PANNEKAKEFROKOST

God lørdags morgen dere ♥  Jeg har nettopp kost meg med en lang og rolig lørdagsmorgen. I dag ble det en deilig pannekakefrokost. Jeg har jobbhelg og starter sent i dag, dermed tenkte jeg at det passet utmerket med en rolig morgen og noe ekstra godt som dagens første måltid.

​Saftige og sunne pannekaker som metter godt og som fyller kroppen med god næring. Om du ikke lager deg en pannekakefrokost, kan disse nytes til lunsj, kveldsmat eller som en dessert. 

Pannekakefrokost
Til 1 porsjon

1 banan
2 ss havregryn
1 egg
3 ss cottage cheese eller kesam
Valgfritt: 1/3 ts kardemomme, 1/3 ts kanel, 1 ts sukringold

Ha alle ingrediensene i en bolle. Miks med en stavmikser for å få røren glatt. Eventuelt kan du bruke en blender eller foodprosessor. 
Stek pannekaker på medium varme i cirka 1,5 minutt på hver side.
Server.

Spis pannekakene som de er eller topp med noe godt. Til mine pannekaker serverte jeg sjokoladekuler, vannmelon, nugatti, kesam, blåbær og frosne jordbær. Kombinasjonen av kesam, blåbær og jordbær oppå pannekakene, synes jeg er veldig god! 

Håper du får en nydelig lørdag. Og du, smil til en fremmed i dag! Det skal så lite til for å gjøre et annet menneske glad. Dessuten føler gir deg en god følelse innvendig når en går rundt å smiler. Med andre ord, ved å smile til en fremmed, blir du hakket gladere selv også!
God helg :grin:

Kristine ♥ 

STENER I SKOEN – SHOESTONE

                                                                                                                                                                                                                  Reklame
Riktig god fredag dere ♥ I dag startet jeg dagen med en treningsøkt. Det er noe magisk ved morgentrening som gir meg et ekstra godt humør. Jeg blir fylt med energi og glede, og føler at jeg blir mer sprudlende resten av dagen!

De siste ukene har jeg testet ShoeStone. Shoestone er små stener, som plasseres i skoene dine, som kan hjelpe deg med å komme i bedre form og unngå skader.

Det er slik at foten vår består av tjue muskler. Flere av disse muskelen blir mindre aktive når du bruker sko. Når vi bruker sko, kan dette forplante seg oppover i kroppen. Derav den store barefoot- trenden vi hadde for et par år siden med såkalte barfotsko. Med ShoeStone plassert i skoene dine, hjelper du foten å aktivere alle musklene. ShoeStone kan plasseres forskjellige steder i skoen. Det følger med et muskelkart i esken som viser deg hvor det kan lønne seg å ha stenene. Jeg har valgt å plassere stenene etter det såkalte stamina området, hvor det er fokus på å komme i god form, og aktivere hjerte og lungene.

Dere vet jo at jeg har løpt noe i det siste. Jeg gikk fra omtrent å ikke løpe i det hele tatt, til å nå ha en til to løpeøkter i uken. Jeg føler at dette har hjulpet på motivasjonen min, og kondisjonen er helt klart forbedret. Ei heller kjenner jeg noe til den kroniske beinhinnebetennelse jeg har. I en studie som ble gjort med ShoeStone, viste også denne at deltagerne som løp med disse stene fikk færre skader samtidig som deltagerne gikk mer ned I vekt sett opp mot de deltakerne som ikke brukte ShoeStone. Jeg synes det blir spennende å fortsette å ha disse i skoene mine.
Ønsker du å lese mer om ShoeStone, kan du gjøre det her

EDIT.
Dette innlegger er skrevet i samarbeid med Folkeopplysningen og er naturligvis bare tull. Les mer her

Kristine ♥

SAFTIGE JORDBÆRMUFFINS MED HVIT SJOKOLADE

Det er høysesong for norske jordbær og det må feires ved å lage noe godt med disse fantastiske bærene. I dag kjøpte jeg en kurv til bare femten kroner. Med så rimelige norsk bær, tror jeg at jeg kommer til å fråtse de neste dagene! Jeg valgte å bake saftige jordbærmuffins med hvit sjokolade. De ble så utrolig saftige og gode. Muffinsene nærmest smelter i munnen!

Kombinasjonen av jordbær og hvit sjokolade, er magisk! Om du ønsker, kan du naturligvis lage dem uten sjokolade, slik at det blir saftige jordbærmuffins i stedet. Det vil jeg tro også blir veldig godt. Har du hvit sjokolade tilgjengelig, vil jeg likevel anbefale deg å bruke det. Det er så godt sammen med jordbær! Håper du lar deg friste og at muffinsene faller i smak.

Saftige jordbærmuffins med hvit sjokolade
Til 5 -6 muffins

60 g eplemos eller most banan*
50 g kesam, eventuelt melk eller vann
1 ss smeltet smør
1 egg
50 g sukringold
1/4 ts salt
1/4 ts vaniljepulver
40 g havremel
15 g fiberfin, eller annet mel som mer havremel eller speltmel
Ca 5 jordbær
20 -30 g hvit sjokolade, jeg brukte Barebells protein hvit sjokolade crisp, kan sløyfes

Pisk sammen egg og sukrin. 
Bland sammen eplemos / most banan, kesam, salt g vaniljepulver. Bland sammen med eggblandingen og tilsett havremel og fiberfin. Bland til en jevn røre.
Hell røren i muffinsformer. 
Del jordbær i biter. Fordel jordbær og hvit sjokolade i muffinsformene. 
Stek på 175 grader i 10 -12 minutter. 
Avkjøl før du spiser. 

*Både eplemost kjøpt i butikk og most banan fungerer like bra i denne oppskriften. Det er med på å gjøre muffinsene ekstra saftige. Om du bruker banan anbefaler jeg at du bruker en banan som er godt moden.

Se så saftige da! Mmmm… 
Om du har lyst til å teste noe annet med jordbær, har jeg noen andre favorittoppskrifter
Jordbær dypet i sjokolade
Jordbærkake
Ostekake med jordbær
Sommerens jordbærkake

 

Kristine ♥

DAGENS BENØKT

I dag tok jeg med bestekompisen på en benøkt på Gym Bekkestua. Jeg var i utgangspunktet ikke motivert for å trene, men når jeg fikk satt i gang og kroppen ble varm, følte jeg meg med en gang mer treningslysten! 

Dagens treningsøkt så slik ut:
– Bulgarske utfall med kettlebell
4 sett *  12 repetisjoner

– Glute ham raise med fokus på rumpen
3 sett * 8 -10 repetisjoner

​Ved å gjøre hele bevegelsen når du tar glute ham raise, altså at du har bevegelsesutslag i både hofteleddet og kneleddet, får du involvert omtrent hele baksiden av kroppen. Her jobber rygg, rumpe, lår og legger. Jeg liker også å la føttene være noe rotert, slik at tærne peke lett utover. På den måten føler jeg at jeg får ekstra god kontakt med rumpemuskulaturen.

– Step up med kettlebell
3 sett * 10 repetisjoner
– Hip thrust
3 sett * 12 repetisjoner
– Leg extension 
3 sett * 12 repetisjoner

Som jeg skrev på søndag, da jeg delte ukens treningsplan, hadde jeg egentlig tenkt til å ha en tung benøkt med frontbøy, hip thrust, ettbens benpress, leg curl og revers hyper. Som du kan se over, ble dagens benøkt noe helt annet. Jeg sov forferdelig dårlig i natt og tanken på tunge løft, tok fra meg all treningsmotivasjon. I stedet for å droppe trening helt, bestemte jeg meg for å dra på trening og gjøre akkurat det jeg følte for. Tross fraværende motivasjon når jeg startet, ble det en ganske så god økt likevel :grin: Har du hatt en god treningsøkt i dag?

Kristine ♥ 

DROPP DISSE TRENINGSMYTENE

Det er så mange myter ute å gå i treningsverden. Jeg river meg i håret støtt og stadig når jeg overhører samtaler på treningssentre eller får mail med treningsrelaterte spørsmål. I dag vil jeg ta opp noen ting som jeg fikk på mail iløpet av forrige uke. Og dere, vær så snill og dropp disse treningsmytene! 

⋄ 100 situps daglig gir flat mage
Nei, nei, nei! Enhver person som har noe bakgrunnskunnskap innenfor trening, vil rive seg i håret av denne påstanden. Situps alene vil ikke gi deg flat mage, dette avhenger av fett prosent. Du forbrenner ikke mye ved å ta situps. Et sunt kosthold kombinert med styrketrening og kondisjonstrening er det som må til for å få flat mage. Situps er for øvrig en dårlig mageøvelse etter min mening. Mange klarer ikke å kontrahere magemusklene, og ender isteden opp med å bruke hofteleddsbøyerne når de utfører øvelsen. Planke, sideplanke, benhev og reverse chrunches er etter min mening, bedre mageøvelser. Dette er selvfølgelig individuelt. Finn en øvelse hvor du får god kontakt med magemusklene. Magemuskulaturen trenger heller ikke trenes hver dag. 2 -3 ganger i uken holder mer enn nok. Husk at muskulaturen må ha hvile for å kunne gro.

⋄ Kvinner får store muskler av styrketrening
Jeg føler at dette er en myte vi stadig kommer oss lenger vekk fra, men jeg hører likevel ofte jenter som er redd for å trene med tunge vekter fordi de ikke vil bli maskuline. Vel, jeg har trent styrketrening i flere år nå. Har jeg store muskler?
Det skal mye og hard styrketrening for å klare å bygge muskelmasse, i tillegg til et svært strukturert og riktig kosthold. Å få store muskler tar tid og krever en enorm innsats. Det skal også sies at testosteron er en viktig byggekloss  i det å bygge muskler. Dette er et hormon vi jenter har lite av. En mann er heldig om han klarer å legge på seg 2,5 kg muskler i løpet av et år, og menn har langt mer testosteron enn oss kvinner. Det er med andre ord vanskeligere for kvinner å bygge spesielt mye muskler.  Naturligvis er situasjonen annerledes om en tar ulovlige stoffer. Jenter; gå på gymmet, løft tunge vekter – bli stram og fit. Du vil ikke få store muskler!

⋄ Kondisjonstrening er den beste måten å stramme kroppen på
Absolutt ikke! Kondisjonstrening er en god måte å trene hjertet på, men det strammer ikke opp kroppen. Om du ønsker å få en strammere og fastere kropp er styrketrening det beste alternativet, samt at kostholdet er utrolig viktig. Det absolutt beste alternativet er selvfølgelig en kombinasjon av styrketrening og kondisjonstrening. Klarer du fire økter i uken? Ha to til tre dager med styrketrening og en eller to dager med kondisjon. Det skal ikke så mye til, som folk tror for å få de resultatene du ønsker deg. Det handler om kvalitet, fremfor kvantitet.

Så dropp disse treningsmytene. Jeg kan nesten garantere deg mer fremgang og bedre resultater da!

Kristine ♥

ENKEL HVERDAGSBURGER PÅ FEM MINUTTER

God mandag dere. Håper uken har startet fint :grin: Jeg har vært forferdelig trøtt i dag. Så trøtt at jeg har slitt med å holde øynene åpne! Slik går det når en prioriterer festligheter og sosialt hele helgen, og glemmer at en skal opp halv seks mandagsmorgen. Denne frøkna kommer helt klart til å hoppe i seng tidlig i dag!

Det er ikke mange minuttene siden jeg kom hjem fra trening og nå sitter jeg her med middagen. Mandagsmiddagen skulle lages fort, være god og næringsrik. Da ble det hverdagsburger på fem minutter. Sunn mat trenger virkelig ikke ta lang tid eller være kjedelig!

Enkel hverdagsburger på fem minutter
Til 1 person

1 brødskive, jeg har brukt grovbrød
1/2 pakke karbonadedeig
Salt og pepper
1 skive ost, jeg brukte jarlsberg

Valgfritt tilbehør
Grønnsaker, jeg har brukt squash, løk, maiskorn, paprika og salat
Magert bacon, eller vanlig bacon
Ketchup
Philadephia
Sylteagurk 

Form karbonadedeigen til en burger. Ha på salt og pepper på hver side. Stek karbonadedeigen i en panne med litt smør på medium til høy varme. Burgeren trenger omtrent 2 minutter på hver side avhengig av hvor godt stekt du vil ha den. Legg på ost det siste minuttet. 
Legg gjerne brødskiven ved siden av burgeren på slutten av steketiden så den blir varm. 
Jeg la også en skive med bacon og noen skiver med squash og løk ved siden av burgeren, slik at det fikk steke sammen med burgeren. 
Smør brødskiven med ketchup og phildephia. Legg over grønnsaker og burger.
Server. 

Vips så har du en hverdagsburger som både smaker godt og gjør godt. Jeg laget dobbel porsjon slik at jeg har til lunsj imorgen. Det å lage en stor porsjon når jeg først lager middag, tar stort sett ikke lenger tid, og er noe jeg ofte gjør. Da har jeg en god og sunn lunsj som holder meg mett og full av energi i flere timer! 

Kristine ♥ 

UKENS TRENINGSPLAN

Denne uken her har vært utrolig hektisk, noe som har gått utover treningen. Faktisk har jeg knapt trent denne uken! Det har blitt mye jobb, samtidig som jeg har ønsket å være sosial. Dermed har treningen blitt nedprioritert.
Trening er en form for terapi for meg. Et sted hvor jeg stresser ned, får ut negative tanker og henter inn positive energi. Nettopp derfor er det viktig for meg å sette av tid til trening. Nå som jeg har startet i ny jobb og forsøker å sjonglere flere jobber samtidig, er det viktig å ha en plan slik at jeg faktisk får tid til å trene. En annen grunn til at jeg også liker å sette opp en treningsplan over den kommende uken, er fordi at jeg da til en viss grad vet hva jeg skal trene. På den måten unngår jeg å stå i treningsklær og ikke ane hva jeg skal gjøre!

Bilder fra en shoot tidligere i uken med Frida Amundsen. Bilder tatt av og for tights.no. 

Ukens treningsplan for uke 26 ser slik ut:

⋄ Mandag
Jeg liker å starte uken med en fullkroppsøkt. Ja, jeg synes det er deilig å bruke hele kroppen på en mandag! Morgendagens styrkeøkt vil bestå av knebøy, nedtrekk, hip thrust, benkpress, kick back i kabel og facepull. 

⋄ Tirsdag
Da blir det en overkroppsøkt. Mest sannsynligvis med tunge vekter og øvelsene chins med ekstra vekt, dips med vekt, stående roing, skulderpress, revers flyes og franskpress.

⋄ Onsdag
En tung benøkt med frontbøy, hip thrust, ettbens benpress, leg curl og revers hyper.

⋄ Torsdag
Treningsfri eller intervaller avhengig av tid og energi.

⋄ Fredag
På fredag ser jeg for meg en fullkroppsøkt hvor jeg starter med å øve på muscle ups. Deretter blir det utfall, chins, sumo markløft, sidehev og kanskje litt pumping av rumpen på slutten av økten. 

⋄ Lørdag 
En rolig løpetur for å la tankene fly før jeg skal på jobb. 

⋄ Søndag
Hviledag.

Selv om jeg har satt opp ukens treningsplan, er det likevel viktig for meg å kunne ta planen med en viss moderasjon og å være åpen for endringer. Dagsform og lyst er førsteprioritet, så kommer treningsplanen i andre rekke. Om det blir en økt mindre eller om jeg bytter om på dager, er det ingen krise. Jeg tenker alltid langsiktig. 

Nå skal jeg komme meg avgårde. I dag er det hviledag og dagen brukes kun til hygge. Så langt har jeg rukket en hyggelig gåtur med en venninne langs vannkanten med en is i hånden og masse latter. Hvert øyeblikk skal jeg en tur på Sumo å spise middag. Har du vært der? Jeg har aldri spist der før, men har hørt mye skryt om sushien deres. Nam, det skal bli godt :grin: Håper du nyter søndagen og lader opp til en ny uke!

Kristine ♥ 

FROSSEN BANANBITER MED PEANØTT OG SJOKOLADE

God morgen ♥ I går laget jeg disse deilige godbitene, frossen bananbiter med peanøtt og sjokolade. De ble så gode at jeg må dele oppskriften med dere med en gang! 

Bananis har lenge vært en favoritt hos meg. Det at frossen banan kan bli til en deilig softis, fortsetter å fascinere meg. I går laget jeg denne varianten hvor jeg tok utgangspunkt i bananis, men tilsatte peanøtter og fibersirup, laget små topper og hadde over sjokolade. Resultatet ble små, deilige iskrembiter med smak av snickers. Dette var super godt! Alle bitene forsvant i løpet av kvelden. Jeg tror faktisk jeg må lage flere i dag!

Frossen bananbiter med peanøtt og sjokolade
Til 8 biter

1 banan, helst godt moden
2 ss gresk yoghurt, kan sløyfes
1 ss fibersirup, eller annen søtning
2 ss hakkede salte peanøtter
Ca 50 g sjokolade, jeg brukte sukkerfri sukrinsjokolade

Ha banan, fibersirup og gresk yoghurt i en bolle. Mos med en stavmikser. Hakk peanøtter grovt og ha over i bananblandingen. 
Lag små topper på en tallerken ved bruk av en spiseskje. Sett tallerkenen i fryseren i minimum 2 timer. 
Når bananbitene er frosset, smelter du sjokoladen og har smeltet sjokolade på toppen av hver bananbit. Pynt gjerne med noen hakkede peanøtter. 
Sett bananbitene inn i fryseren igjen eller server med en gang. 

Frossen bananbiter holder seg godt i fryseren i flere uker. Om du har bitene i fryseren lenge, lønner det seg å la dem tine på kjøkkenbenken i cirka fem minutter før du spiser dem. Håper det smaker og ha en herlig lørdag. 

Kristine ♥

LA TELEFONEN VÆRE

Jeg har skrevet et innlegg om dette før, men i dag vil jeg komme med en liten påminnelse. Nemlig viktigheten av å legge fra seg mobiltelefonen av og til.
Det er fredag og jeg oppfordrer deg til å la telefonen være i kveld. Skru den på lydløs og legg den et sted utenfor rekkevidde. Få øynene vekk fra mobilskjermen, og legg fokuset på deg selv om de du i ditt nærvær. Vær i nuet og rett og slett nyt stunden her og nå. Det er ikke hva som er på telefonen din som er livet, men det som er rett foran øynene dine!

Så kjære deg, la telefonen være. Se verden og de menneskene som er rundt deg. Det er ditt liv du skal leve, husk å vær tilstede i det. For deg er det ene og alene ditt liv og og deg selv som gjelder! Du blir ikke lykkelig av sitte å følge med på telefonen hele tiden. Du blir lykkelig av å fokusere, være tilstede og leve ditt eget. 
Med det ønsker jeg deg en riktig så deilig fredagskveld og en god helg :grin:

Kristine ♥

ØVELSE FOR RUMPEN – SIDELIGGENDE KAMSKJELL MED LØFT

Jeg er usikker på om denne øvelsen faktisk har et godt norsk navn. På engelsk heter den side lying clam raises. Dette er en øvelse for rumpen som jeg er blitt veldig glad i, hvor jeg får ordentlig god kontakt med rumpen og det brenner godt i muskulaturen.

Når jeg skal trene ben og rumpe, har jeg alltid hovedfokus på tunge baseøvelser som knebøy, ultfall, hip thrust og markløft. I tillegg pleier jeg å avslutte treningsøkten med en eller to lette øvelser hvor jeg har fokus på rumpekontakt og får en liten ekstra pump i rumpen. Sideliggende kamskjell med løft, er slik øvelse.

Sideliggende kamskjell med løft
Ligg på siden med en knekk i hoften, og bøy knærne slik at du har omtrent en 90 graders vinkel i knærne. Ha den ene albuen i gulvet og plasser den andre hånden i gulvet foran deg, slik at du får en stødig startposisjon for øvelsen. Plasser den ene helen oppå den andre. Dette er startposisjonen din.
Når du nå begynner bevegelsen, roterer du i den øvre hoften, samtidig som du løfter hele overkroppen opp. Skyv gjennom helen din når du roterer i hoften. Du skal løfte kneet til kneet peker opp mot taket. Bevegelsen blir da omtrent som et kamskjell som åpner seg. Hold et sekund i toppposisjonen hvor du skviser rumpen godt sammen. Senk så ned igjen og gjenta.
Gjør 10 -15 repetisjoner på en side, før du gjør det samme på den andre siden. 

Denne øvelsen kan gjøres tyngre ved å bruke å bruke en strikk rundt knærne, slik jeg har gjort, eller den kan gjøres lettere ved å ikke ha med løftet i overkroppen. At du da gjør en sideliggende kamskjell. Du finner en video av den øvelsen her
Test sideliggende kamskjell med løft på neste treningsøkt. Håper du liker den :grin:

 

Kristine ♥