SAFTIGE PANNEKAKER


Nå har jeg nettopp kommet hjem fra en god styrkeøkt.
Etter økten fikk jeg skikkelig lyst på pannekaker. Da laget jeg naturligvis det når jeg kom hjem! Pannekaker med en god blanding av karbohydrater og protein er perfekt påfyll etter en treningsøkt for å gi næring til muskulaturen. 


Disse pannekakene ble veldig saftige og gode. Jeg elsker når pannekakene blir skikkelig saftige. 
På toppen ble det brunost og sukkerfritt jordbærsyltetøy. Varme pannekaker med brunost, slik at brunosten smelter er så utrolig godt!

Saftige pannekaker

2 egg
40 g havremel, eventuelt havregryn
30 g vaniljeprotein
ca 100 g cottage cheese, eventuelt kesam 
1 ts sukringold
1 ts kardemomme
1/3 ts salt

Bland sammen alle ingrediensene. 
Bruker du havregryn og / eller cottage cheese, mos blandingen med stavmikser. 
Stek pannekaker i en panne på middels varme i 2 minutter på hver side. Jeg steker i litt kokosolje


Mmmm….
Saftige og gode pannekaker. 


Xlife har forresten bakeuke, denne uken med 25 % rabatt på søtstoff og melvarer. Det kan være verdt å sjekke ut her
Mandelmel
Kokosmel
Havremel
-Fibersirup
Sukringoldsukrinmelis, sukrin
Bakeprotein 
-Kakemiks
-Cake in a cup med sjokoladesmak eller sjokolade og karamell
er ingredienser jeg alltid må ha i skapet. Disse koster litt og da er det alltid verdt å kjøpe når de først er på tilbud :grin: 

Kristine ♥ 

EN BEDRE MANDAG

Mandag er for mange en blåmandag, en kjip og lei dag. Det trenger den absolutt ikke å være!

SAMSUNG CSC
I dag nøt jeg morgenkaffen i mitt nye fine Björn Borg sett fra HappyUnderwear (sponset). Bh her og truse her. Bruker du koden KRISTINE får du 10 % rabatt. 
Ikke noe smaker så godt som en god kopp kaffe en tidlig mandagsmorgen. Selv står jeg som regel alltid ekstra  tidlig opp på mandager, slik at jeg har god tid til å kose meg med kaffen, lage og spise frokost samtidig som jeg setter opp en ukesplan med alle avtaler, jobbtider og alt jeg skal huske. 

Her er mine tips til hvordan du kan få en bedre mandag:

Gjør ting klart kvelden i forveien
Spiser du havregrøt til frokost, så lag den søndag kveld slik at det bare er å varme den opp. Finn frem hva du skal ha på deg og pakk klart vesken eller sekken. 

Lag en plan for uken
Stresser du mye fra du står opp til du legger deg, lønner det seg å ha klar en plan for uken. Lag den gjerne søndag kveld. Skriv opp skole- og /eller arbeidstider, avtaler, når du skal trene og andre viktige ting. Da vet du hva som skal skje og kan senke skuldrene. 

Bruk god tid til frokosten.
Stå opp noen minutter ekstra tidlig og bruk god tid på å spise frokost. Tenn gjerne et stearinlys og nyt frokosten.

Tenk takknemlige tanker.
Bruk noen minutter på å tenke over hva du er takknemlig for. Dette kan du gjerne gjøre mens du spiser frokost. Finn fem ting med livet ditt som du setter pris på akkurat nå. Om det er at du har tak over hodet, en venninne som du er spesielt glad i, at du har en jobb å gå til, eller noe helt annet. En takknemlig tanker, fører ofte til flere. 

Stell deg litt ekstra
Ta på deg et antrekk som du føler deg vell i, ordne håret og ta på sminke. Gjør det slik at du føler deg fin, da vil du generelt føle deg bedre. 

Smil til deg selv i speilet
Viste du at hjernen vår er så enkel at den skjønner ikke forskjell på et ekte smil og et falsk smil. Smil stort til deg selv i speilet. Jeg skal love deg at det gjør det lettere å smile resten av dagen. 

Ha noe å glede deg til.
Gi deg selv tid til å gjøre noe lystbetont på kvelden. Det kan være så enkelt som å se favorittserien med en god kveldsmat eller ta en lang og varm dusj med samboeren. Planlegg noe du skal gjøre på kvelden som du gleder deg til og som du kan gå å tenke på utover mandagen. 

Håper mandagen blir fin :grin: 
Smil og gjør det beste ut av dagen.

Kristine ♥

PERFEKT KOMBINASJON

SAMSUNG CSCGod morgen flotte lesere. 
Slik startet min søndagsmorgen – helt usminket, til og med før morgenkaffen, ble det et par skjeer med disse to godsakene. 
Har dere prøvd den nye Nugtti zero? Jeg har virkelig fått helt dilla! Jeg kjøpte den for første gang på onsdag og måtte kjøpe en ny boks i går.

Jeg får ofte spørsmål om næringsinnhold og innholdsfortegnelse på nye produkter.
Angående nugatti zero, så tror jeg at det vil være mange meninger, både angående smak og innhold. Jeg personlig synes denne var veldig god på smak, at den smaker nugatti, men nå er ikke jeg en som spiser original nugattien hver dag.
Når det kommer til næringsinnholdet er kaloriinnholdet litt lavere, men omtrent lik originalversjonen.
Jeg synes likevel at denne versjonen er et bedre alternativ enn originalen som har en stor andel tilsatt sukker. Selv om zero inneholder kunstig søtstoff, noe enkelte mener vi burde holde oss unna, er denne noe jeg kommer til å ha i kjøkkenskapet. Alt med måte! En skje nugatti her og der, litt på proteinpannekakene eller havregrøten, er i mine øyne sunt for både smaksløkene og kroppen. 

SAMSUNG CSC
Cruncy peanøttsmør og nugatti zero er den helt perfekte kombinasjon! 
Det er noe med salt og søtt, den kombinasjonen er bare så forferdelig god. 

Nå har jeg drukket et par kopper kaffe og skal komme meg ut på en joggetur. Solen skinner, så jeg må benytte anledningen til å hente litt solskinn mens jeg kan :grin: Ha en strålende søndag dere!

Kristine ♥

ENKELT PROTEINBRØD

SAMSUNG CSC
Hurra! 
Lørdag og helg. Det er deilig :grin:

SAMSUNG CSC
En av de beste tingene med helgen er å ha god tid til frokost. Jeg virkelig elsker helgefrokoster med nybakt brød eller rundstykker, godt pålegg og nytraktet kaffe. 
I dag laget jeg dette enkle proteinbrødet som ble kjempe godt. Oppskriften er nesten helt lik denne oppskriften på havrerundstykker, som jeg har vist dere før. Du kan altså bruke denne oppskriften til proteinrundstykker istedenfor proteinbrød om du ønsker det. 
Proteinbrødet blir veldig saftig og godt. Det er glutenfritt og inneholder mye fiber og protein. Under kommer oppskriften. 

SAMSUNG CSC

Enkelt proteinbrød
1 brød

400 g havregryn
5 egg
200 g cottage cheese
200 g kesam
1 ts salt
1 ts bakepulver
1 dl vann

Bland sammen alle ingredinsene. Bruk gjerne en stavmikser eller blender til å få massen jevn.
Ha i en brødform.
Stek på 180 grader i cirka 60 minutter.  
La det avkjøle seg før du skjærer i det, ellers vil brødet være deigete. 

SAMSUNG CSC
Server med akkurat det du ønsker av pålegg. Her er det bare å variere og kose seg. Jeg er en skikkelig Vingle Petter og klarer aldri å bestemme. Jeg har alltid forskjellig pålegg på alle skivenen mine. Det beste i mine øyne, eller rettere sagt i min munn, er litt av alt! 

Ha en herlig helg :grin:

Kristine ♥

TGIF

SAMSUNG CSC
God fredag mine venner, helgen er her. TGIF :mrgreen: 

Nå sitter jeg her og lader opp til dagens treningsøkt med BCAA og en banan. 
I dag sov jeg litt lengre enn normalt og dermed er energien til å flomme over, så deilig! Kanskje helgefølelsen gir meg litt ekstra energi også, det skal du ikke se bort ifra. Jeg gleder meg nemlig masse til helgen som blant annet skal bestå av tacohygge i kveld, jobb, aking i korketrekkeren og middag ute imorgen og lang sovemorgen og kino på søndag. Det blir en bra helg!
Men før jeg tar helg skal jeg komme meg på trening. Det blir en fullkropp styrkeøkt med blant annet knebøy, chins, nedtrekk, hip thrust og kanskje litt mage. Jeg er klar for fredagspump!

Ha en super bra fredag. Gjør helgen god!

Kristine ♥

LØPING OG ETTER TRENING

SAMSUNG CSC
Torsdag og det stod løping på treningsplanen. 
I dag gledet jeg meg skikkelig til trening. Helt siden jeg stod opp halv seks i morges, har jeg gledet meg til å kunne løpe etter at arbeidsdagen var ferdig. Å, gjett om det var deilig når jeg endelig var i gang :mrgreen: Noen dager flyr kroppen av gårde på trening. Slik var det i dag. 

Dagens løping ble 4 x 4 intervaller. 
Jeg har skrevet et innlegg om hvordan jeg gjennomfører intervallene her
Det er en effekitv og nok så rask intervalløkt. Det er hardt når det står på, men herlighet så deilig det føles etterpå! 

SAMSUNG CSC
Etter treningen spiste jeg denne godsaken. 
Den nye skyren med cottage cheese i vaniljesmak, denne er virkelig god, som jeg toppet med RudeHealth granola, bringebær, eplebiter og kakaonibs. 
Mmmm… At noe så enkelt kan være så godt!
RudeHealth granolaen blir en favoritt over skyr, cottage cheese eller kesam fremover. Den har masse smak fra daddelsirup, havre og bygg og har en god og sprø konsistens. 

SAMSUNG CSC
En liten boks med proteiner og karbohydrater. Perfekt etter trening!

Kristine ♥

SØTPOTETLOMPER / WRAPS

Jeg prøvde meg på søtpotetlomper / wraps igjen i går kveld etter middagen. Denne gangen ble de perfekte. Rett og slett knall gode! Nøkkelen til perfekte søtpotetlomper / wraps er å ikke bruke for mye mel. Da blir de saftige og gode. 
Du kan bruke disse til alt fra wraps, til å ha pålegg på, til middag, som pizzabunn eller bare som snacks. De er utrolig gode med brunost og syltetøy, eller kanel, smør og sukringold. Mmmm, så deilig! 

SAMSUNG CSC
Oppskriften er inspirert av kokeboken Kjernesunt. 

Søtpotetlomper / wraps

500 g søtpotet
1 ts salt
Havremel, cirka 150 g*

Skrell og kutt søtpotetene i mindre biter. Kok dem møre. Hell av vannet og la de dampe godt av seg. 
Mos dem så med en stavmikser eller gaffel. Ha i salt. 
Tilsett så mel. Ha i litt og litt av gangen. Du skal få en fast deig, men den skal ikke bli hard. Ha heller litt for lite mel enn for mye, da blir de saftige og gode.
Forsøk å lage en kule av deigen og kjevl kulen ut til en lompe. Det er viktig å ha litt mel på kjøkkenbenken når du kjevler ut. Klarer du å kjevle ut deigen uten at den revner, er det riktig mengde mel.
Stek lompene i et par minutter på hver side i en tørr panne på middels varme.
Oppbevar i en plastpose eller under et kjøkkenhåndkle. 

*havremel kan byttes ut med andre meltyper som speltmel 

SAMSUNG CSC
I dag hadde jeg med søtpotetlomper / wrap i matbakken. De var fylt med ost, skinke, salat og pesto. Kjempe godt! Disse blir helt klart en favoritt hos meg fremover. Håper de faller i smak hos deg også. 

Kristine ♥

SØTPOTETWRAPS & KJØTTBOLLER

SAMSUNG CSC
I dag kokkelerte jeg frem en tidlig og deilig middag, nemlig søtpotetwraps og krydrede kjøttboller. Så utrolig deilig! 
Søtpotetwrapsene må jobbes litt med, de ble nemlig en smule tørre. Jeg skal prøve på nytt i kveld og forhåpentligvis kan jeg dele oppskrift med dere imorgen.

SAMSUNG CSC
Kjøttbollene derimot, kan jeg dele oppskrift på med en gang. De kan du ha i tortillalefsen, i lomper, på spagettien elller over salaten, her er det mange muligheter! Kjøttbollene er kjempe enkle. De inneholder i grunn bare kjøtt og krydder. Mange har egg og annet i kjøttbollene sine, men jeg synes de er best bare med kjøtt. Det skal jo smake kjøtt av kjøttbollene!!

Kjøttboller
1 pakke karbonadedeig, 1 ts salt, 1 ts pepper, 1 ts hvitløkspepper, 1 ts timian, 1 ts paprika.
Bland alt godt sammen og lag små kjøttboller. 
Du kan enten steke de i pannen eller i ovnen. Jeg stekte mine i ovnen på 175 grader i 10 minutter. Da ble de saftige og gode. 

SAMSUNG CSC
Nå skal jeg la maten synke litt før jeg skal komme meg ut på en rolig joggetur. 
    Edit: Det ble ingen joggetur, jeg sovnet på sofaen! Haha… God natt sier jeg bare! 
Ha en god tirsdagskveld :grin: 

Kristine ♥

MASSE NYTHER OG PAKKER

Hei og god mandagskveld dere. Håper du har hatt en bra start på uken! 
Jeg har hatt en riktig så god mandag med praksis, en god styrkeøkt og en deilig middag. Mandagen ble ekstra bra da jeg var på posten og hentet tre pakker og i tillegg fant masse nyther da jeg var på butikken. Det er så morsomt med noe nytt!!

SAMSUNG CSC
Du har sikkert fått med deg det er kommet masse nyther i butikken nå. Her er noen av tingene jeg fikk med meg hjem i dag. 
Skyr har kommet med mange nye smaker som også er uten tilsatt sukker. Kokosvarianten synes jeg var litt merkelig i smaken ved første bit, men så falt jeg virkelig pladask for den. Kiwi varianten synes jeg også var veldig god. Favoritten er nok skyr og cottage cheese varianten med vaniljesmak. Jeg vet også at det er kommet en kaffesmak. Den gleder jeg meg til å prøve! 
I tillegg fant jeg usukret kokosdrikk, superknacke med chiafrø – disse er glutenfrie, og French´s spcy brown sennep som er en sukkerfri og litt sterk sennep. 
Jeg har også prøvd de nye søtpotet friesene fra Hoff. Dere som følger meg på snapchat fikk nok med dere at jeg kjøpte de på lørdag. Men friesene var spist før jeg tok dette bildet i dag. De var virkelig super gode og noe jeg anbefaller å prøve.

SAMSUNG CSC
Pakke nummer en var fra MyRevolution og inneholdt gamle gode favoritter.
MyProtein med mocca-smak, en fast klassiker i proteinkaffen og en shaker til proteinpulveret. 
BCAA med eplesmak. Denne er virkelig god!
Questbars i double chocolate og chocolate chip. Chocolate chip er favorittsmaken min, spiser nok litt vel mange av disse i uken! 
Pam Spray er en rapsolje i spray som er super enkel å bruke når man skal steke noe i pannen. Den gjør også at du trenger veldig lite olje. 
Nocco med pæresmak og koffeein er en reddende engel før trening på trøtte dager! 

SAMSUNG CSC
Pakke nummer to kom fra HandelshusetHette og inneholt Rude Health kornprodukter. 
The Ultimate granola er en økologisk granola med havre, spelt og bygg som er søtet med honning og daddelsirup. 
5 korn og 5 frø havregrøt som er en havregrøtsvariant som blant annet er tilsatt bygg, rug, quinoa, linfrø, solsikkefrø og gresskarkjernern. 
Jeg gleder meg til å teste disse! 

SAMSUNG CSC
Den siste og tredje pakken var fra ProTings, altså ProTings proteinchips. Den inneholdt en ny Skins komprsjonstights, to ProTings t-skjorter, to ProTings singletter og en ProTings hettegenser. Da blir det nye klær å trene i fremover!

Jeg er som et lite barn og synes alltid det er moro med pakker og nyheter :grin: Denne mandagen ble jo nesten litt som julaften! 
Nå skal jeg jobbe litt, før det blir kveldsmat og tidlig senga. Ha en god kveld. 

Kristine ♥

DU HAR ET VALG

SAMSUNG CSC
Ja, du har et valg!
Du kan gå igjennom livet og føle at ting ikke stemmer. Du kan være ulykkelig og synes synd på deg selv. 
Eller du kan ta valge om at det ikke er det du ønsker for deg selv og ditt liv! Med en gang du forstår og godtar at ditt liv og din lykke er opp til deg selv, hva du gjør og hva du tenker, og at du har alle mulighetene til å bli den beste versjonen av deg selv, ja, da har du tatt valget om et bedre liv. 

Start dagen i dag med en tanke om at dette skal bli en bra dag. Dette skal bli en bra uke! Da titter ofte smilet frem og dagen har lett for å bli bedre. 
Gjør det beste ut av hver dag 💕 Ha en fin uke!

Kristine ♥