DE SUPRE PROTEINENE OG GODE PROTEINKILDER

Ettersom dagens utfordring i oktober challenge er å få inn en proteinkilde ti hvert måltid, tenkte jeg å prate litt om nettopp de supre proteinene og gi dere noen eksempler på gode proteinkilder.

Proteiner har mange kjente positive egenskaper.
Ved å spise en god mengde proteiner kan du øke forbrenningen din, bedre metthetsfølelsen og lettere øke og vedlikeholde muskelmasse.

En rekke forsking viser protein gjør deg langvarig og behagelig mett slik at det er enklere å kontrollere appetitten. På den måten blir det lettere å oppnå og holde en stabil trivselsvekt.
Ikke bare holder proteiner deg mett, proteiner har også høy termisk effekt. Det betyr at kroppen din forbruker energi / kalorier ved å bryte dem ned. Rundt tjuefem prosent av kaloriene i proteinene forbrukes når kroppen fordøyer dem. Hos karbohydrater og fett er den termiske effekten på omtrent seks og tre prosent.


Her er det proteiner fra kesam som er blandet med skyr, samt at det er litt proteiner i nøttene og peanøttsmøret.

En økning inntak av proteiner vil altså føre til at du spiser mindre samtidig som forbrenningen øker. Vinn, vinn! Men ikke tro at det er slik at jo mer jo bedre. Det er ingen vits å pøse på med proteiner. Forsøk å få i deg en god proteinkilde til vært måltid. Et inntak på 1,5 – 2 gram daglig per kilo kroppsvekt kan være  lurt for de som trener. For en kvinne på 60 kilo vil dette tilsvare ca 100 -120 gram proteiner daglig. 


Her er det proteiner i ost, skinke, eggene og i melken som er i den varme kakaoen. 

Om du fordeler den daglige dosen med proteiner på 4 måltider, vil det bli omtrent 25 -30 gram per måltid.Det tilsvarer for eksempel 1 glass melk og 2 egg med knekkebrød til frokost. Pastasalat med 100 gram tunfisk og dressing til lunsj. Taco med 120 gram karbonadedeig til middag og ½ boks kesam med nøtter og bær til kveldsmat. Andre gode proteinkilder er storfe, svin, fjærkre, fisk, cottage cheese, skyr, ost, bønner, linser, kikerter og skinke. 

Husk proteinene dine og få bedre metthetsfølelse, økt forbrenning og en godt bevart muskelmasse :grin: 

Kristine ♥ 

Referanser:
Mahan KL, Stump SE 2008. Krause`s food & nutrition therapy. Saunders Elsevier.
Guyenet SJ et al 2012. Regulation of food intake, energy balance, and body fat mass: implications for the pathogenesis and treatment of obesity. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
Halton TL 2004. The effects of high protein diets on thermogenesis, satiety and weight loss: a critical review. J am Coll of Nut.
Larsen TM et al 2010. Diets with high or low protein content and glycemic index for weight-loss maintenance. New England Journal of Medicine 363.
Weigle DS, Breen PA, Matthys CC, et al 2005. A high-protein diet induces sustained reductions in appetite, ad libitum caloric intake, and body weight despite compensatory changes in diurnal plasma leptin and ghrelin concentrations. Am J Clin Nutr.

Siste innlegg