MAGEØVELSENE FOR EN TRENT MAGE

Jeg får stadig spørsmål om hvordan jeg har fått synlige mageruter og hvilke øvelser en kan gjøre for å få en trent mage.

Det som er viktig å tenke på, er at du ikke kan punktforbrenne. Du kan ikke trene bort kun fettet på magen. Ei heller kan du gjøre en rekke mageøvelser og så få flat mage. For å få en synlig trent mage, må altså den totale fettprosenten være lav nok.

Når det da gjelder reduksjon av fettprosent, er kostholdet det viktigste. Svært mange tror at om de trener, kan de spise hva de vil. Ønsker du å gå ned i vekt eller redusere fettprosenten, må du faktisk fokusere på et sunt kosthold og innta færre kalorier enn det du forbruker. Aller helst i kombinasjon med styrketrening.

Et viktig punkt her, er også at ikke alle jenter kan ha synlige magemuskler og fortsatt ha en sunn kropp. Vi jenter er laget for å bære frem barn og har derfor fett på hofte, rumpe og lår. Vi har naturlig høyere fettprosent enn menn.  Ved for lav fettprosent, vil en del jenter føle seg mye slapp og sliten, få forstyrrelser i hormonbalansen og miste menstruasjonen. Hvor denne grensen går, er individuell og mye av dette er genetisk bestemt. Der er jeg heldig av natur. Kroppen min kan holde en relativt lav fettprosent. Det betyr ikke nødvendigvis at din kropp kan det. Og husk, helse og det å ha det bra, er mye viktigere enn en synlig trent mage!

Når det gjelder mageøvelser er det slik at så og si alle øvelser, spesielt tunge baseøvelser som markløft, stående skulderpress, utfall og knebøy, trener mage. Du tenker kanskje ikke over det når du trener disse øvelsene, men dette er faktisk knall bra mageøvelser. Selv trener jeg så og si aldri mage. Kanskje en gang i måneden, men på grunn av at jeg trener mye baseløft, har jeg trente magemuskler nettopp fordi disse har høy aktivering av magemuskulaturen.  Ønsker du å trene magen direkte, vil jeg anbefale øvelser som planken, hollow hold og benhev.

Når alt kommer til alt, er det altså fettprosenten som avgjør om du har synlige magemuskler eller ikke. Da vil jeg også legge til at synlige magemuskler ikke vil gjøre deg mer lykkelig. Tro meg. Jeg har trent, vært på diett og higet etter lav fettprosent og six pack i mange år. Da var jeg ulykkelig og aldri fornøyd. Ikke minst var kroppen min usunn og sliten. Det var først når jeg begynte å lytte til kroppen min, gi den nok næring, søvn og hvile, og å trene av glede og overskudd, ikke av hat eller fordi jeg følte jeg måtte, at livet mitt faktisk ble bra. Med det har også kroppen min stadig blitt mer atletisk uten at jeg nødvendigvis har jobbet rettet mot det. Nå er kroppen min sunnere og sterkere enn noen sinne!
Ha fokus på å trene, spise sunt, nyte veien og kose deg. Livet er mer enn å hige etter en synlig trent mage.

 

Kristine  ♥

SUPER GODE OG SUPER SUNNE BROWNIE TRØFLER

                                                                                                                                                                                                   Inneholder add-linker

I dag hadde jeg masse kontorarbeid jeg skulle gjennomføre. Etter en del timer ble jeg sugen på note godt. Jeg kjenner meg selv såpass og vet at på dager med mye kontorarbeid, får jeg lyst på noe å tygge på. Rett og slett fordi jeg blir rastløs og ikke fordi jeg egentlig er sulten. Er det flere som har det slik? Uansett, jeg hadde en pakke med dadler og bestemte meg for at jeg skulle lage brownie trøfler. Det er så utrolig godt!

SONY DSC

Jeg har lagt ut en lignende oppskrift før, brownie babies. Det er en oppskrift jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på og det er også en oppskrift jeg stadig går tilbake til og som jeg lager igjen og igjen. Med tiden har jeg gjort et par endringer og oppskriften under er virkelig helt magisk. Brownie trøflene blir seige og karamellaktige. 

SONY DSC

Super gode og super sunne brownie trøfler

250 g dadler
100 g valnøtter, eventuelt andre nøtter
50 g havregryn
1/4 ts salt
1/2 ts vaniljepulver, kan sløyfes
1 ss fibersirup, eventuelt 1 ss vann / melk
4 ss kakaopulver

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender. 
Kjør til en jevn masse og rull kuler.
Jeg har rullet mine kuler i kakaopulver. 

Smak deg gjerne til underveis. Du kan tilsette mer eller mindre kakaopulver og mer fibersirup / søtning ettersom hvor mye sjokolade- og søtsmak du vil ha.

SONY DSC

I disse brownie trøflene finner du masse fiber, sunne umettede fettsyrer, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Så ikke bare smaker de fantastisk godt, de er også super sunne. Og de tar ikke mer enn fem minutter å lage. Det er hva jeg kaller supergodis! Har du fortsatt ikke prøvd brownie trøfler, må du gjøre det med en gang. Perfekt mandagskos. Kos deg!

 

Kristine ♥

SPILLELISTEN I JUNI

God morgen mandag ♥ Eller, god formiddag blir det. Klokken er jo allerede snart ti! Er dere klare for en ny spilleliste? Jeg er i hvert fall alltid klar for ny musikk. Jeg synes det gjør så mye med treningsgleden og treningsøktene.

Jeg har noen gode, gamle slagere som alltid gjør susen, men jeg liker også å oppdatere listen min jevnlig med nye låter som gir meg god energi. Det gir meg de beste øktene! Her er spillelisten i juni.

Håper spillelisten gir deg god energi og gode vibber. Selv skal jeg komme meg avgårde på en treningsøkt nå. I dag blir det en tung økt på ryggen.
Ha en herlig uke. Ta mandagen med et smil og gjør noe som gir deg glede!

 

Kristine ♥

RABARBRAKAKE MED VANILJEFYLL

                                                                                                                                                                                                    Inneholder add-linker

I morges laget jeg en deilig rabarbrakake med vaniljefyll. Denne var bare så god! En saftig kake med fyldig vaniljepudding og søtsyrlig rabarbra. Fantastisk godt rett og slett!

I kaken har brukt vaniljeproteinpudding. Jeg har smakt mange varianter av proteinpuddinger, men denne vaniljevarianten fra Ehrmann er ordentlig god og smaker omtrent som vaniljekrem. Den er god både i bakst, slik som jeg har gjort her, eller som et mellommåltid, som topping på havregrøten eller servert med frukt og bær. Har du ikke vaniljeproteinpudding,  kan du bytte det ut med vaniljekesam eller vaniljekrem. Vil du lage vaniljekremen selv, har du en oppskrift på en sukkerfri variant her
Har du ikke rabarbra kan du bytte det ut med bær eller frukt i biter.

Rabarbrakake med vaniljefyll

Rabarbrakake
3 egg 

5 ss sukringold
1/2 ts vaniljepulver

200 g kesam
1 ts bakepulver
80 g mel, jeg brukte 60 g bokhvetemel og 20 g havremel
20 g vaniljeprotein, eller 20 g ekstra mel
Ca 0,2 -0,5 dl melk


Vaniljefyll

1 vaniljeproteinpudding, eventuelt vaniljekesam eller vaniljekrem

Ca 150 g rabarbra

Pisk egg, sukringold og vaniljepulver sammen til en lett eggedosis. 
Ha i resten av ingrediensene. 
Hell røren i en form.
Fordel klatter med vaniljeproteinpudding over i formen. 
Skrell rabarbrastengene og del de i biter. Ha bitene over i formen. Trykk bitene og vaniljeproteinpuddingen litt ned i røren. 
Hell røren i en form. Jeg brukte en rund kakeform på 24 cm. 
Stek på 180grader i 20 minutter.
Avkjøl før du skærer i kaken.

Jeg fikk besøk av bestekompissen. Vi tok med oss rabarbrakaken ut sammen med en kopp kaffe og satt og nøt kaken til det fulle. Kaken ble virkelig godkjent av han også. Nå er det bare et kakestykke igjen!

Håper du lar deg friste. Jeg er sikker på at rabarbrakaken vil falle i smak.

 

Kristine  ♥

MENTALT FIT

                                                                                                                                                                                                 Inneholder add-linker

Å være trent er vel å bra. Å ha en sprettrumpe er fint. Å løfte tunge knebøy er kult. Å spise sunt er flott. Men hva hjelper det egentlig om du ikke er mentalt fit? Om du hele tiden føler at du ikke duger, at du ikke er god nok, at du kunne trent enda hardere eller løftet enda tyngre, gir det minimalt med glede å ha en trent kropp eller å være sterk.

Vi mennesker er ofte alt for harde med oss selv og glemmer å gi oss selv et klapp på skulderen eller faktisk si til oss selv at det vi gjør er bra. Folkens, det er viktig å skryte litt av oss selv. Det er jo så utrolig mye som vi gjør bra hver eneste dag!

Vi er også veldig flinke til å være opptatt av å spise sunt og trene, men vi glemmer at det mentale er vel så viktig. Jeg vil påstå at å trene og å jobbe med psyken vår, er enda viktigere enn å faktisk trene kroppen fysisk. For hvert år som går, innser jeg mer og mer hvor viktig psyken vår er. Å være mentalt fit er faktisk det beste du kan gjøre for helsen din.

Jeg skulle selv ønske at jeg hadde begynt å jobbe med psyken min så mye tidligere. Det stresset og presset vi møter i dag, er hardt. Å ha noen hjelpemidler eller noen triks til hvordan man kan takle disse, er alfa omega i dagens samfunn. Etter å ha jobbet mye med psyken min, kan jeg nå snu en negativ tanke om til noe positivt. Snakker jeg negativt til meg selv i tankene mine, er jeg i dagmentalt fit slik at jeg kan snakke mot mine egne tanker. Disse tankene negative er jo ikke sannheten!

Jeg har på meg Bowery tights, Astoria topp og Aura sko. Astoria toppen er forøvrig på tilbud nå. Dere vet jo at jeg elsker den! Jeg har den i så og si alle farger, sort, bergunder, rosa, gul og grå, og jeg sikler på den lilla og lysrosa. En favoritt i treningsgarderoben! 

Ikke undervurder det å ta vare på og å trene tankene dine. Jeg er sikker på at en del av dere ruller med øynene nå og tenker “jajaja”, men det er så viktig! Jo tidligere du starter, jo bedre. Og du vil takke deg selv. For å virkelig være fit, må hodet ditt være med på veien. Sørg for at du er mentalt fit, og ikke bare være fit på trening!

 

Kristine ♥

MITT TRENINGSPROGRAM DE NESTE UKENE

                                                                                                                                                                                                 Inneholder add-linker

Nå som jeg har fått påvist en såkalt minimal meniskskade, har jeg måtte endre treningen min. Jeg skal belaste kne lite og forsøke å ikke bøye for mye i kneleddet. Det vil si at kondisjonstrening utgår og når det gjelder bentrening, er det minimalt jeg kan gjøre. Jeg elsker å trene, så for meg er det ikke bare bare! Derfor har jeg laget et treningsprogram med fokus på styrketrening og øvelser jeg kan gjøre, som jeg skal følge de neste ukene. Det gjelder å se mulighetene og ikke begrensningene, å ta på smilet uansett og gjøre det beste ut av situasjonen!

Jeg har på meg Swirl topp, Astoria bh, Famme tights, Miiego øreklokker , 7 mm knebeskytter, og Saucony sko. Til rumpetrening, og i hånden, Booty Band og mini bands.

 

Mitt treningsprogram de neste ukene

⋄ Dag 1 – rygg og biceps
En tung økt med færre repetisjoner og tyngre vekter. Her blir det chins med vekt, stående roing, enarms manualroing, face pull og biceps curl. 

⋄  Dag 2 – bryst, skuldre og triceps
Også en tung økt med færre repetisjoner og tyngre vekter. Dips med vekt, benkpress, skulderpress med stang, sidehev og triceps pushdown. 

⋄ Dag 3 – rumpe
Nok en tung økt med færre repetisjoner og tyngre vekter. Hip thrust (om det føles bra for kneet), rumensk markløft, pull through og kick back i kabel.

⋄ Dag 4 – rygg og core
Lettere vekter og flere repetisjoner enn dag 1. Pull ups med egen kroppsvekt, nedtrekk, sittende roing, revers flyes og hollow hold.

⋄ Dag 5 – bryst og skuldre
Også en lettere økt med flere repetisjoner. Benkpress med manualer, push ups, flyes, arnoldpress med manualer og enarms skrå sidehev.

⋄ Dag 6 – rumpe
Nok en lettere økt. Glute bridge, strak markløft, rygghev med rumpefokus, kick back med booty band og monster walk med booty band.

⋄ Dag 7, hvile

Dag 1 til og med 3, trener jeg altså med nok så tunge vekter og et repetisjonsantall på mellom 5 -8 repetisjoner. Dag 4 til og med 6 vil vektene være lettere og jeg vil gjøre rundt 10 -12 repetisjoner. Jeg tar alltid dagsform og lyst i betraktning. Føler jeg for å bytte ut noen av øvelsene eller gjøre noe annet, gjør jeg det. Og jeg kommer også til å rullere dagene og ta ekstra hviledager om jeg føler for det. 

Det er mitt treningsprogram de neste ukene. Har du lyst til å teste programmet? Bytt ut 2 av rumpeøvelsene dag 3 og 6 med benøvelser som knebøy, utfall og benpress. Vips får du en bendag i stedet for en rumpedag og treningsprogrammet blir komplett for deg som ikke har en kneskade. God trening.

 

Kristine ♥

SPØRSMÅL OM PROTEINTILSKUDD, KALORIER, LETTBRUS, LØRDAGSGODT OG PT

Den siste uken har det kommet inn en rekke spørsmål angående mat og trening. Enkelte av spørsmålene krever lengre svar og er svar jeg synes flere burde se. Her er noen spørsmål med svar angående proteintilskudd, kalorier, lettbrus, lørdagsodt og PT.

⋄ Er det viktig å trene mye når man spiser proteinpulver? Har folk som nesten ikke trener behov for dette også?
Nei, absolutt ikke, en trenger ikke å trene for å ta proteinpulver. Alle trenger proteiner! Proteiner er kroppens byggesten. Å spise proteiner har mange positive virkninger; mer metthetsfølelse, bedre energi, mer stabilt blodsukker. Du får også proteiner fra kjøtt, cottage cheese, kylling, fisk, kesam, skyr, bønner, osv. For de aller fleste er det unødvendig å ta proteinpulver om en spiser variert og får i seg matvarer med proteiner.

⋄ Jeg prøver å stramme opp, kan jeg spise lørdagsgodt? Hvordan gjør du det?
Det er menneskelig og helt naturlig å spise et kakestykke eller litt godis her og der. Ingen vil legge på seg av å skeie ut av og til med mindre du gjør det i store mengder ofte. Som med alt annet her i livet, er det det kjedelige svaret; alt med måte. Jeg tror at om jeg skulle spist hundre prosent såkalt “sunn mat” hele tiden, hadde det gått over til å bli litt fanatisk og usunt. For min del er det kos og ofte også sosialt å kunne skeie ut i bland. Og for å være ærlig, ser jeg ikke på dette som utskeielse men heller som en del av livet. Dessuten synes jeg det er utrolig godt! Jeg elsker sjokolade, is og et godt glass vin. Å nekte seg selv noe er i mine øyne ikke veien å gå, da er det gått over til stadiet hysterisk. Igjen, her lytter jeg til kroppen. Har jeg skikkelig lyst på en sjokoladebit eller to på en tirsdag, så tar jeg de sjokoladebitene. Og da spiser jeg de med god samvittighet, smaker på sjokoladen og nyter den. På samme måte kan jeg også takke nei til lørdagsgodt om jeg ikke har lyst på det. Når du tar deg tid til å smake på lørdagsgodiset og legger vekk den dårlige samvittigheten, er det også større sjanse for at du klarer å nyte godiset og at du stopper når du er forsynt. For mange kan det også være en ide å forsøke å holde seg unna godis og kaker i ukedagene, eventuelt “sunnere søtsaker” som en proteinbar eller hjemmelaget bakst / dessert uten sukker, og så nyte lørdagsgodiset når helgen kommer.Håper du har klart å legge bort den dårlige samvittigheten, den gjør ingen nytte.

⋄ Teller du kalorier?
Dette spørsmålet tikker inn flere ganger i uken på mail, og det gjør meg faktisk ganske trist. Er vi virkelig blitt så opptatt av kalorier i dagens samfunn? Jeg har faktisk ingen aning på hvor mange kalorier jeg spiser! Jeg mener at det er verken sunt eller naturlig å telle kalorier og næringsemner som proteiner, karbohydrater og fett. Hvor mye næring vi trenger, vil variere fra dag til dag etter hvor aktive vi er og andre parametere som menstruasjonssyklus og psykisk stress. Ingen kalkulator eller tabell vil kunne vite nøyaktig hvor mange kalorier du trenger. I mine øyne er det mye bedre å lytte til kroppen.Kroppen kan selv regulerer sult og lyst, om vi velger å lytte til den. Om man begynner å overstyre kroppens signaler ved å teller kalorier vil man etterhvert få et unaturlig forhold til mat og kropp, samtidig som man risikerer å få en form for spiseforstyrrelse.  Spise når man er sulten og slutte når man er mett. For mange er dette noe som må innarbeides, da mennesker i dagens samfunn ikke er vant med å lytte til kroppen sin. Over tid, tror jeg vi har mye mer suksess med å spise intuitivt, fremfor å skulle følge et vist antall kalorier. Slike ting fungerer aldri i lengden.

⋄ Burde jeg skaffe meg en personlig trener? Hva er isåfall forskjellen på en PT og en online PT?
Når det gjelder om du burde skaffe deg en personlig trener eller ikke, så vil jeg si det er et økonomisk spørsmål. En pt vil så og si alltid (vel og merke om det er en dyktig pt) føre til bedre resultater. Han / hun kan følge deg opp og sørge for programmering og fremgang. En pt på et treningssenter vil også hjelpe deg slik at du får noen til å se på teknikken din, slik at du er sikker på at du trener med riktig teknikk. En pt på nett, vil endre programmet ditt fra uke til uke, slik at du har en god progresjon, at du får fremgang og når de målene du har satt deg. Dette er i hvert fall slik jeg gjør med mine online kunder, endrer treningsprogrammer hver uke etter fremgang. En ferdig oppsatt plan fra nettet har ingen form for programmering. Her må du altså selv være din egen coach og endre fra uke til uke.  Kort oppsummert – har du råd til det, er en dyktig pt på et senter å anbefale. Vil du ikke legge så mye penger i det, er en online coach en annet god mulighet. Om du ikke har så god råd, vil en ferdig plan fra nettet være det beste alternativet. Håper det gav deg et godt svar.

Apropos PT. Akkurat nå har ElitePT tilbud på sommerpakken. Her får du skreddersydd treningsprogram og kostholdsprogram med oppføling i 6 uker hvor program endres fra uke til uke. I tillegg får du et eget ferie program som kan brukes på feire hvor du ikke trenger treningsutstyr eller treningssenter og du får en rumpeguide. Det får du får 4745 ved bruk av koden Sommer2019. Originalprosen er 7245,-! Husk å skrive at du da ønsker meg som coach. Du kan lese mer her.
Lurer du på noe, send meg en mail på [email protected] så kan jeg gi deg mer informasjon.

⋄ Bruker du PT?
Akkurat nå nei. Selv om jeg selv er PT, kostholdsveileder og online coach, har jeg gjennom årene hatt flere forskjellige PTer på nett. Og jeg skal ærlig innrømme at jeg får bedre resultater på treningen når jeg har hatt noen som har fulgt meg opp. Det er noe med å få den programmeringen som jeg snakker om over og ikke minst, få noen objektive øyne på det en gjør. Ofte blir en litt blind på seg selv. Jeg er også for lat til å programmere mitt eget program, så når jeg trener selv trener jeg stort sett uten programmering. Du skal ikke se bort i fra at jeg får meg en PT igjen i løpet av året.

⋄ Jeg lurer på hvordan ditt forhold er til pepsi MAX. Er du avhengig? Vet du noe om at pepsi MAX kan hindre vektnedgang?
Pepsi max er en kalorifri drikk. Vil en ned i vekt, er det i bunn og grunn kaloriinntaket i løpet av en periode som har betydning. For å gå ned i vekt må du innta færre kalorier enn det du forbruker. Pepsi max kan ikke direkte inngå i å hindre vektnedgang. Det er noen mennesker som mener at de blir mer sultne når de drikker pepsi max eller andre sukkerfrie drikker, og dermed at de spiser mer og på den måten får i seg mer kalorier. Men det er andre som mener at de blir mindre sulten når de drikker lettbrus og at de spiser mindre. Hva som er riktig for deg, må du nesten kjenne på selv. Personlig elsker jeg cola zero. Yes, jeg er en zero jente og ikke max! Hvor mye jeg drikker går litt opp og ned, men jeg drikker gjerne et glass om dagen. Jeg tenker at om jeg ellers lever sunt og variert, kan jeg gjerne unner jeg meg lettbrus med den beste samvittighet. Tennene er nok de som kommer verst ut i denne saken! Vil du nerde om lettbrus og søtning anbefaler jeg den teksten her som min gode venn PØ har skrevet.

 

Kristine ♥

KLASSISKE KJØTTBOLLER I BRUN SAUS PÅ DEN SUNNE MÅTEN

Mors kjøttboller er en kjær middag for mange, inkludert meg selv. Mange forbinder denne retten og andre såkalte tradisjonsretter med mye fett og tenker at de er usunne. Men klassiske kjøttboller i brun saus kan absolutt lages på den sunne måten.

I dag fikk jeg besøk av en venninne til middag. Både min og hennes mamma er ikke tilstedet i denne verden og vi har ingen som lager tradisjonsmat til oss lenger. Derfor blir vi enige om å lage en klassisk rett. Det endte med kjøttboller. En middag både jeg og henne synes var super god!

Klassiske kjøttboller i brun saus på den sunne måten

Kjøttboller
400 g karbonadedeig
1 ss potetmel
0,5 dl melk, eventuelt vann
1 ts salt
1/2 ts pepper
Valgfritt: 1/4 ts allehånde og 1/2 ts revet muskattnøtt, 1/4 ts ingefær

Potet- og sellerirotmos
Ca 400 g poteter
Ca 200 g sellerirot, eventuelt mer potet

1 dl melk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Brun saus
1 ss smør
1 ss maizena
1 buljongterning
2 dl vann
1 ss soya saus
0,5 dl matfløte, kan sløyfes

Start med potet- og sellerirotmosen. Skrell potetene og selleriroten. Del de i biter og kok de møre i 15- 20 minutter avhengig av størrelsen på bitene.
Når de er ferdig kokte heller du av vannet og lar de dampe fra seg et par minutter. Ha så i melk og krydder i kjelen og mos alt godt sammen.

Mens potetene koker, lager du kjøttbollene. Ha karbonadedeig i en bolle. Hell over potetmel, krydder og melk og bland godt med hendene. Her kan du også bruke en foodprosessor. Form massen til små runde kuler. Bruk hånden din og en skje som du har kaldt vann på. Stek på middels varme i 2 -3 minutter på hver side.

Når kjøttbollene er ferdigstekte, tar du dem ut av pannen og har i smøret til sausen i samme panne. Ikke vask pannen. Smaken og kraften fra kjøttbollene skal være igjen i pannen og setter god smak på sausen. Smelt smøret og rør inn melet. Visp til en jevn jevning. Spe på med vannet og ha i buljongterningen. Tilsett soyasaus og matfløte om du ønsker å ha dette i. Gi det hele et oppkok og la det koke i 3 -5 minutter.

Server kjøttboller med kokte grønnsaker, jeg har brukt kokt brokkoli, gulrøtter og erter, og tyttebærsyltetøy.

En middag med skikkelig gode smaker, masse sunne næringsstoffer og gode barndomsminner. Håper du lar deg friste til å teste klassiske kjøttboller på den litt sunnere måten. Ha en fin onsdag så lenge!

 

Kristine ♥

BURPEES – HVORFOR JEG ELSKER DE OG TRE ENKLE ØKTER

Burpees er en real elsk hat øvelse. Her trener du både eksplosivitet, styrke og utholdenhet. Når du gjør burpees jobber du med hele kroppen og du får raskt opp pulsen. Jeg har helt nylig begynt å gjøre burpees og jeg innså fort at dette er en øvelse jeg elsker. Jeg er fortsatt ingen burpee-proff, men det kommer seg. Akkurat nå får jeg riktignok ikke gjort burpees, grunnet kneet mitt og at jeg ikke skal belaste det, men så fort jeg er tilbake , skal jeg bli skikkelig god på burpees! 

Slik gjør du burpees

Start stående. Bøy eller hopp ned og sett hendene i gulvet, slik at du står i plankeposisjon, senk kroppen ned, som om du tar en push up. Press deg opp igjen til plankeposisjon. Hopp fremover med bena slik at føttene dine nærmer seg hendene dine. Reis opp overkroppen og hopp opp, og klapp med hende bak eller over hodet.

Når jeg først begynte å gjøre burpees, som egentlig bare er noen uker siden, så tenkte jeg veldig på teknikken. Nå har jeg skjønt at det ikke er så nøye. Hopp raskt ned, ta en push ups ned til gulvet, og hopp opp igjen.  Stopper du på hver bevegelse, noe jeg gjorde, mister du flyten og farten. Da blir øvelsen så mye vanskeligere. Ikke overtenk men bare gjør.

Tre enkle økter med burpees
Disse kan gjøres hjemme, ute, som en rask en når du er på ferie eller på treningssenteret. God trening!

⋄ 6 push ups, 6 sit ups, 6 air squat og 6 burpees. Gjenta 6 ganger. 

⋄ Løp 200 meter, gjør 10 brupees. Gjenta. Sett timeren på 8 minutter og gjør så mange runder som mulig på 8 minutter. 

⋄ 20 burpees, 20 air squat, 20 push ups, 20 v- ups, 15 burpees, 15 air squat, 15 push ups, 15 v- up, 10 burpees, 10 air squat, 10 push ups, 10 v- ups, 5 burpees, 5 air squat, 5 push ups, 5 v- up. Gjør alt rett etter hverandre på kortest mulig tid.

 

Kristine  ♥

JORDBÆR- OG VANNMELONSALAT, TZATZIKI OG AIOLI – PERFEKT TIL GRILLMATEN

For noen uker siden delte jeg noen tips til hvordan du kan grille sunt og godt. I dag tenkte jeg å dele noen tips til hva du kan ha som tilbehør til grillmaten. Forrige helg hadde jeg nemlig besøk av noen venninner for en god middag og et par glass vin. Da laget jeg diverse retter som jeg serverte sammen med grillet kylling og bakt potet. Jeg laget jordbær- og vannmelonsalat, aioli og tzatziki. Dette er perfekt tilbehør til grillmaten!

Disse tre siderettene kommer til å bli laget mye fremover! Spesielt tzatiki og aioli. Det er genialt å lage i store porsjoner og så oppbevare i kjøleskapet. En god dæsj aioli eller et par spiseskjeer med tzatziki setter prikken over i’en på en salat, til foccacia, ved siden av kjøtt, fisk eller kylling. Ja, det passer i grunn til det meste.

Jordbær- og vannmelonsalat

Ca 400 g jordbær
Ca 400 g vannmelon
100 -150 g fetaost
1/2 rødløk
4 ss balsamicoeddik 
Basilikum, valgfritt

Del jordbær og vannmelon i biter. Kutt rødløk i skiver. 
Om du bruker basilikum, finhakker du denne. 
Ha vannmelon, jordbær, rødløk og eventuelt basilikum i en bolle. Ha over balsamicoeddik og smuldre over fetaosten. 
Bland sammen. 
Salaten kan settes kaldt før servering eller serveres med en gang.

 

Aioli

2 egg
2 eggeplomme
3 ss sitronsaft
3 hvitløksfedd
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
3 dl olje, jeg brukte olivenolje

Ha alt utenom oljen i et glass eller høy bollen. Bruk en stavmikser til å kjøre blandingen jevn. Tilsett så oljen i en tynn stråle samtidig som du lar stavmikseren gå. Miks i ca 30 sekunder. Smak deg gjerne til med salt, hvitløk og sitronsaft. Oppbevar kaldt til servering.
Aioli holder seg godt flere dager i kjøleskapet.

Tzatziki

1 boks, ca 300 g, gresk yoghurt

1 agurk
2 – 3 hvitløksfedd
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 sitron, saften

Riv agurken grovt på et rivjern. Press ut vannet fra agurken. Her kan du la agurken renne av seg i en sil i 15 minutter. Jeg gjør det enkelt å bruker hendene til å presse vannet ut av agurken. 
Finhakk hvitløken. 
Bland sammen alle ingrediensene. Smak deg gjerne til med mer sitron, salt, pepper og hvitløk. 
La tzatziken stå i kaldt til den skal spises.
Den holder seg i kjøleskapet i flere dager.

Andre ting jeg synes er perfekt til grillmaten er maiskolber, jeg elsker mais, søtpotetfries, hjemmalget avajar, hjemmelaget bbq saus, lun brokkolisalat, en god salat med diverse grønnsaksfavoritter, bakt potet, brokkolimos, blomkålris, foccacia og ketchup. Har du noen favoritter til grillmaten?

 

Kristine ♥