PROTEINRIKE VANILJE DOUGHNUTS MED SJOKOLADEGLASUR

                                                                                                                                                                                          Inneholder add-linker

I går fikk jeg en doughnut form i posten. Jeg kjøpte en rimelig silikonvariant på Ebay. Ebay er forøvrig genialt når det kommer til en rekke bakeredskaper og former. Kvaliteten er stort sett bra, jeg har hittil bare kjøpt ting jeg er fornøyd med, og prisene er veldig rimelige. Det eneste negative er at det ofte tar en måneds tid fra du bestiller til varen dukker opp i postkassen.

Når jeg da fikk denne formen, måtte jeg selvfølgelig teste den med en gang. Valget falt på vanilje doughnuts med sjokoladeglasur. Har du ikke en doughnutform, kan du bruke muffinsfomer og lage muffins istedet.

Oppskriften er veldig enkel. Du blander sammen alle ingrediensene. Det samme med sjokoladeglasuren. Denne sjokoladeglasuren er forøvrig veldig god og anbefales på det sterkeste. Den passer ypperlig på både muffins, kaker eller som en saus på iskrem eller frukt.

Vaniljedoughnuts med sjokoladeglausr
Til ca 6 stk

Vaniljedoughnuts
100 g vaniljeyogurt, eventuelt kesam
1 egg
50 g havremel
20 g vaniljeprotein, jeg har brukt french vanilla, eventuelt mer mel
1 ss sukringold
1/2 ts bakepulver
1/3 ts salt
1/3 ts vaniljepulver
1/3 ts kardemomme

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Jeg blandet bare alt sammen med en sleiv.
Fordel i former.
Stek på 175 grader i 15 min.
Avkjøl i formen.

Sjokoladeglasur
100 g vaniljeyoghurt
2 ss kakaopulver
1/4 ts vaniljepulver

1 miniliten klype salt
1 ss sukrinmelis
40 g sjokolade

Smelt sjokoladen.
Bland sammen yoghurt, kakaopulver, salt og sukrinmelis. Vend i den smeltede sjokoladen.
Fordel over de avkjølte doughnutsene.
Server. Jeg har ringlet over litt sirup for synets skyld.

Om du ikke spiser doughnutsene med en gang, oppbevar de i en plastpose i kjøleskapet. Da holder de seg mest saftig.
Spis og kos deg!

 

Kristine  ♥

8 kommentarer

Siste innlegg