TACO BOWL

Er det flere enn meg som begynner å bli lei fet julemat? Jeg kjenner i hvert fall at det frister med noe helt annet! I går var jeg så heldig å få servert taco og det inspirerte meg til å lage taco i dag også. Jeg blir aldri lei taco!! Derfor ble det nettopp en deilig taco bowl til lunsj. Jeg laget en spicy kjøttmiks hvor jeg lurte inn noen estrimlede grønnsaker. Fyll kjøttmiksen i lomper, lefser eller tacoskjell, eller server den over en salat. En super god og sunn middag eller lunsj som er klar på knappe ti minutter! 

Taco bowl
Til 2 porsjoner

Spicy kjøttmiks
1 pakke kyllingkjøttdeig
1/2 rød paprika
1/2 rødløk
1 pakke tacokrydder, eller 2 ss hjemmelaget tacokrydder
1 ss tomatpure, valgfritt
Litt finhakket chili, valgfritt

Ha kyllingkjøttdeig i en stekepanne og stek et par minutter, til kjøttdeigen får farge. Del opp paprika og løk i skiver og ha i pannen sammen med kyllingkjøttdeigen. Tilsett tacokrydder, tomatpure og ca 1 dl vann. Kok opp og la det hele putre 3 -4 minutter. 

Server med en salat, jeg har brukt agurk, salatmiks, tomat og maiskorn, og topp med revet ost og gjerne en tacodressing. Jeg hadde i tillegg noen tortillalomper ved siden av. 

Tacodressing

1/2 boks kesam
1 ts tomatpure
1 ss tacokrydder
1 hvitløksfedd
1/2 ts fibersirup, eventuelt honning, sukrin eller lignende

Finhakk hvitløksfeddet. Bland så sammen alle ingrediensene.
Server.  


Blir det julemat eller noe helt annet på deg i dag?  Med taco til lunsj tror jeg jammen det blir taco til middag også, for jeg har rester! Da tror jeg at jeg lager en taco-tortillapizza for å få litt variasjon. 
Taco bowl eller ei, håper dagen din har vært fin :razz: Ha en fortsatt god torsdag!

Kristine ♥

8 kommentarer

Siste innlegg