I STEDET FOR BRUS

Lettbrus er noe veldig mange er avhengig av. Benn there done that. Jeg har vært pepsi max og cola zero avhengig til tusen! Det har vært helt ekstremt. Jeg startet faktisk med å drikke Pepsi max daglig allerede da jeg var 11 -12 år. Og slik har det fortsatt. I perioder hvor jeg har slitt med mat og trening, dere som har fulgt meg en stund vet jo at jeg har slitt med et veldig anstrengt forhold til egen kropp i ungdomsårene, har jeg drukket så mye som 3 liter lett brus  daglig. Noen ganger mer! Jeg tørr ikke tenke på hvor mye penger jeg har brukt på lettbrus! Selv om mitt anstrengt forhold til kroppen min forsvant, har avhengigheten til lettbrus vedvart. De senere årene har det stort sett bare vært ett glass daglig, men jeg har virkelig måtte ha dette glasset. Det har vært min kos, min måte å stresse ned, ja, en slags mental avhengighet. Etter at jeg fikk hashimotodiagnosen, bestemte jeg meg for at jeg måtte gjøre noe med denne avhengigheten. 

Det er en rekke diskusjoner hvorvidt lettbrus er farlig eller ikke. Jeg skal ikke si at jeg har en fasit der. Vi vet at mennesker som bytter ut vanlig brus med lettbrus, har lettere for å gå ned i vekt. Samtidig er det også studier som viser at mennesker som drikker lett brus hver dag, har større risiko for å utvikle diabetes og metabolsk syndrom. Studier har også vist at det kan påvirke tarmbakteriene på en negativ måte og være med på å gi glutenintoleranse. Enkelte studier viser også at kunstig søtning som aspartam inneholder noe som er kalt eksitotoksiner som kan skade neuronerne våre og er sett i sammenheng med neurologiske sykdommer som Alzheimer. Det er også studier som viser at mennesker som drikker lettbrus med aspartam går opp i vekt. 

For min er jeg litt ambivalent av mine tanker rundt forskningen, og det har ikke vært motivasjon nok til å slutte med lettbrus. Når jeg nå derimot fikk hashimotodiagnosen, fikk jeg ekstra drahjelp. Da ville jeg virkelig ta helsen min på alvor og optimalisere inntaket mitt så bra som overhodet mulig. Da ville jeg også kutte ut burs. I tillegg liker jeg ikke det faktumet at jeg er avhengig. Følelsen av å måtte ha et daglig glass med brus. Det at jeg kan få hodepine og bli gretten uten. Det var også motivasjon for å slutte.

Det å brått slutte med lettbrus er ekstremt vanskelig for mange. Inkludert meg. Jeg smaken smaken og følelsen det gir meg. Er du en av de som er avhengig av lettbrus, har jeg et tips til hva du kan drikke i stedet; LMNT og farris.
Bruker du koden AURE får du 10 % rabatt.

LMNT består av kun naturlige ingredienser, salt, magnesium, kalium, stevia og naturlig smaker. Og de er veldig gode. Jeg kjøpte de egentlig for å bruke de i forbindelse med trening. Mange som trener, har mangel på de viktige mineralene som LMNT inneholder. Når jeg smakte de, synes jeg de smakte så godt at jeg fant ut at dette er den perfekte erstatningen for lettburs. Jeg begynte å blande 1 stk LMNT i 1 flaske med 1,5 liter farris. Og det er såååå godt! Dette er faktisk bedre enn brus! 

Ps, når du blander LMNT med kullsyre, start med å bare blande litt væske ut med pulveret. Hvis ikke bruser det veldig over. 

Jeg har kjøpt nesen alle smakene og også den nøytrale.  Favorittene mine er vannmelon, sitrus og bringebær. De har også en variety pack hvor du får med tre forskjellige smaker og kan prøve flere av dem før du bestemmer deg for en stor pakke av enkeltsakene. Skulle jeg bare valgt en smak, må jeg si vannlemlon.

Bruker du koden AURE får du 10 % rabatt på LMNT og alt annet på nettsiden. Nei, de er ikke sponset. Jeg har kjøpt de selv. Jeg rett og slett digger de og synes det er fint å kunne ha et litt bedre alternativ til lettbrus. 

Har du testet LMNT? Forsøk å bytt ut lettbrusen din med LMNT. Kos deg!

 

Kristine ♥

 

Kilder angående lettbrus:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19151203/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20886530/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25231862/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1474447/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23088901/

4 kommentarer
    1. Har du smakt sjokolade smaken? Hørt at den skal være skikkelig god i kaffen eller med melk. En sunnere kakao lissom.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg