ÅTTE HYGGELIGE TING Å GJØRE I AUGUST

Siste dag i juli! Det nærmer seg slutten av sommeren, men tvil ikke. August er jo en sommermåned. Jeg har i hvert fall store planer om å tviholde på sommeren. For å gjøre måneden ekstra fin, har jeg her åtte hyggelige ting å gjøre i august. Håper du lar deg inspirere.

⋄ Kom deg ut i naturen. Benytt anledningen mens det enda er varm og lyst. Så fort mørket og kulden sniker innpå, vil det ikke friste like mye å komme deg ut. Benytt muligheten nå. Norge har mange flotte skoger og åser som må utforskes.

⋄ Bad! Nå har vanntemperaturen varmet seg opp hele sommeren. Bad så ofte som mulig! Ja, hvorfor ikke starte dagen med et morgenbad eller avslutte med et deilig kveldsbad?
⋄ Se solnedgangen. Gå deg en kveldstur, sett deg på et rolig sted og se på solnedgangen. Det er terapi for en stresset sjel. 

⋄  Sov i hengekøye. Jeg har gjort det flere ganger nå. Det anbefales på det sterkeste. Jeg har ingen ord for å forklare det, det må bare oppleves. 

⋄ Ta morgenkaffen ute. Det er ren magi, i hvert fall i mine øyne, å ta seg fem minutter ekstra på morgenkvisten med kaffen ute. Det gir en skikkelig god start på dagen. 

⋄ Fråts i deilige bær. Det er høysesong for nydelige norske bær. jordbær, bringebær, blåbær, kirsebær og annet godt. Ikke bare smaker disse super godt, de er også super sunne. 

⋄ Ta en piknik. Inviter noen venner til en piknik ute. Ta med et teppe, reker, loff, sitron, majones og gjerne en flaske vin. Nyt. 

⋄  Mediter. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, meditasjon er magisk. Bruk for eksempel appen headspace. Fem minutter daglig vil gjøre underverk.

Med det håper jeg du får en riktig så fin august måned. Fyll dagene med det og dem som gir deg glede og energi.

 

Kristine ♥

DEILIG OG PROTEINRIK KAKE PÅ 3 MINUTTER

                                                                                                                                                                                                    Inneholder add-linker

På fjellet var det kommet en del blåbær. Jeg sørget for å plukke med meg en haug når jeg dro hjemover. Søte, norske blåbær er så godt. I dag valgte jeg å lage meg en mikrokake som jeg blant annet toppet med blåbær. En deilig proteinrik mikrokake som du lager på bare 3 minutter!

Dere husker kanskje mikrokake fra noen år tilbake. Jeg var jo helt avhengig av mikrokaken en periode. Jeg tror faktisk jeg spiste så mye at jeg ble lei! Nå er det i hvert fall ikke så ofte jeg spiser det lenger. Siden jeg ville ha noe som passet til blåbærene, valgte jeg å lage en vaniljevariant. Saftig, mettende og veldig god.

Deilig og proteinrik kake på 3 minutter
Til 1 person

1 egg
2 ss flytende eggehvite, eventuelt 1 eggehvite fra 1 egg
2 ss kesam
2 ss havremel
30 g vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla
1/4 ts salt
1 dl melk
1/3 vaniljepulver

Bland alle ingrediensene i en kopp eller matboks. Jeg liker å bruke en matboks. Tilsett nok melk til at du får en tykk kakerøre.
Ha koppen / boksen i mikroen på maks effekt og stek i ca 90 sekunder*.
Avkjøl et lite minutt før du velter kaken over på en tallerken.
Spis!

 

*Steketiden kan variere fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn. Selv liker jeg også å ikke steke kaken så mye, jeg liker å ha den litt deigete i midten. Da synes jeg den blir saftigst og best. Ønsker du en fastere kake, kan du øke steketiden til 2 minutter. Følg med underveis. Har du ikke mikrobølgeovn kan du steke kaken i ovnen på 175 grader i 12 -15 minutter.

Proteinrik mikrokake kan spises alene eller den kan toppes med noe godt. Jeg toppet med Barebells hazelnut cream, vaniljeproteinpudding, ferske blåbær og gojiær med sjokolade. Mmmm…. Kombinasjonen av vaniljeproteinpudding og blåbær er skikkelig god! Resten av blåbærene har jeg nemlig spist med vaniljeproteinpudding alene.

Nå skal jeg komme meg avgårde på middagsbesøk. I dag blir det grilling og kos med venner. Håper du har en fin tirsdag. Har du lyst på noe søtt i kveld, lag deg en deilig, proteinrik mikrokake.

 

Kristine ♥

KLAR FOR MANDAG

Riktig god mandags morgen sprekiser ♥ Håper helgen har vært bra! Nå mandagen her igjen og for min del er hverdagen tilbake for fult. Ja, det har vært kjempe deilig med noen dager på fjellet. Litt skuffende var det at kneet mitt absolutt ikke taklet fjellturer. Jeg har som du muligens har fått med deg, en liten menisk skade. Jeg hadde håpet på at den hadde grodd såpass at jeg kunne traske litt i fjellet, men der tok jeg dessverre feil. Det ble en fjelltur. Resten av dagene har jeg brukt på å late meg, ligge i solen, lese bøker og slappe av. Nå kjenner jeg at jeg er klar for å komme meg tilbake til jobb og hverdag igjen.

Denne mandagen vil jeg at du setter deg et mål for uken. Uansett om du har ferie eller om du har full arbeidsuke. Sett deg ett lite mål. Kanskje skal du prøve deg på en ny pers på trening. Eller bestemme deg for å si to pene ting til deg selv hver dag. Smile til en fremmed. Legge deg litt tidligere. Lese litt mer i den boken du har planlagt å lese en evighet. Ringe en venninne du ikke har snakket med på en sund. Eller noe helt annet. Det trenger ikke være noe stort, men sørg for at du setter deg et lite mål som gjør at hverdagen din blir litt bedre.

For min del har jeg satt meg et mål om å senke skuldrene og stoppe opp litt mer. Som jeg skrev på torsdag, har jeg fokusert på å bare være denne ferien. Det skal jeg fortsette med. Jeg vet at jeg lett kan la meg stresse når hverdagen blir hektisk. Jeg vil fortsette å fokusere på å være mer tilstedet her og nå. Jeg ønsker rett og slett å bli flinkere til å nyte tiden og alle de fine øyeblikkene jeg møter hver dag. Det er mitt mål denne uken.

Nå skal jeg komme meg avgårde på trening. Jeg er som du skjønner, mega klar for mandag og startet uken best mulig! Håper du får en helt magisk uke. Husk at dagene ikke blir noe bedre enn hva du gjør dem til.

 

Kristine ♥

DOBBEL SJOKOLADEMOUSSE – SJOKOLADEMOUSS MED SJOKOLADEGANACH

                                                                                                                                                                                                      Inneholder add-linker

Jeg elsker sjokolade. Gjør du? Det er egentlig et teit spørsmål, for det går vel egentlig ikke ann å ikke elske sjokolade. Sjokolade er jo så godt!

Jeg kom hjem fra fjellet i går. En av de tingene jeg har savnet, er mitt eget kjøkken og å kunne kokkelere frem morsomme ting. Så i dag startet jeg dagen med en runde på kjøkkenet. Jeg laget en dobbel sjokolademousse. En kremet sjokolademousse med en fyldig sjokoladeganache. Ja, det ble dobbelt så godt! Du kan naturligvis lage sjokolademoussen uten ganachen, den er super god i seg selv, men for en sjokoladeelsker som meg, kan jeg love deg at ganachen gjør moussen ekstra god!

Dobbel sjokolademousse – sjokolademousse med ganache
2 porsjoner

Sjokolademousse 
2 gelatinplater
100 g kesam
100 g cottage cheese
25 g kakaopulver
1 ss sukrinmelis
1 ss sukringold
1/3 ts vaniljepulver
2 eggehviter
1/3 ts salt

Bløtlegg gelatinplatene. Smelt de så i 2 ss kokende vann.
Mos kesam og cottage cheese sammen med en stavmikser så det blir kremet. Bland i kakaopulver, sukrin og vaniljepulver.

Ha de smeltede gelatinplatene i kakaoblandingen.
Stivpisk eggehvitene med salt. 

Vend kakaoblandingen over i de stivpiskede eggehvitene. Fold det forsiktig sammen. 
Hell moussen over i porsjonsskåler. 
Sett i kjøleskapet i minimum 1 time. 


Sjokoladeganach

100 g kesam
1 ss sukrinmelis
1 ts kakaopulver
40 g smeltet sukkerfri sjokolade

Smelt sjokoladen.
Bland sammen kesam, kakaopulver og sukrinmelis. Rør inn den smeltede sjokoladen.
Ha ganachen over sjokolademoussen. 

Server med en gang eller sett kaldt.

Jeg pyntet moussen med litt smeltet sjokolade og hakkede protein choco crisp. Vi spiser jo også med øynene. Ting som ser godt ut, smaker ekstra godt!

Se på den deilige konsistensen. Hvis ikke du blir fristet til å lage dobbel sjokolademousse, så vet ikke jeg! Håper det smaker og at du får en aldeles nydelig søndag.

 

Kristine ♥

EN TRENINGSØKT PÅ FJELLET

                                                                                                                                                                                                     Inneholder add-linker

Hei fra Vaset og god lørdag dere ♥ Jeg har akkurat hatt en treningsøkt her på fjellet. Som jeg skrev i går, droppet jeg en planlagt treningsøkt. Men i dag var jeg klar og kjente for å svette litt!

I denne treningsøkten får du trent hele kroppen på 20 -30 minutter. En kjapp og god økt som får pulsen til å stige.  Hver øvelse skal gjøres rett etter hverandre som en sirkel og du jobber i 1 minutt på hver øvelse. Når du har gjort en runde, tar du en pause på 1 -2 minutter. Deretter gjentar du. Gjør totalt 3 -4 slike runder.

Jeg har på meg IcanIwill seamless tights, IcanIwill seamless bh, Miiego AL3 øreklokker og Saucony sko. Svett og rød i ansiktet!

En treningsøkt på fjellet

⋄ Pike pushups
⋄ Ettbens hip thrust høyre side

⋄ Ettbens hip thrust venstre side
⋄ Mountain climbers
⋄ Burpees

⋄ Pike push ups

⋄ Ettbens hip thrust

⋄ Mountain climbers

Du tar altså så mange pike push ups som du klarer på 1 minutt. Deretter går du direkte på ettbens hip thrust og gjør så mange hip thrust du klarer på høyre side. Rett på så mange ettbens hip thrust du klarer på venstre side. Deretter går du direkte på mountain climbers og gjør så mange mountain climbers du klarer på 1 minutt. Og til slutt så mange burpees du klarer på 1 minutt. Da er du ferdig med 1 runde. Hvil til du er klar for en ny runde og start på nytt. Gjenta totalt 3 -4 runder. 

Hadde det ikke vært for at kneet mitt fortsatt ikke er bra og at jeg ikke skal belaste det så mye, hadde jeg i tillegg lagt til air squat. Du må gjerne legge til 1 minutt med air squat om du ønsker det.

Jeg fikk i hvert fall opp min puls og svettet litt. Fantastisk deilig! Prøv økten hjemme i stuen, ute i hagen, på fjellet, ferien eller på treningssenteret. Håper du liker økten. God trening og god lørdag!

 

Kristine ♥

SPILLELISTEN I JULI

                                                                                                                                                                              Inneholder add-linker 

I dag hadde jeg egentlig planer om å ta meg en treningsøkt her på fjellet, men varmen har rett og slett gjort at jeg droppet det. Det er trettifire grader i skyggen! Noe jeg i grunn synes er helt fantastisk deilig, jeg elsker varmen, men temperaturen gjør at det fristet lite å trene. For all del, jeg kunne sikkert tatt meg selv i nakken og pushet meg selv til en økt, men i dag prioriterer jeg heller hvile og kos. Det er jo tross alt ferie!

Jeg slenger med et bilde fra tidligere i uken, før jeg dro på ferie. Her er jeg akkurat ferdig med en økt og er rimelig fornøyd med meg selv! Antrekket består av Waverly tights, Waverly bh, Miiego øreklokker og Nike sko.

Ettersom det ikke ble noe trening i dag, har jeg i stedet gjort ferdig spillelisten i juli. Mest sannsynligvis blir det en treningsøkt her oppe i morgen. Da med egen kroppsvekt vel og merke, jeg har ikke noe utstyr her. Nå som en ny spilleliste er klar, blir det litt enklere å sette i gang med en økt i morgen. Ny musikk gir meg alltid ekstra energi og giv!

Resten av dagen skal brukes til å nyte siste rest av ferien og fjellet. Kanskje blir det til og med et fjellbad. Vannet på fjellet er så forferdelig kaldt, men med dagens temperatur er jeg faktisk veldig fristet til å ta meg en dukkert. Jeg får se!
Håper du får en herlig fredagskveld. Riktig god helg!

 

Kristine ♥

Å BARE VÆRE

Nå som jeg er på ferie, forsøker jeg å bare være. Det er absolutt noe jeg tror alle burde øve mer på, inkludert meg selv. Vi føler oss ofte dratt av ting vi burde eller skulle ha gjort, vi grubler over gårsdagen og tenker på hva som skal skje i morgen. Det å fokusere og trene på å bare være. Være her og nå, er hovedfokus hos meg denne ferien.

Jeg vet for min del at så fort jeg ikke har noe å gjøre, har jeg lett for å bli litt rastløs og føle at jeg må gjøre noe. Nå fokuserer jeg, samt trener på, å bare være. I akkurat dette øyeblikket. Det er ganske deilig i grunn. For dagen i dag, ja dette øyeblikket er ganske fint. Det er noe med å bare ta seg tid til å se det.

Nå skal det jo sies at det er ekstra fint her på fjellet. Og at alt skjer med et roligere tempo enn det gjør hjemme når jeg er i full jobb. Her er det stort sett hvilepuls døgnet rundt. Så det er absolutt enklere å bare være her oppe.  Kneet har vært litt kranglete de siste dagene. Jeg har som dere muligens har fått med dere, en liten meniskskade. Etter fjelltur mandag og tirsdag, er ikke kneet spesielt fornøyd. I går og i dag har jeg bare kost med i solen, slappet av med god mat og beundret den nydelige fjellnaturen. Det er jo terapi for sjelen i seg selv det her. Bare se på det vakre landskapet!

Målet mitt de to resterende dagene av ferien er å nyte og bare være. Uansett om du har ferie, snart helg, fridag eller vanlig hverdag,  håper jeg du også sett deg et mål om å bare være disse dagene. Forsøke å stresse mindre. Puste med magen. Se solnedgangen, høre på fuglene synge, lukte på lukten av sommer, gress og sjø. Magiske øyeblikk dukker opp hver eneste dag. Ta deg tid til å bare være og å se dem

 

Kristine ♥

GRILLMIDDAG – GRILL ALT

I  dag vil jeg slå et slag for grillen og det å grille alt. Det gjorde vi nemlig til middag i dag. Grillet absolutt alt, potetene, kjøttet og grønnsakene. Det ble så godt. Så og si alt kan puttes på grillen! Er det slik at du ikke har en grill, kan du legge alle ingrediensene på en bakplate og steke i ovnen på 200 grader i 20 -25 minutter.

Nå som jeg er på fjellet og har ferie, gjør jeg litt ekstra stas ut av middagen. Det er hyggelig å lage mat til flere og å spise med andre. Da bruker jeg noen ekstra minutter på å kokkelere og tar gjerne et glass vin. Denne middagen var riktignok ikke så avansert. Den er klar på cirka tjuefem minutter, men den falt virkelig i smak hos både liten og stor.

Grillmiddag – grill alt

Poteter 
Krydder: salt, pepper, hvitløk og timian
Litt olje
Svinefilet, eventuelt annen kjøtt, fjærkre eller fisk
Grønnsaker, jeg har brukt  gulrot, rødløk, sjalottløk og paprika i forskjellige farger, 
Maiskolbe

Del potetene i grove båter. Bland potetene med litt olje, salt, pepper, hvitløkskrydder og timian. 
Krydre svinefileten med salt og pepper. 
Del grønnsakene i grove biter. 
Grill potetene på høy varme i ca 15 minutter. Stikk en gaffel gjennom en potetbåt for å sjekke om de er møre. 
Grill svinefileten i 12 -15 minutter. Bruk gjerne et steketermometer slik at du er sikker på at du får et saftig resultat. 
Grill grønnsakene til de er møre, 8 -10 minutter. 
Server.

Hva er din favoritt på grillen? Selv elsker jeg maiskolber og grillede grønnsaker. Farger på grillen gjør meg glad!

 

Kristine ♥

I MIN REISEVESKE

                                                                                                                                                                                                     Inneholder add-linker

God mandag fine lesere  ♥ I dag er det min tur til å  ta ferie. Jeg har riktignok ikke den lengste uken, men jeg tar meg en uke. Jeg har akkurat satt meg på bussen opp til Valdres. Nå som jeg er på reisefot, tenke jeg å vise dere hva jeg har med i min reiseveske.

⋄ Mobil
Trenger jeg å utdype denne? Jeg er vel ikke den eneste som er avhengig av denne saken?

⋄ Høretelefoner
Miiego øreklokkene mine er med uansett hvor jeg går eller står. Jeg elsker å høre på podcast! Enten for å slappe av eller for å få tiden til å gå.  Favorittene mine for tiden er Tusvik & Tønne, Misjonen med Antonsen og Golden, Happier with Gretchen Rubin og The Garner Report. 

⋄ Leppestift
Jeg går stort sett uten sminke. Skal jeg fly, ta lange kjøreturer eller bussturer som nå, er sminken alltid av. Da passer jeg på å ha med meg en leppestift med sterk farge. Føler jeg meg litt ufresh når jeg kommer frem, tar jeg på meg leppestiften på leppene og gnir litt i kinnene. Vips så ser jeg mer fresh og våken ut. 

⋄ Eteriske oljer
På buss og fly lukter det ofte tett og vondt. Jeg har laget min egen lille beroligende oljeblanding som består av lavendel, villapelsin, frankincense. Jeg har bruk 30 dråper lavendelolje, 10 dråper villappelsin fra DoTerra og 10 dråper frankincense fra DoTerra.  Resten av flasken har jeg fylt med jojobaolje. Jeg liker å legge noen dråper i håndflatene mine og så klappe oljeblandingen i nakken, bak ørene og på ankelen. Det gir en frisk og deilig lukt, i tillegg til en avslappende effekt.

⋄ Ørepropper
Ørepropper er jeg spesielt fan av om jeg tar fly. Det å stenge ute lyd og lukke øynene for en liten meditasjonsrunde eller power nap, gjør både at tiden går fortere og at jeg føler meg mer uthvilt når jeg kommer frem. 

⋄ Øyemaske
Øyemaske, enten i kombinasjon med podcast eller ørepropper, gjør at jeg klarer å slappe av. Er jeg ekstra heldig klarer jeg å ta en liten høneblund også! Denne har jeg kjøpt på Ebay.

Håndkrem
Skinfood er virkelig verdens beste krem! Det er ikke bare jeg som synes det, den er faktisk vunnet en rekke priser. En super deilig krem som jeg bruker på alt fra hender til ansikt. Jeg blir fort tørr på hender, føtter og i ansikt og da er denne super å ha i reisevesken.  Jeg har puttet kremen i en liten krukke. Den lille krukken er alltid i vesken eller sekken min. En soleklar favoritt!

⋄ Proteinbar
Nå har jeg faktisk pakket med meg to proteinbarer, Pandy salty craramel og Questbar chocolate chip oatmeal. Dette er to favoritter. Jeg har nesten alltid en proteinbar med i vesken eller sekken. Blir jeg akutt sugen eller sulten, er det genialt å ha tilgjengelig. 

⋄ Vannflaske
Vann har jeg alltid med meg. Uansett. En vannflaske, helst en i glass eller stål, er noe alle burde ha med seg overalt. 

⋄ Tørket frukt- og nøttemiks
Jeg har vist dere min hjemmelaget tørket frukt- og nøttemiks tidligere. Jeg bare elsker den! Den består av gojibær, macadamianøtter, kakaonibs, inca bær og sjokoladetrukket gojibær. Denne miksen er både syrlig, søt, bitter og salt, og inneholder masse næring. Perfekt når jeg er småsulten! 

⋄ Frukt
Frisk frukt, stort sett eple eller banan, har jeg alltid med meg. Uansett om det bare er på farten for å møte en venninne eller om jeg er ute å reiser. 

⋄ Proteindrikk
Jeg har tatt med meg Barells protein milkshake. På reisefot er det ofte vanskelig å få tak i noe proteinrikt. Da synes jeg det er genialt med en enkel proteindrikk. Denne smaker godt og metter bra.

Det er hva som er i min reiseveske. Har du noe annet spennende i din reiseveske?

 

Kristine  ♥

SUPER ENKEL ANANASIS

                                                                                                                                                                                                   Inneholder add-linker

Hei og riktig god søndag dere. Jeg er i ismoodus om dagen. Jeg elsker is og spiser en del is på vinteren også, men nå som sommeren er her, blir det ekstra mye is. For å ikke bare få i meg de sukkerholdige kjøpevariantene, leker jeg meg også litt på kjøkkenet med forskjellige isoppskrifter. Nå har jeg testet å lage en super enkel ananasis. Det er rett og slett bare frossen ananas med sjokolade!

Frossen ananas er super godt. Det blir som en slags deilig sobert. Sammen med sjokolade og salt, ble det en utrolig god kombinasjon. Det her må du prøve. Så enkelt og så godt! Jeg serverte isen til småbrødrene mine og fikk et rungende stort ja. Dette synes de var godt!

Super enkel ananasis
Ca 8 -10 stykker

1 ananas
Ca 100 g Barebells hazelnut cream, kan byttes ut med smeltet sjokolade
Valgfri topping, jeg har brukt sjokoaldetrukkende gojibær, gojibær, smeltet mørk sjokolade og litt smeltet hvit sjokolade
Ca 1/2 ts havsalt

Skjær av skallet på ananasen.
Del ananasen i kløfter. Stikk en ispinne i enden av hver ananas. 
Legg i fryseren. Ha ananasisen i fryseren minst 1 time. 
Når ananasen er fryst smører du på hazelnut crem. Bruk en kniv til å smøre kremen utover. Om du bruker smeltet sjokolade, smelter du sjokoladen og dypper så hver ananas i den smeltede sjokoladen. 
Strø over ønsket topping. Topp til slutt med en liten klype havsalt.
Spis med en gang eller sett ananasisen tilbake i fryseren.

Ananasisen er hard med en gang den tas ut av fryseren. La den ligge på kjøkkenbenken å tine i 10 minutter før du spiser dem, slik at de tiner noe og blir mykere.

Kontrasten fra den søte og gode ananasen gjør seg så godt til det litt bitre og mørke fra sjokoladen. Jeg brukte i tillegg litt ekstra topping for synets skyld og et lite dryss havsalt. Salt gjør virkelig magien her!

Super enkel ananasis blir en favoritt i sommervarmen hos meg. Prøv den du også, og jeg er sikker på at du vil få en favoritt!

 

Kristine ♥