MATNYHETER

Som den store matnerden jeg er, blir jeg like i ekstase hver eneste vår og høst. Da er det nemlig matslipp i matvarebutikkene. Som dere kanskje har fått med dere, er det kommet en haug av matnyheter i butikkene nå. Etter å ha lagt ut flere bilder på insta-story om at jeg har testet noen av dem, har jeg fått mange spørsmål om hva jeg synes. Derfor tenkte jeg å komme med en liten anmeldelse av de de produktene jeg har kjøpt. 

⋄ Villa sukkerfri brus
Det var på tide at Villa kom med en sukkerfri variant. Denne smaker helt som originalen etter mine smaksløker. 

⋄ Møllerens grov glutenfri melblanding
Denne inneholer fullkornhavremel, fullkorn rismel, maisstivelse og linfrømel. Så langt har jeg testet melblandingen i rundstykker og pannekaker, og den fungerer helt supert. 

⋄ Cottage cheese yoghurt
Jeg har allerede kjøpt fem eller seks bokser av denne. Desidert vårens store favoritt hos meg. Nå skal det sies at jeg elsker cottage cheese. Denne var kremet og god. Min nye favoritt på kjøkkenet! 

 Skyr luftig
Denne ble jeg faktisk ganske skuffet over. Jeg har hørt at mange skryte den opp i skyene, men jeg synes den var helt ok i smak og at konsistensen var litt rar. Det skal sies at jeg ikke er spesielt glad i vanlig skyr heller.

⋄ Nocco proteinkaffe
En søt kaffevariant fra Nocco som inneholder 20 gram protein. Smaken er rund og god. Denne kommer jeg til å bruke på farten av og til. 

⋄ Ryvita protein knekkebrød
Altså, næringsinnholdet på disse er ikke spesielt annerledes enn andre knekkebrød. Per hundre gram inneholder disse knekkebrødene omtrent ti gram mer protein enn andre knekkebrød. Å kalle det proteinknekkebrød, synes jeg blir å ta i. Det jeg derimot liker med disse knekkebrødene, er at ingredienslisten er veldig enkel. De inneholder rugmel, erteprotein, rød quinoa, sesamfrø og salt. Smaken var grei. Som knekkebrød flest. 

⋄ Zeroh! orange & golden berry
Frisk og god saft. Nå skal det sies at jeg ikke er spesielt glad i saft, men denne synes jeg er en av de bedre variantene jeg har smakt. 

⋄ Ben&Jerrys choc-fudge-brownie
Denne kommer ikke opp på favorittlisten min. Ja, den var god, men du kjenner en bismak ettersom den er laget på mandelmelk. Denne er riktignok et supert alternativ for de som ikke tåler melk.

⋄ Yt Sjokoladepudding
Denne kommer jeg til å kjøpe igjen. Smaken minner faktisk om ekte sjokoladepudding. 

⋄ Polly turmiks
Melkesjokolade med innslag av salte nøtter. Kombinasjonen av sprø og salte nøtter i sjokolade er godt. Denne forsvant fort!

⋄ Havregrøt med fruktmos
Havregrøten smaker som Fjorlands vanlige havregrøt, noe jeg synes er veldig godt, men fruktmosen var jeg ikke helt fan av. Jeg kommer til å fortsette med original havregrøt. 

Har du testet noen matnyheter? Fortell meg gjerne hva du synes :razz: 

Kristine ♥      

JENTER OG STYRKETRENING

Stadig flere og flere jenter trekker seg inn på styrkerommet. Likevel lever de gamle myte om styrketrening i beste velgående.  Omtrent hver uke får jeg mail fra jenter som er redd for å løfte tunge vekter fordi de ikke vil bli mandige. Det gjør meg både irritert og trist. Jeg er lei av å høre jenter som snakker om lette vekter for ‘lange og slanke muskler’ eller som frykter vekten fordi da blir de ‘store’!

Tror du virkelig at styrketrening kommer til å gjøre deg mandig og stor?
Vi jenter er dårligere disponert for å bygge muskler i forhold til gutta, dette er hormonelt. Menn har faktisk tyve ganger så stor produksjon av testosteron (muskelbyggende hormon) enn oss jenter. Vi jenter bruker altså lengre tid på å bygge muskler enn menn. Om du er redd for å se ut som en bodybuilder må du huske på at svært mange av disse propper i seg ulovlige midler for at kroppen skal lage mer testosteron og de skal klare å bygge mye muskler. I tillegg krever det ikke bare ulovlige medikamenter, men også genetikk, talent og en hundre prosent dedikasjon til kosthold og trening i flere år. Du er ikke der! Likevel er en rekke jenter redde for å ende opp maskuline! 

Tror du at lett motstand og mage repetisjoner gir deg lange og slanke muskler? 
Ut ifra det jeg har sagt over, skjønner du kanskje at du ikke ender opp som en bodybuilder av tunge vekter. Faktisk er det slik at om du vil stramme opp og forme kroppen, må du løfte tungt. Stramme opp betyr strengt tatt å redusere fettet og øke muskelmassen. For å øke muskelmassen må musklene få motstand, og da må du løfte tung.  Om du vil ha mindre og fastere armer hjelper det ikke å løfte et par rosa to kilos manualer et par ganger. Ved tung styrketrening vil du brenne fett og bygge armer , som resulterer i fastere og strammere armer.

Kjør på med styrketrening! Tren med tunge vekter!
Jeg kan love deg at resultatene vil bli synlige og at kroppen både blir fastere og strammere :grin:

Kristine ♥      

SOYAGLASERT TORSKEPANNE – SUNN, RASK OG GOD HVERDAGSMIDDAG

For tiden forsøker jeg å spise mer fisk. Det er noe jeg har vært, og fortsatt er, dårlig på. Faktisk så dårlig at jeg omtrent ikke har laget mat med fisk i det hele tatt det siste året. Fiskeinntaket mitt, har stort sett kommet fra sushi. Vi vet alle at fisk er sunt, derfor bestemte jeg meg for at i vår, skal jeg bli bedre til å spise fisk!

Grunnen til at jeg har spist lite fisk, er rett og slett fordi jeg synes det fort kan bli veldig kjedelig. At det ikke smaker så godt. Men det er jo helt feil! Etter litt utprøving på kjøkkenet, begynner jeg å bli god venn med fisk. For noen uker siden laget jeg denne super gode fiskeformen og i går laget jeg soyaglasert torskepanne.  Smaksløkene mine jublet! Dette er en sunn, rask og god hverdagsmiddag med masse smak. Ekstra pluss får middagen, for at den er klar på et knapt kvarter. 

Soyaglasert torskepanne – sunn, rask og god hverdagsmiddag
Til 2

Ca 400 g torsk, eller annen fisk
Grønnsaker, jeg har brukt rødløk, sopp og cherrytomater
0,5 dl soyasaus
1 ss sesamolje, kan sløyfes
1 ts fibersirup, eventuelt honning
1 hvitløksfedd
Litt finhakket ingefær
Spinat eller salatbalding

Rør sammen soyasaus, sesamolje, fibersirup, finhakket hvitløk og ingefær. 
Del fisken i fire biter. Stek torskestykkene på høy varme i 1 minutt på hver side. Ha i grønnsakene i pannen og skru ned varmen et par hakk, medium varme er fint. Hell over soyablandingen og rør rundt. Sett lokk på pannen og la steke til torsken er gjennomstekt. Det tar omtrent 5 -6 minutter.
Rør inn spinat og server. 

Spis soyaglasert torskepanne som den er, eller server med tilbehør som poteter, ris eller pasta. Jeg gikk for kokte poteter. Håper det smaker :razz:

Kristine ♥

FÅ EN BEST MULIG START PÅ DAGEN

Nå som vi er inne i mørketiden, merker jeg godt at det er blir tyngre å stå opp om morgenen. Det er mørkt og kaldt, noe som gjør det mye mindre fristende å komme seg ut av sengen når vekkerklokken ringer. Men opp må man, og da gleder det å gjøre det beste ut av situasjonen. Om du er som meg, kan jeg gi deg mine tips for å få en best mulig start på dagen. 

⋄ En god natts søvn
En god start på dagen, starter med en god natts søvn. Kom deg i seng tidlig nok og legg til rette for et godt sovemilje med et kjølig og mørkt rom. 

⋄ En alarmtone du liker
Det finnes uendelig mange alarmtoner å velge mellom. Velg en lyd som du synes er bahgelig samtidig som den gjør at du vil stå opp. Ikke begynn dagen med en lyd du hater.  

⋄ Ingen snooz
Når du trykker på snooze knappen om og om igjen, blir faktisk kroppen din bare mer forvirret. Det gjør at når du endelig kommer deg opp av sengen, føler du deg bare mer trøtt. Når vekkerklokken ringer, kom deg opp!

⋄ Skru på lyset
Ja, det at det er mørkt, gjør det vanskeligere å komme seg opp av sengen. Kroppen din vil nemlig å lys for å våkne. Så fort du står opp, skru på lyset. Du kan gjerne bruke en lyslampe om du har det.

⋄​ Glad musikk
Skur på favorittsangen din eller en spilleleiste med dine gla’låter. God musikk, gjør noe med humøret vårt. 

⋄ Spis en god frokost
Gi kroppen din en proteinrik frokost, som omelett eller grove brødskiver med ost, skinke, slik at du fyller på med gode næringsstroffer og energi til kroppen. Ta deg en kopp kaffe Kaffe inneholder koffein. Koffein, i riktige doser, gir økt energi og fokus. 

Håper du får en god start på dagen og en herlig mandag :grin: 

Kristine ♥

VAFFELSØNDAG

                                                                                                                                                                                                        // Reklame 
Søndag og en lang lat morgen i sengen. Etter en god frokost og et par timer på kontoret, bestemte jeg meg for å be bestiss’en på vafler. Da ble det vafler til brunsj i det beste selskapet! Vaflene forsvant fort, da vi begge gomlet i oss, drakk kaffe, pratet og lo. 

Disse vaflene inneholder godt med proteiner og fiber, men de er også veldig saftige og gode. Å bruke kesam i vaffel- og pannekakerøre gjør at røren blir ekstra smidig og saftig, i tillegg til at det øker proteininnholdet. Resultatet er knall gode og sunne vafler som passer like godt til hverdagskos som helsekos. Håper det smaker. 

Vaffelsøndag
Til 6 plater

3 egg
1,5 dl melk, eventuelt annen væske 
100 g kesam
0,5 dl sukrinmelis
2 dl havremel, ca 80 g
0,5 dl fiberfin, ca 20 g, eller mer mel som speltmel 
0,5 dl vaniljeprotein, ca 20 g, eller mer mel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme

Ha alle ingrediensene i en bolle og rør sammen. La røren svelle i 5 minutter før du steker vafler. Jeg bruker litt kokosoljespay i vaffeljernet når jeg steker. 
Server.

Hvorfor ikke lage en ekstra stor porsjon når du først lager vafler? Disse passer også perfekt til matpakken. Hvor deilig er det ikke å åpne matpakken på en mandag og få deilige, sunne vafler? Da må det jo bli en bra mandag!

Blir det vaffelsøndag på deg? Uansett, håper jeg dagen din blir bra :razz: 

Kristine ♥

FEM SERIER Å SE PÅ NETFLIX

Noe ikke så mange vet, er at jeg elsker å ligge i sengen å se på Netflix. Jeg tror ærlig talt at jeg snart har rundet alle seriene her. Neida….eller, joda… Nesten i hvert fall! Ja, jeg er glad i trening og bevegelse, men samtidig har jeg også en veldig rolig side ved meg, hvor jeg kan ligge å dra meg i sengen, se serier og spise godis i timesvis. Om du trenger noe å se på i helgen, har jeg fem serier fra Netflix å anbefale deg.

The Crown
En drama serie som Netflix selv har produsert. Både sesong 1 og 2 ligger ute. Her møter du dronning Elisabeth som gfter seg med prins Philip. Du møter også Elizabeths underslotte som prinsesse Margaret, Lord Salisbury og Winstom Churchill. Du får følt på den politiske rivaliseringen og mye av det som har formet det forrige århundre. Personlig synes jeg sesong 2 var hakket bedre enn sesong 1. Kanskje fordi jeg kjente hovedrollene ekstra godt da. 

Mindhunter
Her møter vi en FBI etterforsker som starter med forfilering av forskjellige seriemordere. Denne kan kanskje virke litt treg i begynnelsen, men etterhvert som du ser flere epiosder, bygger historien seg opp og du blir kjent ned hovedkarakterene. Personlig synes jeg serien ble mer og mer spennende etterhvert som jeg så.

Stranger Things
Netflix har både sesong 1 og 2 og jeg har nå sett dem begge. Dette er en Sci-fi serie, noe jeg normalt ikke liker. Jeg er litt anti sci-fi da jeg fort synes det blir for urealistisk. Denne serien derimot synes jeg var både skremmende og søt, da underhistorien handler om vennskap og kjærlighet. Serien handler om fire unge guttevenner. I første sesong forsvinner den ene fra firerbanden og serien går ut på at familie, venner og politi leter etter guttungen. Her skjer det mye under overflaten. Det var en serie jeg absolutt ikke gikk lei. 

Glitch
Denne serien finner du også som sesong 1 og 2. Det er en drama- Sci- fi -serie som foregår i en australsk liten by. Det hele starter da en politimann fra en annen by, ringer til den lokale kirkegården etter at syn mennesker har oppstått fra de døde i sin naturlige form. Ingen husker hvem de er eller hva som har skjedd. Personlig synes jeg denne serien bygger seg opp og blir mer og mer spennende underveis. Rykte sier at sesong 3 er på vei. Jeg gleder meg! 

Outlander
Nok en drama serie. Serien bygger på bokserien med samme navn. Hovedfiguren, Claire, reiser ufrivillig 200 år tilbake i tid, hvor vi støter på 1700-tallet og datidens primitive verden. Romantikken blomstrer i hele serien, men samtidig følger vi Clair som nå er i en brutal verden, hvor hun desperat forsøker å finne ut hvordan hun kan komme hjem igjen.

Har du noen Netflix favoritter? Eller andre serier for den saks skyld :grin: Jeg trenger noe nytt.
Håper du får en herlig lørdag! 
 

Kristine ♥                                                                                                                                                                                              Bilder lånt av Netflix.com

FYLT PAPRIKA

Fylt paprika er en rett jeg ikke skjønner hvorfor jeg ikke spiser mer av. Det er enkelt å lage og er super godt! I tillegg er det næringsrikt, mettende og veldig sunt. En perfekt middag til hverdags eller helgekos! 

Jeg har brukt søtpaprika til denne retten, men du kan også bruke vanlig paprika om du ønsker det. Personlig synes jeg søtpaprika har en ekstra søt, rund og god smak, og at middagen derfor blir ekstra smakfyll når jeg bruker søtpaprika. 

Fylt paprika
Til 2 -3 porsjoner

1 pakke karbonadedeig
1 løk
2 hvitløksfedd
1 boks hakkede tomater
2 -3 ss tomatpure
1 ts sukrin
Krydder: 1 ss oregano, 1/2 ts kanel, 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper
1 boks kikerter
4 søtpaprika, eventuelt vanlig paprika

Stek karbonadedeig med hakket løk og finhakket hvitløksfedd. Tilsett hakkede tomater, tomatpure, sukrin og krydder. La sausen koke så lenge du gidder. Jo lenger den koker, jo bedre blir smaken. Jeg er utålmodig og kokte sausen i 5 minutter. Ha i kikertene. 
Skjær av toppen på paprikaene og ta eventuell ut stilken. Fyll paprikaene med sausen.
Stek i ovnen på 225 grader i 15 minutter.

Jeg toppet de fylte paprikaene med en hvitløksdressing laget av 1/2 boks creme fraiche, her kan kesam brukes for en magrere variant, saften fra 1/2 sitron, 1/3 ts salt, 1/4 ts hvitt pepper og 2 finhakkede hvitløksfedd. 

Håper det smaker og ha en riktig god helg :razz: 

Kristine ♥

SPILLELISTEN I FEBRUAR

Så langt har jeg laget en spilleliste i januar og en ny nå i februar. Videre i 2018 har jeg lyst til å lage meg en ny spilleliste hver måned! Det er noe med ny musikk på øret som gjør meg ekstra glad og klar for trening. Musikktips pleier alltid å være noe dere liker. Derfor tenkte jeg å dele spillelistene mine fremover. Her er spillelisten min nå i februar. 

Spillelisten i februar
 Dreamer – Matisse & Sadko remix
 That Way – SDJM, Conor Maynard
 Rock That Body – The E.N.D 
 Silence – Blond Remix
 Good Vibes – Remix – Nathan Trent, Jowst
 Feel Good (feat Daya) – Brooks Remix, Gryffin
 Drop it, Original mix – Mikeni
 Attention, Hugel Remix – Charlie Puth
 Blank Spaces, Smithee Edit, Space
 Champagne – Michael Feel & Aleco
 The Heat (I anna dance with somebody) – Ralph Felix, SDJM

I dag blir det hviledag på meg, men kanskje du kan få litt ekstra energi til trening av ny musikk? :grin: Ha en herlig torsdag!

Kristine ♥

DROPPSETT

For å variere trening, synes jeg det er fint å bruke droppsett med jevne mellomrom. Droppsett er en treningsmåte for å få ut noen flere repetisjoner og å utmatte muskelaturen. Når du ikke klarer flere repetisjoner på den vekten du har på, tar du raskt av noe belastning og gjør så et sett til. Deretter tar du igjen av noe belastning og tar et nytt sett. For hver gang du reduserer belastningen, har du et ‘dropp’. Du kan ha alt fra 1 til 5 droppsett. Droppsett er altså en effektiv treningsmetode, og det gjør også at du sparer tid sett opp mot vanlig styrektrening.


I dag kjørte jeg droppsett på knebøy. Slik så det ut:

 60 kilo – 8 repetisjoner
Dette var nok så tungt. Med en gang jeg hadde tatt 8 repetisjoner, tok jeg av 5 kg og løftet videre  med en gang. Jeg tok da så mange repetisjoner jeg klarte.

 55 kilo – 7 repetisjoner 
Deretter tok jeg et nytt ‘dropp’, tok av noe av belastningen og gjorde en nytt sett. 

 50 kilo – 11 repetisjoner
Jeg gjorde et nytt dropp og tok av ytterligere 5 kilo og tok med en gang et nytt sett.

 45 kilo – 10 repetisjoner

Flere studier har konkludert med at droppsett er en fin måte å få god effekt av styrketreningen. Du får utmattet muskulaturen mye, noe som også kan føre til økt styrke og større muskelvekst. 
Neste gang du er på trening, test dropp sett på en øvelse og kjenn muskulaturen dirre etterpå :grin:

Kristine ♥
                                                                                                                            Kilde: https://www.minervamedica.it/en/journals/sports-med-physical-
                                                                                                                                      fitness/article.php?cod=R40Y9999N00A17042604

FROSSEN YOGHURT KNEKK

SONY DSC

I går kveld laget jeg frossen yoghurt knekk. Det er på en måte som en frossen yoghurt bar og kan minne litt om iskrem. Det er super enkelt og kjempe godt! Du søter yoghurt med ønsket søtning, tilsetter smakstilsetninger som sjokolade, nøtter, bær eller lignende, og smører yoghurtmassen utover ett brett, før du fryser den. Etter en halv times tid har du frossen yoghurt knekk!

SONY DSC

Frossen yoghurt knekk

150 g gresk yoghurt, eventuelt kesam eller lignende
1 ss sukrinmelis
2 ss vaniljeprotein, kan sløyfes
1/2 ts vaniljepulver
30 g hakket sjokolade, proteinbar i biter
1 ts kakao

Bland sammen yoghurt, surkimelis og vaniljeprotein. Smak deg gjerne til, slik at du får riktig søtsmak til dine preferanser.
Rør så i hakket sjokolade.
Legg plastfolie i en form. Smør over yoghurtblandingen til den er omtrent 1 cm tykk.
Strø over kakao.
Sett i fryseren til den er frossen, i minimum 30 minutter.

SONY DSC

Når yoghurten er frossen, bruker du en hammer eller en kjele til å “knuse” biter av den yoghurten.

SONY DSC

Oppbevar bitene i en matboks i fryseren eller server med en gang.

SONY DSC

Bitene av frossen yoghurt knekk er best når de har tint noen minutter. La de stå på kjøkkenbenken fire -fem minutter før du spiser dem. Da smelter de på tungen.
Håper det smaker :razz:

Kristine ♥