I går kveld laget jeg frossen yoghurt knekk. Det er på en måte som en frossen yoghurt bar og kan minne litt om iskrem. Det er super enkelt og kjempe godt! Du søter yoghurt med ønsket søtning, tilsetter smakstilsetninger som sjokolade, nøtter, bær eller lignende, og smører yoghurtmassen utover ett brett, før du fryser den. Etter en halv times tid har du frossen yoghurt knekk!
Frossen yoghurt knekk
150 g gresk yoghurt, eventuelt kesam eller lignende
1 ss sukrinmelis
2 ss vaniljeprotein, kan sløyfes
1/2 ts vaniljepulver
30 g hakket sjokolade, proteinbar i biter
1 ts kakao
Bland sammen yoghurt, surkimelis og vaniljeprotein. Smak deg gjerne til, slik at du får riktig søtsmak til dine preferanser.
Rør så i hakket sjokolade.
Legg plastfolie i en form. Smør over yoghurtblandingen til den er omtrent 1 cm tykk.
Strø over kakao.
Sett i fryseren til den er frossen, i minimum 30 minutter.
Når yoghurten er frossen, bruker du en hammer eller en kjele til å “knuse” biter av den yoghurten.
Oppbevar bitene i en matboks i fryseren eller server med en gang.
Bitene av frossen yoghurt knekk er best når de har tint noen minutter. La de stå på kjøkkenbenken fire -fem minutter før du spiser dem. Da smelter de på tungen.
Håper det smaker
Kristine ♥
Anonym:
Opsi!
Surkimelis 🙂
Signe:
Ja, yoghurtis er enkelt og godt. Håper du liker knekk også 🙂
Beatrix:
Ja, det er så godt og så enkelt 🙂
Hanna:
Gjør det Hanna. Håper det smaker 🙂
Beate:
Må bruke de midlene en har 🙂 Hihi….
Victoria Larsen:
Ja, gjør det 🙂
Denne må jeg teste ut! NAM 🙂
Ikke verst å bruke en hammer på kjøkkenet, hehe! Yoghurt-knekk så godt ut. 🙂
Har laget yoghurt is før og det er kjempe godt 🙂 Skal prøve denne oppskrifta 🙂
Den skal jeg lage med en gang!! 🙂
NAM! Det hørtes sykt digg ut! Elsker frozen yoghurt, så dette var jo genialt 😀