MANDAG MED GLUTE BRIDGE OG MARS

Riktig god mandag. Ny uke og nye muligheter, er det ikke herlig?

Jeg har faktisk ikke vært på trening siden torsdag! Jeg dro tidlig avgårde til Tønsberg på fredag og var på et fantastisk julebord med flotte mennesker i regi av Aller Media og AdLink. Da jeg kom hjem igjen på lørdag, var jeg rett og slett så klein at jeg droppet trening. Søndag føltes det fortsatt ut som om jeg hadde hangover – ja, det ble litt vel mye alkohol! Da ble det bare en rolig restitusjonsdag med foam rolleren. I dag var jeg derfor gira på en skikkelig god treningsøkt!

SAMSUNG CSC
Ben, med fokus på lår og rumpe, fikk kjørt seg seg skikkelig! Økten bestod av tunge knebøy, bulgarsk utfall og strakmark. Jeg avsluttet økten med høyreps på øvelsen glute bride meg strikk, som du ser over. Vanligvis pleier jeg å bruke minibands, men jeg fant dem ikke. Isteden brukte jeg bare en vanlig treningsstrikk som jeg knøt en knute på. Det fungerer vel så bra! ​ Her ble 3 sett med 30 repetisjoner. 

SAMSUNG CSC
Og slik så jeg da ut etterpå. Rimelig død! 
Ta bare 30 sekunders pause mellom settene slik at du gjør 30 repetisjoner, tar en kort pause på 30 sekunder og så gjør 30 nye repetisjoner. For hver repetisjon passer jeg på å tilte bekkenet godt og stramme rumpemuskulaturen på toppen – det er derfor jeg holder meg på rumpen. Jeg føler at jeg får bedre kontakt da.  Etter 90 repetisjoner skal jeg love deg at det brenner skikkelig i rumpestumpen!
Du kan også gjøre glute bride uten strikk om du vil ha en enklere versjon.  

SONY DSC
Etter trening testet jeg den nye Mars proteinbaren. Fy søren den var god! Jeg har hørt mye positivt om den, men trodde ikke den skulle være så god. Proteinbaren har kommet i en snickersvariant også. Jeg gleder meg til å teste den!

SONY DSC
SONY DSC
Bildene taler for seg selv. Jeg får lyst til å ta en til når jeg ser på skjermen nå! Mars baren smaker faktisk omtrent som vanlig mars. Sjokolae, nougat og en deilig karamell er jo en uslåelig kombinasjon.
Det må sies at disse proteinbarene er ikke super sunne. De inneholder litt sukker og mye tilsetningsstoffer, men de er et ok alternativ når søtsuget melder seg eller du har lyst på noe ekstra godt. 

Håper uken din blir super duper :grin: 

Kristine 

KNALL GODE KNEKKEBRØD

I dag har jeg hatt en skikkelig effektiv søndag. Jeg har sittet på rumpestumpen nesten hele dagen og vært lite aktiv, men jeg har fått gjort masse jobb, skolearbeid og ryddet opp i mailboksen. Nå kan jeg starte mandagen med blanke ark uten noen ‘to do’-lister som henger over meg. Utrolig deilig! 
I tillegg til kontorarbeid, har jeg også fått bakt knall gode knekkebrød. Du er nødt til å prøve disse. Jeg er sikker på at de vil bli en favoritt i hverdagen!

SAMSUNG CSCJeg elsker hjemmelaget knekkebrød. Det er knall godt, enkelt å lage og super sunt. 
Knekkebrød er et fint alternativ for et raskt måltid. Jeg velger å stort sett lage mine egne ettersom magen liker de best, knekkebrødene blir super sunnere, de er rimeligere enn de du kjøper i butikken og naturligvis fordi de hjemmelaget knekkebrød smaker best!

SAMSUNG CSC
Disse knekkebrødene er favoritt knekkebrødene. Det er virkelig knall gode! Dessuten lager du dem på en -to -tre. Lag gjerne en trippel porsjon, så har du knekkebrød i en god tid.  

SAMSUNG CSC

Knall gode knekkebrød

2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
2 dl linfrø
2 dl gresskarfrø
2 dl havregryn
1 ts salt
1 ss fiberhusk
3,5 dl vann

Bløtlegg gjerne frøene over natten. Dette er ikke nødvendig. Jeg gjør det omtrent halvparten av gangene jeg lager disse knekkebrødene. 
Om du bløtlegger frøene, heller du av vannet når du skal lage knekkebrødene og har så i det kokende vannet.
Om du ikke har bløtlagt frøene, blandet du sammen alle ingrediensene utenom vannet.
Kok opp vannet og hell det over blandingen. Rør godt rundt og la det svelle i 20 minutter.  
Fordel blandingen utover to stekebrett. 
Stek på 200 grader i 10 minutter. Ta så ut knekkebrødene og rut opp knekkebrød med en kniv eller pizzaskjærer. 
Sett ned temperaturen på ovnen til 150 grader. Stek så knekkebrødene videre i 30 minutter. 
Skru av ovnen og sett døren på gløtt, slik at knekkebrødene kan tørke til de er helt sprø og kalde. 
Oppbevar knekkebrødene i en lufttett boks. 
Håper det smaker :grin:

Kristine ♥

OKTOBER CHALLENGE – OPPSUMERING

Da er vi kommet til veis ende av oktober challenge. Hvordan gikk det?
I dagens lille utfordring står det at du skal bruke ti minutter på å oppsummere de siste fire ukene. Jeg lurer også på hva dere synes om challengen? Var det morsomt og er det noe dere kunne tenke dere at jeg gjør igjen? Om du har noen synspunkter, tar jeg de gjerne imot.

SAMSUNG CSC
Jeg for min del synes det har vært både spennende og utfordrende. 
Den første uken var den uken jeg slet mest, til tross for at jeg synes det var veldig morsomt å skulle ha et lite gjøremål hver dag. Torsdagen og fredagen bød på utfordringer. Det å skru av mobil og pc, og komme seg i seng før jeg pleier, var en utfordring. Men det gikk! Tilslutt måtte jeg bare si til meg selv at jeg skulle svare resten av mailene dagen etter, for jeg skulle i seng! På fredag var jeg skikkelig tung i kroppen og tenkte å ta treningsfri. På kvelden kom jeg på at challengen sa jeg skulle gå i tyve minutter denne dagen. Da måtte jeg bare ta på meg treningsskoene å gå litt. Og jammen var det ikke utrolig deilig med frisk luft!
Uke to bragte stor suksess da jeg tok ny rekord i knebøy! På fredagen skulle vi nemlig legge på ti prosent ekstra på vektene under treningsøkten og det endte med at jeg la på langt mer! På lørdag var utfordringen å prøve ny grønnsak til middag, men dette fikk jeg ikke gjort ettersom jeg var bortreist og spiste middag på restaurant. 
Uke tre gikk helt strålende! Der hadde jeg ingen problemer. Spesielt digget jeg fredagens utfordring hvor vi skulle ta en ti minutters dance off på stuegulvet. Herlighet så moro det var å skru musikken høyt på og bare danse vilt. Det skal jeg gjøre oftere!
Den siste og fjerde uken gikk nok så bra. Her gikk alle utfordringene lekende lett bortsett fra fredagen som var totalt fail! Da var jeg nemlig på julebord med AdLinkMedia i Tønsberg. Oppgaven denne dagen var å få minimum åtte timers søvn, men med en fantastisk gjeng og en skikkelig fest ble det bare tre timers søvn! Jaja, jeg hadde det knall moro ihvertfall!

Alt i alt synes jeg det har vært moro å skulle ha et lite gjøremål hver eneste dag. Det at jeg ikke har gjennomført med glans og fått absolutt alt til, tar jeg ikke med sorg. Challengen skal jo være noe morsomt og givende, ikke et stress moment. Jeg har gjort det som har passet inn i min hverdag. Jeg vet at jeg har gjort mitt beste, og det er mer enn godt nok :grin:

Kristine ♥

SUNT OG GRØSSENDE GODIS TIL HALLOWEEN

God lørdagsmorgen. Beklager at det ikke ble noen oppdatering i går. Som du kanskje fikk med deg var blogg.no nede, så verken du eller jeg kom inn på bloggen!. Dette skyldes et strømbrudd som førte til feil på hardware. Uansett, nå er jeg oppe og går igjen! 

SONY DSC
SONY DSC
Halloween er rett rundt hjørnet, nærmere bestemt mandag. Jeg har laget noe sunt og grøssende godis til anledningen; gebiss og blodig popcorn. 
Skumle gebiss er super enkle å lage og morsomme å se på. Blodig popcorn som er karamellisert er super godt og jeg synes de ser ut som små blodige hjerner! 

SONY DSC

Gebiss
2 stykker

1 muscle brownie, eventuelt Questbar eller annen proteinbar
2 ss vaniljeprotein
1 ss sukrinmelis
1 ss melk eller vann
4 -5 dråper rød konditorfarge
20 mini marshmallows

Del brownien i 4 biter. Varm dem litt i mikroen. Form hver bit til en halvmåne. 
Bland sammen proteinpulver, melis, konditorfarge og melk / vann til en tykk paste. Smør blandingen på halvmånene. Plasser mini marshmallows langs kanten av halvmånene som tenner. Plasser de så oppå hverandre. 
Sett kaldt eller nyt de med en gang.

SONY DSC

Karamellisert popcorn ala Blodig popcorn 

1 pakke popcorn
4 ss sukringold
2 ss fibersirup gold
1 ss smør
1 ts fingersalt
1 ts vaniljepulver
8 – 10 dråper rød konditorfarge

Pop popcorn etter anvisning.
Kok opp sukringold, fibersirup, smør, vaniljepulver og salt. Jeg kokte massen opp i mikroen og lot det koke i 4 minutter på full effekt til det ble en mørk og seig karamell. Koker du i kjele vil jeg tro at det tar omtrent 10 minutter. La karamellen avkjøle noen minutter før du blander inn konditorfarge. 
Ha de ferdig poppede popcornene  i en bolle. Hell over den røde karamellen og bland godt. Strø popcornene utover et bakeark og la de stivne i 5 -10 minutter. 
Nyt. 


Ellers kan du også finne tips til sunt og grøssende Halloween godis i dette innlegget.
Halloween er riktignok ikke før på mandag, så istedenfor å ønske dere en riktig god Halloween ønsker jeg dere isteden en fantastisk helg :grin: Have fun! 

Kristine ♥ 

DE SUPRE PROTEINENE OG GODE PROTEINKILDER

Ettersom dagens utfordring i oktober challenge er å få inn en proteinkilde ti hvert måltid, tenkte jeg å prate litt om nettopp de supre proteinene og gi dere noen eksempler på gode proteinkilder.

Proteiner har mange kjente positive egenskaper.
Ved å spise en god mengde proteiner kan du øke forbrenningen din, bedre metthetsfølelsen og lettere øke og vedlikeholde muskelmasse.

En rekke forsking viser protein gjør deg langvarig og behagelig mett slik at det er enklere å kontrollere appetitten. På den måten blir det lettere å oppnå og holde en stabil trivselsvekt.
Ikke bare holder proteiner deg mett, proteiner har også høy termisk effekt. Det betyr at kroppen din forbruker energi / kalorier ved å bryte dem ned. Rundt tjuefem prosent av kaloriene i proteinene forbrukes når kroppen fordøyer dem. Hos karbohydrater og fett er den termiske effekten på omtrent seks og tre prosent.


Her er det proteiner fra kesam som er blandet med skyr, samt at det er litt proteiner i nøttene og peanøttsmøret.

En økning inntak av proteiner vil altså føre til at du spiser mindre samtidig som forbrenningen øker. Vinn, vinn! Men ikke tro at det er slik at jo mer jo bedre. Det er ingen vits å pøse på med proteiner. Forsøk å få i deg en god proteinkilde til vært måltid. Et inntak på 1,5 – 2 gram daglig per kilo kroppsvekt kan være  lurt for de som trener. For en kvinne på 60 kilo vil dette tilsvare ca 100 -120 gram proteiner daglig. 


Her er det proteiner i ost, skinke, eggene og i melken som er i den varme kakaoen. 

Om du fordeler den daglige dosen med proteiner på 4 måltider, vil det bli omtrent 25 -30 gram per måltid.Det tilsvarer for eksempel 1 glass melk og 2 egg med knekkebrød til frokost. Pastasalat med 100 gram tunfisk og dressing til lunsj. Taco med 120 gram karbonadedeig til middag og ½ boks kesam med nøtter og bær til kveldsmat. Andre gode proteinkilder er storfe, svin, fjærkre, fisk, cottage cheese, skyr, ost, bønner, linser, kikerter og skinke. 

Husk proteinene dine og få bedre metthetsfølelse, økt forbrenning og en godt bevart muskelmasse :grin: 

Kristine ♥ 

Referanser:
Mahan KL, Stump SE 2008. Krause`s food & nutrition therapy. Saunders Elsevier.
Guyenet SJ et al 2012. Regulation of food intake, energy balance, and body fat mass: implications for the pathogenesis and treatment of obesity. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
Halton TL 2004. The effects of high protein diets on thermogenesis, satiety and weight loss: a critical review. J am Coll of Nut.
Larsen TM et al 2010. Diets with high or low protein content and glycemic index for weight-loss maintenance. New England Journal of Medicine 363.
Weigle DS, Breen PA, Matthys CC, et al 2005. A high-protein diet induces sustained reductions in appetite, ad libitum caloric intake, and body weight despite compensatory changes in diurnal plasma leptin and ghrelin concentrations. Am J Clin Nutr.

BØY BØY BØY

Bøy i alle varianter, er virkelig blitt min greie! Før hatet jeg knebøy. Jeg kunne til nøds gjøre frontbøy, men etter at jeg innførte mer bøy i treningsprogrammet, elsker jeg alle typer bøy! På trening nå for tiden går det mye i bøy, bøy, bøy. Jeg varierer hvilken type bøy jeg tar, fra dag til dag. Noen dager kjører jeg knebøy, noen dager frontbøy, noen dager sakte bøy og noen dager bøy til boks. Antall repetisjoner og sett varierer jeg også slik at jeg både har tunge og lette dager. 

Jeg har vært veldig stiv i anklene og hoftene, noe som har gjort at knebøy teknikken min ikke har vært spesielt bra og at det har gjort småvondt når jeg har tatt knebøy. Isteden for å gjøre noe med problemet, har jeg bare gjort øvelsen lite. For et par måneder siden bestemte jeg meg for at nå må jeg bare gripe fatt i saken! Jeg begynte å tøye jevnlig, da med hovedfokus på hoftene og akillesen, samtidig som jeg ruller på foam rolleren flere ganger i uken. Allerede etter et par uker merket jeg stor forskjell og innførte mer knebøy under trenignsøktene mine. Først var det kun lette vekter med fokus på teknikk, samtidig som jeg fortsatte tøyingen og rullingen. Nå sitter teknikken som et skudd og jeg bøyer tunge vekter som bare det! Fy søren så moro det er med slik fremgang.
Vi må ikke glemme at treningsrestulatene ikke bare avhenger av selve treningen. Oppvarming, tøying, rulling og stretching er vel så viktig! 

SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
 2XU tights // Reebok singlet // Nocco bcaa
Tightsen er forresten på tilbud akkurat nå, her

I dag hadde jeg en god benøkt hvor jeg kjørte lette frontbøy til step kasse, som du ser på bildet. Her ble det 5 sett 10 -12 repetisjoner. I tillegg ble noen tunge knebøy, bulgarsk utfall og kick back i kabel. En god treningsøkt!
Nå venter sushi, et glass vin og hygge i godt selskap. Det kaller jeg onsdagsluksus! 
Ha en fin kveld :grin:

Kristine ♥ 

SPRE GLEDEN VIDERE

God morgen herlige du ♥  
Dagens ord var helt i min mantra-stil. Jeg må dele de med dere!

SONY DSC
Glede er ikke noe som bare oppstår. Det kommer av dine egne handlinger og du må selv bringe frem gledelige øyeblikk i hverdagen. Bruk tiden din på noe som får deg til å smile og som gjør deg glad. Livet er her og nå. Det skal leves og nytes. Gled deg! Og det beste av alt; sprer du gleden videre, for eksempel ved å gjøre noen en tjeneste eller noe så lite som et smil til en fremmed, vil denne gleden komme tilbake til deg. 
Håper du får en gledelig onsdag!

Kristine ♥ 

LØPETUR OG VARMENDE TACOGRYTE

SONY DSC
Det er flaut og si, men jeg ble faktisk såpass inspirert av å skrive løpeinnlegget i går, at jeg startet dagen i dag med en løpetur! Jeg stod faktisk opp kvart over fem i morges! Hva skjer med meg? Jeg tok en god kopp kaffe, besvarte et par mail og giret meg opp med musikk før jeg la ut i høstværet. Til tross for at det var ufattelig tidlig, ble det en skikkelig god økt og jeg storkoste meg. Kanskje det var fordi jeg hadde go´sanger som ‘You’ med Martin Weleno, ‘L’amour toujours’ – Tiesto, ‘Jack Wit Us’ – Bryen Cox remix, ‘Crying Out  Loud – Loreen og ‘We Run The Night’ – Havana Brown på øret? :grin: Det ble en 50 minutters løpetur. Etter en dusj og en enkel frokost, var jeg full av energi og klar for første dag i praksis. 
SONY DSC
Jeg må dele denne utrolig gode og varmende tacogryten jeg laget til middag. Jeg hadde akkurat 40 minutter mellom praksis og jobb. Middagen måtte være rask slik at jeg både skulle rekke å lage den og å spise den! Denne tacogryten laget jeg på rett over 10 minutter. Også ble den knall god! Denne kommer til å bli en favoritt utover høst- og vintermånedene. En god, sunn og varmende gryte er et must på denne tiden av året. 

SONY DSC

Varmende tacogryte
Til 2 

1 pakke karbonadedeig
1 løk
2 hvitløksfedd
1/2 chili, kan sløyfes
2 ss tacokrydder, hjemmelaget eller ferdigkjøpt
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
1 pose frosne erter​
1 boks maiskorn

Topping
Rømme
Revet ost
Jalapenos

Hakk løken grovt. 
Ha karbonadedeig og løk i en gryte sammen med en klatt smør på middels til høy varme. Stek til løken har blitt blank. Tilsett finhakket hvitløk og chili, hakkede tomater, tomatpure, tacokrydder og frosne erter. La gryten koke i 4 -5 minutter. Rør i maiskornene og server. 

SONY DSC
Som topping på tacogryten har jeg strødd over revet ost, jalapenos, og en dært rømme . Det er naturligvis valgfritt, men jeg vil virkelig anbefale det. Toppingen setter prikken over i’en på gryten. Så enkelt og så godt!

Kristine ♥ 

LØPING : FORDELER OG TIPS

Jeg startet jeg faktisk dagen min med en løpetur. Utrolig deilig! Ettersom jeg er et skikkelig B-menneske, så er det å komme seg tidlig opp for å løpe ikke helt min stil. Er du lik? For å både motivere meg selv og deg til en løpeøkt tenkte jeg å skrive noen ord om løping og dele noen fordeler og tips. Dette er en billig og veldig lett tilgjengelig treningsform omtrent alle kan få til! 

SAMSUNG CSC
Jeg var rimelig fornøyd etter en joggetur tidlig mandag morgen. 

Hvorfor løpe?
Jo, løping har mange fordeler:
– Løping styrker skjelettet.
Ettersom du flytter din egen vekt og løfter deg selv for hvert steg, gir det en belastning på kroppen som styrker det skjelettet ditt (med mindre du overtrener naturligvis, da vil det ha negativ effekt). Dette er supert for oss kvinner ettersom det reduserer risikoen for benskjørhet. 
– Løping gjør deg glad.
Kun en liten halv time løfter humøret ditt og senker stressnivåene i kroppen. En liten løpeøkt kan derfor gjøre deg mer fornøyd og lykkelig. 
– Løping øker forbrenningen.
Ettersom lungekapasiteten og blodomløpet stiger, gir løping deg også bedre forbrenning. Spesielt intervalløping har god effekt her. Den økte forbrenningen fortsetter også etter at treningsøkten er ferdig. 
– Løping reduserer risikoen for livsstilssykdommer.
Ettersom løping øker kondisjonen din, vil igjen blodtrykket senkes og dette reduserer risikoen for en rekke sykdommer som hjerte- og karproblematikk. 

Hvordan løpe?
Det er en rekke tips som kan gjøre løpingen bedre og morsommere.
– Husk oppvarming.
Bruk noen minutter, gjerne 5 -10 minutter, til oppvarming slik at du får igang kroppen og blir god og varm. Oppvarming er ikke bare skadeforebyggende, men det gjør deg også psykisk klar for løpeøkten. 

SAMSUNG CSC– Velg riktige sko.
For hvert skritt du tar, gir det en belastning opp gjennom helen, kneet og hoftene. Riktig sko som er tilpasset din vekt og din løpestil er viktig. Få hjelp i en sportsbutikk nær deg. 
– Løp mest mulig på mykt underlag.
Asfalt og tredemølle er hardt for kroppen og gir stor belastning for hvert steg du tar, mens skog, gress og grus gir mindre belastning og er mer skånsomt.
– Løp avslappet.
Mange spenner nakke og skuldre når de løper. Forsøk å løpe lett og ledig, med korte og raske skritt. Skuldrene skal ikke være trukket opp mot ørene, men være i en nøytral posisjon hvor armene dingler med. Kanskje kan det være en ide og melde seg på et løpekurs om du vil bli en god løper og styrke teknikken din?

SAMSUNG CSC– Finn god musikk.
Vi drives alle av forskjellige ting og forskjellige rytmer. For mange, inkuldert meg selv, kan god musikk på øret været utrolig moviterende. Finn ut hvilken musikk som motiverer akkurat deg. 
– Ikke bry deg om hvordan du ser ut.
Rød i trynet? Svett? Usminket? Ja, der har du meg! Om det ser veldig pent og sjarmerende ut? Nei, absolutt ikke, men det er da svært få mennesker som ser bra ut når de trener. Ta deg selv uhøytidelig og ikke tenk på hvordan du ser ut. De fleste andre mennesker er så opptatt av hvordan de selv fremstår, at de knapt legger merke til deg uansett. 
– Konkurrer mot deg selv.
Glem alle andre, fokuser på deg selv og din egen fremgang. Er du helt ny innenfor løpeverden, starter du med korte og rolige løpeøkter. Deretter kan du øke intensitet og varighet etterhvert som kondisjonen og løpegleden øker. 
– Bare gjør det!
Noen ganger kan dørstokkmilen være utrolig lang, til tross for at løping er nok så enkelt å gjennomføre. Løping krever tross alt mye fysisk og mentalt. Ikke tenk for mye, bare kom deg ut å gjør det. Det kjennes jo så utrolig deilig ut etterpå!

Håper du fikk litt mer motivasjon til å ta deg en løpeøkt i høst :grin:

Kristine ♥ 

OKTOBER CHALLENGE – UKE FIRE

Da står vi hvert øyeblikk ovenfor siste uken av oktober challenge. Henger du fortsatt med? Om det er slik at du har hoppet over et par dager eller falt av på veien, ikke gi opp! Kom deg opp igjen og følg med videre :grin: Det har vært så morsomt å se flere av snappene dere har sendt meg underveis, det både gleder og motiverer. Jeg håper dere er med og avslutter challengen med stil. 
Slik ser uke fire ut:

Nå skal jeg lage meg en deilig fruktsalat, det er dagens utfordring av oktober challenge uke tre. Fruktsalat er sunt og utrolig godt, det er noe jeg egentlig burde lage oftere. Jeg tror jammen jeg skal lage en stor porsjon i dag, så har jeg til imorgen også!
Ha en god kveld.

Kristine ♥