PROTEINRIKE VANILJE DOUGHNUTS MED SJOKOLADEGLASUR

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

I går fikk jeg en doughnut form i posten. Jeg kjøpte en rimelig silikonvariant på Ebay. Ebay er forøvrig genialt når det kommer til en rekke bakeredskaper og former. Kvaliteten er stort sett bra, jeg har hittil bare kjøpt ting jeg er fornøyd med, og prisene er veldig rimelige. Det eneste negative er at det ofte tar en måneds tid fra du bestiller til varen dukker opp i postkassen.

Når jeg da fikk denne formen, måtte jeg selvfølgelig teste den med en gang. Valget falt på vanilje doughnuts med sjokoladeglasur. Har du ikke en doughnutform, kan du bruke muffinsfomer og lage muffins istedet.

Oppskriften er veldig enkel. Du blander sammen alle ingrediensene. Det samme med sjokoladeglasuren. Denne sjokoladeglasuren er forøvrig veldig god og anbefales på det sterkeste. Den passer ypperlig på både muffins, kaker eller som en saus på iskrem eller frukt.

Vaniljedoughnuts med sjokoladeglausr
Til ca 6 stk

Vaniljedoughnuts
100 g vaniljeyogurt, eventuelt kesam
1 egg
50 g havremel
20 g vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla, eventuelt mer mel
1 ss sukringold
1/2 ts bakepulver
1/3 ts salt
1/3 ts vaniljepulver
1/3 ts kardemomme

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Jeg blandet bare alt sammen med en sleiv.
Fordel i former.
Stek på 175 grader i 15 min.
Avkjøl i formen.

Sjokoladeglasur
100 g vaniljeyoghurt
2 ss kakaopulver
1/4 ts vaniljepulver

1 miniliten klype salt
1 ss sukrinmelis
40 g sjokolade

Smelt sjokoladen.
Bland sammen yoghurt, kakaopulver, salt og sukrinmelis. Vend i den smeltede sjokoladen.
Fordel over de avkjølte doughnutsene.
Server. Jeg har ringlet over litt sirup for synets skyld.

Om du ikke spiser doughnutsene med en gang, oppbevar de i en plastpose i kjøleskapet. Da holder de seg mest saftig.
Spis og kos deg!

 

Kristine  ♥

SMÅ DAGLIGE GOOD VIIBES

Det at vi må sette pris på dagen i dag og gjøre det beste ut av det som er her og nå, er noe jeg har skrevet om flere ganger på bloggen. Vi har tross alt bare et liv og vi kan aldri være sikre på at morgendagen kommer. Derfor er jeg opptatt av at hver dag skal fylles med litt magi.

Jeg har noen ting jeg gjør for å få noen små daglige good vibes. Ting som rett og slett gjør at jeg føler meg ekstra bra og glad.


Mine små daglige good vibes

⋄ Jeg tenner alltid et lys når jeg drikker morgenkaffen min om morgenen. Uansett hvor tidlig jeg må stå opp, setter jeg alltid vekkerklokken til å ringe 5 minutter før jeg egentlig må, slik at jeg kan tenne lys, sette meg ned og virkelig nyte kaffekoppen min.
⋄ Jeg er i aktivitet jevnlig. Jeg trener ikke hver dag, men forsøker å i hvert fall være i aktivitet 5 dager i uken. Enten om det er en treningsøkt i stuen eller om det er en gåtur ute.
⋄ Jeg setter av tid til meg selv. Jeg er introvert og trenger egentid. Tid hvor jeg bare kan være meg, slenge meg på sofaen og gjøre ingenting. Det skriver jeg inn i kalender ukentlig, slik at jeg alltid har planlagt egentid.
⋄ Jeg hører på podcast mens jeg vasker og lager mat. Dette er jo ting som jeg må gjøre, og da gjør jeg det litt mer moro med podcast på øret.
⋄ Jeg titter og lar meg inspirere av interiør på pintrest og instagram. Nå som jeg driver med leiligheten min, elsker jeg å la meg inspirere av andre og bruker instagram og pintrest masse for å finne inspirasjon.
⋄ Jeg snakker med de jeg er glad i, jevnlig på telefon. Jeg har ikke så stor vennekrets, men de jeg har forsøker jeg å ta ekstra godt vare på i disse tider og snakker jevnlig med disse.
⋄ Jeg slenger meg gjerne i sofaen og ser favorittserien – som for tiden er power, siste sesong, med ekstra god mat eller noe god snacks. Det gjør rett og slett at jeg koser meg litt ekstra.

Hva gjør du for å få små daglige good vibes?

 

Kristine  ♥

MIKROKAKE MED IS TIL KVELDSMAT

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

Yes, i går ble det nemlig mikrokake med is til kveldsmat. Er ikke det veldig usunt, tenker du kanskje? Men, nei. Det trenger ikke være det.

Jeg har lagt ut oppskrift på mikrokake en rekke ganger her på bloggen. Med riktige ingredienser, blir mikrokake både mettende, proteinrik og fiberrik. I går tok jeg utgangspunkt i denne oppskriften, men brukte sjokoladeprotein istedetfor vaniljeprotein og tilsatte kakaopulver.

Jeg liker å ikke steke mikrokaken så mye. Jeg vil helst ha den slik at den fortsatt er ganske rennende i midten. Men her kan du gjøre det du foretrekker. Jeg stekte min i 65 sekunder. Stek den mer om du ønsker en fastere kake.

Mikrokake til kveldsmat
Til 1 person

1 egg
2 ss flytende eggehvite, eventuelt 1 eggehvite
1 egg
2 ss havremel
20 g sjokoladeprotein, jeg har brukt double chocolate
2 ss kakaopulver
1/4 ts salt
1 dl melk
1/3 vaniljepulver, kan sløyfes

Bland alle ingrediensene i en kopp eller matboks. Jeg liker å bruke en matboks.
Tilsett nok melk til at du får en tykk kakerøre.

Ha koppen / boksen i mikroen på maks effekt og stek i 60 -120 sekunder, avhengig av hvor godt stekt du vil ha kaken din. Avkjøl et lite minutt før du velter kaken over på en tallerken.
Spis!

Spis kaken som den er, den er jo knall god i seg selv. Eller topp med noe godt. Jeg toppet, som du forstår av overskriften, med is, i tillegg til en oppdelt ProteinBite proteinbar i smaken choco caramel. Åltså, det var så utrolig godt! Deilig magi på tre minutter!

Håper du blir fristet til å teste mikrokake om du ikke allerede har gjort det.
Ha en fin fredag.

 

Kristine  ♥

HJEMMEØKT MED SOKKER

                                                                                                                                                                                 Inneholder add-linker

Har dere hatt en fin Kristi- Himmelfart? Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har gjort noe stort ut av denne helligdagen. Jeg har vært sosial, vasket og tatt meg en treningsøkt. Det var det jeg trengte og hadde lyst til å gjøre med fridagen!

Under dagens trenignsøkt prøvde jeg noe nytt. Jeg brukte sokker som treningsredskap. Ja, hvorfor ikke ta frem et par sokker for å lage en god treningsøkt? Sklimatter er jo et treningsredskap flere har prøvd. Med ullsokker, eller andre tykke sokker, kan du bruke sokkene som sklimatter og få en god hjemmeøkt. Ullsokker kan også byttes ut med kluter eller små håndkler. Så lenge det er noe som sklir på gulvet, kan du bruke det meste.

Jeg har på meg Astoria topp, Rocakway tights og Miiego øreklokker

Jeg har aldri brukt sklimatter eller catslide som en del av treningen. Mye av grunnen er nok at jeg ikke har vært fristet. Jeg har kost meg så my med min styrketrening. Nå som jeg trener hjemme, noe jeg synes er litt kjedelig, har jeg mye større behov for å variere. Da bestemte jeg meg for å prøve en hjemmeøkt med sokker som var inspirert av sklimatter. Og økten ble overraskende bra!


Sideutfall.

Liggende lårcurl.

Hjemmeøkt med sokker

⋄ Sideutfall – 20 repetisjoner på hvert ben
⋄ Push ups med flyes – 15 repetisjoner
⋄ Liggende lårcurl – 15 repetisjoner
⋄ Superman – 15 repetisjoner
⋄ Bendrag / kneopptrekk på gulv – 25 repetisjoner

Bendrag / kneopptrekk.

Jeg gjorde alle øvelsene med en liten pause mellom hverandre, ca 1/2 minutter. Når jeg hadde gjort alle øvelsene, tok jeg en lenger pause før jeg gjentok igjen. Så gjorde jeg øvelsene 4 ganger totalt.

Du kan velge å gjøre flere eller færre repetisjoner enn det jeg har gjort. Finn et repetisjonsantall som er riktig for deg, hvor du utfordrer deg selv. Du skal tross alt trene for å bli den beste deg, uavhengig av hva jeg eller noen andre gjør.


Kristine ♥

MITT KOSTHOLD – HVA JEG SPISTE I GÅR

                                                                                                                                                                                        Inneholder add-linker

Jeg får veldig ofte spørsmål om hva jeg spiser i løpet av en dag. I går tenkte jeg å ta dere med på mitt kosthold og vise dere hva jeg spiste. Ettersom jeg jobbet sent, var jeg ikke hjemme fra jobb før klokken elleve på kvelden. Derfor valgte jeg å ikke lage innlegget før nå.

Når det kommer til mitt kosthold, skal det sies at hva jeg spiser varierer ganske mye, både fordi jeg jobber turnus, men også fordi jeg alltid spiser det jeg har lyst på og etter sultfølelse. Det jeg spiste i går, er derfor ingen fasitsvar på hva jeg spiser i dag eller i morgen. Og det er heller ingen fasit på hva du burde spise.

Det første jeg får i meg om morgenen er 1 ss spirulina og 1 ts kreatin i et stort glass vann. Rett etter mageoperasjonene, var jeg opptatt av å fylle på kroppen med mest mulig næring for at kroppen skulle restitueres best mulig, og jeg begynte med spirulina. Spirulina inneholder masse makronæringsstoffer. Kreatin har jeg forøvrig skrevet et eget innlegg med her. Dette er en rutine som rett og slett gjør at jeg føler meg bra og er noe jeg har fortsatt med.

En drøy halvtime senere var det tid for frokost. Noen lomper med smørost, skinke og revet jarlsbergost som jeg hadde i mikroen og toppet med paprika og ruccola, en lompe med cottage cheese, ruccola, mandelsmør og litt salt, og et par lomper med smørost, tomat, egg, agurk og skinke, samt en kiwi.

For å få litt mer futt i rumpen før trening, ble det en halv Nocco. Jeg elsker den nye smaken Raspberry Blast!

Etter trening tok jeg meg et eple og en fudge seasalt proteinbar. Dette er verdens beste proteinbar! Jeg måtte rett og slett ha litt snacks før jeg gikk i dusjen og laget meg lunsj.

Til lunsj ble det rester. Jeg spiser ofte et restemåltid i løpet av dagen. I dag ble det tortillalomper med svinerester som jeg skar opp i biter, sammen med sorte bønner, salat, kesam, revet ost, guacamole og tacosaus. En skikkelig god lunsj.

Middag på jobb er min klassiske fiskesalat. Denne spiser jeg nesten hver dag jeg er på jobb. Salatgrønnsaker, torsk, laks og potet. Super godt og enkelt. En dag i uken koker jeg 2 kilo poteter og steker opp et par pakker laks og et par pakker torsk. Da holder det til matpakker hele uken.

Kveldsmaten ble en enkel havregrøt skål. Laget av havremel, litt kanel, bittelitt salt og melk som jeg kokte opp i mikroen et par minutter. Jeg toppet med vaniljeproteinpudding, sharon i biter, hempfrø og kakaonibs.

Det er mitt kosthold og hva jeg spiste i går.
Nå skal jeg lage meg frokost og ta meg en treningsøkt. Ha en herlig fredag!

 

Kristine  ♥

SØTPOTETGRATENG

I går laget jeg en super deilig middag, søtpotetgrateng. Det er egentlig en blanding mellom lasagne og moussaka. Begge de to rette er super gode, så at søtpotetgrateng blir godt, sier seg vel selv!

I oppskriften har jeg valgt karbonadedeig. Det kan erstattes med for eksempel kikerter, bønner eller linser om du vil ha en vegetarvariant. Du kan også bruke andre kjøttvarianter som kyllingkjøttdeig eller svin i biter. Du kan gjerne tilsette ekstra grønnsaker i tomatsausen. Grønnsaker som revet gulrot eller finhakket selleri, gjør seg utmerket i en kjøttsaus.

Søtpotetgrateng
Til 2 -3 personer

1 pakke karbonadedeig
1 stor løk, eller 2 små
1 boks hakkede tomater
2 hvitløksfedd
3 ss tomatpure
1/2 ts salt
1 ts pizzakrydder, eventuelt urter som basilikum og oregano
Valgfritt; jeg liker å tilsette litt chili, paprikakrydder, 1 ts sukringold
3 søtpoteter, ca 600 g
Revet ost. Jeg brukte Jarlsberg og en liten dært parmesan på toppen.

Del løk i grove terninger og finhakk hvitløk.
Ha karbonadedeig i en panne sammen med løk og hvitløk. Stek raskt til løken blir blank og karbonadedeigen får farge.
Tilsett hakkede tomater, tomatpure og krydder. La det koke i 5 minutter.
Kutt søtpotet i biter.
Legg søtpotetbitene utover en form.
Ha over karbonadedeigsausen.
Topp med revet ost.
Stek på 175 grader nederst i ovnen i 45- 50 minutter. Sjekk om søtpoteten er gjennomstekt ved å stikke en gaffel eller kniv ned i formen.
Server.

Denne er helt super til oppvarming. Jeg laget søtpotetgrateng til kun meg selv og har puttet den i matpakken til jobb i morgen. Da kommer jeg bare til å varme den i mikroen et par minutter. Så har jeg et supert måltid.
Håper det smaker!

 

Kristine ♥

JEG ELSKER MORGENTRENING TRENE PÅ MORGEN

                                                                                                                                                                                    Inneholder add-linker

Er du en person som liker å trene på morgen? Jeg elsker morgentrening. Derimot er jeg alt annet enn noen morgenfulg. Å stå opp før klokken åtte føles forferdelig tungt. Alltid! Selv om jeg stort sett gjør det hver eneste dag. Jeg vet at mange påstår at man kan endre om man er A- eller B-menneske, men det tror jeg ikke på lenger. Siden jeg startet å jobbe som sykepleier for to år siden, har jeg så og si stått opp før klokken åtte i hvert fall seks av syv dager hver eneste uke. Og jeg er dessidret ikke blitt noe A-menneske enda. Uansett….selv om jeg er et B-menneske, elsker jeg morgentrening. Å trene på morgenen, gjør at jeg føler meg ti ganger bedre og det føles med en gang mye enklere å fortsette dagen selv om det er alt for tidlig.

I dag startet jeg dagen med en treningsøkt med kettlebell. Jeg kommer til å dele video av økten på min instagram, @kristine_aure, senere i dag, om du er interessert i å se den. Nå føler jeg meg bare så bra og er ordentlig klar for å sette i gang med mandagen!

Jeg har på meg Aim seamless tights HER, Famme genser – lignende HER, Adidas sko.

Årsaker til at jeg elsker morgentrening
⋄ Det gir en bra start på dagen.
⋄ Jeg blir ekstra glad og fornøyd.
⋄ Energinivået mitt de dagene jeg har trent er alltid bedre enn de dagene jeg ikke har trent.
⋄ Frokost smaker alltid fantastisk godt etter en morgenøkt.
⋄ Dørstokkmilen føles ofte tyngre på kvelden enn på morgenen, men har jeg unnagjort treningen på morgenen, blir aldri dørstokkmilen på kvelden noe problem.
⋄ Jeg konsentrerer meg bedre og jobber mer effektivt etterpå.
⋄ Jeg får ofte kommentarer på at jeg smiler mer de dagene jeg har trent.
⋄  Resten av dagen er fri og jeg trenger ikke å tenke på at jeg skal legge inn trening senere.
⋄ Jeg føler meg rett og slett bare skikkelig bra!

Jeg forsøker å få til 3 morgenøkter i uken. Rett og slett fordi jeg føler at det gir meg mer enn trening på ettermiddagen og kvelden. Da gjør jeg klart alt kvelden i forveien. Jeg finner frem treningsklær. Nå som det er hjemmetrening, finner jeg også frem treningsutstyret. Jeg passer også på å sette en Nocco i kjøleskapet, i tilfelle jeg trenger litt ekstra futt. Når vekkerklokken da ringer, hopper jeg rett i treningsklærne. Så er det inn på kjøkkenet hvor jeg drikker et stort glass med vann, spirulina og kreatin – dette gjør jeg fast hver morgen uansett om jeg skal trene eller ikke. Deretter lager jeg meg en kaffe og tar en shake med BCAA og setter på noe fartsfylt musikk. Jeg vet forøvrig at BCAA er veldig omdiskutert, men når jeg trener før jeg spiser frokost, liker jeg å ta det for sikkerhets skyld. Så fort kaffekoppen er tom, starter jeg økten. Når jeg har alt liggende klart og planlagt på den måten, slipper jeg å tenke når vekkerklokken ringer og jeg bare gjennomfører. Det er så deilig! Det gjør bare noe med meg og resten av dagen blir mye bedre!

 

Kristine ♥

GOD MORGEN 17. MAI

Riktig god morgen denne 17. mai, vår nasjonaldag ♥
Når dette innlegget publiseres, befinner jeg meg på jobb, men jeg er ikke den eneste som har en spesiell nasjonaldag. Dette blir en veldig spesiell dag for oss alle.

Jeg har ingen faste 17. mai tradisjoner. Så lenge brødrene mine var små, var tradisjonen å se dem gå i barnetoget, etterfulgt av middag og hygge med familien. Men de senere årene har jeg gjort alt mulig. Alt fra champagnefrokost, feste dagen lang, hytte tur, gjøre ingenting og jobbe. I år valgte jeg å være på jobb. Både fordi det er sterkt nødvendig i sykepleieyrket i disse dager, men også fordi feiringen blir såpass spesiell at det føles bedre å skulle jobbe og gjøre en nytte, fremfor å ha en halvveis 17. mai feiring.

Før vakten min startet valgte jeg likevel å stå opp ekstra tidlig, tenne noen lys, sette på nasjonalsangen og nyte kaffekoppen min. Jeg må jo merke dagen noe. Det er ikke hver dag vårt flotte Norge har bursdag. Jeg er ferdig på jobb halv fire. Etter jobb skal jeg grille med en venn, ta et glass vin, bare slappe av og kose meg. Jeg fikk meg nemlig grill i forrigeårs. Med balkong må jeg jo ha en grill! Nå gleder jeg meg skikkelig til å ta den i bruk. Ikke minst til å innrede balkongen og ha en sommer med grillings og hygge.

Uansett hvordan dagen din er, håper jeg du får en så fin feiring som mulig. Gratulerer med dagen. Ta vare på dine nærmeste og gjør det beste ut av dagen og feiringen.
God morgen 17. mai og hipp, hipp hurra!

 

Kristine ♥

LAKSEPASTA PÅ 15 MINUTTER

Pasta er noe jeg ikke lager så ofte. Jeg vet egentlig ikke hvorfor, for hver gang jeg lager pasta, synes jeg det er veldig godt. Jeg tror det henger sammen med at pasta ikke egner seg så godt til oppvarming. Ettersom jeg bare er en person og oftest bare lager middag til meg selv, liker jeg å lage mat jeg kan ha til flere dager. Pastasaus kan oftest varme opp, men å varme opp pasta, synes jeg ofte blir litt rart. Uansett, det var dagens grubling.

 Over til overskriften. Nemlig lakstepasta på 15 minutter. For i dag laget jeg nemlig pasta til middag. Jeg brukte magerost med smak av pesto i sausen og det ble skikkelig godt! Pesto, laks, kremet saus og pasta er noe som passer godt sammen, men jeg vil tro det passer ypperlig med andre varianter av magerost også, som skinke eller kylling.

Laksepasta på 15 minutter
Til 2 personer

Ønsket mengde pasta
3 laksefileter, ca 350 g laks
1 rødløk
1 hvitløksfedd
4 ss magerost med pestosmak, eventuelt annen smak
100 g kesam
1/2 sitron
Salt og pepper
Cherrytomater

Kok pastaen etterandvisning på pakken.
Del løk i tynne skiver. Finhakk hvitløksfeddet.
Ha salt og pepper på laksefiletene. Stek dem med skinnsiden ned til de nesten er gjennomstekt. Det tar oftest 5 -6 minutter på medium varme. Snu dem så og stek 1 minutt på oversiden.
Ha løken i pannen sammen med laksen og legg løken rundt filene. Løken er da ferdigstekt samtidig som laksen. Den skal bli gyllen og blank.
Del cherrytomater i skiver.
Bland sammen magerost, kesam og saften fra sitronen. Smakt deg til med salt og pepper.
Bland den ferdigkokte pastaen i sausen sammen med den stekte løken.
Fordel pasta i tallerkner. Ha over laks og cherrytomater.
Server og god middag!

Da er jeg mett og god, og klar for helg. Håper du er det samme. Fortsatt god fredag!

 

Kristine  ♥

FEM FAVORITTØVELSER FOR OVERKROPPEN MED TRENINGSSTRIKK

Hjemmetreningen fortsette en måned til og jeg blir mer og mer kreativ når det gjelder trening hjemme. Da bruker jeg treningsstrikker mye.

I dag vil jeg derfor dele fire favorittøvelser for overkropppen med treningsstrikk.

⋄ Triceps extension
Før den ene hånden opp i ørehøyde og den andre bak ryggen. Hånden som er bak ryggen, tar et godt tak i treningsstrikken, mens armen som er i ørehøyde, trener hånden inn i strikken. Før så den hånden du har ved øret, ned til skulderen og opp over øret igjen. Da bruker du den nedre hånden til å holde igjen og det er den øvre hånden som gjør jobben.
Her skal du da bruke triceps, bakside arm til å gjøre bevegelsen.

⋄ Pull appart
Tre begge hendene inn i treningsstrikken. Strekk armene ut foran deg og ha de omtrent i samme høyde som skuldrene dine. Stabiliser i skulderleddes og trekk skulderbladene ned. Bruk så skulderleddet til å trekke hendene fra hverandre. Trekk hendene rolig utover, så langt du klarer med strikken, hold et lite sekund, og før hendene så sakte tilbake igjen.

Her skal armene bare følge med på veien og være nøytrale under heve bevegelsen, mens det er skulderleddet og bakside rygg som gjør jobben.

⋄ Enarms stående roing
Tre den ene foten din inn i treningsstrikken. Bøy i hofteleddet, slik at overkroppen kommer fremover. Bruk ryggmuskulaturen til å trekke armen mot deg. Før så tilbake. Tenk at skulderbladet skal nedover og at du ryggen skal gjøre jobben. Gjenta.

⋄ Sidehev
Tre begge hendene inn i treningsstrikken. Legg albuene inntil kroppen og ha hendene foran deg på øvre del av magen. Før så hen ene armen opp i skulderhøyde og så ned igjen. Den andre armen holder da igjen. Her skal du holde vinkelen i armen under hele bevegelsen. Armen bare er der, mens det er skulderen som gjør jobben. Gjenta.

⋄ Biceps curl
Stell deg med i en utfallposisjon med det ene kneet ned i underlaget. Tre strikken under foten på det fremre benet. Ta tak i strikken med hånden på den samme siden som du har festet strikken. Før armen opp og ned. Sørg for at bevegelsen skjer i albueleddet ved at det er biceps som jobber.

Hvilken treningsstrikk jeg bruker avhenger av hvilken øvelse jeg gjør. Jeg har bootyband i forskjellige farger og tyngdemotstand. Jeg foretrekker for eksempel å bruke en tyngre variant når jeg gjør enarms stående roing, mens når jeg gjør sidehev foretrekker jeg å bruke en lettere varianten. Dette er også ganske logisk, da ryggmsukuaturen er en mye større muskel enn skuldermusklene, og dermed kan også ryggen utøve mer kraft enn det skuldermusklene kan. Ta utgangspunkt i deg selv og bruk den styrken på det bootybandet som gir deg nok motstand. Forsøk å få til mellom 10 -15 repetisjoner.


Kristine ♥