En skikkelig burger er kanskje noe av det beste du kan servere meg. Altså, hvem liker vel ikke en real, saftig burger? Siden det er fredag og helg, ba jeg en venninne over på en tidlig burger middag. Jeg jobber nemlig kveld, så det ble en slags burger lunsj-middag. Det ble et fest måltid! Nå sitter vi her mette og fornøye begge to. Her kommer oppskriften.
Hjemmelaget brød
5 -6 stykker
2 egg
200 g havremel eller havregryn
50 g fiberfin, eventuelt annen tørrvare
1 ts bakepulver
1 ts salt
Bland sammen alle ingrediensene og mos med en stavmikser.
Lag 5 -6 brød på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 200 grader i 30 minutter.
Avkjøl før du skjærer i den.
Burger
Til 2 personer
400 g karbonadedeig
Salt og pepper
4 skiver brie eller annen ost
Ønsket tilbehør. Jeg har brukt, tomat, løk og sylteagurk
Del karbonadedeigen i to og form til to burgere. Ha på salt og pepper på hver side. Stek i en panne på middels varme i 3 minutter på hver side.
Legg ost på toppen av burgerne og stek på 200 grader i 3 -6 minutter avhengig av hvor godt stekt du vil ha burgeren din.
Server.
Jeg serverte hamburgerne med en salat av asparges, ovnsbakt søtpotet, paprika, edamebønner og salatblader. Super godt! Om du ikke er fristet til å bytte ut fredagstacoen med en burger med hjemmelaget brød, så vet ikke jeg! Riktig fredagskveld da dere
Kristine ♥
Pernille:
Gå å lag deg en burger 😀
Hilde:
Kos deg med burger 🙂
Ofelia:
Jeg er glad i hjemmelaget aioli, men du kan også lage forskjellige dressinger av kesam med krydder og smaktstilsetninger som pesto og tomatpure 🙂
Har du en sunnn dressing man kan lage??
Ser skikkelig godt ut. Jeg skal ha burger I helgen!!! 🙂
Jeg er frista ihvertfall 😛