VAFFELDAGEN

God fredagsmorgen! Har du fått med deg at det er vaffeldagen i morgen? Om ikke så vet du det i hvert fall nå. Da hører vafler med :grin: 

SONY DSCSom den matentusiasten jeg er, lader jeg opp til vaffeldagen med vafler til frokost i dag. Det er en selvfølge, synes jeg. Det er jo tross alt helg! Dessuten inneholder disse vaflene godt med protein, fiber og sunne fettstoffer, og passer like bra til dessert som frokost! 

SONY DSC

Vafler
2- 3 plater

2 egg
3 ss cottage cheese
2 ss havregryn
1 ss fiberfin, eventuelt mer havregryn
1 ss vaniljeprotein, eventuelt annen tørrvare som speltmel 
1 ts sukringold
1 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme

Bland sammen ingrediensene i en bolle og bruk en stavmikser til å kjøre røren jevn. La røren svelle mens vaffeljernet blir varmt. Stek vaflene i litt smør eller kokosolje

SONY DSC
Mine vafler ble servert med brunost og sukkerfritt jordbærsyltetøy, Røros rømme og sukkerfritt jordbærsyltetøy, og kesam og eplemos. Det er mine favoritter å ha oppå vaflene. Super godt altså!

SONY DSCOm du har lyst på en annen vaffeloppskrift til vaffeldagen, har jeg mange oppskrifter i arkivet. Under kan du se to av mine beste vaffeloppskrifter. Håper du lar deg friste og slår til med en vaffelplate eller to i dag.

Geniale bananvafler
1- 2 plater

1 egg
1 banan
Kanel og kardemomme, valgfritt.

Mos bananen med en gaffel.
Rør inn egget og eventuelt krydder.
Stek som vafler.

Knall gode vafler
10 – 14 plater

4 egg
200 g gresk yoghurt eller kesam
1 dl melk, eventuelt vann
2 ss smeltet kokosolje, kan sløyfes
3 ss sukringold
1 ts fiberhusk
1 ts natron, eventuelt bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
120 g havremel, eventuelt annen tørrvare som speltmel

Bland samen egg, gresk yoghurt, melk og smeltet smør. Tilsett så det tørre.
La røren svelle 5 -10 minutter før du setter i gang med stekingen.

Kristine 

18 kommentarer

Siste innlegg