produkter hos superstate med koden AURE.


Kristine ♥

TACOSUPPE PÅ 10 MINUTTER   

Høst er suppetid. Spesielt når været er grått og trist. Da er det perfekt med en god og varmende suppe. I ukeskalenderen min, som jeg fortalte dere om på søndag, stod det tacosuppe. Og det passet perfekt i dag ettersom det er grått og trist. 

Tacosuppe på 10 minutter
Til 2 personer

1 pakke kjøttdeig eller karbonadedeig
1 hvitløksfedd
1 cm chili
1/3 løk
1/2 søtpaprika
1/2 squash
5 dl kraft, eller 1 buljongterning og 5 dl vann
3 ss tomatpure
2 ss tacokrydder, jeg bruker hjemmelaget
Koriander
1 lime

Del løk i terninger, finhakk hvitløk og chili.
En en klatt smør eller olje i en gryte. Tilsett kjøttdeig, løk, hvitløk og chili. Stek på medium til høy varme til kjøttet er stekt.
Tilsett kraft, tomatpure og krydder. Kok opp.
Del paprika og squash i skiver.
Ha så i squash i gryten og la koke i 2 minutter.
Tilsett koriander, paprika og press over saften fra limen. Rør rundt og server.

En deilig, enkel og god tacosuppe som lages på bare 10 minutter. Bruk de grønnsakene du har tilgjengelig. Kjøttdeig kan også byttes ut med fisk, kylling i biter, kikerter eller bønner. Lag gjenre din vri. Og lag en stor porsjon så du har til lunsj i morgen også!

 

Kristine ♥

NOK EN INTERVALLØKT

Hei denne onsdag ♥ Hvordan har uken behandlet deg så langt? For min del har det vært jobb, trening og hverdag på agendaen. Det er jo sånn denne hverdagen stort sett går! Nå har jeg akkurat fullført en intervalløkt. Jeg føler meg helt i ekstase om jeg skal være helt ærlig. Intervaller gir meg en helt annen rus enn det styrketrening gjør. Jeg blir alltid i ekstra godt humør etter intervaller. Det føles som jeg flyr de første timene etterpå. Noe jeg trenger denne onsdagen. I skrivende stund sitter jeg nemlig på legekontoret og venter på å ta noen blodprøver. Når det kommer til blodprøver er jeg skikkelig pinglete. Jeg svimer tidvis av! Nå som jeg må ta blodprøver såpass ofte på grunn av hashimtodiagnosen og antistoffene, begynner jeg å bli litt tøffere, men jeg liker det absolutt ikke. Da kommer endorfinrusen godt med!

Nok en intervalløkt – dagens intervalløkt

2 min på + 1 min av x 4 ganger
Du har altså høy intensitet i 2 minutter, før du har rolig intensitet i 1 minutt. Dette gjentar du 4 ganger. Deretter går du videre på neste bolk.

1 min på  + 45 sek av x 4 ganger
Her har du høy intensitet i 1 minutt, og har så rolig intensitet i 45 sekunder. Dette gjentar du 4 ganger før du går videre til siste intervallbolk.

30 sek på + 30 sek av x 4 ganger
Høy intensitet i 30 sekunder  etterfulgt av pause i 30 sekunder. Gjenta 4 ganger.

Husk å varm opp i 5 -10 minutter før du starter intervalløkten, slik at du blir god og varm i kroppen. Bruk også 5 minutter på nedtrapping.

Håper du kan få like mye glede av denne intervalløkten som meg. Og du, send meg noen gode tanker. Blodårene mine trenger det akkurat nå. Neida….joda… Det er fascinerende hvordan kroppen fysisk stritter imot når frykten sitter i hodet. Samtidig som jeg vet at blodprøver er helt ufarlig! Øvelse gjør mester, er det ikke det man sier? Jeg får forhåpentligvis litt mindre blodprøveskrekk for hvert blodprøvestikk. 

 

Kristine ♥

KNEBØY SOM RUMPETRENING?

En rekke forskning viser at knebøy aktiverer quadriceps, altså forside lår, mer enn de aktiverer glutes, rumpemuskulaturen vår. Likevel er knebøy en genial øvelse som legger store krav til underkroppen. Og også coremuskulaturen! Knebøy er en øvelse alle burde gjøre. Med noen få justeringer, kan du få knebøy til trene rumpemuskulaturen langt mer enn vanlig knebøy. Og hvem vil vel ikke trene mye rumpe?

Knebøy som rumpetrening. Her er fire enkle steg for å få trene mer rumpe under knebøy

⋄ Oppvarming
Her anbefaler jeg at du bruker et minibands. Gjør gjerne et par aktiveringsøvelser med minibands som kick back og blutbridge. Gjør også noen lette knebøy med minibands før du legger på vekter, slik at du får åpnet opp hoftene og aktivert rumpen.

⋄ Pek tærne utover
Utoverrotasjon i hoften, starter med at du vender føttene dine lett ut mot siden og peker tærne utover. Mer utoverrotasjon, vil føre til større aktivering av rumpen.

⋄ Ta et bredt steg
Med det mener jeg litt videre enn skulderbredde, slik at føttene dine er plasser litt beredere enn dine skuldre.

⋄ Sett deg tilbake
Altså at du har rettere rygg og tenker at du setter deg ned på en stol når du gjør knebøy, at du ikke lener overkroppen for mye frem.

Når du bruker disse fire stegene, må du gjerne redusere vektene på knebøystangen, da det vil føles tyngre å gjøre knebøy på denne måten. Og ikke glem å fokusere på teknikken. Knebøy er kompleks øvelse. Alle, nybegynnere som viderekommende, burde få en teknikksjekk med jevne mellomrom.
Håper du får bedre kontakt med rumpen under knebøy fremover. God trening!

 

Kristine ♥

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22076098
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4242956
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/19130646
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25435701
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9107637

I STEDET FOR BRUS

Lettbrus er noe veldig mange er avhengig av. Benn there done that. Jeg har vært pepsi max og cola zero avhengig til tusen! Det har vært helt ekstremt. Jeg startet faktisk med å drikke Pepsi max daglig allerede da jeg var 11 -12 år. Og slik har det fortsatt. I perioder hvor jeg har slitt med mat og trening, dere som har fulgt meg en stund vet jo at jeg har slitt med et veldig anstrengt forhold til egen kropp i ungdomsårene, har jeg drukket så mye som 3 liter lett brus  daglig. Noen ganger mer! Jeg tørr ikke tenke på hvor mye penger jeg har brukt på lettbrus! Selv om mitt anstrengt forhold til kroppen min forsvant, har avhengigheten til lettbrus vedvart. De senere årene har det stort sett bare vært ett glass daglig, men jeg har virkelig måtte ha dette glasset. Det har vært min kos, min måte å stresse ned, ja, en slags mental avhengighet. Etter at jeg fikk hashimotodiagnosen, bestemte jeg meg for at jeg måtte gjøre noe med denne avhengigheten. 

Det er en rekke diskusjoner hvorvidt lettbrus er farlig eller ikke. Jeg skal ikke si at jeg har en fasit der. Vi vet at mennesker som bytter ut vanlig brus med lettbrus, har lettere for å gå ned i vekt. Samtidig er det også studier som viser at mennesker som drikker lett brus hver dag, har større risiko for å utvikle diabetes og metabolsk syndrom. Studier har også vist at det kan påvirke tarmbakteriene på en negativ måte og være med på å gi glutenintoleranse. Enkelte studier viser også at kunstig søtning som aspartam inneholder noe som er kalt eksitotoksiner som kan skade neuronerne våre og er sett i sammenheng med neurologiske sykdommer som Alzheimer. Det er også studier som viser at mennesker som drikker lettbrus med aspartam går opp i vekt. 

For min er jeg litt ambivalent av mine tanker rundt forskningen, og det har ikke vært motivasjon nok til å slutte med lettbrus. Når jeg nå derimot fikk hashimotodiagnosen, fikk jeg ekstra drahjelp. Da ville jeg virkelig ta helsen min på alvor og optimalisere inntaket mitt så bra som overhodet mulig. Da ville jeg også kutte ut burs. I tillegg liker jeg ikke det faktumet at jeg er avhengig. Følelsen av å måtte ha et daglig glass med brus. Det at jeg kan få hodepine og bli gretten uten. Det var også motivasjon for å slutte.

Det å brått slutte med lettbrus er ekstremt vanskelig for mange. Inkludert meg. Jeg smaken smaken og følelsen det gir meg. Er du en av de som er avhengig av lettbrus, har jeg et tips til hva du kan drikke i stedet; LMNT og farris.
Bruker du koden AURE får du 10 % rabatt.

LMNT består av kun naturlige ingredienser, salt, magnesium, kalium, stevia og naturlig smaker. Og de er veldig gode. Jeg kjøpte de egentlig for å bruke de i forbindelse med trening. Mange som trener, har mangel på de viktige mineralene som LMNT inneholder. Når jeg smakte de, synes jeg de smakte så godt at jeg fant ut at dette er den perfekte erstatningen for lettburs. Jeg begynte å blande 1 stk LMNT i 1 flaske med 1,5 liter farris. Og det er såååå godt! Dette er faktisk bedre enn brus! 

Ps, når du blander LMNT med kullsyre, start med å bare blande litt væske ut med pulveret. Hvis ikke bruser det veldig over. 

Jeg har kjøpt nesen alle smakene og også den nøytrale.  Favorittene mine er vannmelon, sitrus og bringebær. De har også en variety pack hvor du får med tre forskjellige smaker og kan prøve flere av dem før du bestemmer deg for en stor pakke av enkeltsakene. Skulle jeg bare valgt en smak, må jeg si vannlemlon.

Bruker du koden AURE får du 10 % rabatt på LMNT og alt annet på nettsiden. Nei, de er ikke sponset. Jeg har kjøpt de selv. Jeg rett og slett digger de og synes det er fint å kunne ha et litt bedre alternativ til lettbrus. 

Har du testet LMNT? Forsøk å bytt ut lettbrusen din med LMNT. Kos deg!

 

Kristine ♥

 

Kilder angående lettbrus:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19151203/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20886530/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25231862/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1474447/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23088901/

SÅNN PLANLEGGER JEG UKEN MIN

Sånn planlegger jeg uken min

Jobb  og faste avtaler
Først setter jeg opp faste avtaler som jobb, møter og eventuelle andre viktige avtaler som legebesøk. De faste avtalene er noe jeg  komme meg til og de får derfor første prioritet i kalenderen.

◦ Sosiale avtaler
Deretter setter jeg inn sosiale avtaler i kalenderen, som bursdagsfeiringer, middag med venner, lunsjavtaler også videre. Dette er ting jeg har lyst til å gjøre, men som jeg ikke må gjennomføre. De sosiale avtalene kommer derfor i andre rekke.

◦Trening
Ut ifra de to overnevnte, setter jeg inn trening. Etter at jeg har satt opp jobb og sosiale avtaler, ser jeg altså når jeg er ledig og når jeg har tid til å trene. I tillegg til å skrive ned når jeg skal trene, pleier jeg også å skrive ned hva jeg skal trene. Har du et spesifikt mål, kan det også være nyttig å skrive ned målet og hvorfor du ønsker å nå dette. For tiden har jeg ikke noe mål annet enn å kose meg på trening, så jeg bruker ikke tid på målsetning. 

◦ Middager
Jeg lager også et notat hver dag for middag. Ettersom jeg bare er et menneske, planlegger jeg oftest slik at jeg kan ha noenlunde lik middag to dager på rad. Denne uken har jeg for eksempel planer om å ha taco på onsdag. Da har jeg skrevet inn taco suppe på torsdag med restene. I perioder hvor jeg har det veldig hektisk, pleier jeg også å planlegge matpakker og foodprepping. På den måten får jeg i meg nok og næringsrik mat hele uken. 

◦ Huskeliste
Jeg skriver også opp en huskeliste med ting jeg skal huske eller få gjort i løpet av uken. Det kan for eksempel være et spesielt blogginnlegg jeg har lyst til å skrive, en bursdagsgave jeg skal kjøpe eller en telefon jeg skal ta.

◦ Fritid / megtid
For meg er det også helt nødvendig at jeg setter av tid til å gjøre ingenting. Jeg pleier å kalle det megtid eller fritid i kalenderen. Det blir som små hull i kalenderen hvor jeg kan være for meg selv og velge helt hva jeg vil gjøre, om det så er ingenting, litt lett streching, å lese en bok eller gå meg en tur. Denne fritiden må jeg ha for å samle energi og hente krefter.

Håper du får planlagt uken din på en bra måte. Bruk resten av søndagskvelden til å lade opp til en ny og fantastisk uke. Måtte den bli superduper!

 

Kristine ♥