PEPPERKAKER MED OST & NYTTÅRSDESSERT


Har du testet pepperkaker med ost? Da jeg først ble introdusert for denne smakskombinasjonen, tenkte jeg at det hørtes forferdelig rart ut, pepperkaker og ost?!?! Men da jeg satte tennene i den første pepperkaken, var jeg frelst. Det er bare så utrolig godt! 

 Til kveldens nyttårstapas har jeg fått i oppgave å ta med ost og kjeks som en appetizers. Ost og salt kjeks er en kjedelig og klassisk kombinasjon. Pepperkaker med ost derimot, er mer spennende og har et julepreg over seg. Valget falt derfor på dette istedenfor den klassiske varianten. Selv synes jeg denne smakskombinasjonen er helt fantastisk god. Det er noe med den sprø og søte pepperkaken som gjør seg utrolig godt med den gode, kraftige og kremede smaken fra ost. Den perfekte kombinasjonen av søtt og salt! 

Pepperkaker med ost

Pepperkaker
Ost
Honning

Dander ostebiter på pepperkakene og dekorer med noen dråper honning.
Så enkelt og så godt!

Det spiller ingen rolle om du bruker hjemmelagde eller ferdigkjøpte pepperkaker. Jeg brukte hjemmelagde da jeg har igjen en hel haug etter jul, men de du kjøper på butikken er vel så bra. Du kan naturligvis også bruke forskjellige oster og annen søt topping. Jeg har valgt brie og honning, da jeg synes denne kombinasjonen er kjempe god. En annen favoritt er blåmuggost med fibersirup. Nam! Camenbert, Ridderost, Jarsberg, Normanna og lignende gjør seg også godt på pepperkakene. Honning kan byttes ut med chutney, aprikosmarmelade, dadler eller fikensyltetøy.


Jeg sitter å smakstester noen pepperkaker med ost i dette øyeblikket. Ikke at jeg ikke har smakt det før, men jeg må likevel forsikre meg om at det er godt. Det er i hvert fall det jeg forteller meg selv. Sannheten er vel egentlig at jeg bare synes det er så godt at jeg måtte ha noen biter!

Om du fortsatt lurer på hva du skal ha til nyttårsdessert har jeg et par andre tips fra arkivet: 
Suksesskake
Eller suksessterte og mandelkake med gul eggekrem som den også blir kalt.
Iskake
Myk iskake med cruncy bunn.
Festrull
Nesten som rullakake. Kan fylles med hva enn du måtte ønske. 
Skoleboller
Boller slår alltid ann hos liten og stor!
Sjokoladekake med karamell
Denne er bare super god! En saftig sjokoladekake toppet med karamell.
Peanøttiskake
Min absolutte favoritt som jeg lager igjen og igjen! 
– Salte og cruncy karameller
Disse er perfekte å ha som snacks. Super gode!

Uansett om det blir pepperkaker med ost eller en helt annen nyttårsdessert, håper jeg du får en veldig så fin feiring. Jeg er klar for kvelden, og ikke minst klar som et egg til å komme igang med 2018 og kicke ass på nyåret. Håper du er det samme :grin: Godt nyttår på forskudd. 

Kristine ♥

SLIK SETTER DU DEG GODE MÅL

2018 står hvert øyeblikk for våre føtter. Da nærmer vi oss også startskuddet for et nytt år, nye muligheter og naturligvis nyttårsforsetter.  I den anledning tenkte jeg å snakke litt om mål og målsetting. Som personlig trener jobber jeg mye med målsetninger, da gode mål gir grobunn for motivasjon og det å lykkes med det en ønsker å oppnå. Kjører du på mot nye mål i 2018, er det et par grunnleggende ting som er viktig å huske på.

Når du skal sette et mål, må du finne noe som virkelig engasjerer deg og som du brenner for. Noe du virkelig har lyst til å klare! Målet må være realistisk, men det må også være noe du virkelig må jobbe for å nå. Du skal altså ikke gape for mye over slik at du feiler, men målet skal likevel gi deg en utfordring. Dette er en hårfin balanse. 

Bruk de tre H’er når du lager deg et mål. Hvorfor, hva og hvordan. 
Hvorfor ønsker du å….( det aktuelle målet)?
Hva kan du gjøre for å nå målet?
Hvordan skal du gjøre det?
Skriv det ned slik at du har målet / målene dine svart på hvitt. 

 Det aktuelle målet må være konkrete og tidsbestemte, slik at du faktisk kan vite når du har nådd målet. Mål som ‘jeg skal ta fem pull ups innen 1 mars’, eller ‘jeg skal gå opp 5 kilo innen sommerferien’, er konkrete og bra mål med en fast tidsramme.

Når du har satt deg det aktuelle målet og skal begynne å jobbe med det, må du være tålmodig. Roma ble ikke bygget over natten, slik er det også med de fleste målsetninger. Forstå at ting tar tid og fokuser heller på de små skrittene og de små seirene du tar hver dag. 

Motiver deg selv med delmål. Er målet ditt for eksempel å klare 5 pull ups innen 3 måneder, kan du fort bli demotivert om du kun klarer 1. Sett deg små delmål. At du for eksempel skal klare 2 pull ups når denne måneden er omme. 4 om 2 måneder, og så 5 om 3 måneder. Har du slike mindre delmål på veien, vet du at du er på riktig vei og det er lettere holder motivasjonen oppe.

 Håper du klarer å sette deg gode mål for 2018. Jeg ønsker deg lykke :grin: Husk; tro at du kan. Da er halve jobben gjort!

Kristine ♥

ÅTTE TING JEG VIL GJØRE I 2018

Nå står hvert øyeblikk et nytt år foran våre føtter. Jeg er ikke en person som setter meg nyttårsforsett, men jeg pleier heller å tenke ut noen ting jeg vil gjøre i løpet av det kommende året. Et nytt år, er jo som en ny dagbok en kan fylle med akkurat det man ønsker! Jeg vil blant annet fylle boken min med reiser, nytt bosted, vin, Osloopplevelser og bloggen. Hva vil du fylle din 2018-bok med? :grin: 
Her er åtte ting jeg vil gjøre i 2018. 

 Reise mer
Vilnus, Kambodsja, Thailnand, Danmark og Barcelona ble besøkt i 2017. Hvor vil turen gå i 2018? Det er så alt for mange steder jeg vil besøke! Australia, Botswanam Nepal, St. Petersburg, Tanzania, Venezia, Marokko er bare noen av stedene på listen min. Jeg elsker å reise og oppleve verden. I 2018 skal jeg desidert stryke noen land av verdenskartet mitt. 

Nyte enda mer
Tiden flyr! Jo eldre jeg blir, jo fortere føler jeg tiden går. Selv om jeg tørr påstå at jeg er ganske flink til å nyte, er det noe jeg vil bli enda bedre på. Øvelse gjør mester! Jeg vet at jeg allerede er mye bedre på å nyte den dag i dag, enn da jeg først begynte å fokusere på dette. Jeg skal bli enda bedre i 2018! Det er så enkelt som å ta seg noen sekunder til å se på den flotte stjernehimmelen, virkelig lytte til teksten på sangen en hører på, lukte på duften av nyklippet gress eller kjenne på det deilige kysset du får. Det er virkelig de små tingene i hverdagen som utgjør livet. 

Flytte
Bosituasjonen min per dags dato, er ikke helt optimal, men det fungerer helt greit med tanke på at jeg er svært lite hjemme. Når jeg er ferdig med studiene til sommeren, skal jeg flytte. Jeg gleder meg til å få meg et sted hvor jeg føler meg mer hjemme. Helt hvor jeg ender opp det vet jeg ikke enda. Jeg må gå en runde i tenkeboksen først!

Gå Besseggen 
Å gå Besseggen er noe jeg og min far har snakket om flere ganger. Besseggen har en fantastisk utsikt over Jotunheimen og norsk natur, og jeg må bare få gjort det! Vi har allerede avtalt at vi skal gjøre det rundt Sankthanstider. 

 Drikke mer vin
Altså, jeg elsker vin! Hvorfor drikker jeg ikke mer? Ikke misforstå meg, jeg oppfordrer ikke til å helle innpå med alkohol, men snarere til å gjøre det som gir deg glede i hverdagen. Å sitte å nyte et glass vin, gir meg mye glede. Lite er så godt som en god og kraftig rødvin! Det er sjeldent jeg tar meg et glass alene, men det skal jeg jammen begynne å gjøre oftere i 2018!

Delta i et løp
Hinderløp er en trend som er kommet til Norge som jeg har lyst til å henge meg på. I 2018 skal jeg delta på et løp som x-run, barskingen, toughest eller lignende. Det er noe med å gå litt utenfor komfortsonen og prøve noe nytt!

Turist i egen by
Oslo har så mye vakkert ved seg, likevel skal jeg ærlig innrømme at jeg kjenner byen alt for lite! Jeg vil ta meg tid til å være turist i egen by, se nye steder og attraksjoner, og teste nye restauranter og kafeer. Del gjerne noen Oslo tips om du har noen.

Fokusere mer på bloggen
Bloggen har ikke hatt stort fokus i 2017, men i 2018 vil jeg jobbe mer med bloggen og sosiale medier. Det å kunne dele triks, tips og gleder, og kanskje inspirere noen der ute, gir meg mye. Det skal jeg bli enda bedre på  i 2018!

Kristine  ♥​

TACO BOWL

Er det flere enn meg som begynner å bli lei fet julemat? Jeg kjenner i hvert fall at det frister med noe helt annet! I går var jeg så heldig å få servert taco og det inspirerte meg til å lage taco i dag også. Jeg blir aldri lei taco!! Derfor ble det nettopp en deilig taco bowl til lunsj. Jeg laget en spicy kjøttmiks hvor jeg lurte inn noen estrimlede grønnsaker. Fyll kjøttmiksen i lomper, lefser eller tacoskjell, eller server den over en salat. En super god og sunn middag eller lunsj som er klar på knappe ti minutter! 

Taco bowl
Til 2 porsjoner

Spicy kjøttmiks
1 pakke kyllingkjøttdeig
1/2 rød paprika
1/2 rødløk
1 pakke tacokrydder, eller 2 ss hjemmelaget tacokrydder
1 ss tomatpure, valgfritt
Litt finhakket chili, valgfritt

Ha kyllingkjøttdeig i en stekepanne og stek et par minutter, til kjøttdeigen får farge. Del opp paprika og løk i skiver og ha i pannen sammen med kyllingkjøttdeigen. Tilsett tacokrydder, tomatpure og ca 1 dl vann. Kok opp og la det hele putre 3 -4 minutter. 

Server med en salat, jeg har brukt agurk, salatmiks, tomat og maiskorn, og topp med revet ost og gjerne en tacodressing. Jeg hadde i tillegg noen tortillalomper ved siden av. 

Tacodressing

1/2 boks kesam
1 ts tomatpure
1 ss tacokrydder
1 hvitløksfedd
1/2 ts fibersirup, eventuelt honning, sukrin eller lignende

Finhakk hvitløksfeddet. Bland så sammen alle ingrediensene.
Server.  


Blir det julemat eller noe helt annet på deg i dag?  Med taco til lunsj tror jeg jammen det blir taco til middag også, for jeg har rester! Da tror jeg at jeg lager en taco-tortillapizza for å få litt variasjon. 
Taco bowl eller ei, håper dagen din har vært fin :razz: Ha en fortsatt god torsdag!

Kristine ♥

JULERO

Nyter dere juledagene? Jeg storkoser meg med familie og venner. Herlighet så fantastisk juletiden er!!

 De siste dagene har jeg stort sett gått rundt i pysjen til langt på dagen, uten sminke og med store tøfler. Det har blitt gode julefrokoster, masse kaffe, kortspill og julefilmer. Det er virkelig hva jeg kaller julero!

 Denne julenroen synes jeg er viktig. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg synes ofte timene flyr forbi til hverdags. Dagene er fylt med plikter, jobb, studier, avtaler, trening og annet. Derfor nyter jeg hvilepuls og avslappende dager til det fulle. Julero gir et realt avbrekk fra det hektiske hverdagslivet og for meg er det helt nødvendig å få slike dager av og til. 

 Veldig mange av oss stresser mye i hverdagen. Jeg tror det henger sammen med at det er mange krav og forventninger der ute. Jo mer hektisk hverdagen din er, jo viktigere er det å finne roen og å få avbrekk av og til. Det finnes mange måter å slappe av på. Jeg henter inn krefter ved ved å senke skuldrene og nyte tid med de jeg er glad i. Akkurat det gjør jeg nå i disse juletider. Kroppen og sjelen restitueres. 


Jeg akkurat spist en deilig julelunsj med ferske rundstykker og godt pålegg. Nå skal jeg spille canasta og få med meg The Butler som går på TV2, før middag med venner venter i kveld. Legger dere forresten merke til at det er en til som har veldig lyst på lunsj? Kasper-gutten er alltid sulten. Jeg skal love dere at han får litt ekstra med mat i julen han også. 

Finn hvilepulsen, nyt julero, spis god mat, le masse og kos deg videre denne romjulen :grin: Det skal jeg! 

Kristine ♥  

JULEØKT

Riktig god jul ♥ Håper dere alle nyter noen late og deilige juledager med familie og venner. I skrivende stund sitter jeg foran peisen, med pcen på fanget og en kopp kakao i hånden. Jeg og lillebror har akkurat kommet hjem fra en juleøkt. Det blir ikke så mye trening og aktivitet i disse juletider, men fy søren så deilig det var å trene etter noen dager med masse mat og hvile. Energien og treningsgleden nærmest bruser over! 

Jeg valgte å kjøre en fullkroppsøkt som dagens juleøkt. Når jeg ikke trener så ofte, foretrekker jeg å trene hele kroppen på hver eneste treningsøkt. Denne økten tok rett under en time og både jeg og lillebror, ble svette og gode. Dessuten smakte kakaokoppen ekstra godt etterpå.


Dagens juleøkt så slik ut:
– Knebøy
   50 kg: 4 sett * 13 repetisjoner
– Hip thrust, 
   90 kg: 3 sett * 12 repetisjoner


– Nedtrekk
   50 kg: 3 sett * 14 repetisjoner
– Revers flyes
   4 kg: 3 sett * 14 repetisjoner


– Benkpress
   35 kg: 3 sett * 14 repetisjoner
– Kick back i kabel
   27 kg: 2 sett * 15 repetisjoner


Jeg avslutter med å ønske deg en riktig god romjul videre. Nyt disse dagene nå mens du kan. Glem alt av må, burde og skulle. Glem trening og sunn mat, om du ønsker det. Plutselig er hverdagen tilbake igjen med rutiner, vanlig kosthold, trening, skole / jobb, plikter og alt som hører med. Bruk disse deilige juledagene til å lade opp og hygge deg i samværet med de du er glade i. Ha en fortsatt herlig romjul :grin: 

Kristine ♥

GLEDEN OVER ØYEBLIKKENE SOM VAR

Jeg gikk en god gåtur i det nydelige vinterlandskapet i dag og tenkte. Julen er en fin høytid for mange. Glede, kjærlighet og samvær står i fokus. Men julen er ikke en dans på roser for alle. For all del, jeg synes julen har mye vakkert ved seg, men jeg sitter fortsatt med en stor klump i magen på denne tiden av året. Ensomheten og savnet er der. Hun som en gang sørget for at julen var en fin og staselig høytid, en tid hvor hele familien var samlet og det oste av kjærlighet, er borte. For julen er også en tid hvor vi minnes ekstra de som ikke lenger er blant oss. Likevel tror jeg det er viktig å glede seg over øyeblikkene som som en gang var. 

 Julen var nettopp mammas tid. Jeg husker hvordan hun styrte og ordnet. Hvordan hun bakte alt for mange kakeslag. Ja, vi snakker ikke de klassiske syv slagene, men gjerne ti -elleve forskjellige julekaker. Hun pyntet huset, hang opp julegardiner og pakket inn gaver til den store gullmedalje. Og det beste, hun koste seg mens hun holdt på, og kunne gjerne danse litt rundt og nynne til de klassiske julesangene. Ikke minst samlet hun hele familien og delte ut en haug av klemmer. For i julen kunne man ikke snike seg unna!


Jeg savner det. Jeg savner henne. Jeg savner samværet og gleden hun gav. 
Jeg savner de varme klemmene og de støttende ordene. 
Jeg savner mamma. 


Men mest av alt er jeg utrolig takknemlig for at jeg har hatt en så fantastisk mamma. Ja, julen er en tid for ettertanke og det gleder meg å kunne sitte å tenke tilbake på gode minner. Det at jeg i dag kan sitte å smile for meg selv når jeg tenker over alle de fine stundene. For jeg er heldig som har fått mange fine år med mamma. Selv om de absolutt ble for få, takker jeg for hvert eneste øyeblikk vi fikk. De vil evig leve i mitt hjerte. 

Gi dine nære og kjære en ekstra god klem i dag. Herlighet så heldige vi er som har mennesker vi er glad i rundt oss!

Kristine ♥

PEPPERKAKEKOS


Nå har vi nettopp kost oss med pepperkakebaking og julemusikk i noen timer. I år, som alle andre år, brukte vi verdens beste peppekakeoppskrift, nemlig bestemors pepperkaker. Det ble gumlet deig, sunget “walking around the christmas tree…” og ledd masse. Endelig fikk jeg også julestemning! 


Etter vår årlige pepperkakebaking, venter alltid kakao med krem og julefilm. Kakaoen lager jeg av lys kokesjokolade, melk og bittelitt vaniljesukker. Det er den beste kakaoen i mine øyne!


Å dyppe pepperkakene oppi kakao med krem er helt magisk godt. Pepperkakekos gir meg den ultimate julestemningen!
 

Nå venter julefilm og kos resten av kvelden. 
Og du, nyt julen! Husk at om man tar en eller åtte pepperkake her, spiser en julemiddag der, er på julebord og nyter vin, har sjokoladekalender og drikker kakao, så har det ikke den store påvirkningen på vekten. Det man legger på seg i julen er i hovedsak vann på grunn av økt karbohydratinntak (karbohydrater binder vann i kroppen) og dette forsvinner nok så fort når hverdagen er tilbake. Jeg skal i hvert fall nyte julen til det fulle med alt som hører med. Dessuten tenker jeg at de ekstra kaloriene man får i seg denne måneden, gjør seg godt på trening. Masse mat gir ekstra med trykk og energi på trening. Jeg skal prøve meg på et par økter i løpet av romjulen med ordentlig tunge vekter. Kanskje blir det en ny personlig rekord?! 
Glem kaloriene og gled deg over det som er her og nå. Nyt tiden med familien og de du er glad i. Det fortjener både du og kroppen din! God jul 🎅  

Kristine ♥

JULEFERIE

Riktig god fredag dere og god tjueandre desember. Da er julegenseren på og jeg tatt juleferie 🎅  Deilig deilig, deilig!

 Jeg reiste hjem til barndomshjemmet tidligere i dag. Her blir jeg en ukes tid og skal feire med familien. I år blir det en litt annerledes jul. Som mange allerede vet, gikk min kjære mamma bort for litt over tre år siden. Julen har alltid føltes rar og noe feil etter at hun gikk bort. Da min pappa i tillegg min jobber i år, blir det til at jeg skal feire jul med mine to mindre brødre. Ettersom det bare blir oss tre, har vi bestemt oss for å ta en rolig julaften med koseklær, god mat og julefilmer. Det blir annerledes enn hva jeg er vant til, men jeg tror det skal bli hyggelig uansett. Det viktigste for meg er å være med de jeg er glad i og da er absolutt brødrene mine første valget. 

 Jeg ønsker dere alle en riktig god julehelg. Gi de du er glad i en ekstra stor og god klem. Tenk så heldig du er som har de du har rundt deg! Vær takknemlig for all den kjærligheten du har i livet ditt.

Kristine ♥ 

FRUKT- OG NØTTEBRØDJulekake hører julen med. Den tradisjonelle julekaken lages med en deilig gjærdeig og rosiner. I dag valgte jeg å gjøre et par endringer på den klassiske julekaken. Resultatet ble en saftig frukt- og nøttebrød. Dette ble kjempe godt! Et saftig og søtt brød, som kan spises til et måltid eller som dessert. La deg friste og ta deg en bakerunde!

Frukt- og nøttebrød
1 brød

100 g havremel
100 g speltmel
40 g fiberfin, eller mer speltmel
1 ss kanel
1 ts kardemomme
1/2 pakke tørrgjær
1/2 ts salt
1 dl melk, eventuelt vann
1 egg
50 g kesam
60 g sukrin
1 ss fibersirup, eller mer sukrin
30 g smør
50 g nøtter, jeg brukte mandler og valnøtter
50 g tørket frukt, jeg brukte dadler og fiken

Hakk nøtter og tørket frukt grovt.
Bland sammen tørrvarene. Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til blandingen når fingervarme, ca 40 grader. Bland så alle ingrediensene utenom nøtter og tørket frukt. Elt godt. Bland så inn hakkede nøtter og tørket frukt. La deigen heve 1 times tid.
Ha deigen over i en brødform.
Sett ovnen på 200 grader og la brødet heve mens ovnen blir varm. Stek i 30 minutter, til frukt- og nøtte brødet har blitt gyllent på toppen.
Avkjøl før du skjærerer i brødet.


Til min store skuffelse hadde jeg ikke brunost i kjøleskapet. Aller best tror jeg nemlig frukt- og nøttebrødet ville vært med en brunostskive, men det var absolutt godt i seg selv også. Bestekompissen har allerede prøvesmakt og godkjent resultatet. Vi har akkurat kost oss med kaffe og kake.
Håper du lar deg friste og tester oppskriften!

Kristine ♥