BURGER MED HJEMMELAGET BRØD

SONY DSC
En skikkelig burger er kanskje noe av det beste du kan servere meg. Altså, hvem liker vel ikke en real, saftig burger? Siden det er fredag og helg, ba jeg en venninne over på en tidlig burger middag. Jeg jobber nemlig kveld, så det ble en slags burger lunsj-middag. Det ble et fest måltid! Nå sitter vi her mette og fornøye begge to. Her kommer oppskriften.   

SONY DSC

Hjemmelaget brød 
5 -6 stykker

2 egg
200 g havremel eller havregryn
50 g fiberfin, eventuelt annen tørrvare
1 ts bakepulver
1 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene og mos med en stavmikser.
Lag 5 -6 brød på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 200 grader i 30 minutter.
Avkjøl før du skjærer i den. 

SONY DSC

Burger
Til 2 personer

400 g karbonadedeig 
Salt og pepper
4 skiver brie eller annen ost
Ønsket tilbehør. Jeg har brukt,  tomat, løk og sylteagurk 

Del karbonadedeigen i to og form til to burgere. Ha på salt og pepper på hver side. Stek i en panne på middels varme i 3 minutter på hver side.
Legg ost på toppen av burgerne og stek på 200 grader i 3 -6 minutter avhengig av hvor godt stekt du vil ha burgeren din. 
Server.

SONY DSC
Jeg serverte hamburgerne med en salat av asparges, ovnsbakt søtpotet, paprika, edamebønner og salatblader. Super godt! Om du ikke er fristet til å bytte ut fredagstacoen med en burger med hjemmelaget brød, så vet ikke jeg! Riktig fredagskveld da dere :grin:

Kristine ♥

PÅ EN TORSDAG

Et ønske fra dere er at jeg skal skrive mer om dagene mine. De varierer veldig utifra studiene, jobb – jeg har jo flere jobber, og sosialt. I dag har jeg hatt en rolig fridag. Jeg startet ikke dagen før vekkerklokken ringte rett før åtte. Jeg satt noen timer og jobbet med online pt-kundene mine mens jeg spiste frokost og drakk morgenkaffen. 

SONY DSC
Da solen så ut til å skulle titte frem bak, satte jeg meg ut og drakk en Nocco og hørte på en podcast. Planen var å sitte der et kvarters tid, for så komme meg på trening, men jeg kom aldri så langt. Jeg ble faktisk sittende der i en og en halv time mens jeg nøt sommerluften og det lille solskinnet som kom gjennom de grå skyene. Deretter møtte jeg en venninne og gikk en tur langs Kalvøya og pratet om turen til Kambodsja og Thailand. Årets sommerferie blir nemlig noen uker backpaking i Asia. Jeg gleder meg!

SONY DSC
Til lunsj ble det rester. I går hadde jeg nemlig helstekt kylling til middag sammen med ovnsbakte grønnsaker og poteterbåter. Dermed ble lunsjen kyllingrester, ovnsbakte grønnsaker og potet, samt et kokt egg. Jeg elsker rester altså! 

SONY DSC
Etter lunsj la meg jo noen timer i sengen og så de to siste episodene av House of Cards. Jeg er ikke i helt tipp topp i dag, det er nok pollengresset som river, og da velger jeg å ta det med ro. Sengen og Netflix over trening i dag altså!

SONY DSC
Akkurat nå, mens jeg skriver dette blir det litt snacking på diverse frukt og et knekkebrød med ost, cottage cheese og ketchup. Jeg venter på at bestevennen skal komme og vi skal spise middag. I dag tror jeg det blir sushi på oss…og muligens en softis til dessert. Hvis jeg får det som jeg vil, og det pleier jeg å gjøre, så er det akkurat det som skjer :mrgreen:
Håper torsdagen din har vært bra!

Kristine ♥

SJOKO OVERNIGTH OATS I GLASS

Overnight oats er en favoritt hos mange, deriblant meg. Selv om den varme havregrøten forblir en soleklar nummer en, kommer overnight oats rett bak. Jeg elsker at jeg bare kan røre ingrediensene sammen om kvelden, så er det klart om morgenen.

SONY DSC
Overnight kan varieres i det uendelig. Bær, forskjellige typer frukt, kesam, cottagce cheese, yoghurt naturell, kokosmelk, vann, proteinpulver, forskjellige typer gryn, nøtter og frø kan brukes. Her er det bare fantasien som setter grenser! I går kveld laget jeg klar en sjokoladevariant, da ble det sjoko overnight oats til frokost i dag. En tykk, kremaktig og deilig sjokoladegrøt. 

SONY DSC

Sjoko overnight oats på glass
eller i en skål / bolle – whatever floats your boat
1 porsjon

2 dl havregryn
Ca 1,5 dl melk, jeg foretrekker kokosmelk
4 ss kesam, eventuelt gresk yoghurt
1/2 banan
2 ss kakaopulver
2 ss sjokoladeprotein, valgfritt
1 ss sukringold, kan sløyfes

Mos bananen og rør inn resten av ingrediensene. La blandingen stå minimum et par timer, gjerne natten over om du lager den på kvelden. 
Spis som den er, eller topp med ønsket topping. 

SONY DSCJeg la sjoko overnight oats lagvis med bananskiver og kakaonibs i et glass. Da ble det nesten en dessertfølelse over frokosten!  På toppen har jeg  peanøttsmør, kakaonibs og bananbiter. Super godt og holder meg mett i mange timer!
Håper det smaker :grin:

Kristine ♥

NY RUMPE FAVORITT – GLUTE PUSHDOWN

Gode rumpeøvelser er noe jeg aldri får nok av! Det har vel noe med at jeg av natur har veldig liten rumpe, og å bygge en bakende er derfor noe jeg har jobbet hardt for. Baseøvelsene knebøy og markløft, er fortsatt de absolutt beste øvelsene om du ønsker å bygge rumpe, men for å få ekstra kontakt kan det lønne seg å gjøre noen isolasjons øvelser. Glute pushdown er virkelig blitt en ny rumpe favoritt hos meg. Det er en super isolasjonsøvelse hvor jeg får skikkelig god kontakt med rumpen uten at jeg blir sliten i lårene.   

Glute pushdown

Til denne øvelsen bruker du et assistert pull ups apparat. Gå opp på apparatet, ta godt tak i sidehåndtakene og sett den ene foten på setet → det øverste bildet. Stram core muskulaturen og press setet kontrollert nedover. Ha fokus på å presse ned gjennom helen. Skvis rumpen sammen i bunnposisjon → det nederste bildet. Før så setet tilbake til startposisjonen. Gjenta. 
Avslutt treningsøkten din med  3 sett av 10 -12 repetisjoner og jeg kan love deg at du vil kjenne det dagen etter :grin: 

Kristine ♥ 

TYNNE PROTEINPANNEKAKER

I dag ble det tynne proteinpannekaker til lunsj. Jeg går aldri lei proteinpannekaker. Det er jo så godt! 

SONY DSC
Proteinpannekaker er veldig enkelt å lage. I denne oppskriften for eksempel, er det bare å røre sammen ingrediensene ,og du kan fint lage pannekakene uten helsekost ingredienser om du ønsker det. Det som tar tid med pannekaker, er stekingen. Jeg er en utålmodig sjel og ender alltid opp med å spise opp nesten alle pannekakene mens jeg steker. Det er jo så kjedelig å vente! Uansett, håper pannekakene faller i smak hos deg også :grin: 

SONY DSC

Tynne proteinpannekaker 

2 egg
1 dl melk, eventuelt vann
2 ss mel, jeg brukte 1 ss speltmel og 1 ss mandelmel
1 ss vaniljeprotein, kan byttes ut med mer mel
2 ss kesam, eventuelt gresk yoghurt eller lignende
1 ss sukringold
Valgfritt: bittelitt salt, kanel og kardemomme

Bland sammen alle ingrediensene. 
La røren svelle i 5 -10 minutter. 
Stek så pannekaker i en panne på middels varme. Jeg steker i litt kokosolje.
Server med en gang. 

SONY DSC
Jeg har servert mine proteinpannekaker med Barebells vaniljeproteinpudding, kesam, sukrinmelis, jordbærsyltetøy, bringebær og blåbær. Snart blir det norske jordbær på pannekakene. Det gleder jeg meg til!
Ha en finfin kveld.

Kristine ♥

EN FULL TRENINGSØKT MED TRE ØVELSER

En treningsøkt trenger ikke være komplisert. Forrige uke trente jeg denne økten på en knapp halv time. Økten består av markløft, frontbøy og stående roing. Markløft er det jeg vil kalle den ultimate fullkroppsøvelsen. Markløft trener hovedsakelig bakside lår, rumpe og rygg, men forside lår, legger, core- og nakke -muskulatur får også god aktivering. Frontbøy er en øvelse som trener lår, særlig forside lår, rumpe, legger og core muskulatur. Stående roing er en fantastisk øvelse for ryggen, da hovedsakelig den brede ryggmuskelen, biceps, bakside skulder og core muskulaturen. Med andre ord, gjør du disse tre øvelsene, har du en knall god treningsøkt for så og si hele kroppen!

En full treningsøkt med tre øvelser 
Økten består av at du først gjør 8 -10 repetisjoner med markløft, før du tar en kort pause på rundt 20 -30 sekunder og går deretter rett på frontbøy og gjør 8 -10 repetisjoner, tar en kort pause og gjør så 8 -10 repetisjoner med stående roing. Dette er en runde. Ta så en lengre pause på 2 -3 minutter før du gjentar. Gjør totalt 4 -5 runder. 

SONY DSC
Slik gjør du markløft
Ha vektstangen med vekter foran deg på gulvet. Plasser bena tett inntil stangen med omtrent skulderbred avstand mellom føttene. Bøy deg ned og ta et godt grep i stangen og spenn opp ryggen. Spennet er viktig slik at du unngår å krumme ryggen underveis i løftet. Løft brystet opp og frem, som om du skal vise frem merke du har på t-skjorten din, trekk skuldrene ned og tilbake og løft deg opp. Løft deg og stangen helt opp til du står rett og senk så ned igjen.

Slik gjør du frontbøy
Det er forskjellig grep på frontbøy. Personlig liker jeg kryssgrep best. Kryss armene foran deg, legg stangen på skuldrene dine og ta et godt grep om stangen. Gå et skritt tilbake i knebøy stativet og plasser føttene i gulvet med litt bredere enn skulderbred avstand. Tærne skal peke lett utover. Stabiliser core muskulaturen og få brystet opp. Senk rumpen ned, på samme måte som du setter deg ned på en stol. Når du er i bunnposisjon av øvelsen, strammer du rumpen og presser deg kontrollert opp igjen. Det er viktig å passe på at knærne ikke faller innover underveis i løftet, at du holder ryggen rett, og at både albuene og brystet er løftet opp under hele løftet. 

SONY DSCSlik gjør du stående roing
Stå oppreist og hold en stang med vekter tett inntil kroppen. Bøy i hoften slik at du bøyer overkroppen fremover så den nesten er parallell med gulvet. Trekk skuldrene ned og tilbake, og stabiliser i core muskulaturen slik at du holder ryggen stabil under hele løftet. Dra stangen opp mot magen ved å skape en bevegelse mellom skulderbladene dine. Tenk at du skal skvise en appelsin mellom skulderbladene. Senk rolig ned igjen. 

Vil du ha den ultimate treningsøkten, legger du inn benkpress også. Jeg personlig foretrekker å trene rygg mer enn jeg trener bryst, derfor la jeg ikke inn benkpress i min økt. Men gjør det gjerne, da får du trent bryst og triceps i tillegg. 
Ha en god treningsøkt :grin: 

Kristine ♥ 

SUPER ENKLE SJOKOBANAN MUFFINS

SONY DSC
Disse super enkle sjokobanan muffinsene laget jeg i går. Jeg hadde en overmoden banan som jeg trengte å få brukt, og da er disse muffinsene perfekte. Hovedingrediensen er nemlig banan! Likevel smaker sjokobanan muffinsene absolutt ikke banan. De har en fyldig sjokoladesmak og bananen gir muffinsene en deilig, bløt og myk konsistens. De er ordentlig saftige og gode!

SONY DSC

Super enkel sjokobanan muffins
6 stykker

1 banan
1 egg
3 ss kakaopulver
1 ss sukringold
1/4 ts salt
1 ss mandelmel
1 ts bakepulver 
Valgfritt; bananskiver til topping

Mos banan og egg sammen med en stavmikser eller foodprosessor. Rør inn resten av ingrediensene.
Fordel røren i muffinsfomer.
Topp hver muffins med en bananskive. Dette er valgfritt. 
Stek på 175 grader i 15 minutter.
Avkjøl.

SONY DSC
Stort enklere muffins enn dette tror jeg ikke finnes! Sjokobanan muffinsene holder seg utmerket i kjøleskapet i flere dager. Hva med å lage en ekstra stor porsjon og legge en sjokobanan muffins i matpakken dagene fremover? Da blir det fest ved lunsjtider! 

SONY DSC
Skikkelig seige, saftige og gode sjokobanan muffins.
Ta deg en bakerunde denne søndagen og kos deg med muffins. Håper det faller i smak :grin: 

Kristine ♥

HVA VIL DU HA

God morgen dere. Da er det helg! Jeg har gledet meg skikkelig til denne helgen. Ikke fordi det er helg, men fordi det skjer så mye moro denne helgen. I går var Sankthansfeiring, i dag venter en gåtur med venninne, noen timers arbeid og i kveld skal jeg på tiende klasse reunion. Jupp, jeg er offisielt blitt voksen. Det er ti år siden jeg var ferdig med ungdomsskolen! Imorgen tar jeg meg en tur på hytten og blir der til mandag morgen. Med andre ord, en super koselig helg!

SONY DSC
I dag har jeg noen spørsmål til deg som jeg håper du vil ta deg tid til å svare på. Selv om jeg synes det er utrolig morsomt å skrive for dere, for meg er det mer en hobby enn en jobb, er det i bunn og grunn for dere jeg skriver. Det er hver enkelt kommentar og tilbakemelding som gjør det gøy og motiverende å blogge! Jeg ønsker å skrive om temaer dere synes er interessant og utvikle meg slik at jeg kan bli best mulig for dere. Spørsmålet mitt er egentlig hva akkurat du ønsker? Når på dagen liker du best at jeg publiserer innlegg? Hva vil du at jeg skal skrive mer om? Er det noe jeg skal skrive mindre om? Hva vil du lese om? Ja, hva vil dere ha? Om dere har noen ønsker, tips eller råd, tar jeg de hjertelig imot :grin: Den eneste måten jeg kan bli bedre på, er ved å få konstruktiv kritikk.

I mellomtiden sender jeg deg et lørdagsmil med gode ønsker om en riktig god helg! 

Kristine  ♥

FIRE TIPS TIL BEDRE SELVFØLELSE

I dagens samfunn, hvor vi blir bombardert med ytre stimuli fra moteindustrien og sosiale medier konstant, er det ekstra viktig å ha en god selvfølelse. En god selvfølelse gjør at du står støtt i deg selv, du har det bedre med den du er og er ikke like selvkritisk, du tørr ta plass og si dine egne meninger, og du trives bedre i hverdagen. Jeg snakker en del om selvfølelse i kategorien psykisk helse og tankerabling og i dag vil jeg gi dere fire tips til bedre selvfølelse. Selvfølelse er noe du må jobbe med konstant. På samme måte som du løper jevnlig for å opprettholde en god kondisjon, må du også behandle deg selv pent for å ha en god selvfølelse. Implementer disse tipsene i hverdagen din og ta vare på deg selv psykisk. For det fortjener ♥

Skriv rose-logg
Denne har jeg nevnt før. Da har du en bok eller notatblokk hvor du daglig roser deg selv. Her skriver du ned tre positive ting om deg selv hver eneste dag. Det kan være noe du har gjort bra, en god egenskap du liker ved deg selv eller noe helt annet, så lenge det er noe positivt.

SONY DSCVær takknemlig
Det å forsøke å være takknemlig, gjør deg til et mer tilfreds menneske. Ja, du kunne alltids hatt mer penger eller en større rumpe, men tenk på alt det fantastiske du har! Stopp opp av og til og tenk over hvor heldig du er som har tak over hodet, har en kropp som kan bevege seg og hundrevis av andre fine ting. Du er faktisk veldig heldig på mange områder, husk på disse. 

Snakk til deg selv som om du snakker til din egen beste venninne 
Vi er vår egen verste fiende. Noen ganger stormer tanker som ‘du ser feit ut i den jeansen, herregud som dum du er som gjorde det, du er håpløs’. Du ville aldri snakket slik til din beste venninne. Prøv isteden å se deg selv fra et annet perspektiv, fra et venninne perspektiv, og støtt opp deg selv, slik du støtter bestevenninnen din. 

SONY DSCFokuser på det positive 
Når du fokuserer på det positive fremfor det negative, for eksempel at øynene dine er utrolig flotte fremfor at puppene er litt små, eller at glasset er halvfullt istedenfor halvtomt, så vil det føre til en mer optimistisk adferd. Når du prøver å se det positive i ulike situasjoner, vil du også merke at du får mer positiv energi tilbake fra andre, noe som igjen vil ha en positiv synergieffekt på dine tanker. 

Ta vare på deg selv. Ikke bare tren og spis sunt, men jobb også med det psykiske. Det er vel så viktig for en god helse og det å ha det bra. Og du fortjener å ha det bra!

Kristine ♥

PROTEINRIK “ISKREM”

SONY DSC
Til dessert i dag laget jeg denne en slags iskrem. Det er en blanding av bananis og proteinfluff. Resultatet blir en lett og kremet liksom “iskrem”. Det beste av alt, desserten inneholder godt med proteiner, fiber, sunne fettstoffer og vitaminer og mineraler. Også tar det bare to -tre minutter å lage den! 

SONY DSC

Proteinrik “iskrem”
1 porsjon

1 stor frossen banan
1 egg
20 g vaniljeprotein
3 dråper vanilje stevia, kan sløyfes

Ha alle ingrediensene i en bolle. Mos med stavmikseren. La stavmikseren gå 1 -2 minutter, slik at det blir en luftig konsistens. Spis med en gang. 

SONY DSCDu kan naturligvis variere smakene etter hva du ønsker. Bruk for eksempel sjokoladeprotein og tilsett kakaopulver for en sjokolade variant, bruk frosne jordbær istedenfor banan til en jordbæriskrem, litt kaffepulver, sukrin+ og en dæsj kakaopulver vil gi en mocca variant, eller bytt ut frossen bananen mot frossen ananas og mango for en tropisk iskrem. Her har du mange muligheter!

SONY DSCPå toppen har jeg kakaopulver, bringebær, bananbiter og en hjemmelaget sjokoladesaus. Sjokoladesausen laget jeg av å smelte kokosolje sammen med sukringold, og blande inn kakaopulver og litt salt. Super godt! 
Håper det smaker :razz:

Kristine ♥