SPERA OG MILDRED

Med jenvne mellomrom får jeg spørsmål om hvordan det går med Spera og Mildred, mine to babyer ♥ Det er utrolig koselig at dere fortsatt husker dem. Nå er det tross alt noen år siden jeg har skrevet om dem!  

For dere som er nye; Spera og Mildred er to katter jeg og min eks-samboer fikk i september 2012. Da var de fjorten uker gamle og hadde hatt en tøff fortid. Opprinnelig hadde vi kun tenkt oss en katt, men de to søstrene ville ikke gå fra hverandre. De var, og er fortsatt, som knoll og tott, sitter oppå hverandre konstant. Vi hadde ikke hjerte til å ta dem fra hverandre og dermed ble det med to katter hjem den dagen. 


Mildred.


Spera. Også kalt Bolla. 


Begge to lever i beste velgående, som du ser over. Bildene er tatt nå. De er fortsatt like late og like kosesyke. 
Da jeg og PØ flyttet fra hverandre, var vi begge enige om at han burde beholde kattene. Da hadde kattene bodd noen år med oss i et tre etasjes hus og hadde i tillegg hage å boltre seg i. Om jeg skulle tatt de med meg, ville de endt i en leilighet i byen hvor de verken kunne boltre seg inne eller ute. Tanken på at kattene også ville vært mye alene, da jeg er lite hjemme, gjorde valget lett. Jeg vet at pusene har det mye bedre hos PØ enn hos meg. Det ville rett og slett vært helt feil og på kanten til dyremishandling om jeg skulle hatt dem! Nå bor de fortsatt med mat-far i et stort hus, med hage og skog som nabo, og de får masse kos og oppmerksomhet. De har det som plommen i egget! Heldigvis er jeg og PØ veldig gode venner, så jeg besøker dem ofte. Jeg savner jo de to koseklumpene! Så fort livet mitt roer seg og jeg faktisk har tid til å ta vare på noe, er et kjæledyr førsteprioritet. Et dyr gir utrolig mye selskap og glede.

Da vet dere Spera og Mildred nyter livet. Håper dere gjør det samme :grin: God helg folkens!

Kristine ♥

STOR SJOKOPANNEKAKE

Til lunsj i dag laget jeg meg en stor sjokopannekake. Det er rett og slett sjokoladeproteinpannekaker som jeg stekte i en kakeform i ovnen. Fremover skal jeg steke pannekakene mine i ovn oftere. Da ble den ekstra saftig og god!

SONY DSC
Sammen med sjokopannekaken serverte jeg kokosvann og frukt. 

SONY DSC

Stor sjokopannekake

1 egg
2 ss cottage cheese, eventuelt kesa, gresk yoghurt eller lignende 
1 ts sukringold
3 ss havregryn
2 ss sjokoladeprotein, eller mer havregryn
1 stor ss kakaopulver 
1 dl væske, jeg brukte kald kaffe men melk og vann fungerer utmerket
Valgfritt: 1/2 questbar

Bland alt sammen i en bolle. Mos med en stavmikser. Dette er ikke nødvendig, men da unngår du klumper i pannekaken din. 
Legg bakepapir i en rund kakeform og hell over røren. 
Om du ønsker proteinbar biter i sjokopannekaken din, deler du Questbaren i biter og dytter de ned i røren. 
Stek på 175 grader i 12- 15 minutter. 
Server.

SONY DSC
Jeg toppet min sjokopannekake med 2 ss cashewnøttsmør og resten av brownie Questbaren i biter.

SONY DSC
Saftig, god og stor sjokopannekake. Mmm… Jeg vurderer faktisk å lage meg en til kveldsmat også. Den var så god!
Håper det smaker :razz: Ha en finfin torsdagskveld!

Kristine ♥

DAGENS SPILLELISTE

Onsdagsintervallene er gjennomført! For en herlig følelse :mrgreen: Jeg vet ikke med dere, men det er ingen annen treningsform som gir meg samme kick, glede og endorfinrus som intervaller. Jeg rett og slett elsker det!

SAMSUNG CSC
Når det kommer til intervaller, varierer jeg mye. Både hvordan jeg utfører intervallene, selv om jeg liker best å løpe, hvordan intervallene ser ut med tanke på tid og intensitet, og også musikken jeg hører på. Jeg tror det at jeg har begynt å variere såpass mye, er en av hovedgrunnen til at jeg nå elsker intervaller. I dag hadde jeg ny spilleliste på øret. Det gir alltid ekstra med energi og motivasjon!

Dagens spilleliste så slik ut: 
Pump It Up – Elvis Costello
The Rockafeller – Skank Fatboy Slim
She Wants to Move –  N.E.R.D
You’re so Damn Hot – Ok Go
Breathe Me (Mylo Remix) – Sia
Welcome to the Jungle – Guns N’ Roses
Too Bad About Your Girl – The Donnas
Gettin’ Jiggy Wit It – Will Smith

Har du hatt en god treningsøkt i dag? Kom gjerne med musikktips om du har det. Ny spilleliste lager jeg hele tiden og da er det alltid moro med noen nye låter!
Ha en fortsatt god onsdagskveld. 

Kristine ♥

SELVSNAKK OG JEG ER GOD LISTEN

I dag hadde jeg en skikkelig shitty dag. Jeg har rett og slett stått opp med føttene på feil side av sengen! På treningseventet i morges, var jeg svak og slapp. Kroppen ville ikke henge med! På vei hjem kjøpte jeg meg en boks med is. Da jeg senere satt og scrollet gjennom instagram-feeden min, fikk jeg en vond følelse inni meg. Her sitter jeg på en tirsdag, og gomler i meg is etter å ha hatt en ræva treningsøkt, mens jeg ser sterke jenter med flotte kropper og et skinnende hvitt smil. Jeg følte meg ganske dårlig med meg selv. Jeg følte rett og slett at jeg gjorde noe feil!

Nå er jeg heldigvis ganske sikker i meg selv, både når det kommer til personlighet og utseende. Da jeg oppdaget at jeg fikk disse tankene, måtte jeg snakke til meg selv. “Kristine, skjerp deg nå. Det her vet du ikke er sant. Nå tuller hodet ditt med deg!” I dag er jeg såpass sikker og kjent med meg selv, at det holder med en slik kort selvsnakk for å få tankene i riktig retning igjen. 

SONY DSC
Da jeg slet mer med selvbildet for to -tre år tilbake, brukte jeg en annen metode. Noe jeg kalte ‘jeg er god’-listen.  Jeg hadde, på en god dag, skrevet ned absolutt alt jeg likte ved meg selv. Denne lappen begynte med tre små ord. Det var nemlig kun tre ting jeg kom på som jeg likte ved meg selv når jeg begynte å skrive denne ‘jeg er god’-listen. Etterhvert som jeg oppdaget nye ting jeg likte ved meg selv, skrev jeg det opp på listen. Den vokste og vokste, og ble faktisk ganske lang til slutt! Når de dårlige tankene om meg selv kom, tok jeg frem listen. Jeg sa til meg selv “Dette er ikke sant. Dere er bare dumme tanker som prøver å lure meg til å få dårlige følelser om meg selv”. Så leste jeg ‘jeg er god’-listen. Noen ganger gjorde jeg det høyt, andre ganger inni meg. Det hjalp og med tiden ble de dårlige tankene om meg selv mindre og mindre. I dag kommer de en sjeldent, sjeldent gang. Nettopp fordi jeg vet hva jeg er verdt. 

Nå skal jeg spise opp isen min og slappe av resten av kvelden. For det er helt ok og jeg er god nok uansett :razz: Husk; det er du også!!

Kristine ♥

LUNSJTIPS – SUNN REKESALAT


Sunn rekesalat ble gårsdagens lunsj nummer to. I går var jeg nemlig så sulten at jeg måtte spise igjen bare en drøy time etter at jeg hadde spist matboksen min. Noen dager er man bare mer sulten enn andre. Da er det bare å lytte til kroppen og gi den maten den vil ha! Uansett, sunn rekesalat. Dette ble skikkelig godt, så jeg vil dele lunsjtipset med dere. Rekesalaten kan spises over en salat, på knekkebrød, på brødskiven eller servert i lomper slik jeg gjorde. Og rekesalaten passer like bra til frokost som lunsj eller kveldsmat. Håper du liker den!

Lunsjtips – sunn rekesalat
Til 1 porsjon

Ca 100 g reker
1 ss kesam
1 ss majones
1 ts sitronsaft
Bittelitt salt og pepper

Bland sammen alle ingrediensene og server.
Så enkelt og så godt! 


Nå får jeg komme meg avgårde. Jeg skal på en treningsevent med Röhnisch. Først blir det en treningsøkt og deretter skal bi spise frokost på Vaaghals. Det blir spennende!
Ha en herlig tirsdag :razz:

Kristine ♥

GENETIKK

Det er mange grunner til at du ikke burde sammenligne deg selv med andre. Det er de åpenbare faktorene som at du aldri kan sette deg helt inn i en annens livsstil, deres trening, hvile, søvnvaner, kosthold og mer, og at det og sammenligne deg selv med andre faktisk bare får deg til å føle deg dårlig med deg selv. Men det er også en viktig ting mange glemmer, nemlig genetikk. 

SONY DSC
Jeg har på meg Adidas topp (utsolgt – lingnende fra Nike her) og Puma tights.

Genetikken din avgjør blant annet hvor lav fettprosent du må ha før muskulaturen din blir synlig. Det betyr også at genetikken din bestemmer hvordan magemuskulaturen din ser ut og hvordan festene på bicepsen din er synlige. Det er genetikken som har mye av skylden for at noen naturlig holder mer fett enn andre, eller til at noen har synlige mageruter men likevel har godt med fett på rumpe og underkroppen, eller at noen har synlige separasjoner i benmuskulaturen men likevel ikke har synlige mageruter. 

Det er minst hundre årsaker til at du ikke burde sammenligne deg med andre. Genetikk er en av dem. Fokuser på deg selv og din egen reise. Slutt med å undervurdere deg selv og å sette deg selv opp mot andre. Det gir deg bare en dårlig selvfølelse. Sett pris på det du har og det du får til. Det er så mye mer enn det du tror!

Kristine ♥

EN FULLKROPPSØKT

I dag hadde jeg tenkt til å trene en fullkroppsøkt, men for å være helt ærlig, ble det alt for mye alkohol på denne jenta i går og jeg er skikkelig dårlig form nå! Derfor ble det noe helt annet enn planlagt på trening i dag.  Selv om det ikke blir en fullkroppsøkt på meg, vil jeg likevel dele økten med dere. Denne økten er helt super! Du får trent hele kroppen på rundt en halv time, du får opp pulsen, du får svettet og du får kjent på de herlige endorfinene.

Her har jeg brukt en vektstang, men du kan også gjøre fulllkroppsøkten ved hjelp av manualer eller kettlebells.
Når det står A1 og A2, eller B1 og B2, betyr det supersett. Det vil si at du gjør disse øvelsene rett etter hverandre, før du så tar en pause og deretter gjør et sett til.  Kjør på!

SONY DSC
A1: Knebøy                                                                                                       Dagens antrekk består av Nike Huarache sko, Puma tights og sort Junkyard singlet.
3 sett * 8 -10 repetisjoner

SONY DSCA2: Stående roing
3 sett * 8 -10 repetisjoner

SONY DSCB1: Markløft
3 sett * 8 -10 repetisjoner

SONY DSCB2: Skulderpress
3 sett * 8 -10 repetisjoner 

SONY DSCC1: Push ups
3 sett * 12 -15 repetisjoner (legg på ekstra vekt om du klarer flere)

SONY DSC
C2: V-ups                                                                                                         Dagens antrekk består av Nike Huarache sko, Puma tights og sort Junkyard singlet.
3 sett * 15 repetisjoner (brukt ekstra vekt om du ønsker).

Selv skal jeg ta denne økten imorgen eller tirsdag. Jeg elsker effektive og gode treningsøkter! Kanskje fullkroppsøkten er noe for deg også den kommende uken?
Lykke til :grin:

Kristine ♥

ENKLE HAVREMUFFINS MED EN HEMMELIGHET

Siden det er søndag, er det obligatorisk med baking her i huset. I dag ville jeg lage noe raskt og enkelt og resultatet ble disse deilige havremuffinsene med en hemmelighet i midten. De er virkelig super enkle! Du rører bare alt sammen med en skje, så er det å vente mens muffinsene står i ovnen, og vips har du knall gode og kjempe saftige havremuffins! 


Jeg har valgt å putte en liten hemmelighet i midten av mine muffins, en stor proteinbar bit. Om du ønsker, kan du fint droppe dette. Du kan også bytte proteinbarbiten ut med andre ting som for eksempel biter av eple, jordbær, hakket sjokolade, nøtter eller noe helt annet. Mulighetene er mange!

Enkle havremuffins med en hemmelighet
6 stykker

1 egg
1 eggehvite
1 ss eplemos, eventuelt kesam, bananmos
4 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
0,5 dl væske, jeg brukte vann
50 g havremel
15 g vaniljeprotein
1/2 ts bakepulver
1 ss sukringold
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel
1 proteinbar, jeg brukte Barbells karamell og cashewnøtt – denne er fantastisk god! 

Bland sammen alle ingrediensene utenom proteinbaren i en bolle. Her trenger du bare å blande sammen med en skje. Tilsett eventuelt mer væske om deigen blir løs, den skal ha vaffelrøre-konsistens. Fordel røren i muffinsformer. Skjær proteinbaren i store biter og legg en proteinbarbit i hver muffinsform. Dytt den litt ned slik at den blir dekket med røre. 
Stek på 175 grader i 15 minutter.
Avkjøl.


Jeg toppet mine med litt yacon sirup. Søt og god yacon sirup passet perfekt som en enkel topping.


Mmmm… Så så deilig da dere. Om du ikke blir fristet nå, så vet ikke jeg! Håper det smaker :razz: 
Ha en herlig søndag!

Kristine ♥

LØRDAGSORD

Da er lørdagen her og det er helg. Hurra! Denne helgen er fylt med sosiale sammenkomster og moroheter. Jeg har masse jeg gleder meg til!

SONY DSC
En annen ting som jeg også gleder meg til denne lørdagesmorgen, er denne super kule Adidas bombejakken. Er den ikke kul? Det er sjeldent jeg forelsker meg helt i et plagg, men det gjorde jeg med denne bomberen! Den kommer helt klart til å bli brukt mye de neste månedene, både inne på trening, som kosegenser i sofaen og ute når vårtemperaturen kommer. 

SONY DSC
Over til noe helt annet. Jeg vil komme med en liten påminnelse denne morgenen, noen lørdagsord.
Akkurat nå ønsker jeg at du tar et par minutter av din dyrebare tid til å tenke over hvor fantastisk og enestående akkurat du er. Ja, du som leser det her! Gi deg selv to minutter til å svare på spørsmålene under. Du trenger ikke skrive ned svarene, du kan fint svare stille inne i ditt eget hodet. Jeg kan love deg at du vil føle deg lettere til sinns og i bedre humør etterpå!
Hva liker du ved deg selv? 
Hva er dine beste egenskaper?
Hva verdsetter andre hos deg?

SONY DSCIkke glem å dyrk din egen kjærlighet til deg selv. Ta vare på den du er. Du er spesiell og unik og fortjener egenkjærlighet. 
Ha en aldeles strålende helg :grin: 

Kristine ♥

VAFFELDAGEN

God fredagsmorgen! Har du fått med deg at det er vaffeldagen i morgen? Om ikke så vet du det i hvert fall nå. Da hører vafler med :grin: 

SONY DSCSom den matentusiasten jeg er, lader jeg opp til vaffeldagen med vafler til frokost i dag. Det er en selvfølge, synes jeg. Det er jo tross alt helg! Dessuten inneholder disse vaflene godt med protein, fiber og sunne fettstoffer, og passer like bra til dessert som frokost! 

SONY DSC

Vafler
2- 3 plater

2 egg
3 ss cottage cheese
2 ss havregryn
1 ss fiberfin, eventuelt mer havregryn
1 ss vaniljeprotein, eventuelt annen tørrvare som speltmel 
1 ts sukringold
1 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme

Bland sammen ingrediensene i en bolle og bruk en stavmikser til å kjøre røren jevn. La røren svelle mens vaffeljernet blir varmt. Stek vaflene i litt smør eller kokosolje

SONY DSC
Mine vafler ble servert med brunost og sukkerfritt jordbærsyltetøy, Røros rømme og sukkerfritt jordbærsyltetøy, og kesam og eplemos. Det er mine favoritter å ha oppå vaflene. Super godt altså!

SONY DSCOm du har lyst på en annen vaffeloppskrift til vaffeldagen, har jeg mange oppskrifter i arkivet. Under kan du se to av mine beste vaffeloppskrifter. Håper du lar deg friste og slår til med en vaffelplate eller to i dag.

Geniale bananvafler
1- 2 plater

1 egg
1 banan
Kanel og kardemomme, valgfritt.

Mos bananen med en gaffel.
Rør inn egget og eventuelt krydder.
Stek som vafler.

Knall gode vafler
10 – 14 plater

4 egg
200 g gresk yoghurt eller kesam
1 dl melk, eventuelt vann
2 ss smeltet kokosolje, kan sløyfes
3 ss sukringold
1 ts fiberhusk
1 ts natron, eventuelt bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
120 g havremel, eventuelt annen tørrvare som speltmel

Bland samen egg, gresk yoghurt, melk og smeltet smør. Tilsett så det tørre.
La røren svelle 5 -10 minutter før du setter i gang med stekingen.

Kristine