DOBBEL SJOKOLADEMOUSSE – SJOKOLADEMOUSS MED SJOKOLADEGANACH

                                                                                                                                                                                                      Inneholder add-linker

Jeg elsker sjokolade. Gjør du? Det er egentlig et teit spørsmål, for det går vel egentlig ikke ann å ikke elske sjokolade. Sjokolade er jo så godt!

Jeg kom hjem fra fjellet i går. En av de tingene jeg har savnet, er mitt eget kjøkken og å kunne kokkelere frem morsomme ting. Så i dag startet jeg dagen med en runde på kjøkkenet. Jeg laget en dobbel sjokolademousse. En kremet sjokolademousse med en fyldig sjokoladeganache. Ja, det ble dobbelt så godt! Du kan naturligvis lage sjokolademoussen uten ganachen, den er super god i seg selv, men for en sjokoladeelsker som meg, kan jeg love deg at ganachen gjør moussen ekstra god!

Dobbel sjokolademousse – sjokolademousse med ganache
2 porsjoner

Sjokolademousse 
2 gelatinplater
100 g kesam
100 g cottage cheese
25 g kakaopulver
1 ss sukrinmelis
1 ss sukringold
1/3 ts vaniljepulver
2 eggehviter
1/3 ts salt

Bløtlegg gelatinplatene. Smelt de så i 2 ss kokende vann.
Mos kesam og cottage cheese sammen med en stavmikser så det blir kremet. Bland i kakaopulver, sukrin og vaniljepulver.

Ha de smeltede gelatinplatene i kakaoblandingen.
Stivpisk eggehvitene med salt. 

Vend kakaoblandingen over i de stivpiskede eggehvitene. Fold det forsiktig sammen. 
Hell moussen over i porsjonsskåler. 
Sett i kjøleskapet i minimum 1 time. 


Sjokoladeganach

100 g kesam
1 ss sukrinmelis
1 ts kakaopulver
40 g smeltet sukkerfri sjokolade

Smelt sjokoladen.
Bland sammen kesam, kakaopulver og sukrinmelis. Rør inn den smeltede sjokoladen.
Ha ganachen over sjokolademoussen. 

Server med en gang eller sett kaldt.

Jeg pyntet moussen med litt smeltet sjokolade og hakkede protein choco crisp. Vi spiser jo også med øynene. Ting som ser godt ut, smaker ekstra godt!

Se på den deilige konsistensen. Hvis ikke du blir fristet til å lage dobbel sjokolademousse, så vet ikke jeg! Håper det smaker og at du får en aldeles nydelig søndag.

 

Kristine ♥

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg