DROPP DISSE TRENINGSMYTENE

Det er så mange myter ute å gå i treningsverden. Jeg river meg i håret støtt og stadig når jeg overhører samtaler på treningssentre eller får mail med treningsrelaterte spørsmål. I dag vil jeg ta opp noen ting som jeg fikk på mail iløpet av forrige uke. Og dere, vær så snill og dropp disse treningsmytene! 

⋄ 100 situps daglig gir flat mage
Nei, nei, nei! Enhver person som har noe bakgrunnskunnskap innenfor trening, vil rive seg i håret av denne påstanden. Situps alene vil ikke gi deg flat mage, dette avhenger av fett prosent. Du forbrenner ikke mye ved å ta situps. Et sunt kosthold kombinert med styrketrening og kondisjonstrening er det som må til for å få flat mage. Situps er for øvrig en dårlig mageøvelse etter min mening. Mange klarer ikke å kontrahere magemusklene, og ender isteden opp med å bruke hofteleddsbøyerne når de utfører øvelsen. Planke, sideplanke, benhev og reverse chrunches er etter min mening, bedre mageøvelser. Dette er selvfølgelig individuelt. Finn en øvelse hvor du får god kontakt med magemusklene. Magemuskulaturen trenger heller ikke trenes hver dag. 2 -3 ganger i uken holder mer enn nok. Husk at muskulaturen må ha hvile for å kunne gro.

⋄ Kvinner får store muskler av styrketrening
Jeg føler at dette er en myte vi stadig kommer oss lenger vekk fra, men jeg hører likevel ofte jenter som er redd for å trene med tunge vekter fordi de ikke vil bli maskuline. Vel, jeg har trent styrketrening i flere år nå. Har jeg store muskler?
Det skal mye og hard styrketrening for å klare å bygge muskelmasse, i tillegg til et svært strukturert og riktig kosthold. Å få store muskler tar tid og krever en enorm innsats. Det skal også sies at testosteron er en viktig byggekloss  i det å bygge muskler. Dette er et hormon vi jenter har lite av. En mann er heldig om han klarer å legge på seg 2,5 kg muskler i løpet av et år, og menn har langt mer testosteron enn oss kvinner. Det er med andre ord vanskeligere for kvinner å bygge spesielt mye muskler.  Naturligvis er situasjonen annerledes om en tar ulovlige stoffer. Jenter; gå på gymmet, løft tunge vekter – bli stram og fit. Du vil ikke få store muskler!

⋄ Kondisjonstrening er den beste måten å stramme kroppen på
Absolutt ikke! Kondisjonstrening er en god måte å trene hjertet på, men det strammer ikke opp kroppen. Om du ønsker å få en strammere og fastere kropp er styrketrening det beste alternativet, samt at kostholdet er utrolig viktig. Det absolutt beste alternativet er selvfølgelig en kombinasjon av styrketrening og kondisjonstrening. Klarer du fire økter i uken? Ha to til tre dager med styrketrening og en eller to dager med kondisjon. Det skal ikke så mye til, som folk tror for å få de resultatene du ønsker deg. Det handler om kvalitet, fremfor kvantitet.

Så dropp disse treningsmytene. Jeg kan nesten garantere deg mer fremgang og bedre resultater da!

Kristine ♥

10 kommentarer

Siste innlegg